- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
kızlar tartışmayın yazmayında...dine olan düşmanlıklarını en azından içlerinde yaşasınlar...
bu kadar kine daha fazla tahammül edemeyecem(içlerinde başka bir dine mensup olanlar varsa onlarda dine saygı duymalı ama sözüm onlara değil ,müslümanım deyip islamiyeti utanılacak bi din gibi gösterenlere(hristiyanlar bile sizden daha fazla saygı gösteriyor....cami gezisinde sizin çaput dediğinizi başına bağlıyo saygısından)
Tabii, yasakken bile 2. Evliliğini yapan adamlar şeriat gelse karılarından başkasına bakmazlar dimiAma onlar yanlış yaşıyor.
Bize gelirse en doğrusunu biz yaşarız. O bakımdan yani.
güzel ülkemizin gençleri dinimizle ilgili kesin doğru bilgiyi öğrenip uygularlarsa yazık olacak.... halbuki kucak kucağa alkol uyuşturucu bi nesil günah çukurunda akıp gitse süper olurdu....
Tabii, yasakken bile 2. Evliliğini yapan adamlar şeriat gelse karılarından başkasına bakmazlar dimi
ablacım şimdi üniversitenin açılmasıyla neden gençlere yazık olacak?eessrryyaa,
ablacım bu sözlerine katılamayacağım, çocukların, gençlerin uyuşturucu, alkol veya kucak kucağa olmalarının inançla ilgisi yok, bunun bilinçle, bilinçlendirmeyle ilgisi var, mesela benim kızımı örnek vereyim ki kimse üstüne alınıp olmadık sonuçlar çıkarmasın, kızıma dini eğitimde verdim ama uyuşturucu ve alkolü günah, yasak, haram diye anlatıp kestirip atmadım, uyuşturucu ve alkolün zararlarını anlattım, sonuçlarının ne olabileceğini söyledim, nasıl korunabileceğini, nelere dikkat etmesi gerektiğini, kucak kucağa olmanın sonucunda yaşayabileceği üzüntüleri, duyacağı pişmanlıkları anlattım, doğduğundan itibaren her yaşında anlayabileceği lisanda verdim ona bu eğitimi, sindire sindire öğrendi, ben müslüman olmasaydım da bunları öğretecektim zira uyuşturucu zaten kötü bir illet, yalnızca müslüman olanlar mı yavrularını uyuşturucudan korumak istiyor ablacım? Yalnızca müslümanlarda mı var değer yargısı ve ahlak?
Konu evlatsa bazı istinalar hariç emin ol herkes yavrusunu kötü alışkanlıklardan korumak için elinden geleni yapar, müslüman yine çocuğuna dini eğitimini versin ama uyuşturucu, alkol çok başka bir kulvar, dersen ki dini eğitim almayan uyuşturucu içiyor o zaman bu ülkede okul önündeki uyuşturucu satanlardan hap alan çocuklar kimin çocuğu? Ki okulda din ve ahlak dersi de alıyorken üstelik.
Alkol ve uyuşturucunun kökünü kazıyabilmek için devlet satıcılarla, yurtdışından bu pislik illeti getiren, merdiven altlarında üretenlerin ağa babalarıyla mücadele etmeli ve gençlere boş zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirebilmeleri için ücretsiz alanlar vermeli, çocuklar spora, sanata yönlendirilirse kötü alışkanlıklara yönelmez.
kızlar tartışmayın yazmayında...dine olan düşmanlıklarını en azından içlerinde yaşasınlar...
bu kadar kine daha fazla tahammül edemeyecem(içlerinde başka bir dine mensup olanlar varsa onlarda dine saygı duymalı ama sözüm onlara değil ,müslümanım deyip islamiyeti utanılacak bi din gibi gösterenlere(hristiyanlar bile sizden daha fazla saygı gösteriyor....cami gezisinde sizin çaput dediğinizi başına bağlıyo saygısından)
Nefret değil aslında, bu işin sonunun olmadığını, daha doğrusunu sonunun ne olduğunu çok yakın örneklerle görmenin verdiği endişe sadece.Ne kadar tahammülsüz bi milletiz ya.
Din konusuna gelince bi nefret olusuyor herkeste, yine ayni kisiler bir derdim var topiginde can ciger..... Baska konularda birbirinze saygili oldugunuz kadar burdada olsaniz keske.
Acaba bir gün herkesin birbirinin dinine saygi duydugunu görebilecekmiyiz
tamam bize ne peki benim çocuğumun aldığı din eğitiminden size ne?he gülüm size ne?Kime ne benim çocuklarımın neyi nasıl yaşayacağından, size mi kalmış bunu sorgulamak?
Siz kimsiniz ya size ne oluyor!!
İster kucak kucağa oturur, ister birlikte yaşar, ister alkol alır ister başka şey.. size ne!!! Gerçekten size ne???
Sizler gerçek inançlı insanları bile dinden çıkarırsınız..
islami eğitime !!!! dikkatinizi çekerim profların din alimlerinin verdiği en doğru bilgiye karşı zihniyet nasıl müslümanım dinime saygım var der....müslümansan islami bilgiye neden karşısın.....valla bende sizin sadece başı türbanlı üstü pardesülü kardeşlerimizden hariç diğer açık olan bayanların dinsizmiş gibi lansedilmesine tahammül edemiycem.evet müslümanım,Allaha da çok inanıyorum,siz nereden biliyorsunuz bizlerin ne kadar saygı gösterdiğini.ezberlemişsiniz bir çaput ta çaput,geçen bir arkadaş demişti sanırım ona takılıp kalmışsınız.çaput küfür değildir,ben antalyanın yerlisiyim ve burada kıyafete çaput derler.mesela pazara gidilir,yine çaputları toplamışsın denir.ama tabii sırf ortam germek gibi gibi bir huyunuz var sizin.
Daha oraya gelemedikMEzun olanlar ne iş yapacaklarmış ben onu anlayamadım?
Sakin olmaya çalışıyorum.. İçimden ona kadar sayıyorum..tamam bize ne peki benim çocuğumun aldığı din eğitiminden size ne?he gülüm size ne?
müslümanlık din alimlerininin verdiği bilgiyi dinlememlemi ölçülüyor,yani onları dinlemek istememem benim müslüman olmadığımımı gösteriyor,ben küçükken yaz tatillerinde camiye giderdim sure ve namaz öğrenmek için,ayrıca tüm bilgiler Kur'an_ı Kerim de yeterince var,hocalarımız var,öğretmenlerimiz de var,eeee?islami eğitime !!!! dikkatinizi çekerim profların din alimlerinin verdiği en doğru bilgiye karşı zihniyet nasıl müslümanım dinime saygım var der....müslümansan islami bilgiye neden karşısın.....
hııı bende içim kaynamıştı onun için gülüm dedim ya.....Sakin olmaya çalışıyorum.. İçimden ona kadar sayıyorum..
Tek üzüntüm sizlerin günahlarını yine sizlerinin de masum çocuklarının çekecek olması daha fazla bir şey yazmak istemiyorum.
Ayrıca tanımadığı insanlara gülüm canım diye hitap eden insanları hiç sevmem ve muhattap almam.
Çuldan çaputtan şeriattan bilmem kaç evlilikten daha oraya gelinmedi bekliyoz bakalım sabırla hanımlar yatışsınlarda bi :)MEzun olanlar ne iş yapacaklarmış ben onu anlayamadım?
evet kuran da var da siz yanlış yorumlamışsınız o zaman ne deyim.....tüm bilgiler kitapta varsa neden millet akın akın ünilere liselere koşuyo herkes gitsin alsın eline okusun olmamı?müslümanlık din alimlerininin verdiği bilgiyi dinlememlemi ölçülüyor,yani onları dinlemek istememem benim müslüman olmadığımımı gösteriyor,ben küçükken yaz tatillerinde camiye giderdim sure ve namaz öğrenmek için,ayrıca tüm bilgiler Kur'an_ı Kerim de yeterince var,hocalarımız var,öğretmenlerimiz de var,eeee?
bir daha kimsenin müslümanlığını sorgulama sana düşmez.Rabbimle arama girme.
ne demek bu?bundan kimse lise üniversite okumasınmı anlamını çıkarmalıyız?siz nereden biliyorsunuz kimin Kur'an okuyup okumadığını,ayrıca üniversitede farklı birşey mi okutuluyor,sonuçta Kur'an tek ve anlamıda tek,hala neyi tartışıyorsun.evet kuran da var da siz yanlış yorumlamışsınız o zaman ne deyim.....tüm bilgiler kitapta varsa neden millet akın akın ünilere liselere koşuyo herkes gitsin alsın eline okusun olmamı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?