Arkadaslar merhaba. Son bir yildir anneme kanser teşhisi kondu. Bu süreç çok yıpratıcı. Hem anneme çok üzülüyor hem de aile içinde yaşadıklarımız beni çok yoruyor. Öncelikle biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Ailede memur olan tek benim, iki kardeşim var onlar asgari ücretli çalışan. Babamız yok. Anneme teşhisin çabucak konması açısından kanser tedavisini özel hastanede yürüttük ve bu konuda bütün maddi desteği ben sağladım. Son zamanlarda annem hastalanıyor ağrıları oluyor bunun için devlete acile gidiyoruz fakat ilgilenen yok. En son götürdüğümuzde yine ilgilenmediler ve annem artık beni kendi doktoruma götürün dedi ve doktor acil yatış istedi. Biz de mecbur yaptık annemi o hâlde bırakamazdim. Bir yandan da devlette kendimize nasıl baktiririz onun yolunu aradık ve sağ olsun başhekim falan bundan sonra yardımcı olacaklarını söyledi. Açıkçası maddi olarak artık zorlanmaya başladım. Eşim hep destekti ama o da neden bir tek sen yapiyorsun anlıyorum senin gibi kazanmiyorlar ama bizde istesek harcardik kenara atmazdik o zaman ne olacaktı diyor. Annemi devlete geçirecektik bu kez annem beni orada harap ettirmeyin deyip durdu ve şimdi 50 bin lira hastane ödemesi yapacağız. Eşim de başladı devlete alabilecekken annen neden özel hastane diye tutturuyor diyor. Onların da anlayışlı olması gerekiyor diyor. Ve ben de hak vermeye başladim. Ama işin kötüsü artık patladik herkes bir şey yapsın hep benim gözümün içine bakmayın dedim ama herkes bana alınıp kırılıyor. Üzülüyorum ben yanlış mı yapıyorum sonuçta annem...çalışan bir kadınım eşime sanane ben veriyorum mu demeliyim ki sanırım ailem bunu yapmamı istiyor. Ama hiçbir zaman bunu yapmadım hep eşimden Rıza istedim. O da hiç karismadi ama artık yeter demeye getirdi. Ben hep benden istemeyin dedikçe de ailem bozuluyor onların da gücü yetmiyor çünkü ben kadar kazanmiyorlar. Yani işin sonunda annesine bakmayan biri gibi davranacaklar sanki bana bende de yok desem ve hastayken.. Lütfen bana yol gösterin annemi incitmek istemiyorum. O da çok zorluyor beni. Hirpalandi evet ama hep özele goturemem ki... Şimdi hastaneden çıkacak yakında pet çekimi var onun ücretini de ben düşünmek zorundayım. Eşim bırak bu kez onlar ödesin diyor. Ama ödeyemeyecekler biliyorum... Of napacagim ben?