Doğuma Hazırlık isim stresii

• Konu Sahibi Konu Sahibi bianc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bianc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
136
0
116
İstanbul
selam arkadaşlar,
haftama bakacak olursanız ne stresini diceksiniz biliyorum. şöyle anlatiyim, oğlum olacağını bugün öğrendik. sevindim doğal olarak. ilk çocuğumuz sağlıklı olsun yeter diyoruz. ama hemen isim muhabbeti dönmeye başladı. zaten başıma gelecekleri biliyodum. şimdi yakın arkadaşlarımız var. eşimin çocukluk arkadaşı. bunlar bekarken erkek çocuğumuz olursa ismini böyle koyarız diye kararlaştırmışlar. diğer çiftin erkek çocuğu oldu onlar ismi koydu. şimdi de konuştuğumuzda hadi 2. batıkan geliyo diyolar. isim batıkan bu arada. ki ben önceden aynı ismi koyacaklarını bilmiyodum. eşimde şimdi onlar öyle dediği için o ismi koymak zorunda hissediyo. ben de aynı isim olsun istemiyorum. telefondan batıkan bıdıbıdı yaptığında direkt aklıma diğer çocuk geliyor. ikinci isim olsun diyorum ama isim uzun soyadımız uzun. naapcaam ya. abartıyor muyum siz olsanız ne yaparsınız ?? bu arada 2. ismi yine eşim seçti diyeyim. efe. efe olabilir bu seferde annem beğenmedi. kuzenim iki isim yanyana hoş durmuyor diyor. arada kaldım. uzun yazdım kusura bakmayın ama canım sıkıldı

tek derdiniz bu olsun :)
isim konusuna gelince siz eşinizle karar verdikten sonra kim karışabilir ki ?
annem sevmedi diyorsunuz . annenizde olsa sizin sevdiğinize saygı duymalı
nede olsa bebek eşiniz ve sizin bebeğiniz ....

bence efe ismini koymayın çok yaygınlaştı hemen hemen herkes çocuğuna efe ismini koyuyo farklı bi isim seçin Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

haklısın. annem yapı olarak müdahaleci bi yapıya sahip. ha koysak tabii sevecek. ama başta biraz karışır. :)

bence efe ismini koymayın çok yaygınlaştı hemen hemen herkes çocuğuna efe ismini koyuyo farklı bi isim seçin Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

evet yaygınlaştı ama başka özellikle kısa isim bulamıyorum. ilk aklımıza o geldi. bu arada teşekkür ederim. :)

Ailelerden sonra arkadaşlarla geçmişte kararlaştırılmış isim mi?
Ya bu ikinizin evladı ortak istediğiniz bir isim olmalı bence ama diğer tarafın verilen karara önceden uymuş olması biraz sıkıntı :S
Uyumlu olması gerekmiyor iki isim koyduğunuzda, madem Batıkan ve soyad uzun, Efe gibi kısa bir isim uygun olacaktır.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

evet arkadaşıyla geçmişte kararlaştırdıkları isim. aynen onlar uymuş şimdi ben arayı karıştırmiyim diyorum ama aynı isim içime de sinmiyor. kısa isim fikirlerine de açığım. bu arada teşekkür ederim. hepimizin sağlıkla almayı nasip etsin inşşallahh..

Ege olabilir (Batıkan'a uyumlu, bölge olarak ege batıda kalıyor gibi değişik bir bakış açısı belki) :)

Ali, Alp, Ata, Can, Cem, Şah, Tan

en kısa erkek isimlerinden aklıma gelenler bunlar.

Ege olabilir (Batıkan'a uyumlu, bölge olarak ege batıda kalıyor gibi değişik bir bakış açısı belki) :)

Ali, Alp, Ata, Can, Cem, Şah, Tan

en kısa erkek isimlerinden aklıma gelenler bunlar.

bakış açısı güzelmiş canım :))))) değerlendircem isimleri teşekkr ederim :)

Allah kolaylık versin öncelikle

Bebeğinize arzu etmediğiniz bir ismi koymayın derim ama hoşunuza gidiyorsa iş değişir tabi iki isim koyar ikincisini kullanırsınız.

Bu konuyu eşinizle tartışmak için daha çok erken.Şimdilik kendisi bu adı söyleyince sizi kendi kadar çoşkulu görmemesi yeterli.Arkadaştan önce çocuğa isim koyma hakkı anne ve babasınındır.Sizin değil ama arkadaşının mı oy hakkı olacak ?!İsim kararı anne olarak sizin de içinize sinmeli.

alp
ali
ege
cem
can
ata
güz
tan
sarp

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…