Isınamama sorunu, yardım bekliyorum

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Merhaba kk'nın sevgili hanımları tecrübelerinizi bekliyorum.
11 katlı bir apartmanın 10.katında oturuyorum. Apartmanda Yalıtım var merkezi sistemle ısınıyoruz ve peteklerimizde ısı pay ölçer var. 3+1 evim.
2 yıldır ne yaptıysak ev ısınmadı. Peteklerin havasını aldık kaç kere. Bu genel bir sorun değil çünkü aynı apt.da aynı cephede 7. kat da k.Valide oturuyor. 2.kademede bile evi sıcak. Babamlar yine aynı apt.da 2 katta k.Doğu cephede olmalarına rağmen onların evi 3.kademede bildiğiniz fırın.
Ben tüm odaları 5.kademede yaktım olmadı, kıstım olmadı. Oturma odasında ufoyla oturuyoruz. Gelen yakıt parası da cabası.
Ne yapmak lazım işin içinden çıkmadım. Sabah yatak odasında titreyerek uyandım. Bu arda karşı komşumda şikayetçi bu durumdan.
Ne yapılabilir fikri olan var mı

üst katlarla alt katları kıyaslamayın, üst katlar daha soğuk oluyor.

kat komşunuz varsa ona da sorsanız, o da aynı problemi yaşıyor mu?

Suyun devir daim gucu yeterli degil demek. Bazende kazana az su mu koyuyorlar ne o yuzdende sorun yasanabiliyormus. Apt gorevlisi yada kaloriferle ilgilnenen kimse onad bir soyleyin.

Suyun devir daim gucu yeterli degil demek. Bazende kazana az su mu koyuyorlar ne o yuzdende sorun yasanabiliyormus. Apt gorevlisi yada kaloriferle ilgilnenen kimse onad bir soyleyin.
bir kaç kez göreviyle konuştuk bu dairede hep var bu problem dedi.

Petekler el değemeyecek kadar yüksek sıcaklığa ulaşabiliyor mu?

Üst katlara su yeterince iyi gitmiyordur. Yükseklikten olsa kayınvalidenlerin evi de soğuk olurdu. Apartmanın genel tesisatıyla alakalı bir konu bence.

sizin katın o sıralarda apt yoksa rüzgarı kesmiyordur blki zor

Hayır . babamlarda petek 3.kademedeyken el değmez bizde 5 kademede ılık. Fakat peteğin tamamı ısınıyor alt üst
Düzeltme: afedersin ya ben merkezi sistem olduğunu atlamışım. Mesajımı görmezden gel.

Kombinin evi ısıtan suyunun çıkışındaki vanasında filtreler var. O filtreler suyun pasını tutuyor, sıcak su pompalama gücü azalıyor ve kombinin performansını düşürüyor. Kombiciniz baktı mı hiç o filtrelere. Biz temizlemiştik performansı yükselmişti.

Son düzenleme:
Tesisata baktırsınlar pompolamada sıkıntı mı var diye

Bir de su soğuyabilir yukarı kadar çok daire varsa ve üstten değil alttan dağıtılıyorsa

Zaten payölçer imiş kazanın ısısını artırsınlar yukarılar da ısınsın bir de üst kat nasılmış onlara da bir soruverseniz

Onlar sıcaksa sizin kat girişinde sorun olabilir

Kaloriferden anlayan biri gibi yazmışım da mühendis falan değilim

Bende sevgili adayına ısınamıyorsun sandım başlığı okuyunca
O sorun bizde de var
Bi duvar su çekti hatta, balkondan dolayı sandık. Balkonu kapattık yine oldu, meğer çatıda sızıntı varmış bizim su ordan geliyormuş. Biz ikinci kattayız, tüm bina öyleymiş bizim cephedeki ama kimsenin çıtı çıkmamış. İkinci yılda daha yeni işin kaynağı çözüldü, şimdi çözmeye çalışıyorlar bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…