İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

asudese

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2024
74
-17
6
26
Arkadaşlar selam ,
Uzun zamandır işimden ayrılmayı düşünüyorum çok stresli ve beni oldukça yıprattı . Eşimle evlenmeden önce de bu işte devam ediyordum ancak ona evlendikten sonra tazminatımı alarak çıkacağımı söylemiştim o da kabul etmişti . Evlendik 4-5 ay kadar daha çalıştım . Borçlar vardı vs. Ama artık dayanamadım ve eşime işten ayrılacağımı söyledim o da tamam ama işte ödemelerimiz var alcağın tazminata dokunmayız borçlara veremeyiz vs dedi . Ben zaten başka iş bakıcam şu an bir işte çalışırken başka iş bulamadım . Eşimde ödemeler vs diyince kendimi çok sıkışmış hissetmeye başladım . Yürüyüş nefes egzersizleri hepsini denedim rahatlama için ama işteyken kendimi çok bunalmış ve mutsuz hissediyorum.
Bu durumda napardınız eşim biraz daha bekle diyor

evlendikten sonra 1 yıl içerisinde çıkarsanız tazminatınızı alıyorsunuz diye biliyorum
tazminata neden dokunmak istemiyor onu anlamadım hazır para dursun diye mi?
ne zaman bitecek peki borçlar?
Evet tazminat alma hakkım var . Birikim olarak durucakmış . Hazır para çabuk biter vs diyor işte

Evlenmeden önce kabul etmiş. O zaman borçlar olacağını bilmiyor muydu? Bu, önce pışpışlayıp evlendikten sonra nasılsa istediğim gibi davranırım kafası. Veliniz gibi davranması, sizin kazandığınız para üzerinde tek tasarruf sahibi kendisiymiş gibi konuşması çok rahatsız edici. Sizi tüketen hasta edecek derecede yıpratan bu işten bence ayrilmalisiniz. Bir süre dinlenip daha mutlu olacağınız bir işe bakarsınız.

Evet . Bende bu şekilde düşünüyodum. Ama acitasyon yapmaya başladı işte ödemeler ne olucak vs diye . Ben seni destekliyorum ama ödemelerimiz var diyor

Bence esiniz hakli gibi.
Isten ayrilip ne yapacaksiniz ki. Evde bir sure dinlenmek istiyorsunuz anladigim kadariyla. Bu sure zaarfinda da yavas yavas is bakarim diye bir plan mi yaptiniz?
O is oyle olmuyor ama, ozellikle bu kadar issiz var iken ortalikta mesela siz nasil digerlerine gore daha kolay is bulabileceginizi dusunuyorsunuz?
Eger ki kolay is bulabileceginizi dusunuyorsaniz, neden simdi calisirken is bulmuyorsunuz?
Bana gore evlilik kurumu icerisinde, bir kisinin ustune butun sorumlulugu atmak o kisiye yapilan bir haksizlik gibi geliyor.
Nasil ki ev islerinde kadinin ustune bu kadar yuk bindirmek haksizlik ise Ekonomik olarak esinizin uzerine bu kadar yuk bindirmek de ona haksizlik. Ozellikle bu kadar borcunuz var ise.

Haklısınız . Giderimiz çok değil aslında kiramız var 15 bin birde kredi kartı borcumuz var . Diğer mobilya vs birlikte ödedik sesim çıkmadı zaten . Ama borçlar azalınca bende çıkmak istedim dayanamadım çnkü artık yoksa bende neden mutlu olduğum maaşım sigortamın olduğı yerden ayrılmak istiyim ki

Eşimin üzerine yük bindirmiyorum ben evlenmeden önce bunları konuştum . Evlendikten sonra çıkacağımı söyledim ve anlaştık . Borçları da birlikte ödedik . Soruyu okuduysanız tqzminatlı çıkış yapacağımı söyledim . Ki arka planda iş aramalarım devam ediyor . Ama mental olarak bunalmış ve mutsuzken devam edemiyorken eşiniz destek olmıcaksa neden evleniyoruz? Bu durumun sağlık boyutu da var hasta olsam ve çalışamasam napıcaz ?
Bence olaya çok yanlış bakıyorsunuz.

Evet . Sadece kredi kartı borcu kaldı o da çok bişey değil . Ama ev kira olunca düşünüyor işte . Ben başka iş de bakıyorum ama mentalim dayanmıyor artık çok baskı var işyerimde
Ne kadar borcunuz var, maaşlarınız ne kadar, kiranız ne kadar?

Tek maaşa düşünce çarkı döndürebilecek misiniz?

İş bulamama, uzun süre işsiz kalma durumunda bir b planınız var mı?

Bence mental sağlığınız paradan daha önemli iş bulunca çalışır kenara koyarsınız .madem kenarda bir birikim isteyen eşiniz varsa birlikte borçlar kapattıktan sonra elinize geçen parayla yaparsınız . Bilmiyorum insanın psikolojisi söz konusu olduğu zaman para benim için ikinci planda kalıyor

Yoo olaya cok yanlis bakmiyorum. Siz sadece kendi cikarinizi ve rahatinizi dusunuyorsunuz.
Isinizden bu kadar rahatsizsaniz, baska is bakabilirsiniz ve isinizi degistirebilirdiniz bu vakte kadar. Bunu yapmamissiniz.
Ya da bu surecte is baktiniz ve bulamadiniz. Bu durum daha vahim cunku isinizden ayrildiginizda da bulamama olasiliginiz cok yuksek. Zaman gectikce de daha da vahim olacak.
Siz isinizi biraktiginiz an, bir sure evde dinleneyim sonra is bakmaya baslarim diyebilme potansiyeline sahipsiniz. Bu sizin tercihiniz. Buna bir sey diyemem ama bana gore bu ekonomide bir kisiye bu yuku bindirmek haksizlik geliyor.
Esiniz de isinde mutsuz olursa ve size gelip sen calis ben isimi birakicam dese ayni seyi kabul eder misiniz ?
Bir diger konu bu kadar mutsuzsunuz ve stresslisiniz is yerinde, neden evlenmeyi beklediniz ayrilmak icin? Ayrilsaydiniz isinizden madem. Evlenmeden once planlarinizi yapmissiniz iste. Ben niye olaya yanlis bakayim ki. Sizin tercihleriniz, sizin borclariniz.
Ben sahsen olaya bu kadar pembe bakamazdim, hele ki borclarim var iken.

Bir süre çalışmak istemiyorsanız bişey diyemem ama işten cikar is ararim gibi hayalleriniz varsa piyasanın ne kadar durgun olduğundan, nakit akışındaki sıkıntılar yüzünden binlerce şirketin battığından vs haberiniz yok demektir.
Ayrıca en güzel ve kolay iş, işteyken bulunur...madem çok bunaldiniz, is arayisina daha cok öncelik verin

O değil de eski konularınıza göre ucu ucuna 1 yıldır çalışıyorsunuz gibi görünüyor. Tazminat hakkınız olduğuna emin misiniz? Hadi var diyelim asgari ücret üzerinden topu topu alacağınız miktar 25 bin civarı bir tazminat. Buna güvenip işten çıkmıyorsunuzdur umarım. Konunuzu okuyan da 8-10 yıllık tazminat alacaksınız falan sanıyor.

Eşiniz sizin işten çıkarsanız bir daha çalışmama ihtimalinizi görüyor olabilir mi? Pek bi çalışma hevesiniz yok gibi. Hazır çıkmışken çocuk yapayım deyip ömrünüzün kalanını böyle geçirecek hissi verdiniz bana.

Ki spesifik bir mesleğiniz yok, isteseniz de iş bulamama ya da şu an çalıştığınız şartlardan daha iyi şartlarda iş bulamama ihtimaliniz çok yüksek.

Baskı olmayan, mobbing olmayan çok az iş yeri vardır. Şimdi çıktın, girdiğin işyeride öyle olursa? Eşininde zaman zaman bunaldığı oluyordur ama öyle bir lüksü olmuyor işte. Tek geçinmek çok zor eşinizin sizin çalışmanızı istemesini anlıyorum. Alacağın tazminat değecekse çık ne kadar alacaksın? 25-50 civarı birşeyse değmezz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…