- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
Tdk Büyük Türkçe Sözlük
sorunsal :
sf. 1. Çözümü belli olmayan. 2. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.
Güncel Türkçe Sözlük
teşekkür ederim . ama isim sorunsalı bana çok anlamsız geliyor halen, kısa ve öz isim sorunu deseydik olmaz mı ? yani evet sel sal ekleri kullanılıyor ama yerli yersiz her kelimeye de eklemek garip geldi bana ...
şimdi size soruyorum " isim sorunsalı" mı daha anlamlıdır "isim sorunu" mu ?
neyse özür konunun dışına çıkmak değildi amacım ....
konu sahibesi arkadaşım bebeğin hayırlısı ile dünyaya gelsin , adı ile yaşasın , isimlerin insan üzerine etkileri olduğuna inanmakla birlikte çok fazla da sorun edilmesi gerektiğini düşünmüyorum ...
Utku koymak istedim canım. anlamı zafer. zafer de eşimin ismi. ama kimseye beğendiremedik nedense
o "x" emre mi? benim de emrelerimin, efelerimin hepsi çok fecihatta ağır mı geliyordur nedir, furkanlar ve muhammedler de yaramaz oluyor çok.
Utku koymak istedim canım. anlamı zafer. zafer de eşimin ismi. ama kimseye beğendiremedik nedense
Utku,çok güzle çok beğendiim ve Allah nasip ederse çocuğuma vermek istediğim bir isim, okuyunca bir tuhaf oldum,
Benim bildiğim kadarıyla "uzun uğraşlar sonucunda elde edilmiş zafer" anlamına geliyor.
Allah nasip ederse bu ismi sabıra, hasretle yolunu gözlediğim oğluma koymayı çok isterim.
Sizin içinize sindiyse eğer başkalarını takmayın ve bu arada tanıdığım çok başarılı, cana yakın bir Utku var.
canım inşallahh en kısa zamanda kavuşursun ve koyarsın bu ismi..çok kalpten diliyorum senin için..
Benim de bir arkadaşımın oğlunun adı Utku.Dediğim dedik bir çocuk.Aklına ne gelirse o dakika elinde olacak yoksa kıyamet kopuyor.Mesela gece saat 11 de ol-ta istiyor ve baba o saatte açık oyuncakçı aramaya gidiyor.Bize geldikleri bir akşam oğlumun kumbarasını istedi.Babası yeter ki üzülmesin diye kumbarayı biz götürelim de evde sayar ne kadarsa sizin hesaba havale ederim diyor.O sırada benim oğlum ağlıyormuş,kumbara onunmuş,vermek istemiyormuş hiççç umurlarında bile değil.Şimdi bu çocuk adı Utku diye mi böyle?Bence kesinlikle hayır.Çünkü anne ve babanın kelime dağarcığında HAYIR,DAHA SONRA,ŞİMDİ OLMAZ yok.Çocukta diyorki ben nasıl olsa gak diyorum su,guk diyorum ekmek ...Çocukları yaramaz,huysuz yapan isimleri değil bulundukları,yaşadıkları ortam.Bilmiyorum yanlış mı?Ama ben böyle düşünüyorum...
çok doğru düşünüyosun canım zaten karakterin oluşmasında genetik ve çevresel faktörler etkili. isim faktörü diye bi faktör yok benim bildiğim kadarıyla. zaten benim korkum çocuğum adı utku diye öyle olur böyle olur değil, teyzeleri, halası ismini sevmiyolar diye çocuğa antipati duyarlar mıydı? ama sanmıyorum alışırlar herhalde bi şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?