isminizi kim koymuş?

benim isimimide dedem koymuş isim işte alaturka ama herhalde alıştım fazladasevmiyorum köylü güzelini anımsatıyor eşim ismimi çok seviyor her halde beni sevdiği için

dedem koymuş.sevgilisinin adıymış.önce halama koymuş.vefat etmiş.yıllar sonra ben dünyaya gelince sarışın yeşilgözlü olduğumu görünce sevgiline benzediğimi düşünrek adımı koymuş.ismim arapça iyi güzel demek.

ismimi canım babacığım koymuş, büyükannesinin ismi o yüzden hep çok sevildim, halada babacım bana sarılırken anacığım diye sever ...
büyükanneye ana derlermiş bizde .. büyüdüm, kocaman kadın oldum, anne oldum hala babacım böyle sever sırnaşık şey ..
canım babacım ya :asigim: özledim ,akşam bi gidip göreyim barimea.s

benim ismimide halam koymuş çok sevdiği bir arkadaşının adıymış ben ismimi çok seviyorum iyikide koymuş.....

benim ismimi ablam koymuş o sene filiz makarna yeni çıkmış heryerde filiz makarna ablamda tutturmuş ben filiz makarnayı seviyorum adı filiz makarna olacak diye adım filiz ama allahtan yanına makarnayı koymamışlar cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

bitanecik agbim koymus

ben dogdum sene o ilkokul 1.sınıfta imiş ve sınıflarında didem diye bi kız varmış herhalde onu begeniyordu .
annem ne olsun kardeşnin ismi demiş.
oda didem demiş

benim ismimi rahmetlik dedem koymus kiz kardesinin ismiymis
kardesi cok güzelmis boylu boslu köyün güzeliymis3 yil evli kalmis kizin cocugu olmadi diye esini evlendirmisler bizim büyük halada hastalanmis ölmüs annem hic bir sey dememisler dedem koyunca ismimiii
ismimi cok seviyorum anlami allahin sevdigi kul demekmis ve benide o halaya benzetirler sükür kaderim ona benzememisssss

bende ara ara çok kararsız kalıyorum kimileri koy derken kimileri koysan iyi edersin derken kimileri de ne alaka ya çok bebek istediğin için görüyosun diyor çok kararsızım

valla canim ben rüyada görüldügü zaman, ve isim iyi anlamli bir isimse, koyulmasi gerektigini biliyorum.
cünkü allah tarafindan koyulmus oluyormus ismi ozaman.
annemler falan anlatir bazen, rüyasinda görüpte o ismi koymadigi zaman, cocuk ölüyomus allah korusun.

bu yüzden genelde koyarlar rüyada görüldügü zaman.
benim babamlarda öyle yapmis, abdullah koymuslar mesela kardesimin adini, zaten allahin kulu demek. güzel bir anlami var ve güzel bi sekilde koyulmus oldu böylece :)

çok güldüm ya çok yaşayın emi:roflol::roflol::roflol:

benim iki ismim var ama annem istememiş hiç Hatice'yi babanın babannesinin adıymış ama o zamn annemle babam babamın halasının yanında kalıyomuş ve kaynanalık yapmış Hatice olcak diye. annem birinde duymuş ANIL ismini çok beğenmiş ama erkekmiş sonra birde kızda duyunca tamam demiş kızda olsa erkekte olsa adı ANIL olcak ve günlerden birgün ben dünyaya gözlerimi açmışm babam gitmiş müdürlüğe HATİCE ANIL yazdırmış alakaya bakarmısınız annemde sinirlenmiş ama yapılcak birşey yok çok geç ve hala annem der (abimle ablamında çift isim babane dede ismi birde) verin mahkemeye sildirin isimleriniz... kadıncağız hala kafaya takmış yani ama hepimizin isimleri güzel ikinci isimler babaneler dedeler hariç :)))

annemin aklında iki isim varmış anneanneme sormuş hangisi daha güzel diye anneannem ablasının adına da uygun olsun demiş kokusunu en beğendiğim çiçeğin adını koymuşlar bana anne kız dayanışmasıylakaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
adımı bir aile büyüğü koymuş o bulmuş aynı zamandada..adımıda seviyorum anlamınıda....benim adımı ise 2 kişi koydu kızına...

Benim ismimin konması çok maceralı olmuş.şakkıdı
Hep erkek olacağımı düşündükleri için "Evren" koymak istemiş annemle babam.
O senelerde Kenan Evren paşa varmış..
Banada ona benzeyim diyemi artıkın, değişik bir isim olsun diyemi "Evren" ismini düşünmüşler.hihoyyyt
Dokuz ayın sonunda bir süprizle kız olunca ilk olarak adımı "Melahat" koyalım demiş babaannem.hihoyyyt
Melahat diye halam varmış,çocuk yaşta ölmüş.
Halamın adını yaşatmak için "Melahat" diye tutturmuş.
Fakat Diğer Halamın Kızı "ölü adı koymayın kıza,değişik başka bir isim koyun "demiş.:lepi:
Doğduğum gün 1 mayıs Bahar bayramı olarak anılır çoğu yerde,halamın kızı da ondan esinlenip "Bahar" olsun adı demiş.:lepi:
İsmimi Halamın kızı Koymuş yaniŞeniz
İsmimden çok memnunum vede seviyorum.........
:lepi:

...............................

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ismimi annecim koymuş rüyasında görmüş çok mübarek bi insanım kaydirigubbakcemile3

annem başka bi isim koymuş babam gitmiş babaanemin ismini yazdırmış nufusa ama annem inat etmiş kendi koydugu ismi söyledi hep babaannemi hiç görmedim ama ismi güzel degil iki ismim var şimdi ama iyiki annem bi isim daha koymuş hep onu kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…