İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

İnsanın mutsuz olduğu bir ortamda sabahtan akşama kadar durması kadar rahatsız edici bir şey yok. Seni anlıyorum. Ama yeni bir iş bulmadan ayrılma derim.

Eşiniz ne iş yapıyor? Net bir gelir mi yani? Şimdi yazacaklarıma tepki verenler olacaktır tabi ki ama söyliycem. Ben nefret ettim bu erkeklerin eşlerinin maaşını yönetmesinden, o maaşa güvenmesinden. Bir erkek bir evin sorumluluğunu alabilecek güce ve motivasyona sahip değilse evlenmesin. Çocuğunuz olsa nolucak? İstemediğiniz bir işte hamile bir şekilde mi çalışacaksınız?? doğumdan sonra da çalışmama tercihiniz var zaten, o bebekle kim ilgilenecek, öyle bir durumda bu kocalar evi nasıl çekip çevirecek? O bebeğin ihtiyaçları emin olun şu an ki borçlarından daha fazla olacak. Şu an tek maaşla zaten mümkün değil geçinmek o yüzden memurlar dahil benim çevremde çalışan bi çok kişi ek iş yapıyor. Ticarete yöneliyor ve o zaman o ev çekip çeviriliyor. Valla ben istediğim zaman çıkarım istediğim zaman çalışmam eşimi ilgilendirmez. İş yerinde kadına uygulanan mobinglere biz erkekler gibi tepki verip psikolojisimizi koruyamıyoruz. Psikolojik sağlığınız daha önemli bence eşinizin etkisinde kalmayın üzerinizde baskı kuramaz. Daha içinize sinen bir iş bulursunuz elbet.

Şu an ülkede eşinin maaşına güvenmeden ev geçindirme imkanı yok gibi bir şey. Bu erkeklerin hatası ya da kötülüğü değil. Onlar da mecbur kalıyorlar. Ekonomi berbat halde. Herkesin ek iş yapabilecek donanımı, maddiyatı ya da zamanı yok. Tek kişinin iki işte çalışmasındansa iki kişinin evlerini geçindirmek, hayatlarını idame ettirmek için çalışması mantıklı ve sağlıklı olandır. Bu kadar çalışan insan nasıl çocuk doğurup büyütüyorsa konu sahibi de öyle yapacak. Çocuk çalışmamak için bahane değil.

Evliliği bekleme nedenim tazminatımı almak ve başka iş bakmak çalışıyor olsanız bilirdiniz :)

7 yıldır aktif olarak çalışıyorum:)

Bahsettiğim konuyu anlayamamışsınız. Zor bi hamilelik geçirebilir, işten kovulur tekrar uzun bi süre iş bulamaz, ve ya bebeği olur kendi bakmak ister bu çok doğal hakkımız değil mi bizim. Ben çalışıyorum fakat maaşım eşimi ilgilendirmez. Faturalara ödemelere vs beni karıştırmaz. Ben evime istersem alışveriş yaparım keyfime göre. Kenara atarım kendi ihtiyaçlarımı karşılarım. İlla ki faydam oluyordur tabi, ama bana çalış ya da çalışma diyemez. Ticaretle uğraşmaya, ek iş yapmaya gelince çok büyük bi zeka pırıltısına ihtiyacı yok bence. Benim eşim 3 iş yapıyor bunların 3 ü de farklı alanlarda ticaret. Tabi memur olayım sabah akşam sadece oturarak rahat edip çalışayım, karımın maaşına tabî olayım, ilerde baba bile olsam karım hamile haliyle sonrasında da bebeği bırakıp gitsin çalışsın şeklinde bi adam olsaydı bende eminim konu sahibi gibi sıkıntılar yaşardım. Kızlar nasıl biz çalışma özgürlüğüne sahipsek, istediğimiz zaman da çalışmama özgürlüğüne sahibiz. Ben sizleri destekler şeklinde konuşuyorum anlamıyor musun?

Eşine maddi yük bindirip işten çıkmaya çalışman çok üzücü ya

ayni mesaji yazmaya geldim
kasim 2024te ise girmis bugun 1aralik 2025
bu paranın tazminatindan ne olacak?
bir de birikim demisler
alsa 22 bin iki ceyrek parasi...
bu paraya güvenip ayrilmak cok ilginc geldi bana.
ama onerim madem ayrilacaksin mayisa kadar daha calis hem o aylarda borclari kapatip kenara birkac lira atarsin issiz zamanlar icin hem de zamli maas alirsin subattan sonra.
hem de işsiz donemin yaza gelir hci yoktan cikar cikar gezersin kışın issizligin tadi tuzu yok

Daha Nisan ayında çağrı merkezinde 5 aydır çalışıyorum yazmışsın. Geçmişte çalıştığın yerlerden (sanmıyorum öyle bir iş hayatın olduğunu) alamayacağına göre maksimum 1 seneni doldurup 1 adet asgari ücretten tazminat alacaksın sanki 10 senelik müdürsün de onu almak istiyorsun gibi algı yaratmaya çalışma

7 yıldır aktif olarak çalışmanız bu iş yerinde maksimum 1 yıldır çalıştığınız gerçeğini değiştiriyor mu? Zaten aralık öncesi tazminat hakkınız yok, yani çıkamazdınız.

Evlilik öncesi aktif çalışan kadınlar evlilikten sonra çalışmak istemeyebiliyor. Sık karşılaşılan bir durum bu. Yani evlilik öncesi aktif çalışma hayatınız evlilikten sonra çalışma isteğiniz konusunda bir fikir vermiyor. Ki ilk fırsatta işten ayrılma planları yapıyorsunuz.

Bir önceki mesajıma cevap alamadım. Maaşlarınız (sizinkini öğrendik), kredi kartı borçları kaç lira?

Teşekkürler insanlar o kadar kötülediler ki . Ben 7 yıldır zaten çalışıyorum arkadaşlar ki daha yaşım 26. Önlisans okuyup açıktan dgs ile linans tamamladım . Ekonimiyi herşeyi çok iyi biliyorum. Planlarım da var elbet . Hayat bu insana ne getirceği belli olmuyor . Yargılamadan koca parası yicekmişim gibi davranmanızı anlamıyorum kimse kimsenin hayatını bilemez. Yorumu yapan Size çok teşekkür ederim .

Kredi kartı borcunuz toplamda ne kadar?
Tazminatınız ne kadar olacak?

Anlamıyorlar bence uğraşma .

.Kızlar nasıl biz çalışma özgürlüğüne sahipsek, istediğimiz zaman da çalışmama özgürlüğüne sahibiz.
Bu nasıl bir özgürlükmüş ya? Bu hakkımı kullanmak için nereye başvuruyorum

Sadece kocamın maaşına kalacaksam benim 10 katım kazanıyor olması lazım.

Maalesef ben işimden çok memnunum, mobbing hiç yok diyen sayısı çok azdır. Sektörün ne bilmiyorum ama iş bulmak hiç kolay değil.
Bu devirde eşiniz çok iyi paralar kazanmıyorsa hele evde kiraysa çalışmak zorundasınız.
Bir de eşiniz tazminatınıza dokunmam demiş ama mecbur kaldığında dokunacak.

Erkek çalışmak istemezse ya da çalışamayacak durumda olursa veyahut ben çocuğumu büyütmek istiyorum derse ona da bu özgürlüğü sağlayacak mısınız yoksa sadece kadına tanınan bir özgürlük mü bu? Yani siz üç işte çalışıp eşinize bakar mısınız böyle bir durumda?

Ticarete atılmak için zekaya gerek yok tabi ki, esnaflardan hakimiz konuya. Ancak paraya gerek var. Üç kuruş maaşla 10 saat çalışan insan ticarete girecek parayı nereden bulacak.

Siz sağılacak bir koca bulmuşsunuz, sağıyorsunuz. Herkes sizin şansınıza sahip değil.

Tazminata dokunmak istemiyor demişsiniz ama bu iş yerinde 1 yıldır çalışıyor iseniz tazminatınız 1 maaş yapıyor. Yani ortada hazır para olmayacak bu durumda eşinizle konuşup 1 aylık iş arama sürecinde tazminatınızı maaş olarak düşünebilirsiniz.

Koca parası yiyor düşüncesi zaten inanılmaz saçma. Adamlar trilyon mu kazanıyor da koca parası yensin. Gerçekten kadınlar çalışma hayatında erkeklerden daha fazla zorlanıyor. Hormonlarımız var ya bizim duygusal olarak sürekli inişli çıkışlı. O yüzden seni anlıyorum. Ben 7 senedir evliyim ilk 1 bucuk yıl çalışmadım kimse de bana çalış evi geçindiremem borcum var demedi. Eşi çalışma diyeni linç ediyorlar, çalış diyeni alkışlıyorlar. Aslında karışmayanı tebrik etmemiz lazım

Evet . Bende bu şekilde düşünüyodum. Ama acitasyon yapmaya başladı işte ödemeler ne olucak vs diye . Ben seni destekliyorum ama ödemelerimiz var diyor
Size mi güvenip evlenmiş ayrıca ayrılacağınızı söylemişsiniz çok dert ediyorsa tazminat ile ödersiniz ama ben bu adama güvenip tazminatımı ona vermezdim şahsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…