İşin içinden cıkamıyorum

Bende bu tarz şeylerin konuşulduğunu düşünüyorum. Ama kendisiyle konuşup çözmek mümkün değil. Napıyor ne ediyor beni suçlu konumuna getiriyor. Ben a derken o b dese yine iyi z diyor.
Allah kolaylık versin valla gerçekten çok zor. Ama görüş günleri için dava açabilirsiniz diye biliyorum 15 güne indirmek için falan çünkü gerekcen var. Ama bu seferde inada bindirirmi eski eş zor biri

Allah kolaylık versin valla gerçekten çok zor. Ama görüş günleri için dava açabilirsiniz diye biliyorum 15 güne indirmek için falan çünkü gerekcen var. Ama bu seferde inada bindirirmi eski eş zor biri
Bilmiyorum sırf mutsuz olmam için çocuğuna acımıyor. Öyle yaparsam çocuğa bunu da kullanacaktır.

Sizde bunlari cocugun yaninda konusun ozaman bir kLem bile almisligi yok diyorsunuz. Bisey istediginde babani ara soyle diyin cocuk icin para isteyin gondermezse baban gondermiyor diyin

Döndüğünde pedagogdan yardım alıp,bir hukuk bürosuyla görüsürdüm ben olsam.
Cocugun algılarıyla oynuyor resmn.
Görüs süreleri kısaltılırdı en azında.
Sabahlara kadar eline telefon veren baba,cocugu zaten görmüyordur aynı evde bile.

Eski eşinizi çocuğu dolduruyor gibi büyük ve kötü bir düşünceye kapılmadan önce çocukların bu durumu çok güzel kullandıklarını size belirteyim. Arkadaşımın oğlu babbasina annem beni dövüyor demiş, anneye de babam beni dövüyor demiş... Anne dayanamayıp böyle dedi diyince olay ortaya çıktı, bana tablet almadınız diye dedim demiş...

Babanın yaninda tatil güzeldir tabi, dondurmalar aburcuburlar deniz farklı arkadaşlar ben olsam bende tatil hiç bitmesin isterim.

Öncelikle bir pedagogla ve akabinde tekrar avukatla görüşebilirsiniz çocuğun gelişimini kötü etkilediği için. Karşıdaki çirkef biriymiş ne kadsr etkili olur bilmiyorum.

Bunun dışında siz kuralları biraz esnetseniz acaba baba yanı aşırı cazip olmaktan çıkar mı?

Her gün testi ödevi falan var diyorsunuz. Mesela bunları düzenli yaptığında haftasonu 2 saat telde oyun oynamasına müsade etseniz ya da sevdiği ama asla yemesine izin vermediğiniz bir şeyleri sürekli olmamak şartıyla verseniz etkili olur mu acaba? Anladığım kadarıyla babayı cazip yapan zaten bu kuralsızlıklar. Oranın cazibesini azaltabilirsiniz belki.

Yani adam gel sana oyun oynatacağım diyince ben zaten oynuyorum diye düşünebilir çocuk.

Sizde bunlari cocugun yaninda konusun ozaman bir kLem bile almisligi yok diyorsunuz. Bisey istediginde babani ara soyle diyin cocuk icin para isteyin gondermezse baban gondermiyor diyin
Hepsini biliyor inanın. Onun borcu çokmuş kartları fulmüş diyor. (Ama geliri iyi öyle bi durum yok) Acıyıp kumbarasını bile götürüp babasına vermek istedi düşünün. Off off

Öncelikle bir pedagogla ve akabinde tekrar avukatla görüşebilirsiniz çocuğun gelişimini kötü etkilediği için. Karşıdaki çirkef biriymiş ne kadsr etkili olur bilmiyorum.

Bunun dışında siz kuralları biraz esnetseniz acaba baba yanı aşırı cazip olmaktan çıkar mı?

Her gün testi ödevi falan var diyorsunuz. Mesela bunları düzenli yaptığında haftasonu 2 saat telde oyun oynamasına müsade etseniz ya da sevdiği ama asla yemesine izin vermediğiniz bir şeyleri sürekli olmamak şartıyla verseniz etkili olur mu acaba? Anladığım kadarıyla babayı cazip yapan zaten bu kuralsızlıklar. Oranın cazibesini azaltabilirsiniz belki.

Yani adam gel sana oyun oynatacağım diyince ben zaten oynuyorum diye düşünebilir çocuk.
Hafta da 2 kez luna parka gidiyor. Belediye parklarına neredeyse hergün götürüyoruz. 4 tane tablet aldım bozdu. Hatta sonuncusu 1 aylıkken kırıldı. Ders çalışmasından taviz vermedim hiç verdiğim zaman cozutuyor. Eşim kullanmadığı tlf unu verdi günlük 1, 2 saat onla da oynuyor. Geç yatmasına izin vermiyorum.Ama orada oğluma cazip gelen kuralsızlık. Sabaha kadar pubg oynuyor. Gün içinde de oynuyor. Ders çalış diyen yok. Tabi doğal olarak orası hepten esnek olduğu için bizim yaptıklarımız devede pire kalıyor sanırım.

İşte adamın saçma sapan hayatı bu çocuklara cazip geliyor.
Çocuklar nerede boşluk var hemen orada kalmak istiyor.
Disiplinden kaçıyorlar.
Hep babanın düşüncesizligi.
Allah yardımcınız olsun.

İşte adamın saçma sapan hayatı bu çocuklara cazip geliyor.
Çocuklar nerede boşluk var hemen orada kalmak istiyor.
Disiplinden kaçıyorlar.
Hep babanın düşüncesizligi.
Allah yardımcınız olsun.
Baba demeye bin şahit ister. Eşim öz babası olmamasına rağmen ondan daha çok baba. Okullar açıldığında rahatsızdım okul kıyafetlerini almaya ikisi gittiler. Her bir parçasını çift çift almış. Tek alsaydın dedim. Düşer üstü ıslanır bişey olur yedeği olsun diye aldım dedi. Oyuncakta gözü kalır kalmasın der alır. Onunla oyunlar oynar işe giderken beni öperken oğlumu ayırmaz onu da öper. Herşeyini düşünüyor böyle işte. Bizi rahat bıraksa herşey çok güzel gidiyor ama işte dediğiniz gibi herşey güzelleştikçe daha da zorlaşıyor bi taraftan.

Baba demeye bin şahit ister. Eşim öz babası olmamasına rağmen ondan daha çok baba. Okullar açıldığında rahatsızdım okul kıyafetlerini almaya ikisi gittiler. Her bir parçasını çift çift almış. Tek alsaydın dedim. Düşer üstü ıslanır bişey olur yedeği olsun diye aldım dedi. Oyuncakta gözü kalır kalmasın der alır. Onunla oyunlar oynar işe giderken beni öperken oğlumu ayırmaz onu da öper. Herşeyini düşünüyor böyle işte. Bizi rahat bıraksa herşey çok güzel gidiyor ama işte dediğiniz gibi herşey güzelleştikçe daha da zorlaşıyor bi taraftan.
Çocuğunuz üvey babasına karşı nasıl

Çocuğunuz üvey babasına karşı nasıl
Olumsuz bişeyini görmedim. Sarılıyor kucaklıyor. Bazen gider gıdıklar. İkisinin arasında hiç bi problem yok. Hatta arkadaşının annesine eşim için kendi babamdan daha çok ilgileniyor benimle, bende ona baba diyorum abi dersem ayıp olur demiş. Bazen aklım duruyor gerçekten

Olumsuz bişeyini görmedim. Sarılıyor kucaklıyor. Bazen gider gıdıklar. İkisinin arasında hiç bi problem yok. Hatta arkadaşının annesine eşim için kendi babamdan daha çok ilgileniyor benimle, bende ona baba diyorum abi dersem ayıp olur demiş. Bazen aklım duruyor gerçekten
Demek babası bayağı onu negatif anlamda etkiliyor
Duygu sömürüsü yapiyordur.

Demek babası bayağı onu negatif anlamda etkiliyor
Duygu sömürüsü yapiyordur.
Dediğinizi yaptığına eminim. Çünkü sürekli babasını koruma acıma modunda. Aklıma şu geliyor. Acaba sevgi beklenti açısından bizi cepte görüyor orayı da mı garantilemek istiyor.

Dediğinizi yaptığına eminim. Çünkü sürekli babasını koruma acıma modunda. Aklıma şu geliyor. Acaba sevgi beklenti açısından bizi cepte görüyor orayı da mı garantilemek istiyor.
Çocuklar da bu var.
Mesela eniştem pek ilgilenmez yegenimle.
Yeğenim bizi garantilediginden sürekli babasının peşinde.

Co
Hepsini biliyor inanın. Onun borcu çokmuş kartları fulmüş diyor. (Ama geliri iyi öyle bi durum yok) Acıyıp kumbarasını bile götürüp babasına vermek istedi düşünün. Off off
Cocuk suan bile bazi seylerin farkinda ama yalanlara inanma egiliminde belki ergwnkigide zor gecer ama 20 yasina bastimi herseyi en iyi sekilde anlayip analiz edecek.kim kime ne emek verdi herkes yetiskin olunca anliyor. O zamana kadarallah size sabır versin

Co
Cocuk suan bile bazi seylerin farkinda ama yalanlara inanma egiliminde belki ergwnkigide zor gecer ama 20 yasina bastimi herseyi en iyi sekilde anlayip analiz edecek.kim kime ne emek verdi herkes yetiskin olunca anliyor. O zamana kadarallah size sabır versin
Çok haklısınız.

Kızlar fikre ihtiyacım var artık içinden çıkılmaz bi hal alıyor.

9 yaşında oğlum var. 3 yaşından beri velayeti bende. İkinci evliliğimi yapalı 1 yıl oluyor. Şimdi geleyim konuya;

Babasının hukuken sadece yaz tatilinde 1 ay alma hakkı var. Ama ben bu bir ay dışında babayla irtibatına engel olmadım. İstediği zaman aldı götürdü getirdi. Ama her yıl 1 aylığına aldığında cocuğum bana düşman kesiliyor. Gelmek istemiyorum diyor. Öyle böyle alıyorum sonra normale dönüyor. Benimleyken de o tarafla yaşamak istemediğini söylüyor.

Ben disiplinli bir anneyim istekleri uygunsa çoğunu yerine getiriyorum ama evimizde kurallarımız var. O tarafa gidince sabahlara kadar elinde tlf la oynuyor bu hep böyleydi hala öyle. İnanın geçen sene geldiğinde okumayı neredeyse unutmuştu. Yazı yazarken harfleri eksik yazıyordu. Bu sene bütün zamanımı ona ayırdım arayı kapattık. Eşimle de arası çok iyi hatta komşularım eşimi takdir ediyorlar.
Şuan yine babasında ve hür takılıyor. Aradı beni gelmek istemiyorum diyor. Konuşması, üslûbu tamamen çirkinleşmiş yine. Velayetle ilgili hukuksal şeyleri öğrenmiş, konuşulmuş yani yanında. Her sene aynı şeyleri yaşamaktan usandım. Babasının amacı almak olsaydı şimdiye velayet açardı onu da açmıyor. Amacının doldurup doldurup tamamen huzurumu kaçırmak olduğunu düşünüyorum.

Ben ne yapayım? O istiyor diye versem gönlüm razı değil, vermesem artık çare bulamıyorum. İşin içinden cıkamıyorum. Vermek istemiyorum ama ne yapacağım bilmiyorum 2. Bebek düşünüyordum inanın onda bile tereddüt ediyorum artık.
2 ev olayına adapte olamamış belli ki. Bir de ilgi alaka görmek bunu da istediklerini yerine getirterek yaptırmaya çalışıyor. Bence bir pedagog a götürün. Çocukların her yaşı için ayrı bir travmatik dönemi oluyor. En iyi yolu doktor size gösterecektir.

Benim oğlum da 9 yaşında. Çok dediğim dedik, dikbaşlı ve inatçı bir çocuğa dönüştü büyüdükçe. Erkenden ergenliğe girmiş gibi yoruyor bizi.
Bana çocuk muamelesi yapmayın diyor.
Erken yaşta koyduğumuz kuralları esnetmeye başladık. Çok küçük değil oğlunuz, bir yetişkinle konuşur gibi konuşursanız anlayacak yaşta ve bireyselleşme çabası içinde.
Kuralları karşılıklı konuşarak esnetebiIlirsiniz. "Bundan sonra istersen saat 10' da uyuyabilirsin ya da dersin bittikten sonra 1 saar tablet alabilirsin" gibi.
Ben sizin uyguladığınız kuralları 5 yaşındaki kızıma bile dayatamıyorum artık.
Çok severek bir elbise aldım ona o beğenmedi. Yalvardım, ödül teklif ettim, kızdım.. bir defa bile üstüne geçiremedim, bir kenarda küçüldü elbise😁
Oğlunuzu en iyi siz tanırsınız. Psikolojisini daha fazla anlamaya çalışırsanız onu kimse etlileyemez, orta yolu bulursunuz bana kalırsa.

Back
X