- 28 Ekim 2010
- 475
- 205
- 83
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Hayır yani tutup bir de coğrafya tarih örneği veriyorlar, birilerinin kimya matematik örneği verdiği gibiIsin garibi o bilirkisilerin ne derece bilirkisi olduklari da kisiden kisiye degisiyor. Herkesin bilirkisisi de baska, diger bilirkisiler tuu kaka olabiliyor.. Bu isler karisik yane.. Adamina gore bilirkisi var ortalikta, sec begen al..
aynen,birde süleymancılar vs...gibi cemaatler var,onlarda kendi aralarında ayrılıp birbirlerini sevmiyorlar.yahu Allah bir,Kur'an bir,daha neyi savunuyorlar anlamıyorum,galiba en temizi bizimkisi.Isin garibi o bilirkisilerin ne derece bilirkisi olduklari da kisiden kisiye degisiyor. Herkesin bilirkisisi de baska, diger bilirkisiler tuu kaka olabiliyor.. Bu isler karisik yane.. Adamina gore bilirkisi var ortalikta, sec begen al..
valla ablacım güzel yorumumu yaparken dinimizden adeta tiskinircesine bahsedilmesine dayanamadım....dinimiz sanki cehalet örneği gibi gösteriliyor.....Farkındaysan ben açılması planlanan üniversiteyle ilgili yorumuna yorum yapmadım, uyuşturucu, alkol gibi alışkanlıklar üzerine yazdığın yazıyı yorumladım gülüm.
Ayrıca aslında karşılıklı birbirinizi anlamanız gerekiyor, bir grup açılacak İslam Üniversitesi'nin faydalarını düşünüp sevinirken diğer bir grup birtakım endişeler yaşıyor, birbirinize bu endişeleri ifade ederkende tedirginlikleri yok etmeye en azından minimum seviyeye çekmek yerine üstüne gidercesine yorumlanıyor.
Ne gibi endişeler dersen, mesela birtanesini dillendireyim, çocuklar TEOG sonucu birtakım okullara yerleşti değil mi? İmam Hatip Lisesini tercihleri arasına almayan çocuklar bir anda kendini imam hatipte buldu, yarın üniversitelerde teog sistemine geçecek, x arkadaşın çocuğunun tercih etmemesine rağmen İslam Üniversitesine kayıt yaptırmak zorunda kalmayacağının garantisini verecek misiniz? Kimse veremez, he diyeceksin ki abla ne sakıncası var, ablacım Alevi ailelerin çocukları imam hatibe yerleştirildi, aile çocuğunun imam hatipte okumasını istemiyor, düşünsene deist bir çocuğun İslam Üniversitesine kayıt yaptırmak zorunda kalmasını.
Bir örnek vereyim, tvde çıkıp konuşan birçok ilahiyatçı var değil mi? Hepsi ilahiyat fakültesi mezunu ama mesela sana X ilahiyatçı desem amannn bırak onu dersin ama adam ilahiyat okumuş ve üniversitede ders veriyor, eeee yani bu örneği niye verdim, demek ki her ilahiyat mezunu işin ehli değil gözümüzde, sen çocuğuna ehli olmadığını düşündüğün x beyin ders vermesini ister misin? İstemezsin o zaman İslam Üniversitesinde ehil kişilerce eğitim verilecek, çocuğumuzda dinini doğru öğrenecek diyemiyoruz sonucu çıkmıyor mu?
Bu arada senin yorumun üzerinden gidiyorum ama direkt üstüne alınıpta gönül koymanı da istemem, sesli düşünüyor, içimdekileri dışa yansıtıyorum.
ünilerde benim bilmediğim fetva mı veriyorlar ....
Fetva, dini veya hukuki bir konuda görüş bildirmek demektir. Bunun için bir İslam devletine gerek yoktur. Fetva verenler (müftîler) birer hocadır, görüşlerini bildirirler. Görüşlerini tutarlı ve mantıklı bulanlar buna göre amel eder; tutarsız bulanlar da başka bir müftîye sorar, onun fetvasıyla amel ederler.
"Profların, din alimlerinin verdiği en doğru bilgi" demişsin.islami eğitime !!!! dikkatinizi çekerim profların din alimlerinin verdiği en doğru bilgiye karşı zihniyet nasıl müslümanım dinime saygım var der....müslümansan islami bilgiye neden karşısın.....
bu arada evet türbanlıyım pardesü giyinmiyorum ablamda açık açıklarla ilgili asla böyle bi görüşüm yok yengem hristiyan baş üstümüzde yeri var...herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir benim duydugum kadar sizde saygı duyabilseniz....
siz okuduğunuz için böyle düşmansanız yanlış okumuşsunuz demekki sadece okumak yetmiyor anlamak lazımİslamiyette allah la kul arasında aracıya gerek yok diye biliyordum bak gördünüz mü bunu da yanlış biliyormuşum cahil ben..
Bilir kişi ha :) Sizin okumanız yazmanız yok mu açın okuyun diyeceğim de kime diyeceğim..
şimdi iş kelime oyununa geldi bilgi kesin yargı fetva kişi ait bilgidir..."Profların, din alimlerinin verdiği en doğru bilgi" demişsin.
Bende o proflardan birinin verdiği bilgiyi paylaştım. Buda doğru o zaman.
Islam üniversitesinde (el-Ezher) de fetva veriyormuş proflar, dekanlar. Üniversitenin rektörünede rektör değil Şeyh deniyormuş zaten.
O üniversitenin devamı açılacak Istanbul a.
Bol bol fetva dinleriz bizde artık.
Ben bir iddiada bulunmadım.şimdi iş kelime oyununa geldi bilgi kesin yargı fetva kişi ait bilgidir...
sizde de son msj
farrah, senin anlamadigin, ya da anlamak istemedigin birsey var. Bu forumda senle tartisanlarin cogu zaten musluman.. Bu forumda Islam dusmani diye birsey de yok, ben de dahil. Bu forumda memleketin gidisatindan endise edenlerin cigligi, haykirisi var. Bu forumda din, Islam adi altinda kadinlarin simdiye dek elde ettikleri haklari kaybetmelerinden endise edenlerin tepkisi var. Muslumanin dusmani disarda aramasina gerek yok, bak diger Islam ulkelerine... Filistin haric hepsinin savasi kendi icinde, kendileriyle.. Birbirlerini olduruyorlar, Suriye'de, Iran'da, Misirda, heryerde.. Turkiye de ayni tarafa dogru hizla ilerliyor. Son iki senede dogu ve orta Anadolu El-Kaide ve ISId gibi Islami katil otgutlerin besigi haline getirildi. Okullardaki Islami hareket artik gorunur seviyelerde, kadinlar sadece basortusu degil her sekilde kisitlanmaya gidiyor yavas yavas.. Insanlar bunu istemiyor. Her ne kadar muslumanlik yaygin da olsa dinin ozel hayata bu kadar mudahelesi rahatsizlik uyandiriyor, endiseleri beraberinde getiriyor. bu insanlar gelecegin Iran'i, Misir'i, Suriyesi olmak istemiyor. bunu anlamak bu kadar zor mu? Bu ulkeyi avrupa ile mukayese edemezsin. Avrupa'da yillardir din ve devlet isleri kesin kes birbirinden ayrilmistir. Oralarda din, mezhep savaslari yok, hem de yillardir. Boyle bir tehlike de yok. Halbuki ulkemizde var. gozle gorulur sekilde hem de... alevisi ile, Sunnisi ile, Sii'si ile... Bu ulke coktan bolunmeye basladi bile. bir kivilcima bakar...Gecenlerde bir belgesel izledim hangi ulkeydi hatrlamiyorum.ama bircogunun modern cagdas diye ic gecirdigi bati ulkesiydi.cocuklar haftaici okuldaydi hatta basi ortulu cocuklar bile vardi.sasirdim kaldim.gayrimuslum bi ulke sonucta.ve haftasonu ogrenciler kiliseye akin ediyorlardi dini egitimlrini aliyorlardi.ne kadar guzel degil mi? Biz de olsa kiyametler kopar herhal.biz musluman bir ulkede basortsu basindan suruklenerek cikarilan bir ulkeydik.biz ogrenciler ve ogretmenler namaz kilarken ugur dundar in flas flas flas olay olay olay diye anirdigi bir ulkeydik.neyse ki degisyor artk bazi seyler neyse ki insanlar daha özgür..sukurler olsun...yetti gari bu ulkedeki islam dusmanlgi.Allah islam dusmanlarini islah etsin onlara islamiyetin guzelliklerini tanimayi yasatmayi nasip etsin.
pembe, sakin benim hakkimda yalan soyleme. Ben kimseye iftira atmadim, ne yasanmissa o, herkes nasil biliyorsa onu yazdim ne bir eksik, ne bir fazla. Tayyip erdoganin elinde Kurani kerim de neyin nesi? Onu hele hic anlamadim. Ne alaka?biri islam düşmanlığı yok mu burda bende dahil dedi. çarşaf çarşaf yazıların var. tayyip erdoğanın elinde kuranı kerim. senin yazın: şu elindekine bak. peygamberimize iftiraların . yazsam 3-5 sayfa eder.
pembe, sakin benim hakkimda yalan soyleme. Ben kimseye iftira atmadim, ne yasanmissa o, herkes nasil biliyorsa onu yazdim ne bir eksik, ne bir fazla. Tayyip erdoganin elinde Kurani kerim de neyin nesi? Onu hele hic anlamadim. Ne alaka?
Ben hic hatirlamiyorum, velev ki oyle bile yazmissam mantikli bir sebebi vardir. konunun gidisatina gore yorumlamisimdir. Gerci ben senin sevgili erdogan'inin elinde ne gorursem goreyim onun Allah'a inanci ve korkusu oldugunu sanmiyorum, takiyye yapmistir gene her zamanki gibi.. bursla okuyan oglunun mezun olur olmaz gemicik filosu kurmasindan, sifirlanan milyon dolarlardan, suriye ile savas bahanesi icin 25 askerimizi sehit etmekte bir veis gormemesinden, herseyinden belli. Bir hic ugruna PKK ile savasmis albaylarimizi, gazetecileri 5 sene boyunca minicik hucrelerde yasamaya ve hatta intihar etmeye surukleyip sonra da hic birsey olmamis gibi "pardon, hadi gene iyisiniz, sayemizde ciktiniz bak" diye salivermesini saymiyorum bile.. bu ne gaddarliktir, ne acidir.. ama siz ne bileceksiniz ki, ates dustugu yeri yakar.. Onlari ve ailelerini..ben çok iyi hatırlıyorum hatta hatırlatayım. tayyip erdoğan kürtçe meal kuranı kerim tanıtmıştı burda da haber olmuştu . sen yine yazdın da yazdın en son şu elindekine bak dedin. bu bir aşağılamadır. diğerlerini hatırladın zaten
biri islam düşmanlığı yok mu burda bende dahil dedi. çarşaf çarşaf yazıların var. tayyip erdoğanın elinde kuranı kerim. senin yazın: şu elindekine bak. peygamberimize iftiraların . yazsam 3-5 sayfa eder.
Kusura bakma ama bu biraz cahil cesareti olmuyor muİslam düşmanlığı yok. İnsanlar oranın IŞİD'cıları Esirgeme Kurumu olmasından korkuyorlar. İstanbul'da IŞİD o kadar eylem koydu; hiç bir müdahale yapılmadı.
Tefsir bir tane değil işte binlerce yorum binlerce tartışmalı konu binlerce uydurma hadis varçünkü tarih ve coğrafya sadece bir kitabı kapsamıyor,bir sürü ayrıntıları var,ama Kur'an_ı Kerim bilgileri bellidir,nasıl ikisini aynı kefeye koyarsın.zaten herkes sadece evde okumuyorki,Kur'an kursları var,cami hocaları var,vs.. vs...
ayrıca tesfirde 1 tanedir,iyi güzel yazıyorsun da daha bunu bile bilmiyorsun,bak senden daha çok şey biliyorum.ayrıca kimsenin ne kadar müslüman olduğunu sorgulanamayacak olduğunu da biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?