İsim tartışması

Ben her zaman esime bebegimin cinsiyeti belli olsun ben sonra isim dusunecem diyorum. Bugun cinsiyet belli oldu isim arastirmaya basladim bu 3isimden biri bos yere bakma dedi. Ben sakayla karisik benimde soz hakkim olacak dedigimde bile soz hakkın 3unden biri dedi. Yani benciilik bu bana göre kemal koymam. Kemal.kp in adi. Ali zaten kaynimin adi bi de kp olmaz
Esime simdi kabul etmis gibi yaparsam tamamiyla kabul etmis sayilirim. O yuzden de simdiden tartismaya basladim. O isimleri istemedigimi bilsin diye.

Empati yok, anlayış yok... Şeytan diyor git Nüfus Müdürlüğüne tek başına, kendi istediğin ismi yazdır bitsin!
Seytan bana da diyor ama yapamiyorum işte onunla ortak kararimiz olsun istiyorum.

Ayyy seni örnek aldim ve senin yaptigini yapip savasacam :))))

Bende dun dedim ki 3aydır ben mide bulantisindan ac.ac gezerken acaba bebegim besleniyo mu diye dusunmekten kafayi yiyoken ruhun duymadi da isim konusunda tek basina söz hakkı benim diyosun oh ne ala dedim. Ama yok yani adam anlamiyor bile.

İnşaallah kız olurda aliler elinde patlar diyelim o zaman benim 17. Haftada cinsiyet değiştiydi ama
Ben hep kız hissettim hala da kız hissediyorum niyeyse bizde 17 haftada gitcez belki bizim ki de degisir :))) o zamanda mecbur benim dedigim isim olur o derdine düşer o zaman :) Çünkü kız olsaymis benim dedigim olacakmis:)
Sağlıkla kucağına al inşallah da İsim konusunu o zaman düşün derim..üzme kendini simdiden
Simdiden istemedigimi anlatamazsam sonra hic anlatamam esime.

Esim 2 isim istiyo sadece ali olsa kabul ederim zaten. Ali ismini cok severim. Zaten modern isimlerden cok klasik isimleri severim ben

ne sinir bozucuc ya gerçekten. birini sen koy birini eşin koysun. sanki bütün sancıyı 9 ay sıkıntıyı onlar çekiyor. tamam oda koysun ama helede ilk bebekte anneye bukadar haksızlık etmek çok nefret durum

ilk bebeğimin ismi kayınpederimin ismi ve ben eşime jest yaparak tamamen kendi isteğimle koydum, ikinciye hamileyim ve eşim asla karışmam hangi ismi istersen senin hakkın dedi ve rüzgar koycam inşallah. Bırakın önce onun gönlü olsun sonra sizinkisi...Kavgaya inan ki değmiyor yeterki sağlıklı dünyaya gelsinler.

Bende illa benim dedigim olsun demiyorum ortak karar diyorum illaki ortak karar olmasi lazim yoksa kabullenemem zaten. Daha büyük tartışma çıkar o zaman tek basima bi isim koyarim.

Ama gittigim her yerde o ikinci isim karsima cikacak ben onu bile kabul edemem.

İlk isim tamamda ikinci isimleri kimle belirliyor acaba beraber konuşarak bi isim bulsaniz..hem caninizi sikmayin bebek doğana kadar çok şey değişir:)
Tek basina kendi karari 2.isimler. Insallah degisir o dusunceleri bebegim gelene kadar.

Ailesinin asla söz hakkı olamaz bence de es adayinla görüş bu konuyu:) en son bende isim belirlerim kuraya kalır is gibi duruyo

Siniirlenmekte haklisin ama isim bir boncuk derler. Bunun icin kendini sıkarak bebegine ediyorsun arkadasim. Daha simdi cok yeni 14 haftalik hamilesin. Biraz zaman gecsin o da heyecanlarini dizginler sanada isim koymak konusunda danisir fikrini alir. Simdi ilk cocugunuz ilk zamanlariniz. Heyecanlaniyordur hosgor. Biraz zaman gecsin bakalim. Simdilik bu konuyu konusmayalim de. Ileriki zamsnlarda konusur ortak bir karar aliriz de kapat konuyu bence. En guzel zamanlaeinizi boyle isim konisiyla ilgili sıkıntiyla gecirmeyin derim.
Saglikli bir gebelik ve bebek dilerim

Malesef bende o tamam diyenlerdenim sonra sacma geldi ama yapcak bişey yok hatta olayın komik tarafı bizim tarafta bekliyor isimlerinin konmasını yani erkek oldugunda nasıl anlatcam bilmiyorum :)

Ilk ali turan ismini cok istedigini soylemisti o zamandan sonra dun diger 2 isim karşıma çıkmasaydı kabul ederdim ama simdi madem o secenekler degisiyo demek ki benimde hakkım var diyerek istiyorum ki. Ben daha o dunyaya gelmeden her seye aman bebegim iyi olsun diyip biseyden sikayet etmiyosam tabi ki hakkim var diyorum esime ama yok anlamak dahi istemiyo

Bızımkıler de evlenmeden daha bebek ıcın beklemeye basladılar.. Cınsıyet ısım herseyıne kadar konustuk.. Sizin sınavınız kocanızlaymıs Allah yardımcınız olsun..
Amin canim

Çocuğumuz olmuyo keşke olsada eşimin istediği olsa alptug
Canim rabbim isteyen herkese versin. Dogumda edilen dua kabul olur diyolar. O yüzden bende bebek isteyen herkes icin dua etcem.
Ya ben tek isimle cagirsam bile en basitinden bi sağlık ocaginda bile 2.isim cikacak benim karsima niye kabul edeyim.

Ona kalsa 3isim koyulsun birini de sen koy diyo o saka gibi.
Bende hep ortak seceriz diye dusundum.ikinci yi sen koyarsin diyo ama ben hepsinde ortak kararimiz olsun istiyorum. Rabbim uzak etsin ama 2.bebegimiz olacagi ne malum. Yani ben katı davraniyorum bu konuda birazda

çok merak ettim eşinizin burcu da koç mu?

Malesef bende o tamam diyenlerdenim sonra sacma geldi ama yapcak bişey yok hatta olayın komik tarafı bizim tarafta bekliyor isimlerinin konmasını yani erkek oldugunda nasıl anlatcam bilmiyorum :)
oouuwww senin iş de zormuş ozaman

aynen ben de sonradan öyle düşündüm.Kavga kıyamet koyulunca zaten bi kıymetide olmayacak.

3. ismi sen koy diyor madem, koy o zaman ama çift isim olsun eşinin yaptığı gibi.
mesela eşin illa ali kemal mi istiyor, sen de deniz efe istiyorum de.
ismi ali kemal deniz efe olsun diye inatlaş bakalım :)
ay benim de eşim aynıydı, inatlaşa inatlaşa en sonunda ikimiz de birer isim koyduk kızlara. iki isimliler ama benim koyduğum isimlerle sesleniyoruz :)

ne sinir bozucuc ya gerçekten. birini sen koy birini eşin koysun. sanki bütün sancıyı 9 ay sıkıntıyı onlar çekiyor. tamam oda koysun ama helede ilk bebekte anneye bukadar haksızlık etmek çok nefret durum
Bende cok sinir oluyorum ama erkekler bunu anlayamiyo sanirim

Bende istesem yok demez ama kp in ismi baska torununda var zaten. Bu durumda babamda isteyebilir ve ben babami kirmak istemem. O yüzden buna cok uzağım

Canim ben simdi diretmezsem kabul ettim demektir ve ben buna karsiyim o yuzden simdiden tepkimi belli etmek durumundayim

çok merak ettim eşinizin burcu da koç mu?

Canım benim eşim koç burcu ve babasına çok düşkün. Tabi ben bunu sevgiliyken anladım ve çocuğumuz olunca babamızın ismi olsun dedim. Çok uyanıkımdır, kaleyi içten fethetmeyi severim ama karşılığınıda her zaman alırım eşimden. Valla duyunca poposu tavana vurmuştu Şimdi ikinciye hamileyim ya sen ne istersen onu koy hayatım diyortabiki ben koyacam mutlu evliliklerin sırrı birbirine değer vermek ve yerinde fedakarlık yapmakla oluyor

Yok canım babalar istemiyor artık isim koyulmasını, ancak biz koyarsak seviniyor garipler. Benim babamın ismide durmuş sen düşün yani

Ali güzel isim aslında Kemal de güzel bence yanına kısa bir isimde siz koyun saka gibi ama yapcak bişey yok sanırım
Kemal koymam kp ismi. 3isim de nasil olur bilmiyorum ki.

Bakalim bizim sonumuz nasil olacak. Aslinda 4isim koycam istemiyosa o vazgececek isimlerinden:)

Bende aynı dertten muzdaribim. İlk oğlum olacağını öğrendiğimde çok şaşırdım . çünkü hep kız bekliyordum kız ismi bile hazırdı . erkege hiç isim dusunmemistik. Cinsiyetini öğrendikten bir kaç hafta sonra ben rüyamda bebeğine yusuf ve yunus isminin konuldugunj gordum . eskmle konuştum rüyamda böyle gordum dedim tamam o zaman yusuf olsun dedi . sonra ben dedemj çok seviyodum dedemin ismini koymak istiyorum dedi . dedesinin ismi de zihni ben ne kadar dirensem de oğlumuz yusuf zihni olcak . zihniyi kullanmayiz ama koyalım dedi kayınpederim de çok mutlu olmuş tabi babasının ismi konulacağı için . en azından Sizinkiler klasik isimler zihni nedir çağımızda ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…