İşitme sorunu evlenme

Orta düzeyde işitme engelli biriyle evlenir misiniz

• Evlenirim

OY: 64 92,8%
  • Evlenmem

OY: 5 7,2%

• Ankete Katılan
    69
Türkiye'de kim bilir kaç bin kişinin hafif veya orta düzey işitme kaybı vardır zaten. Ehliyet ve ise giris dışında genelde yaptirmiyorlar odyometre testi. Kulak içi yapısı uygunsa,işitme kaybının türüne uygunsa kulak içi cihaz bile kullanabilir. Ne var ki bunda bu kadar abartılacak anlamadım.

Nedenini şöyle açıklayım işitme engeli olan yakınım bunu yüzünden kimseyle tanışmaya evlenmeye cesareti kalmadı. Özgüvenini kaybetti. Bizede önemli bir sorun gibi gelmeye başladı. Ondan sordum.
yapmayın lütfen ya
önemli bir sorun falan değil olmamalı akıl sağlığı yerinde mi yerinde
sapıklar katiller bile evlenirken işitme engeli neden önemli bir problem olsun (Reina teröristinin bile iki eşi var hesap edin artık)
sabah sabah keşke okumasaydım ya canım sıkıldı

Ne söylüyor sizin diliniz arkadaşım konuyu okumadan hemen de nasıl önyargılısın yazık ya

Kariyerli ya da yakışıklı olmasına gerek dahi Yok.

Seviyorsam evlenirim...

Nedenini şöyle açıklayım işitme engeli olan yakınım bunu yüzünden kimseyle tanışmaya evlenmeye cesareti kalmadı. Özgüvenini kaybetti. Bizede önemli bir sorun gibi gelmeye başladı. Ondan sordum.

Neden insanlar onu bu yüzden red mi etti?
Ters bir şey mi söylediler?
Yoksa kendisi mi bazı olayları direk buna bağlıyor? Ne yaşandıysa biraz açar mısınız?

Eğer ondaki özellikler , etkilenecegim , isteklerime uyan ozelliklerse mantık evliliği yapacaksam evlenirim.

Aşk evliliği yapacaksam da yine aşık olmam gerekiyor.

Yani her iki durumda da , işitmemesi devrede değil. Karakteri , tipi , mesleği ,caliskanligi işte herneyse insanların aradıkları onlara göre karar veren çok kişi var.
Bunu engel olarak gören kişiler bir elin parmaklarını geçmez.

Sevmediğimle kusursuz da olsa evlenmezdim.çıkarlarımızla sınanıyoruz .

Yakinim var.cihaz kullanmiyor.bir kere denedi .ben bununla yapamam dedi birakti.bu yuzden ortamda konusulan sohbetlere bazen katilamiyor.bazen anliyor bazen anlamiyor.isine geldigi kulak verdigi zaman anliyor.isine gelmedigi yerde devamli tekrarlatiyor.bir iki degil ama devamli olmasi bazen yorucu oluyor.ve normal olan tartismalar da hemen engelinin arkasina siginiyor.tedavisi olan birseyi deneyip ustune gidecegine etrafimdakiler bana gore ayar ceksin diyor.ki disarida iletisime gecince de bazilarini anlamiyor kisilerle kavga edip cikiyor.ve kimseye bunu anlatmiyor.idare edebiliyor zannediyor.kucuklugunden beri yasadigi icin de ister istemez insanin morali dusuk oluyor.cok destek oluyyorsun.ama kisi kendi istemedigi surece yardimci olamiyorsun.kesinlikle normal davraniliyor zaten .kisilerden hicbir kotu soz isitmez.
Eger sizin anlattiginiz kiside cihaz kullanmiyorsa sorun olabilir bence

Sinirlendiginde adama sayarsin biiipppp diye kavga olmaz yani.ben icimden neler sayiyom esime kizdigimda.bence evlenilebilir sorun degil.

Asla oz guvenini kaybetmesin. Kesinlikle engel bir durum değil. Yeter ki hayata bakış acisinda bir engeli olmasin. Ben oyumu evlenirdimden yana kullaniyorum

Isitme engelinden ziyade Karakteri nasil oldugu cok önemli.Kendini ifade edemedigi duyamadiklari icin cok sinirli olabiliyorlar ve bunu kompleksede donusturenleri biliyoruz. Gercektende iyi biriyse engelsiz iyi bir es onun eksigi neyse kapaticaktir. Engelli biriyle de evlenmesi daha iyi olabilir.Sadece engelsizler düşünulmemeli

tanidiginiz bu insani sevmiyor... o nedenle bosuna kariyerli karakterli yakisikli birini mesgul etmesun. bence o kisi ondan daha iyisini hakediyor...

İyi geceler. Soruyu bir yakınım için soruyorum. Soruda belirttiğim gibi orta düzeyde işitme engeli olan fakat çok kariyerli çok karakterli çok yakışıklı etrafca takdir edilen biriyle evlenir misiniz
seviyorsam ve o da beni seviyorsa,çok karakterliyse;
çirkin olsun,hiç duymasın,kariyeri olmasın,takdir edilmesin. evlenirim

Ben evlenirdim ama yakının evlenmesin
Çok yakışıklı kariyerli abimiz gönlü engelsiz başkasını bulsun

Baska dilde aşk filmi geldi aklima
Kadin çagri merkezinde calisiyor,bir akşam eğlenceden dönerken gruptaki Mert Firatin sağir ve dilsiz olduğunu söylüyorlar. Kadin da 'neee sağir miii? İşte hayalimdeki erkek' diye gidip yapişiyo adamin beline...
Sonra olaylar olaylar :)
Valla ben evlenirdim. Ne din ne dil ne ülke ne tip ne zararli aliskanliklar ayırt ediyorum aşık olurken, böyle doğal bir olaya da takılmam gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…