- 23 Ağustos 2012
- 51.709
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.653
- 898
- Konu Sahibi BugsBunnyyy
-
Sadece kendi soyadimuzi kullanabiliyoruz evet. Ama bu karari yine analiz ile vermeliyiz. Belki mevcut soyad kotu geliyordur yeni soyad butun eksiklerimizi kapatir. Analiz gerek yani ozetle.
Bir arkadaşım isminden dolayı sorun yaşıyordu ve ailesine dava açarak değiştirmişti çok zor bir süreç değil bildiğim kadarıyla memnun değilsen değiştirebilirsinMerhaba hanımlar umarım herşey yolunda hepiniz iyisinizdir.
Ben ismimi değiştirmek istiyorum sevmiyorum ve isimlerin bir enerjiye sahip olduğunu düşünüyorum kişiliği etkilediğini düşünüyorum bir uzmandan profesyonel yardım almak istedim ama binlerce lira ödemem gerekiyor bende şuan çalışmadığım için ödemem zor.
Ne yapabilirim yardımcı olacak bu konuda eğitimi olan birileri varsa önerilerinizi ve fikirlerinizi rica ediyorum
ay ne guzel ısteBir çiçeğin adını taşıyorum
Ozelden tam.ad ve soyad yazarsaniz yaparimBen de analiz isterimmmmmmm
Bir hoca ismin ssonuna nur konmamali demisti ama simdi mesajini okuyunca tereddutte kaldimbizim koyde bir inanis var, (koye ozel mi bilmiyorum)
bazi kisiler nur iceren isimleri tasiyamiyorlarmis,
nurdan, nurcan, nurhan, nuri, nuriye,...
neyse bi tanidigin adini nurcan koymuslar,
bebekken kiz ayilip bayiliyormus,
sonra ismini degistirmisler, (nufusta degil gunluk yasamda)
kiz iyilesmis.
kissadan hisse hissi olustu mu bilmiyorum ama
yerel olarak bu isimlere yonelik inanislar degisiyor sanirim.
Birisinin ismini koydugunuzda onun ozelliklerini tasiyor benceismin enerjı mevzularını etkılerını duymustum bılgım yok
ben ınsan nasıl mutlu olacaksa onu yapsın derım hep ve ıstedıgınız sey zor bırseyde degıl aslında
sıze nasıl hıtap edılmesını ıstıyorsanız bunu secebılırsınız boyle bır hak tanınmıs bızlere
benim ismim nisa
kadın demek kadın haklarından bahseden surenin ısmı
ısmımın bır katkısını gordum mu etkısını gordum mu hıc bılmıyorum eger aranızda ısım analızı yapabılen varsa konusmak ısterım acıkcası kızımın ısmını koyarken anlamı ozellıkle guzel bırsey sectım ve sımdıkı soyadına uygun olması okul ıs hayatında zorlanmaması hatta atacagı ımzayı bıle dusundumkendı ustume dusenı yaptıgıma ınanıyorum acıkcası
isim onemlı ınsan bır omur o hıtapla yasıyor sonucta
kızımın ısmını ahsen koydumBir hoca ismin ssonuna nur konmamali demisti ama simdi mesajini okuyunca tereddutte kaldim
Birisinin ismini koydugunuzda onun ozelliklerini tasiyor bence
Ve onun yasadiklarini yasiyor benzeri diyeyim
Bence degistirme hakkini ileride cocugunuza birakin
Konu sahibi ismini soyle ve degistirmek istedigin isimleri
Ben inanmiyorum enerjisine daha cok kimin ismini vermislerse onun enerjisini tasiyorsun
Mesela benim ismim tansu
Tansu cillerin ismi biraz diktatorlugu var yani
Ozelden tam ad ve soyad yazarsaniz yaparim. Isteyen herkes yorumda danışmadan ozelden tam ad ve soyad gönderebilir. Hitap edilen kimlikte olmayan isimler varsa onlari da gönderin.Konu sahibi isminiz Funda mı? Niyeyse aklıma ilk bu geldi. Ben olsam değiştirirdim sanırım ama yazığınız isimlerden sevdiğim olmadı, ben daha otantik bi şey yapardım sanırım
bu aradapamuk musun nesin ben de minik bi analiz isteyebilir miyim eğer size çok zahmet vermeyeceksem
Evet hatitliyorum keske tekrar cikarsalarAralari okumadim benim ismim de direkt erkek ismi. Ona cok yakin bir kadin ismiyle degistirmek istedim 2019 ekim ayiydi gazetede bir yazi vardi ismini degistirmek isteyen nufus mudurlugune gidip degistirecek diye yasa cikmisti. Yani mahkemeye gerek olmadan sahitsiz dilekceyle 15gun suren bir yasa cikarmislardi cok dusundum esim degistir dedi arkadaslarima sordum diploma vs nasil ugrasacaksin dediler. Iki isim arasinda bi kac harf vardi degisen bisey olmaz dediler. Ayni ben de sizin gibi sanssizligimi ismime bagliyordum ama arkadaslarim vazgecirdiler. Hala degistirseydim keske derim
burdan da tekrar tesekkur etmek ıstedım ozelden yardımcı oldu arkadasımız bana ve gercekten dogru yahu cok sasırdım analızıOzelden tam ad ve soyad yazarsaniz yaparim. Isteyen herkes yorumda danışmadan ozelden tam ad ve soyad gönderebilir. Hitap edilen kimlikte olmayan isimler varsa onlari da gönderin.
Cok tatlisiniz, marifet bende degil ilimdeburdan da tekrar tesekkur etmek ıstedım ozelden yardımcı oldu arkadasımız bana ve gercekten dogru yahu cok sasırdım analızıboyle okudum
hatta kendımde bızzat elestırdıgım degıstırmek ıstedıgım konuyu dıle getırdı bu hala devam edıyor sızde dıyerek
ısımler ne kadar etkılıymıs boyle
Menekse gibi dogdu icime ..Bir çiçeğin adını taşıyorum
Çok teşekkür ederim sizinde herşey gönlünüzce olsun dilerimMenekse gibi dogdu icime ..
Tugce guzel isim..
bir de 33 yil aliskanlik olmus bir ismi dilinizden nasil sileceksiniz, mesela insanlarla tanisirken vs karisir muhakkak... umarim dilediginiz gibi olur..
Bence geç değilAralari okumadim benim ismim de direkt erkek ismi. Ona cok yakin bir kadin ismiyle degistirmek istedim 2019 ekim ayiydi gazetede bir yazi vardi ismini degistirmek isteyen nufus mudurlugune gidip degistirecek diye yasa cikmisti. Yani mahkemeye gerek olmadan sahitsiz dilekceyle 15gun suren bir yasa cikarmislardi cok dusundum esim degistir dedi arkadaslarima sordum diploma vs nasil ugrasacaksin dediler. Iki isim arasinda bi kac harf vardi degisen bisey olmaz dediler. Ayni ben de sizin gibi sanssizligimi ismime bagliyordum ama arkadaslarim vazgecirdiler. Hala degistirseydim keske derim
Değiştirirseniz süreci buraya yazar mısınız?Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim özellikle Lotus hanım'a teşekkür ederim bana yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim ben koyacağım ismi buldum İnşallah bu isimle Mesut olurum ve değiştirmek isteyen herkes bence değiştirmeli hiçbir şey için geç değil
benim bildigim o harf hatalariyla alakali durumlarda oluyordu yanlismi biliyorumBulunduğunuz İlçenin Kaymakamlığına başvuruda bulunup mahkeme açabiliyorsunuz isminizi değiştirmek için.. Değişik bir isimse kolay oluyor değiştirmek onları kolaylaştırdılar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?