İslam Üniversitesi Açılıyor

Çuldan çaputtan şeriattan bilmem kaç evlilikten daha oraya gelinmedi bekliyoz bakalım sabırla hanımlar yatışsınlarda bi :)
yani bunları tartışsak sabaha kadar sürer, en sonunda da konu kilitlenir. herkesin düşüncesi kendine, karşı olanlar da olacak, destekleyenler de. ben, ilahiyat fakültesi okumak istiyordum mesela bu sene, ancak hiç arapça bilgim olmadığı için yapamayacağım söylendi. Biraz araştırınca doğru olduğunu gördüm. şimdi bu islam üniversitesinin içeriği nedir? bölümleri nedir? öğretim dili nedir? mezun olunca iş imkanları nelerdir? bunlar tartışılmalı bence, yoksa kimse islam üniversitesinde okumak zorunda değil zaten, tıp fakültesinde ya da ne bileyim ziraat fakültesinde okumak zorunda olmadığı gibi..

Bu sorular üç kere falan soruldu.
Henüz bir yanıt alamadık.

bi mukabele. hisler karşılıklı demek. sizene bizim örtümüzden dinimizden çocuğumu nasıl yetiştireceğimden sizene .

İslamiyette allah la kul arasında aracıya gerek yok diye biliyordum bak gördünüz mü bunu da yanlış biliyormuşum cahil ben..
Bilir kişi ha :) Sizin okumanız yazmanız yok mu açın okuyun diyeceğim de kime diyeceğim..

Proflar, din alimleri ne derse kabul mü etmeliyiz?
Bizim okuma yazmamız, aklımız fikrimiz yok mudur?
Istanbulda açılması planlanan Islam Üniversitesi Mısırdaki El Ezher üniversitesine destek verecekmiş.
Bakın bu ilim yuvasında bir profesörün verdiği fetva.
Uygulamalımıyız?
İslam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi'nin Hadis Bölümü Başkanı Prof. İzzet Atiya, "Kadınlar, aynı işyerindeki erkekleri emzirirse, akrabaya dönüşür, tacize uğramaktan kurtulur" fetvası verdi.

gayet açık siz
-kuranı kerim var okur öğrenirim okula ne gerek var tarzında bi söz kullanmışsınız....
bende
-madem sadece kitapla oluyo herkes otursun evinde okusun coğrafyayı tarıhi neden üniye gidiliyor diyorum....
(ki kuran -ı kerim tefsire açık bi kitaptır....)

bi mukabele. hisler karşılıklı demek. sizene bizim örtümüzden dinimizden çocuğumu nasıl yetiştireceğimden sizene .
Aman eksik kalmayın herkese laf yetiştirin :)

Ben anlamıyorum sizler bugüne kadar "günahkar" mı yaşıyordunuz bunun cevabını gerçekten merak ediyorum.

Sen bilmiyorsun iste... Kuran bilirkisiler icin indirilmis, halk anlamaz.

Farkındaysan ben açılması planlanan üniversiteyle ilgili yorumuna yorum yapmadım, uyuşturucu, alkol gibi alışkanlıklar üzerine yazdığın yazıyı yorumladım gülüm.

Ayrıca aslında karşılıklı birbirinizi anlamanız gerekiyor, bir grup açılacak İslam Üniversitesi'nin faydalarını düşünüp sevinirken diğer bir grup birtakım endişeler yaşıyor, birbirinize bu endişeleri ifade ederkende tedirginlikleri yok etmeye en azından minimum seviyeye çekmek yerine üstüne gidercesine yorumlanıyor.

Ne gibi endişeler dersen, mesela birtanesini dillendireyim, çocuklar TEOG sonucu birtakım okullara yerleşti değil mi? İmam Hatip Lisesini tercihleri arasına almayan çocuklar bir anda kendini imam hatipte buldu, yarın üniversitelerde teog sistemine geçecek, x arkadaşın çocuğunun tercih etmemesine rağmen İslam Üniversitesine kayıt yaptırmak zorunda kalmayacağının garantisini verecek misiniz? Kimse veremez, he diyeceksin ki abla ne sakıncası var, ablacım Alevi ailelerin çocukları imam hatibe yerleştirildi, aile çocuğunun imam hatipte okumasını istemiyor, düşünsene deist bir çocuğun İslam Üniversitesine kayıt yaptırmak zorunda kalmasını.

Bir örnek vereyim, tvde çıkıp konuşan birçok ilahiyatçı var değil mi? Hepsi ilahiyat fakültesi mezunu ama mesela sana X ilahiyatçı desem amannn bırak onu dersin ama adam ilahiyat okumuş ve üniversitede ders veriyor, eeee yani bu örneği niye verdim, demek ki her ilahiyat mezunu işin ehli değil gözümüzde, sen çocuğuna ehli olmadığını düşündüğün x beyin ders vermesini ister misin? İstemezsin o zaman İslam Üniversitesinde ehil kişilerce eğitim verilecek, çocuğumuzda dinini doğru öğrenecek diyemiyoruz sonucu çıkmıyor mu?

Bu arada senin yorumun üzerinden gidiyorum ama direkt üstüne alınıpta gönül koymanı da istemem, sesli düşünüyor, içimdekileri dışa yansıtıyorum.

demokrasi demokrasi diyip kendini parçalayan sonra da başörtüsüyle bilmemneyle üni.lere girenleri yadırgayan insanlardan UTANIYORUM.

utanıyorum çünkü bu yadırgayanlar müslümanım diyen insanlar yahu ben ateistim yadırgamıyorum size ne oluyor? hani müslümandın? hani demokrasi istiyordun ? demokrasi sadece sizin düşüncelerinizin uygulanması mı ?

İslam üniversitesi açılacakmış işte ne kadar güzel. Karşı cinsiyle ders işlemek istemeyen gidecek buraya.. Dini inançlalrı yzünden eğitim alamayanlar gidecek işte bundan daha güzel ne olabilir?

İslamiyet ile bilim birlikte yürüyemez mi? Niçin ? Hristiyanlık ile Yahudilik ile bilim ilerliyorda islamiyet ile niye yürümesin ?

Birçok bilim adamı yok mu müslüman ?

Ya bırakın isteyen istediği şekilde eğitimini alsın neye inanıyorsa o şekilde yaşama olanagına sahip olsun.Belki inancı yuzunden kendini geliştiremeyen insanlar var bu fırsat sayesinde daha cok eğitimli insanlar oluşacak daha neyin derdindesinz ki ?

Ve korkmayın akp şeriatın ş'sini getiremez. Yakında ışid tr ye girer de ele geçirirse orası ayrı tabii.

hea bir de ilahiyat fakulteleri ile kıyaslama yapılmış yahu fakulte ile üniversiteyi birbirine karıştırıp sonra da kalkıp cahillikten bahsediyorsunz kusura bakmayın da şu durumda ilahiyat fakulteleri ile üniversiteyi birbiri ile kıyaslayarak en buyuk cahilliyi yapıyorsunz ..

ünilerde benim bilmediğim fetva mı veriyorlar ....

Fetva, dini veya hukuki bir konuda görüş bildirmek demektir. Bunun için bir İslam devletine gerek yoktur. Fetva verenler (müftîler) birer hocadır, görüşlerini bildirirler. Görüşlerini tutarlı ve mantıklı bulanlar buna göre amel eder; tutarsız bulanlar da başka bir müftîye sorar, onun fetvasıyla amel ederler.

çünkü tarih ve coğrafya sadece bir kitabı kapsamıyor,bir sürü ayrıntıları var,ama Kur'an_ı Kerim bilgileri bellidir,nasıl ikisini aynı kefeye koyarsın.zaten herkes sadece evde okumuyorki,Kur'an kursları var,cami hocaları var,vs.. vs...

ayrıca tesfirde 1 tanedir,iyi güzel yazıyorsun da daha bunu bile bilmiyorsun,bak senden daha çok şey biliyorum.ayrıca kimsenin ne kadar müslüman olduğunu sorgulanamayacak olduğunu da biliyorum.

Bilirkişi dedikleri kişileri düşündükçe gülme geliyor allah günah yazmasın
Isin garibi o bilirkisilerin ne derece bilirkisi olduklari da kisiden kisiye degisiyor. Herkesin bilirkisisi de baska, diger bilirkisiler tuu kaka olabiliyor.. Bu isler karisik yane.. Adamina gore bilirkisi var ortalikta, sec begen al..

ben mü
slümanlığınızı değil dini bilgiye olan kininizi sorguluyorum.(artık sorgulamıyorum bildiğiniz gibi yaşayın güle güle...)
kuran kursunda camide öğrendiğinle yetinirim diyorsan amenna diyecek sözüm yok bu sana son msj

yoo dini bilgiye bir kinim yok,onu da nereden çıkardınız,öyle olsa evimde Kur'an_ı Kerim taşıyıp okumam,evet bildiğim gibi yaşıyorum,kime ne.

haydi sana güle güle.

Hahaha... Parkonun mesajini simdi okudum da... Bak Nisir Universitesindeki profesor (bilirkisi) ne demis... Kadinlar cevresindeki erkekleri de emzirirse akraba olurlar, taciz olmazmis..Boyle bilirkisi gavur memleketi Avrupada bile yok be yav..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…