- 7 Mayıs 2014
- 1.521
- 2.154
- 448
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
yani bunları tartışsak sabaha kadar sürer, en sonunda da konu kilitlenir. herkesin düşüncesi kendine, karşı olanlar da olacak, destekleyenler de. ben, ilahiyat fakültesi okumak istiyordum mesela bu sene, ancak hiç arapça bilgim olmadığı için yapamayacağım söylendi. Biraz araştırınca doğru olduğunu gördüm. şimdi bu islam üniversitesinin içeriği nedir? bölümleri nedir? öğretim dili nedir? mezun olunca iş imkanları nelerdir? bunlar tartışılmalı bence, yoksa kimse islam üniversitesinde okumak zorunda değil zaten, tıp fakültesinde ya da ne bileyim ziraat fakültesinde okumak zorunda olmadığı gibi..Çuldan çaputtan şeriattan bilmem kaç evlilikten daha oraya gelinmedi bekliyoz bakalım sabırla hanımlar yatışsınlarda bi :)
Bu sorular üç kere falan soruldu.yani bunları tartışsak sabaha kadar sürer, en sonunda da konu kilitlenir. herkesin düşüncesi kendine, karşı olanlar da olacak, destekleyenler de. ben, ilahiyat fakültesi okumak istiyordum mesela bu sene, ancak hiç arapça bilgim olmadığı için yapamayacağım söylendi. Biraz araştırınca doğru olduğunu gördüm. şimdi bu islam üniversitesinin içeriği nedir? bölümleri nedir? öğretim dili nedir? mezun olunca iş imkanları nelerdir? bunlar tartışılmalı bence, yoksa kimse islam üniversitesinde okumak zorunda değil zaten, tıp fakültesinde ya da ne bileyim ziraat fakültesinde okumak zorunda olmadığı gibi..
Kime ne benim çocuklarımın neyi nasıl yaşayacağından, size mi kalmış bunu sorgulamak?
Siz kimsiniz ya size ne oluyor!!
İster kucak kucağa oturur, ister birlikte yaşar, ister alkol alır ister başka şey.. size ne!!! Gerçekten size ne???
Sizler gerçek inançlı insanları bile dinden çıkarırsınız..
hııı bende içim kaynamıştı onun için gülüm dedim ya.....
üst paragrafa da gülmekten başka söyleyecek sözüm yok....ama var islam dinini bilirkişiden öğrenmek çok günah...yazık bizim çocuklara....
İslamiyette allah la kul arasında aracıya gerek yok diye biliyordum bak gördünüz mü bunu da yanlış biliyormuşum cahil ben..hııı bende içim kaynamıştı onun için gülüm dedim ya.....
üst paragrafa da gülmekten başka söyleyecek sözüm yok....ama var islam dinini bilirkişiden öğrenmek çok günah...yazık bizim çocuklara....
doğmamış üniversiteye don mu biçelim.Bu sorular üç kere falan soruldu.
Henüz bir yanıt alamadık.
Proflar, din alimleri ne derse kabul mü etmeliyiz?islami eğitime !!!! dikkatinizi çekerim profların din alimlerinin verdiği en doğru bilgiye karşı zihniyet nasıl müslümanım dinime saygım var der....müslümansan islami bilgiye neden karşısın.....
bu arada evet türbanlıyım pardesü giyinmiyorum ablamda açık açıklarla ilgili asla böyle bi görüşüm yok yengem hristiyan baş üstümüzde yeri var...herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir benim duydugum kadar sizde saygı duyabilseniz....
gayet açık sizne demek bu?bundan kimse lise üniversite okumasınmı anlamını çıkarmalıyız?siz nereden biliyorsunuz kimin Kur'an okuyup okumadığını,ayrıca üniversitede farklı birşey mi okutuluyor,sonuçta Kur'an tek ve anlamıda tek,hala neyi tartışıyorsun.
Aman eksik kalmayın herkese laf yetiştirin :)bi mukabele. hisler karşılıklı demek. sizene bizim örtümüzden dinimizden çocuğumu nasıl yetiştireceğimden sizene .
Burada can siperane savunulduğuna göre neyin savunulduğuna dair bir fikir vardır diye düşünmüştüm ben sadece. yanlış düşünmüşüm sanırım.doğmamış üniversiteye don mu biçelim.
Sen bilmiyorsun iste... Kuran bilirkisiler icin indirilmis, halk anlamaz.Kuranın bilir kişisi mi olurmuş. Okumanız yazmanız yok mu açkuranı oku..
İslamiyette allah la kul arasında aracıya gerek yok diye biliyordum bak gördünüz mü bunu da yanlış biliyormuşum cahil ben..
Bilir kişi ha :) Sizin okumanız yazmanız yok mu açın okuyun diyeceğim de kime diyeceğim..
ablacım şimdi üniversitenin açılmasıyla neden gençlere yazık olacak?
bana güzel anlatmışsın tsk ederim evet haklısın ama o arkadaşa da bence madalyonun diğer yüzünü anlat...islam ünisi açıldı diye kimseye yazık olmaz....evet dediğin gibi doğru terbiyeyle bataklara sürüklenmez ama dinimizi güzel öğrenen bi birey zaten otomatikman iyi yetişmiş olacak her bakımdan....yani bu üninin eksi yanı yok ki neden muhalefet?
Bilirkişi dedikleri kişileri düşündükçe gülme geliyor allah günah yazmasınSen bilmiyorsun iste... Kuran bilirkisiler icin indirilmis, halk anlamaz.
ünilerde benim bilmediğim fetva mı veriyorlar ....Proflar, din alimleri ne derse kabul mü etmeliyiz?
Bizim okuma yazmamız, aklımız fikrimiz yok mudur?
Istanbulda açılması planlanan Islam Üniversitesi Mısırdaki El Ezher üniversitesine destek verecekmiş.
Bakın bu ilim yuvasında bir profesörün verdiği fetva.
Uygulamalımıyız?
İslam dünyasının en itibarlı eğitim kurumlarından Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi'nin Hadis Bölümü Başkanı Prof. İzzet Atiya, "Kadınlar, aynı işyerindeki erkekleri emzirirse, akrabaya dönüşür, tacize uğramaktan kurtulur" fetvası verdi.
çünkü tarih ve coğrafya sadece bir kitabı kapsamıyor,bir sürü ayrıntıları var,ama Kur'an_ı Kerim bilgileri bellidir,nasıl ikisini aynı kefeye koyarsın.zaten herkes sadece evde okumuyorki,Kur'an kursları var,cami hocaları var,vs.. vs...gayet açık siz
-kuranı kerim var okur öğrenirim okula ne gerek var tarzında bi söz kullanmışsınız....
bende
-madem sadece kitapla oluyo herkes otursun evinde okusun coğrafyayı tarıhi neden üniye gidiliyor diyorum....
(ki kuran -ı kerim tefsire açık bi kitaptır....)
Isin garibi o bilirkisilerin ne derece bilirkisi olduklari da kisiden kisiye degisiyor. Herkesin bilirkisisi de baska, diger bilirkisiler tuu kaka olabiliyor.. Bu isler karisik yane.. Adamina gore bilirkisi var ortalikta, sec begen al..Bilirkişi dedikleri kişileri düşündükçe gülme geliyor allah günah yazmasın
slümanlığınızı değil dini bilgiye olan kininizi sorguluyorum.(artık sorgulamıyorum bildiğiniz gibi yaşayın güle güle...)çünkü tarih ve coğrafya sadece bir kitabı kapsamıyor,bir sürü ayrıntıları var,ama Kur'an_ı Kerim bilgileri bellidir,nasıl ikisini aynı kefeye koyarsın.zaten herkes sadece evde okumuyorki,Kur'an kursları var,cami hocaları var,vs.. vs...
ayrıca tesfirde 1 tanedir,iyi güzel yazıyorsun da daha bunu bile bilmiyorsun,bak senden daha çok şey biliyorum.ayrıca kimsenin ne kadar müslüman olduğunu sorgulanamayacak olduğunu da biliyorum.
ben mü
slümanlığınızı değil dini bilgiye olan kininizi sorguluyorum.(artık sorgulamıyorum bildiğiniz gibi yaşayın güle güle...)
kuran kursunda camide öğrendiğinle yetinirim diyorsan amenna diyecek sözüm yok bu sana son msj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?