Isini sevmemek

Farzedelim açıköğretimden bir üniversite okudunuz. Çalışacağınız işi seviyorsunuz evet ama yine erken kalkacaksınız. Her gün yine aynı şeylerle uğraşacaksınız. Dahası hafta sonu çalışabilirsiniz. Mesai adı altında işten çok geç çıkabilirsiniz. Özel sektörde size iş tanımınızın üstünde iş yüklenme olasılığı da çok fazla. Bunları göze alıyor musunuz?

Sizin açınızdan bakıyorum ama hak veremiyorum. Hayallerinizle gerçek hayat örtüşmüyor. Çoğu insan para kazanmak zorunda olduğu için çalışıyor zaten. Böyle bir kaygınız olmasa oturun evinizde ama var ve siz çalışmak zorundasınız.

bu tarz düşünceler ne zamandır var kafanızda? direkt istifa etmektense ayrılabiliyorsanız bir süre izne mi ayrılsanız acaba, düşüncelerinizin netleşmesi adına. sonra pişman olmak da var çünkü :/

Ekstradan okumaniza gerek yok, istifa edip aksam vardiyasinda calisabileceginiz bir is bulun, garsonluk, cagri merkezi ya da fabrikalardaki sabit aksam vardiyalari gibi, boylece sabah erken kalkmaktan da kurtulmus olursunuz.

Anladigim kadariyla calismayi sevmiyorsunuz. Istifa edin o zaman. Calismayacaksaniz ecik ogretimi hobi, zevk icin mi bitirmek istiyorsunuz?

Aslinda sevdiginiz vir sey yazmamissiniz.
Ilahiyat, acik ogretim falan, somut bir sey yok kafanizda.
Siz direk calismayi sevmemissiniz gibi sanki. 5 yildir boyle hissediyorsaniz tasarruf yapmaya calisin, en azindan erken emeklilik plani yaparsiniz.

Ekmek parası ne yapalım. Belim kırılıyor valla geberiyorum benim isim çok ağır çok yorucu . Psikolojik tarafı daha ağırbazen ağlayarak gidiyorum. Ama gidiyorum neden ? Paraya ihtiyacım var ve burası Türkiye

Sabah erken kalkmayacagin is dusundum bulamadim. En iyisi istifa edin, evden orgu orup instagramda satin size daha uygun

İyi günler ben evliyim. 27 yaşındayım 5 yıldır çalışıyorum öğretmenim. İşimi sevmiyorum. Sabahlari uyanmak çok zor. Her gün aynı şeylerle uğraşmak istemiyorum.
Acik öğretimden bi bölüm mü okusam diyorum ılahiyat fln bazen de aklıma 2. Öğretim bi üniversite okusam diye düşünceler geliyor.
Bunları yapacak enerjiyi kendimde bulur muyum bilmiyorum.
Öte yandan evliyim. 2 yıla yakın. Bebek sahibi olmak da istiyorum ne yapayım?
Burada sevmiyorsan yapma mesleği diyenler olacak mesleğimi hakkıyla yaptığıma inanıyorum sadece sevmiyorum. Belki çalışmayı sevmiyorum evde olmak beni mutlu ediyor
Bende çağrı merkezınde çalışıorum yıllardır.Ve o kadar zor ki.Ama çalışmak zorundayım.Bu dunyada kımseye guven yok.Sigortamız yatıo elımıze gecen para var.Eşinizin gelırı yeterlıyse calısmayın.

Ekmek parası ne yapalım. Belim kırılıyor valla geberiyorum benim isim çok ağır çok yorucu . Psikolojik tarafı daha ağırbazen ağlayarak gidiyorum. Ama gidiyorum neden ? Paraya ihtiyacım var ve burası Türkiye
Canım benim .Ben oturarak calısıorum ama beynim yoruluo.Çalışmak zorundayız.Hayat çok pahalı.

Insanlarla uğraşmak gerçekten çok ama çok zor canım Allah hepimize kolaylık versin hiç bir iş kolay değil ki
Aynen öyle.Ne yapalımmevde oturunca kimse maaş vermio.Sigorta çok onemlı benım ıcın.Her kadın bence parasını kazanmalı.

Bende çağrı merkezınde çalışıorum yıllardır.Ve o kadar zor ki.Ama çalışmak zorundayım.Bu dunyada kımseye guven yok.Sigortamız yatıo elımıze gecen para var.Eşinizin gelırı yeterlıyse calısmayın.

Yeni mezun olduğumda geçici bir süre için çalışmıştım çağrı merkezinde gerçekten aşırı zor bir iş. Abartısız her gün ağlıyordum, bütün gün ayakta durmaya razıyım o daha kolaydır diyordum. Siz üstelik yıllardır çalışıyormuşsunuz. Allah kolaylık versin

Calismayan insanların iş guzellemelerinden nefret ediyorum
benim annem de öyle.Issiz - calismak istemeyeni elestirir - evde oturana dunya laf soyler - Gencken kisa sureli hobisinden para kazanmis, Zamaninda babasinin açtığı yerin basinda durmuş - birkac sene tamamen serbest zamanli bir iste calisti. Tum calisma hayati bu.
Asla emir almaz, Kocasinin babasinin bile birseyi ona dikte etmesine musade etmez. ama lafa gelince calismak dunyanin en guzel seyi gibi davranir. Tam aksam plan yaptigin yere gidecekken patronun baska birinin işini sana bir kere kitlememiş bile. Tabii ki sana "calismak güzel"
Yani elbet altin bilezik de kimseye muhtac olma da faso fiso da calismayi sevmemek en dogal sey.
Hastaneye giderken bile mesele- cocugunun gosterisini izlemek icin izin alman gerekiyor - yorgunken bile calisman gerekiyor, ofis işin yoksa adetken karnina sicak su torbasi bile koyamiyorsun - 3 kurus etmeyecek-is dışında suratina tükürmeyecegin insanlarla muhattap olman-kimi zaman emirlerini alman gerekiyor, daha gün işimadan tiklim tiklim ter kokan insanlarin oldugu otobuse biniyorsun- sevdiklerine kendine zaman ayiramiyorsun- çocuğundan uzak kaliyorsun- avmde calisiyorsan gun aydinlanmadan girip kisin gunes batmisken cikiyorsun-gunes isigi gormeden gunlerin geçiyor- her an bir stres halindesin...
Yani binlerce igrenc tarafi var calismanin.
Elbet çalışmalıyız da falan filan da calismak istemeyene saldirmak cok gereksiz

Herkes sevmediği bir işi yapmaya mecbur kalabilir. Söz konusu öğretmenlik olunca karşısında hemen parmak sallamaya gerek yok. Sevmiyorsa sevmiyordur.
İlk başladığım yıllarda ben de sevmiyordum. Yeni başlamıştım, küçük yerdeydim, yalnızdım. Hem iş arkadaşımın hem çevreden insanların tacizine uğruyordum. Sonra bir dedikodu kazanının içine düştüm, her gün ağlayarak gittim.
Birkaç yıl bu şekilde sürdü sonra tayin istedim.
Meğer tek sorunum çevreymiş.
Şu an uçarak gidiyorum okula, çok seviyorum işimi. Haftasonunda bile okulu özlediğim oluyor.
Kısacası bence ortam değiştirmeyi deneyin. Faydası olabilir.

Öğretmenim. Hiç bir sene bu seneki kadar mesleğimde rahat ve mutlu olmamıştım. İdare çok önemli bir daha böylesi denk gelir mi bilmiyorum. Öğretmenliği yapmak istemiyorsanız başka bir mesleğin sizi mutlu edeceğini sanmıyorum maaş olarak ikiye üçe katlayan bir meslek olacak ki ancak belki o zaman en azından maddi olarak öğretmenliği bıraktığınızda değebilir.

Teşekkürler cevaplarınız için. Erken kalkmak değil sorun. Psikolojik olarak mutlu olmadığım için sabah uyanık olsam da yataktan çıkasım gelmiyor.
Burada vardır işini çok çok severek yapanlar.
Onlar için bu kadar zor değildir belki de.
Eğitim hayatım boyunca hep çalış başkasına muhtaç olma sözünü duydum. Çalışıyorum evet ama mutlu değilim. Çalışmayan herkes de başkasına muhtaç değil.
Ekonomik özgürlügün olması güzel. Ama para kazanmak her şey degil şu hayatta.
3 günlük dünya. Çalışıp didinmemiz bile boşuna geliyor.
Ayrıca burada birilerinin işsiz olması bana saldırmasını gerektirmiyor. Herkesin derdi kendine ağır.

Screenshot_2020-02-13-00-30-20.webp

• Muhteşem
Reactions: 000
Back
X