İslam Üniversitesi Açılıyor

Onu tour rehberleri tembih ediyor. Geçmişte bazı sürtüşmeler olduğu için

Islam deyince akla Iran gelmemeli, Misir gelmemeli, arabistan gelmemeli, bilumum Islam ulkelerinin hic bir tanesi gelmemeli. Islam oyle birsey ki daha uygulayabilen ulke cikmamis, herkes yanlis, hepsi fasarya. Adamlarin ulkesinde dogmus Islamiyet, ama onlar bilmiyor, onlarin dedeleri de bilmezdi, atalari da.. O yuzden yanlis uygulayagelmisler. En iyisini bilen ulke daha anasindan dogmadi. Biz yuzyillar sonra Islamiyeti kabul ettik ama onlardan iyi biliriz. Onlarin dedelerinden ogrendikleri suregelen Islam anlayisi bile yanlis, hep yanlis.. Ne guzel aciklama...

Ainesi istir kisinin, lafa bakilmaz hanim. Bir dolu ornek varken bu uygulamayi yasayan ve yasatan, sozlerinizle havanda su dovuyorsunuz anca..

güzel ülkemizin gençleri dinimizle ilgili kesin doğru bilgiyi öğrenip uygularlarsa yazık olacak.... halbuki kucak kucağa alkol uyuşturucu bi nesil günah çukurunda akıp gitse süper olurdu....

Kime ne benim çocuklarımın neyi nasıl yaşayacağından, size mi kalmış bunu sorgulamak?
Siz kimsiniz ya size ne oluyor!!
İster kucak kucağa oturur, ister birlikte yaşar, ister alkol alır ister başka şey.. size ne!!! Gerçekten size ne???
Sizler gerçek inançlı insanları bile dinden çıkarırsınız..

Tabii, yasakken bile 2. Evliliğini yapan adamlar şeriat gelse karılarından başkasına bakmazlar dimi

Yolda kendi halimde yürürken yanımdan geçip "cehennemde yanacaksın" diyen amca herhalde beni sokak ortasında taşlar

O değil de gerçekten çok merak ediyorum biz şeriat ülkesi olsak forumun hali nice olur

Ne kadar tahammülsüz bi milletiz ya.
Din konusuna gelince bi nefret olusuyor herkeste, yine ayni kisiler bir derdim var topiginde can ciger..... Baska konularda birbirinze saygili oldugunuz kadar burdada olsaniz keske.

Acaba bir gün herkesin birbirinin dinine saygi duydugunu görebilecekmiyiz

ablacım şimdi üniversitenin açılmasıyla neden gençlere yazık olacak?
bana güzel anlatmışsın tsk ederim evet haklısın ama o arkadaşa da bence madalyonun diğer yüzünü anlat...islam ünisi açıldı diye kimseye yazık olmaz....evet dediğin gibi doğru terbiyeyle bataklara sürüklenmez ama dinimizi güzel öğrenen bi birey zaten otomatikman iyi yetişmiş olacak her bakımdan....yani bu üninin eksi yanı yok ki neden muhalefet?

valla bende sizin sadece başı türbanlı üstü pardesülü kardeşlerimizden hariç diğer açık olan bayanların dinsizmiş gibi lansedilmesine tahammül edemiycem.evet müslümanım,Allaha da çok inanıyorum,siz nereden biliyorsunuz bizlerin ne kadar saygı gösterdiğini.ezberlemişsiniz bir çaput ta çaput,geçen bir arkadaş demişti sanırım ona takılıp kalmışsınız.çaput küfür değildir,ben antalyanın yerlisiyim ve burada kıyafete çaput derler.mesela pazara gidilir,yine çaputları toplamışsın denir.ama tabii sırf ortam germek gibi gibi bir huyunuz var sizin.

Nefret değil aslında, bu işin sonunun olmadığını, daha doğrusunu sonunun ne olduğunu çok yakın örneklerle görmenin verdiği endişe sadece.
Bir de dine dair olumlu her şey sahiplenilirken olumsuz bir örnek verildiği an konunun bambaşka yerlere gitmesi.
Başkaca bir sorun yok aslında.

tamam bize ne peki benim çocuğumun aldığı din eğitiminden size ne?he gülüm size ne?

islami eğitime !!!! dikkatinizi çekerim profların din alimlerinin verdiği en doğru bilgiye karşı zihniyet nasıl müslümanım dinime saygım var der....müslümansan islami bilgiye neden karşısın.....
bu arada evet türbanlıyım pardesü giyinmiyorum ablamda açık açıklarla ilgili asla böyle bi görüşüm yok yengem hristiyan baş üstümüzde yeri var...herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir benim duydugum kadar sizde saygı duyabilseniz....

tamam bize ne peki benim çocuğumun aldığı din eğitiminden size ne?he gülüm size ne?
Sakin olmaya çalışıyorum.. İçimden ona kadar sayıyorum..
Tek üzüntüm sizlerin günahlarını yine sizlerinin de masum çocuklarının çekecek olması daha fazla bir şey yazmak istemiyorum.
Ayrıca tanımadığı insanlara gülüm canım diye hitap eden insanları hiç sevmem ve muhattap almam.

islami eğitime !!!! dikkatinizi çekerim profların din alimlerinin verdiği en doğru bilgiye karşı zihniyet nasıl müslümanım dinime saygım var der....müslümansan islami bilgiye neden karşısın.....
müslümanlık din alimlerininin verdiği bilgiyi dinlememlemi ölçülüyor,yani onları dinlemek istememem benim müslüman olmadığımımı gösteriyor,ben küçükken yaz tatillerinde camiye giderdim sure ve namaz öğrenmek için,ayrıca tüm bilgiler Kur'an_ı Kerim de yeterince var,hocalarımız var,öğretmenlerimiz de var,eeee?

bir daha kimsenin müslümanlığını sorgulama sana düşmez.Rabbimle arama girme.

hııı bende içim kaynamıştı onun için gülüm dedim ya.....
üst paragrafa da gülmekten başka söyleyecek sözüm yok....ama var islam dinini bilirkişiden öğrenmek çok günah...yazık bizim çocuklara....

evet kuran da var da siz yanlış yorumlamışsınız o zaman ne deyim.....tüm bilgiler kitapta varsa neden millet akın akın ünilere liselere koşuyo herkes gitsin alsın eline okusun olmamı?

evet kuran da var da siz yanlış yorumlamışsınız o zaman ne deyim.....tüm bilgiler kitapta varsa neden millet akın akın ünilere liselere koşuyo herkes gitsin alsın eline okusun olmamı?
ne demek bu?bundan kimse lise üniversite okumasınmı anlamını çıkarmalıyız?siz nereden biliyorsunuz kimin Kur'an okuyup okumadığını,ayrıca üniversitede farklı birşey mi okutuluyor,sonuçta Kur'an tek ve anlamıda tek,hala neyi tartışıyorsun.

Keşke gerçek anlamda İslami anlatan bi müessese olabilse ama hic umudum yok bizde ciksa ciksa zekeriya beyaz yada yasar nuri gibiinsani kendi dinine yabancilastiracak birileri cikar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…