- 3 Temmuz 2021
- 1.129
- 884
- 43
- 28
- Konu Sahibi kivircikkuala
-
Anlamını bilmiyorum ama bana da buğlamayı anımsatıyor. Hiç ısınamadığım isimlerden…Bence Kiraz koymayın ya koyacaksanız da tek koyunBuğlem de çok çirkin bi isim bence.
Efnan, Ebrar, Asel, elisaMerhaba Hanımlar ;
Öncelikle şu an gebeliğe hazırlanıyorum ama malum öncesinde bi isim olur herkesin hayalinde . Oğlumuz olursa kayınbabanın ismini koyacağımız için o belli :) kız olursa da ne koysak diye düşünüyorum :)
1-Buğlem Kiraz
2-Sare Kiraz
(kiraz annemin adı )
Kiraz ismine uyumlu olan islama uygun önerileriniz varsa lütfen yardımcı olun
Hay yaşaLütfen şu çocuklara 2 isim koymayın, hele ki akıcı bir söyleme sahip olmayan, resmen zorlama olan isimler hiç koymayın ya.
İslama uygun demek kuran kerim de geçen kadın isimleri (meryem,nur,merve,tuğba gibi) ya da kadın sahabe isimleri aklıma geliyor benim direkİslam‘a uygun deyince akla gelen isimler Kevser, Meryem, Amine, Elif falan. Asel, Yüsra, Elisa, Buğlem, Ecrin gibi isimler çok zorlama, bildiğin kötü. Arapça kökenli olduğu için Kuran’da geçiyor olması İslam’a uygun olacağı anlamına gelmiyor. Kıza bal diye seslenmek ne alaka mesela? Hurma bile daha uyumlu İslam’la.
Bir de hatice emine zehra ümmü gülsüm fatma betül büşra kübra gibi isimler var dini olarak geçen bilinenİslama uygun demek kuran kerim de geçen kadın isimleri (meryem,nur,merve,tuğba gibi) ya da kadın sahabe isimleri aklıma geliyor benim direk
Dediğiniz gibi yüsra hüma hafsa asel lina liya gibi isimler çok zorlama uyduruk duruyor
Çok teşekkürler güzel yorumunuz içinBuğlem ismi bence çok hoş ama fonetik olarak zor. Çocuk da çevreniz de muhtemelen doğru kullanmakta zorlanacak. Çocuk ileride düzeltse de etraf garip seslenecek. Mesela buklem diyecekler ki duydum yani diyorlar. Sare daha mantıklı olabilir gibii. Kişisel önerim ise Hira :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?