İslam Üniversitesi Açılıyor

Isin garibi o bilirkisilerin ne derece bilirkisi olduklari da kisiden kisiye degisiyor. Herkesin bilirkisisi de baska, diger bilirkisiler tuu kaka olabiliyor.. Bu isler karisik yane.. Adamina gore bilirkisi var ortalikta, sec begen al..
Hayır yani tutup bir de coğrafya tarih örneği veriyorlar, birilerinin kimya matematik örneği verdiği gibi Bu bahsettikleri tüm dünyaca kabul edilen bilimsel verilere dayanan dünyanın bir ucunda neyse burada da o olan şeydir 2+2=4 gibi.. E peki siz daha neyi sorguluyorsunuz o varken bu niye olmasın diye birazcık mantığınızı çalıştırsanız ne olur sanki.
Neyse nasılsa ortak nokta da buluşulmayacak

Isin garibi o bilirkisilerin ne derece bilirkisi olduklari da kisiden kisiye degisiyor. Herkesin bilirkisisi de baska, diger bilirkisiler tuu kaka olabiliyor.. Bu isler karisik yane.. Adamina gore bilirkisi var ortalikta, sec begen al..
aynen,birde süleymancılar vs...gibi cemaatler var,onlarda kendi aralarında ayrılıp birbirlerini sevmiyorlar.yahu Allah bir,Kur'an bir,daha neyi savunuyorlar anlamıyorum,galiba en temizi bizimkisi.

Gecenlerde bir belgesel izledim hangi ulkeydi hatrlamiyorum.ama bircogunun modern cagdas diye ic gecirdigi bati ulkesiydi.cocuklar haftaici okuldaydi hatta basi ortulu cocuklar bile vardi.sasirdim kaldim.gayrimuslum bi ulke sonucta.ve haftasonu ogrenciler kiliseye akin ediyorlardi dini egitimlrini aliyorlardi.ne kadar guzel degil mi? Biz de olsa kiyametler kopar herhal.biz musluman bir ulkede basortsu basindan suruklenerek cikarilan bir ulkeydik.biz ogrenciler ve ogretmenler namaz kilarken ugur dundar in flas flas flas olay olay olay diye anirdigi bir ulkeydik.neyse ki degisyor artk bazi seyler neyse ki insanlar daha özgür..sukurler olsun...yetti gari bu ulkedeki islam dusmanlgi.Allah islam dusmanlarini islah etsin onlara islamiyetin guzelliklerini tanimayi yasatmayi nasip etsin.

valla ablacım güzel yorumumu yaparken dinimizden adeta tiskinircesine bahsedilmesine dayanamadım....dinimiz sanki cehalet örneği gibi gösteriliyor.....
inan benim hristiyana ateiste aleviya museviye saygım sonsuz......çookkkk geniş bi insanım...yengem hristiyan bizim buralarda hemen başlkadılar ya işte söyleyin müslüman olsun....anneme sakın milletin lafıyla gidip bişi demeyin dedim öğrenmek isterse anlatılır istemezse kimsenin haddi değil....mesela lisede en sevdiğim arkadaşlarım hep aleviydi gittim onlarda yedim içtim şenliklerine ailecek gittik katıldık onları evimde misafir ettim.... kimseni,n dinine yaşam tarzına karışamam ama bizim yaşam tarzımıza sürekli laf söz ediliyor.... baş örtülüysen dinden bahsediyorsan cahil ve yobazsın....bu da bi gerçek

"Profların, din alimlerinin verdiği en doğru bilgi" demişsin.
Bende o proflardan birinin verdiği bilgiyi paylaştım. Buda doğru o zaman.
Islam üniversitesinde (el-Ezher) de fetva veriyormuş proflar, dekanlar. Üniversitenin rektörünede rektör değil Şeyh deniyormuş zaten.
O üniversitenin devamı açılacak Istanbul a.
Bol bol fetva dinleriz bizde artık.

siz okuduğunuz için böyle düşmansanız yanlış okumuşsunuz demekki sadece okumak yetmiyor anlamak lazım
size de son msj

şimdi iş kelime oyununa geldi bilgi kesin yargı fetva kişi ait bilgidir...
sizde de son msj

farrah, senin anlamadigin, ya da anlamak istemedigin birsey var. Bu forumda senle tartisanlarin cogu zaten musluman.. Bu forumda Islam dusmani diye birsey de yok, ben de dahil. Bu forumda memleketin gidisatindan endise edenlerin cigligi, haykirisi var. Bu forumda din, Islam adi altinda kadinlarin simdiye dek elde ettikleri haklari kaybetmelerinden endise edenlerin tepkisi var. Muslumanin dusmani disarda aramasina gerek yok, bak diger Islam ulkelerine... Filistin haric hepsinin savasi kendi icinde, kendileriyle.. Birbirlerini olduruyorlar, Suriye'de, Iran'da, Misirda, heryerde.. Turkiye de ayni tarafa dogru hizla ilerliyor. Son iki senede dogu ve orta Anadolu El-Kaide ve ISId gibi Islami katil otgutlerin besigi haline getirildi. Okullardaki Islami hareket artik gorunur seviyelerde, kadinlar sadece basortusu degil her sekilde kisitlanmaya gidiyor yavas yavas.. Insanlar bunu istemiyor. Her ne kadar muslumanlik yaygin da olsa dinin ozel hayata bu kadar mudahelesi rahatsizlik uyandiriyor, endiseleri beraberinde getiriyor. bu insanlar gelecegin Iran'i, Misir'i, Suriyesi olmak istemiyor. bunu anlamak bu kadar zor mu? Bu ulkeyi avrupa ile mukayese edemezsin. Avrupa'da yillardir din ve devlet isleri kesin kes birbirinden ayrilmistir. Oralarda din, mezhep savaslari yok, hem de yillardir. Boyle bir tehlike de yok. Halbuki ulkemizde var. gozle gorulur sekilde hem de... alevisi ile, Sunnisi ile, Sii'si ile... Bu ulke coktan bolunmeye basladi bile. bir kivilcima bakar...

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/27304749.asp

Üniversitenin içeriği konusunda hiç bilgi yok neredeyse.
Yurtdışındaki İslam Üniversitelerini bağlayacaklar iyi tamam da, "buraların müfredatı" ne olacak? Tamamen İslam üzerine mi olacak? Öyle olacaksa misal Alevilere de eşit mi yaklaşılacak?
Yani öyle açıklamalar yapıyorlar ki, resmen bombayı atıp geri çekiliyorlar, millet birbirine giriyor sonra.

"Türkiye de bu soruna ‘barışçı çözüm’ amacıyla, ‘Uluslararası İslam Üniversitesi’ projesini hayata geçirecek. İstanbul’daki 29 Mayıs Üniversitesi’nin İslam Üniversitesi’ne dönüştürülmesi için, Diyanet Vakfı olarak YÖK’e müracaatta bulunduk. Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan’da İlahiyat Fakültesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi’ndeki İslam Araştırmaları Merkezi, Strasbourg’taki İslam İlahiyat Fakültesi, Sofya’daki Yüksek İslam Enstitüsü’nü bu merkeze bağlamayı düşünüyoruz.

El Ezher dışında dünyadaki en büyük İslam alimleri, Körfez ülkelerindeki bütün hocaların yetiştiği ve 80 bin öğrencisi olan Medine İslam Üniversitesi ile Pakistan’daki İslamabat İslam Üniversitesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da hocalık yaptığı Malezya İslam Üniversitesi ve bunların Şii versiyonu olan ve Türkiye’den 500 öğrencisi bulunan İran’ın Kum kentindeki Camia-tul Mustafa Üniversitesi’nden çıkmıştır. 3 senedir üzerinde durduğum en büyük husus, buraların müfredatı dikkate alındığında, bugün Müslümanların yaşadığı sorunların üstesinden gelecek bilgi üretilemiyor. Buralardan çıkan alimler, sorunları çözmek yerine pek çok yerde sorun oluyor. Onun için, İstanbul’da, Uluslararası İslam Üniversitesi kurarak, İngilizce, Arapça, Türkçe ve Farsça dillerinde, buralara alternatif değil, buralara da destek vermek üzere bir misyonla kurulmasının, bütün İslam dünyası ve insanlık için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu, Diyanet İşleri Başkanlığı kadar önemli bir proje."

pembe, sakin benim hakkimda yalan soyleme. Ben kimseye iftira atmadim, ne yasanmissa o, herkes nasil biliyorsa onu yazdim ne bir eksik, ne bir fazla. Tayyip erdoganin elinde Kurani kerim de neyin nesi? Onu hele hic anlamadim. Ne alaka?

pembe, sakin benim hakkimda yalan soyleme. Ben kimseye iftira atmadim, ne yasanmissa o, herkes nasil biliyorsa onu yazdim ne bir eksik, ne bir fazla. Tayyip erdoganin elinde Kurani kerim de neyin nesi? Onu hele hic anlamadim. Ne alaka?

ben çok iyi hatırlıyorum hatta hatırlatayım. tayyip erdoğan kürtçe meal kuranı kerim tanıtmıştı burda da haber olmuştu . sen yine yazdın da yazdın en son şu elindekine bak dedin. bu bir aşağılamadır. diğerlerini hatırladın zaten

Ben hic hatirlamiyorum, velev ki oyle bile yazmissam mantikli bir sebebi vardir. konunun gidisatina gore yorumlamisimdir. Gerci ben senin sevgili erdogan'inin elinde ne gorursem goreyim onun Allah'a inanci ve korkusu oldugunu sanmiyorum, takiyye yapmistir gene her zamanki gibi.. bursla okuyan oglunun mezun olur olmaz gemicik filosu kurmasindan, sifirlanan milyon dolarlardan, suriye ile savas bahanesi icin 25 askerimizi sehit etmekte bir veis gormemesinden, herseyinden belli. Bir hic ugruna PKK ile savasmis albaylarimizi, gazetecileri 5 sene boyunca minicik hucrelerde yasamaya ve hatta intihar etmeye surukleyip sonra da hic birsey olmamis gibi "pardon, hadi gene iyisiniz, sayemizde ciktiniz bak" diye salivermesini saymiyorum bile.. bu ne gaddarliktir, ne acidir.. ama siz ne bileceksiniz ki, ates dustugu yeri yakar.. Onlari ve ailelerini..

ikisi asla bir olmayacak ilahiyatta felsefe yapıyoruz itikadi bozuk adamlardan ders alıyoruz hem de karma egitim sistemi içinde
yani onemli noktalarda farklılıklar olacak diye dusunuyorum

İslam düşmanlığı yok. İnsanlar oranın IŞİD'cıları Esirgeme Kurumu olmasından korkuyorlar. İstanbul'da IŞİD o kadar eylem koydu; hiç bir müdahale yapılmadı.

İslam düşmanlığı yok. İnsanlar oranın IŞİD'cıları Esirgeme Kurumu olmasından korkuyorlar. İstanbul'da IŞİD o kadar eylem koydu; hiç bir müdahale yapılmadı.
Kusura bakma ama bu biraz cahil cesareti olmuyor mu
Önüne gelene ışıd destekçisi demenden bahsediyorum
Geçen de medreseler için dedin

Tefsir bir tane değil işte binlerce yorum binlerce tartışmalı konu binlerce uydurma hadis var
Yüzyıllardır tartışma konusu olmayan Bir çok konuda tartışma var o yüzden bu işler yle kursta camide olacak işler değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…