Isin içinden çıkamadık

Yazık gerçekten bugün annesine sen çalışmadın babamın emekleri diyen bir evlat.Babası çalışırken annesi de kimbilir hangi ihtiyaçlarından kısarak kocasını ev bark sahibi yapmıştır.Hayırlı evlat şimdi para derdine düşmüş annesinin kalbini kırıyor.Benim aklım almıyor anne baba yaşarken miras derdine düşmek ne nankörlük kendisi babası kadar olamıyormu kendi yapsın bakalım ama annesine bunları söyleyen evlat yarın sizede senin hakkın yok der eğer maddi olarak katkıda bulunmuyorsan.Baba zamanında söylemiş olabilir şimdide vazgeçmiş olabilir isterlerse bütün evleri satıp çatır çatır yiyebilirler sizene.Zamanı gelince sizin evlatlarınızda size aynısını yapacak o zaman anlarsınız bi anne olarak ne kadar acı olduğunu.
 
Benim annem babam zamaninda calisip didinip ev yaptilarsa o ev onlarindir. Ister verirler ister vermezler. Onlar hayatta iken gak iddia edemem.
Nasil kp calisip ev aldi ise siz de calisip evinizi alin hanimefendi. Baskasinin evine sag iken hak iddia etmek cok yanlis. Hukuken de boyle bir hakkiniz yom zaten. Onlar size ev vermek zorunda degiller. Isterlerse heosini satip dunya turuna cikarlar. Kimse birsey yapamaz. Anne babadan ev beklemek yerine birikim yapmayi deneyin. Kv ya da kp e guverek mi evlendiniz? Yorumum icin kusura bakmayin ama o evlerde onlar sag iken hicbir hakkiniz yok. Sizinki biraz besle kargayi oysun gozunu olmus.
 
Yazık gerçekten bugün annesine sen çalışmadın babamın emekleri diyen bir evlat.Babası çalışırken annesi de kimbilir hangi ihtiyaçlarından kısarak kocasını ev bark sahibi yapmıştır.Hayırlı evlat şimdi para derdine düşmüş annesinin kalbini kırıyor.Benim aklım almıyor anne baba yaşarken miras derdine düşmek ne nankörlük kendisi babası kadar olamıyormu kendi yapsın bakalım ama annesine bunları söyleyen evlat yarın sizede senin hakkın yok der eğer maddi olarak katkıda bulunmuyorsan.Baba zamanında söylemiş olabilir şimdide vazgeçmiş olabilir isterlerse bütün evleri satıp çatır çatır yiyebilirler sizene.Zamanı gelince sizin evlatlarınızda size aynısını yapacak o zaman anlarsınız bi anne olarak ne kadar acı olduğunu.
Kaleminize sağlık ben de aynı şeye takılmıştım içimden geçen herşeyi yazmışsınız
 
Bu nasıl bir hadsizliktir anlamadım. Allahım hepimizi böyle evlatlardan uzak tutsun.
Insanlar ev veya evler almışlar ister verirler ister vermezler ki... mutlaka evlatları ile paylaşmak istemişlerdir.
Sanırım anne hissetmis, hiç bir şekilde oğlunun minnet duymıyan bir insan olduğunu. Iyiki kendi üstune yapnış bu evlat yarın öbür gün sen çalışmadın hakkın yok diye sokağa bile atar...
Siz de destek çıkmayın anasına böyle yapan size neler yapar bilemedim ben şimdi...
 
Selamlar
Hemen anlatayım gerçektende işin içinden çıkamadık.
Şimdi esimin ailesi zamanında işte çocuklarımız için diye birer ev almışlar tamam ama kayınvalide iki sene önce çocuklarına söylemeden evin birini üstüne yapmış. Olabilir dedik daha doğrusu benlik bisey yok yani inanmazsınız belki ama hiç gözümde yok yani malum senelerden dolayı.Neyse şimdi kp hiç sesi çıkmaz kv nederse ona göre şekillenir.Simdi olaya geliyorum,eşim anlatıyor bunu bana onların evinde geçmiş bu konu ben yoktum.Esim demişki işte herkesin hakkına hangi ev düşüyorsa verin bizde ona göre önümüze bakalım.Cunku evlerin kirasını kv aliyor.Aslinda paraya da hiç ihtiyacı yok ve kv denin cevabı ben gelinlere ev falan vermem.Esimde sinirlenmiş işte atışmışlar üç tekrar işte hepsini saticam bana kim bakarsa benim olan evi ona vericem demiş.Esimde çok sinirlenmiş ona demiş işte Sen daha birgün bile çalışmadın babamın emekleri sen ne kadar söz sahibiysen bende o kadar söz sahibiyim demiş.Bayagi olaylar olmuş.Heralde satacakmış bilmiyorum şimdi eşimde kafaya koymuş onun inadı yüzünden böyle saçma biseye izin veremem diyor .Benim sorum kayınvalide m çocuklarına falan sormadan gerçekten satabilirmi yada cocuklari ona mani olabilirmi ?
Şimdi sanane diyeceksiniz belki ama eşim avukat falan tutucam diyor bayağı bir masraf yani bilmiyorum bisey yapabilirmi yoksa bende diyorum bos yere uğraşma çünkü bayağı pahalıya patliycak bize
Kanunen satabilşr
Etik olarak satabilir
Ben olsam kurusun vermezdim eşiniz gibi evlada
 
Simdiye kadar ne annemlerin ne kv lerin ne varligi var, bize ne duser ne dusmez diye aklimin kosesinden gecmedi. Benim de esimin de gecmedi. Yapmayacaksin iste. Disinden tirnagindan kes ev yap cocuklara sonra senin ne hakkin var desinler. Hanimlar oyle cocuklariniz icin işimi birakayim, ev araba alayim, kendimi unutayim demeyin. Sonunu goruyorsunuz.
 
Kocan çalışsın ev alsın. Bu ne hadsizlik!
Annesine nasıl konuşmuş? Kadının kocası yapmış isterse satar çatır çatır yer ki hakediyorsunuz. Eşinize ve karısına yedireceklerine kendileri yer. Babasıyla eşin mi yaşıyor? Hepsi yuvasını kurmuş, ayrılmış. Sen çalışmadın babam çalıştı nedir ya? Kadın yan gelip yattı mı? Kendisini kim büyüttü? Bu nasıl bir mal hırsıdır henüz sağ iken? Çalışma, kazanma ama göz dik. Anneni de hiç yerine koy. Umarım satıp yerler, bir çöp bırakmazlar. Bazıları hakediyor eşiniz gibi.
 
Kv geleceği görmüş kocanızın ne kadar para düşkünü olduğunu.. paraları aldıktan sonra yaşlılığında kendilerine bakmayacağını da ... Kocanızın hakkı yok evde boşuna kendinizi bunlarla avutmayın. Ayrıca çok hadsizmiş daha anne baba yaşarken evimizi verin de önümüze bakalım nedir ya... vermek zorundalar sanki kendi çalışmış almış gibi.. Şaka gibisiniz gerçekten allahtan gözünüz yokmuş.
 
Eşiniz hatalı bence ne demek üstümüze verinde önümüze bakalım tamam ölüm hak miras helal ama yaşarken de ver bunları bana olurmu hiç .İnanın eşimin ailesinin 5 tane evi var satsan 1 milyon yapacak dükkanlari var banka hesaplarını saymiyorum bile ve iki kardeş eşim ve görümcem yani yüklü bir miras kalabilir fakat ticaret yapıyorlar ne olacağı belli olurmu biz eşimle memuruz kendimiz birikim yapıp ev aldık araba aldik çocuklarımız için kendimiz para biriktiriyoruz nasıl olsa miras kalacak kafasında değiliz çünkü garantisi yok emek harcayarak kendiniz biseyler yapın derim olursa miras kalırsa helal der kullanırsınız
 
Back
X