- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi sersemsinem
-
Anne işe başladı algısı hala yaratılabilir. Bunun icin cok gec değil.kreşe verilecekse bile 2.bebek doğmadan verilmeliydi..
bebek geldiği için evden uzaklaştırıldığı duygusu oluşmaması için çocukta..
burda durum farklı bir müddet evdeymiş zaten çocuk biliyorki kardeşi geldi o gönderildi..
Anne işe başladı algısı hala yaratılabilir. Bunun icin cok gec değil.
Mutlu anne mutlu cocuklar.
Babası yanında degil canım.o sabah işe giderken bırakıp aksam is dönüsü alip eve getiriyor.
Gun icinde oglumu aradigimmda sesi cok iyi geliyor ama icim hic rahat degil.
anne sağlıklı olacak ki çocuklarına düzgün bakabilsinDüşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.lütfen bi fikir verin..
Biri 22 biri 2 aylık 2 bebegim var.
İkinci bebegim sürpriz oldu bize, iKi dogum arasi kisa oldugu icin hem psikolojik hem fizyolojik çok zorluk çektim hala da çekiyorum.
Dogumdan önce calisiyordum ve oglum babanne annane hala uclusunde kaliyordu gün icerisinde.yani üçünunde evine alişık.dogumdan sonra oglum 2 yaş sendromununda etkisiyle çok hareketli dagitan ve tutturan bi cocuk oldu.kardesinde gelmesiyle iyice karakter degistirdi.seviyorum ayagina kardesine surekli zarar veriyor, besigine tirmaniyor (3 ayri besik aldim yinede tirmaniyo) dedigim hic biseyi yapmiyor falan falan.. 41. Günde sütüm kesilmeye basladi stresten arti pamuklara sardigim buyuk ogluma en ufak biseyde bagirmaya baslamistim.icime canavar kaciyodu bagirip agliyordum.
kucuk oglum gündüz 10dk bile uyumuyor aksam 8e kadar.sürekli huysuz sürekli mizmiz.dolayısiyla buyugun yemek yemesi bile stres konusu.
Esim eve cok gec geliyor pek yardimi yok bana bi gun yine ona dert yandigim bi gun dedi kki; ben buyuk oglumuzu kucugu biraz toparlanana kadar calistigin zamandaki sistemin aynisini uyguliyim sabah götürüp aksam getireyim.önce olmaz dedim 3 gün sonra sutüm tamamen kesildi yüzümün heryerinde sivilceler cikti bi kere kendime hakim olamayip kulagini cektim oglumun.. durum böyle olunca gitmesine razı geldim.
.sabah 10da babasiyla cikip aksam 9 da dönüyorlar, ekstra bi hircinlik görmedim herzaman ki yaramaz oglum iste :)
Sizce hata mi yapiyorum? Psikolojisini etkiler mi? Önce benim sagligim mi yoksa cocuklarimin psikolojisi mi? Bu arada oglumu bi haftadir gonderiyorum son 2 gundur sütum tekrar gelmeye basladi cok şükür :)
Ne zaman hayat normale döndü yada biraz daha rahatladiniiz? Bebegi buyukten nasil korudunuz? Birine yemek yedirirken aglayinca ne yaptiniz.butun tecrubelerinizi merak ediyorum hepsini :)Seni çok iyi Anlıyorum. Bende arka arkaya 2 doğum Yaptım. Malesef bu vicdan azabı hiç bitmiyor. Birine ilgi göstersen diğeri melül melül bakıyor.
Ikinci doğumumdan sonra odaya gelen psikolog ilk çocuğu evden uzaklaştırmayın Demişti. Oğlum annemle gezmelerde gider,anneannesiyle kalırdı geceleri bile. Ama doğumdan sonra Değişti. Ne zaman bir yere gidecek olsa anne,bebek diye sayıklardı
Bu hallerini gördükten sonra hiç göndermedim. Evet yetemedim zaman zaman,çok gerildim,oturdum ağladım ama eninde sonunda düzenimizi kurduk.
Büyüğü büyük gibi görme. Bende Yaptım o hatayı ama o daha bebek. Üstelik abi-abla olmak onların seçimi değildi.
Zor biliyorum ama mümkün mertebe sinirlerine hakim olmaya çalış. Birileri gelip sana yardım etsin ama Oğlunu gönderme.
Küçük olan biraz emeklemeye başlayınca rahatladım aslında. Koruma konusuna gelince ufak tefek şeyleri görmezden geldim. Aşırı korumacı davranınca daha çok inada bindiriyorlar. Uzaktan izledim,kolladım. Dikkatini başka yere çektim. Bebeğin bakımı konusunda yardım istedim. Battaniyesini getirmek,Islak mendil istemek falan.Ne zaman hayat normale döndü yada biraz daha rahatladiniiz? Bebegi buyukten nasil korudunuz? Birine yemek yedirirken aglayinca ne yaptiniz.butun tecrubelerinizi merak ediyorum hepsini :)
Düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.lütfen bi fikir verin..
Biri 22 biri 2 aylık 2 bebegim var.
İkinci bebegim sürpriz oldu bize, iKi dogum arasi kisa oldugu icin hem psikolojik hem fizyolojik çok zorluk çektim hala da çekiyorum.
Dogumdan önce calisiyordum ve oglum babanne annane hala uclusunde kaliyordu gün icerisinde.yani üçünunde evine alişık.dogumdan sonra oglum 2 yaş sendromununda etkisiyle çok hareketli dagitan ve tutturan bi cocuk oldu.kardesinde gelmesiyle iyice karakter degistirdi.seviyorum ayagina kardesine surekli zarar veriyor, besigine tirmaniyor (3 ayri besik aldim yinede tirmaniyo) dedigim hic biseyi yapmiyor falan falan.. 41. Günde sütüm kesilmeye basladi stresten arti pamuklara sardigim buyuk ogluma en ufak biseyde bagirmaya baslamistim.icime canavar kaciyodu bagirip agliyordum.
kucuk oglum gündüz 10dk bile uyumuyor aksam 8e kadar.sürekli huysuz sürekli mizmiz.dolayısiyla buyugun yemek yemesi bile stres konusu.
Esim eve cok gec geliyor pek yardimi yok bana bi gun yine ona dert yandigim bi gun dedi kki; ben buyuk oglumuzu kucugu biraz toparlanana kadar calistigin zamandaki sistemin aynisini uyguliyim sabah götürüp aksam getireyim.önce olmaz dedim 3 gün sonra sutüm tamamen kesildi yüzümün heryerinde sivilceler cikti bi kere kendime hakim olamayip kulagini cektim oglumun.. durum böyle olunca gitmesine razı geldim.
.sabah 10da babasiyla cikip aksam 9 da dönüyorlar, ekstra bi hircinlik görmedim herzaman ki yaramaz oglum iste :)
Sizce hata mi yapiyorum? Psikolojisini etkiler mi? Önce benim sagligim mi yoksa cocuklarimin psikolojisi mi? Bu arada oglumu bi haftadir gonderiyorum son 2 gundur sütum tekrar gelmeye basladi cok şükür :)
Anneniz size gelse olmaz mı?benim çocukların arası 18 ay. ikisi de kız. ben de asabi oldum çıktım. kabahati de uykusuzluğa buluyorum.
annem büyük yanında kalsın istiyor ama ben göndermiyorum kardeşi geldi beni dışladılar düşünmesin diye.
çünkü kardeşini çok kıskanıyor, üstüne oturuyor, kaşıkla bıngıldağına bastırıyor, kolundan ayağından çekiyor, suratına topla vuruyor, benim görmediğimi zannedip vuruyor, tekmeliyor. ben önce sakince uyarıyorum, inatlaşınca odasına gönderiyorum, tabi bağırış çağırış, ağlama zırlama tonla.
vicdan azabı duyuyorum ama bunlar da geçecek inşallah.
annem gelmiyor, illa kendi evinde olacak.Anneniz size gelse olmaz mı?
En iyisini yapıyorsunuz, eğer zarar verdiğinde tavrınızı belli etmezseniz yapmakta sakınca görmez.
Psikoloji dersleri alıyorum, bir tanesi 'Gelişim Psikolojisi', ama bunların yanında Çocuk Psikipatolojisi, Ergen Psikolojisi' gibi dersleri de almak istiyorum.
Alıp o ansiklopedivari ders kitaplarını okudukça burada tercüme edip annelerle paylaşmayı umuyorum :)
Oyun grubuda cok mantikli ama resmen mahremiyet bölgesinde yasiyorum.yakinlarimda bu tarz aktivite yapan bi kurum yok. Iki bebekle otobuse binipte yolculuk yapmak.. hayal bile edemiyorumbence hata gbı geldı canım....haklısın tabıkı kolay degıl ama hanı kardesım geldı benı ıstemıyorlar dıye dusunebılır cocuk aklıyla...onun yerıne haftada bırkaç gun oyun grubuna felan versenız olmaz mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?