- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
ayy ikisi bir arada ve uslu55:ve halim selim,mülayim olması gereken mi yaramaz? ben bu yıl 3 muhammedden çok çektim, çok zekiler ama zapt edilmiyorlardı.
Arkadaşlar, kısmetse 2 ay sonra bi oğlumuz olacak. Eşimle en başından beri bir isim üzerinde hemfikiriz. Aslında ikimizin de o kadar da ayılıp bayıldığı bi isim değildi fakat daha iyisini bulamadığımız için bunda karar kıldık. x diyelim..Zamanla ben bu ismi iyice benimsedim ve alıştım. ama ilk günden beri ablam da, kardeşim de, görümcem de beğenmedi. ben önemsemedim fazla beğenmemelerini, önemli olan benim ne istediğim diye düşündüm. ama geçen gün ablam 'x koyma yaa, ismi x olan öğrencilerim hep sorunlu' diyince iyice kafam karıştı. bu isimden vazgeçmek istemiyorum çünkü bebeğimle bu ismi özdeşleştirdim kafamda iyice. ama bi yandan da beğenilmeyen bi isim koymak da istemiyorum. ne yapacağımı bilemedim:26:
Utku,çok güzle çok beğendiim ve Allah nasip ederse çocuğuma vermek istediğim bir isim, okuyunca bir tuhaf oldum,
Benim bildiğim kadarıyla "uzun uğraşlar sonucunda elde edilmiş zafer" anlamına geliyor.
Allah nasip ederse bu ismi sabıra, hasretle yolunu gözlediğim oğluma koymayı çok isterim.
Sizin içinize sindiyse eğer başkalarını takmayın ve bu arada tanıdığım çok başarılı, cana yakın bir Utku var.
o "x" emre mi? benim de emrelerimin, efelerimin hepsi çok fecihatta ağır mı geliyordur nedir, furkanlar ve muhammedler de yaramaz oluyor çok.
noxee oğlun kocaman olmuş maşallahUtku koymak istedim canım. anlamı zafer. zafer de eşimin ismi. ama kimseye beğendiremedik nedense
hahaa desenize ben yandımbenim oğlumun adı:"furkan efe" valla kım ne derse desın,benım oglum 2 yı bıtırdı bebeklıgınden buyana cok uslu,ama zaman ne getırır bılemem tabıkı
Benim tanıdığım Efe'ler de çok yaramaz. Hatta birisi 18 yaşına girmeden babasının arabasını kaçırmış, kaza yaptı, ölümden döndü. Diğeri yıllarca üniversiteyi kazanamadı, şimdi özel bir üniversiteye gidiyor ama yıllardır hazırlık okuyor. Her Efe öyle olacak diye bir şey yok ama öğrencilerimden Efe adındakilerde de çok başarılı yok, dikkatleri dağınık oluyor nedense. Zeki olmalarında rağmen akılları başka yerde oluyor. Herkesin tanıdığı Efe'ler genelde böyle oluyorsa isimler sahiplerine sirayet ediyorlar demek ki. Ben de isim konusunda çok kararsızım. Nasipse kızım olacak ve biz isim konusunda eleştiri alıyoruz. Bakalım doğana kadar hangi isimleri düşüneceğiz ve araştıracağız... :97:
öff deme yaa.. peki başarılı olanların isimleri neler? yasin ve mustafa isimli öğrencilerin var mı?
Mustafa isimliler genelde sakin, aklıselim, başarılı kişiler oluyor. İstisnalar her zaman var ama canım. Efe'de de vardır mutlaka. Çok iyi araştırmak gerekiyor. Ben de şuan Bade ismini araştırıyorum yana yakına. Vazgeçmek istemiyorum ama çok da korkuyorum. Çok zormuş isim bulmak.
Bade çok güzel ama benim hiç tanıdığım yok. cinsiyetler bölümüne konu açmak lazım :) dünden beri efelerle ilgili yazılan kötü şeyleri düşünüyorum yaabu kadar insan aynı şeyi söylüyosa, 2. isim şart oldu.
Evet ya maalesef. Rastgele de isim koymak istemiyoruz. Araştırdıkça kafamız karışıyor. Ben de şimdi açtım bir başlık orada. Bakalım nasıl yorumlar gelecek... Efe de çok güzel bir isim. İnsan başkalarını düşünmeden kendi evladına dilediği gibi seslenmek istiyor. Ama isimlerin sahiplerine sirayet ettiğini biliyorum. Hatta bir kitapta okumuştum. Sahabeden isimi Hüzün anlamına gelen bir kadın varmış ve hep dertliymiş. Efendimiz sav. ismini değiştirmesini söylemiş. İsminin ona sirayet ettiğini, onu etkilediğini söylemiş. Efendimiz sav. böyle söylüyorsa demek ki gerçekten isimler sahiplerini etkiliyor. Anlamı güzel olan isimler koymak gerek. Bir yandan da Hacer ismi taş demek mesela ve Hz. İbrahim'in eşinin adı. Yani bir Peygamber hanımı ve isminin anlamı taş... Bazen de diyorum çok da anlam aramamak mı lazım? Kötü anlamı olmaması yeterli mi acaba? Böyle bir sonuç çıkartabilir miyiz?:44:
canım abimin adı yasin...
ilkouklda çok başarısızdı ama lisede atağa geçti..ilk girişte öss yi kazandı,üniyi üstten ders alarak 3 yılda dereceyle bitirdi...kpss ye ilk girişinde 19. oldu ve şimdi bakanlıkta müfettiş...
sınıf arkadaşım vardı o da çok çalışkandı..
ama bi akrabamızın oğlunun adıda yasin,o okumadı...
abine maşallahbenimde 2 tane var biri fos çıktı öteki bomba :)
yasin efe güzel oluyor dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?