Isini sevmemek

Aydan00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2020
14
2
1
İyi günler ben evliyim. 27 yaşındayım 5 yıldır çalışıyorum öğretmenim. İşimi sevmiyorum. Sabahlari uyanmak çok zor. Her gün aynı şeylerle uğraşmak istemiyorum.
Acik öğretimden bi bölüm mü okusam diyorum ılahiyat fln bazen de aklıma 2. Öğretim bi üniversite okusam diye düşünceler geliyor.
Bunları yapacak enerjiyi kendimde bulur muyum bilmiyorum.
Öte yandan evliyim. 2 yıla yakın. Bebek sahibi olmak da istiyorum ne yapayım?
Burada sevmiyorsan yapma mesleği diyenler olacak mesleğimi hakkıyla yaptığıma inanıyorum sadece sevmiyorum. Belki çalışmayı sevmiyorum evde olmak beni mutlu ediyor

Son düzenleme:
Insanlar 6da ise gidiyo yada 7de siz 9da ders başlıyo günün 6 saati çalışıyorsunuz.keske okusaydimda 6 değil 8 10 saat çalışsaydım.haftanjn 2 günü tatil diğerlerinden bahsetmiyorum bile,tabi her işin zorluğu var evet ama,bence güzel iş sizinki. Çocuk istediğiniz için çalışmak istemiyor olabilirsiniz, izne ayrılıp kendinizi deneyin

Şimdi burada size ciddi tepkiler verecekler.ama ben sizi anlıyorum sabah erken kalkmam zaten başlı başına zor

Idareye söyleseniz derslerinizi geç başlaysalar mesela?

Öğretmenlik yaptıktan sonra farklı sektörde çalışmak size çok zor gelebilir. Biz eşimle aynı bölüm mezunuyuz, o aile bakanlığında çalışıyor ben milli eğitime atandım. Tek isteği şuan milli eğitime geçmek, sırf milli eğitim diğer bakanlıklara göre çok rahat diye. En azından arada tatiller oluyor branş öğretmeniyseniz haftada 15 saat ders alın en azından 1 2 gün boş olur haftaiçi.

İyi günler ben evliyim. 27 yaşındayım 5 yıldır çalışıyorum öğretmenim. İşimi sevmiyorum. Sabahlari uyanmak çok zor. Her gün aynı şeylerle uğraşmak istemiyorum.
Acik öğretimden bi bölüm mü okusam diyorum bazen de aklıma 2. Öğretim bi üniversite okusam diye düşünceler geliyor.
Burada sevmiyorsan yapma mesleği diyenler olacak mesleğimi hakkıyla yaptığıma inanıyorum sadece sevmiyorum. Belki çalışmayı sevmiyorum evde olmak beni mutlu ediyor
Açık öğretim okuyup bulacağınız iş öğretmenlikden daha iyi bir iş olmayacak ,
ve iş bulacaksınız diye bir garanti de malesef yok
bende açıköğretim lisans mezunuyum muhasebeciyim ama iş garantisi yok hiçbiryerde

Kimse bayıla bayıla işe gitmiyor ki :) Her işin kendine göre zorluğu var, bir kere işin zorluğu olmasa sabah zifiri karanlıkta uyanmak bile işkence.
Ama kadına verdiği ekonomik güç bu zorlulukları yer yutar.
Evde oturmak da güzeldir elbet ama nereye kadar.

Su anki egitim sistemi maalesef insanda cok fazla calisma hevesi birakmiyor. O sizdeki duyguyu ben de yasamistim alternatiflere yonelmeye calistim. Sonrasinda alistim sanirim 15 seneyi devirdim. Okusanizda baska meslekler alanlarda ogretmenlikten cok farkli degil. Kimse mesleki doyum yasayamiyor liyakatsizlik is bilmezlik vs vs.

Acik öğretimden bi bölüm mü okusam diyorum bazen de aklıma 2. Öğretim bi üniversite okusam diye düşünceler geliyor.
Sabah kalkmak zor geliyorsa erken yatın.

Seni ancak öğretmenler anlar.
Bizim mesleğimizin maalesef tatmini az
Takdir görmek istiyor insan
Ama maalesef göremiyor
Motive edecek bir şeyler lazım ama insanların ağzından bir tane güzel kelime çıkmıyor
İdareciler gerizekalı
Ancak açık ararlar fazladan yaptığını görmezler
Bazı öğretmenler itici pislik
Yerden bir iğne kaldırsa reklamını yapar
Müdürü yağlar ballar
Her işleri rast gider vs vs
Tek güzel şey sınıfta olmak ve çocuklar
Geri kalan her şey maalesef çöp
Senin ne demek istediğini ben anladım
Ama bu işi bulamayanlar da sana kızar onlar da haklı ama sen de haklısın

Böyle yorumlar alacağımı biliyordum. İnsanlar işsiz sen işini beğenmiyorsun diye. İşsizliğin sebebi bn değilim gönül ister ki herkes çalışabilsin emeğinin karşılığını alabilsin. Maalesef ülke şartları.
Benim açımdan bakınca belki hak vereceksiniz.
Keşke evden çalışabilecegim bir işim olsaydı.
Ya da elime yüksek miktar para geçse istifa ederdim belki de.

Ama maalesef göremiyor
Motive edecek bir şeyler lazım ama insanların ağzından bir tane güzel kelime çıkmıyor
İdareciler gerizekalı
Müdürü yağlar ballar
Evet bu yıl okul değiştirdim bıkac sorun yaşadım idareyle. Bu durum beni çok üzdü

Devlette mi çalışıyorsunuz ?
İş bazen rutin geliyor insana.
Ne iş yapmak isterdiniz mesela ?

Ama maalesef göremiyor
İdareciler gerizekalı
Müdürü yağlar ballar

Özel sektörde çalıştım yıllarca, iki senedir de öğretmenlik yapıyorum. Farklı alanları da gördüm, tecrübe ettim. Öğretmenlik kadar kolay bir meslek yok. Evet saydığınız sıkıntılar var meslekte ama diğer meslekler daha kolay değil öğretmenliğe göre. Her mesleğin kendine göre zorlukları, handikapları var ama bu öğretmenliğin rahat bir meslek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Back
X