isim sorunsalı..

ayy ikisi bir arada ve uslu55:ve halim selim,mülayim olması gereken mi yaramaz? ben bu yıl 3 muhammedden çok çektim, çok zekiler ama zapt edilmiyorlardı.

Valla benim oğlumun adı Muhammed Emir hem çok yaramaz hemde çok emir verici konuşuyor. oğlum 9 yaşında ama hiç anlaşamıyoruz ne yapacağımı bilemiyorum gerçekten ismi mi ağır geliyor acaba. bu yaşta bu kadar asi olmasına çok üzülüyorum.

kişi isminin anlamını taşırmıs sen begendıysen gerısı önemlı degıl dogurcak bakacak buyutcek olan sensın bence ne istiyosan öyle olsun

utku benımde favori isimlerim arasında tanıdıgım 3 utku oldu hiçte sorunlu tipler değil gayette basarılılar hayatlarında aman ne isim koyarsan koy nasıl yetıstırırsen cocuk öyle olur

Utku çok hoş bir isim, başkalarını o kadar düşünmeyin bence evlat sizin onu içinizde taşıyorsunuz. Bu hatfa bende teyze oldum. İsmini Ömer Doruk koydular.İlk duyduğumda Doruk'tan hiç hoşlanmadım ama bişey diyemezdim onların çocuğu sonuçta. Sonunda bebeği kucağıma aldığımda söylerken en hoşuma giden isim oldu Ömer Doruk :)

o "x" emre mi? benim de emrelerimin, efelerimin hepsi çok feci hatta ağır mı geliyordur nedir, furkanlar ve muhammedler de yaramaz oluyor çok.

efelerin hepsi yaramaz mı oluyor? biz yıllardır efe olsun istiyoruz ama yaramaz olur diyorlar. ama öyle çok istiyorum ki efe koymayı ne yapsam şaşırdım.

Utku koymak istedim canım. anlamı zafer. zafer de eşimin ismi. ama kimseye beğendiremedik nedense
noxee oğlun kocaman olmuş maşallah bence çok güzel bi isim utku. benim tanıdığım utku küçükken biraz çapkındı ama sonra kendini derslere verdi doktor oldu.

hahaa desenize ben yandımbenim oğlumun adı:"furkan efe"valla kım ne derse desın,benım oglum 2 yı bıtırdı bebeklıgınden buyana cok uslu,ama zaman ne getırır bılemem tabıkı

Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Utku çok güzel bir isim. sizin ve eşinizin içine sindiyse sorun yok derim. hiç olmadı utku'ya yakışacak 2. bir isim daha koyun. benim de yeğenimin adı Barlas. biz ailecek bu isimi duyunca öylece bi kaldık. ama barlas isminin kötü olduğundan değil tamamen ailecek R özürlü oluşumuzdan dolayı. söylerken zorluk çekicez diye biraz tuhaf olduk ama şuan bebişimiz 3.5 aylık ne kadar biz ismini söyleyemesek de ona çok yakıştı

utku kulağa çok hoş geliyor ama ben ilerde çocuğum olursa adıyla soyadı uyumlu olsun diye isterim böyle şeylerde uyuma önem verdiğim için soyadıyla beraber bir de söyleyin kendi kendinize bakalım o zaman nasıl olacak:76:
isim gerçekten insanı etkiliyor sonuçta hayatın boyunca aynı ismin oluyor herkes seni öyle biliyor ama sonuçta o kişinin kendi karakteri de olacak o yüzden herşey isme bağlı değil yani :90:

Benim tanıdığım Efe'ler de çok yaramaz. Hatta birisi 18 yaşına girmeden babasının arabasını kaçırmış, kaza yaptı, ölümden döndü. Diğeri yıllarca üniversiteyi kazanamadı, şimdi özel bir üniversiteye gidiyor ama yıllardır hazırlık okuyor. Her Efe öyle olacak diye bir şey yok ama öğrencilerimden Efe adındakilerde de çok başarılı yok, dikkatleri dağınık oluyor nedense. Zeki olmalarında rağmen akılları başka yerde oluyor. Herkesin tanıdığı Efe'ler genelde böyle oluyorsa isimler sahiplerine sirayet ediyorlar demek ki. Ben de isim konusunda çok kararsızım. Nasipse kızım olacak ve biz isim konusunda eleştiri alıyoruz. Bakalım doğana kadar hangi isimleri düşüneceğiz ve araştıracağız... :97:

öff deme yaa.. peki başarılı olanların isimleri neler? yasin ve mustafa isimli öğrencilerin var mı?

öff deme yaa.. peki başarılı olanların isimleri neler? yasin ve mustafa isimli öğrencilerin var mı?

Mustafa isimliler genelde sakin, aklıselim, başarılı kişiler oluyor. İstisnalar her zaman var ama canım. Efe'de de vardır mutlaka. Çok iyi araştırmak gerekiyor. Ben de şuan Bade ismini araştırıyorum yana yakına. Vazgeçmek istemiyorum ama çok da korkuyorum. Çok zormuş isim bulmak.

Bade çok güzel ama benim hiç tanıdığım yok. cinsiyetler bölümüne konu açmak lazım :) dünden beri efelerle ilgili yazılan kötü şeyleri düşünüyorum yaa bu kadar insan aynı şeyi söylüyosa, 2. isim şart oldu.

Evet ya maalesef. Rastgele de isim koymak istemiyoruz. Araştırdıkça kafamız karışıyor. Ben de şimdi açtım bir başlık orada. Bakalım nasıl yorumlar gelecek... Efe de çok güzel bir isim. İnsan başkalarını düşünmeden kendi evladına dilediği gibi seslenmek istiyor. Ama isimlerin sahiplerine sirayet ettiğini biliyorum. Hatta bir kitapta okumuştum. Sahabeden isimi Hüzün anlamına gelen bir kadın varmış ve hep dertliymiş. Efendimiz sav. ismini değiştirmesini söylemiş. İsminin ona sirayet ettiğini, onu etkilediğini söylemiş. Efendimiz sav. böyle söylüyorsa demek ki gerçekten isimler sahiplerini etkiliyor. Anlamı güzel olan isimler koymak gerek. Bir yandan da Hacer ismi taş demek mesela ve Hz. İbrahim'in eşinin adı. Yani bir Peygamber hanımı ve isminin anlamı taş... Bazen de diyorum çok da anlam aramamak mı lazım? Kötü anlamı olmaması yeterli mi acaba? Böyle bir sonuç çıkartabilir miyiz?:44:

canım abimin adı yasin...
ilkouklda çok başarısızdı ama lisede atağa geçti..ilk girişte öss yi kazandı,üniyi üstten ders alarak 3 yılda dereceyle bitirdi...kpss ye ilk girişinde 19. oldu ve şimdi bakanlıkta müfettiş...
sınıf arkadaşım vardı o da çok çalışkandı..
ama bi akrabamızın oğlunun adıda yasin,o okumadı...

ayrıca kuzenimin oğlunun adıda efe...daha çok küçük ama çok yaramaz

biz yıllardır Efe der dururuz :)
sormak, araştırmak lazım bulduklarımızı birbirimize söyleyelim.

Sorularla İslamiyet | Çocuklara isim verme ve isim verirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Aleyna ve Keziban isimleri ne manaya geliyor?

abine maşallah benimde 2 tane var biri fos çıktı öteki bomba :)
yasin efe güzel oluyor dimi?

ben kesinlikle efe önermiyorum bu isimde öğrencilerimin hepsi yaramaz..ben olsam erkek çocuğum olsa adını mete ya da alper ya da alp koyardımm ..Alp özellikle çok hoş bir isim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…