israilin mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yahu oraya kadar bile gitme tohumu kimden alıyoruz?
üstelik habire alalım diye tek kullanımlık .. yiyorsun yani boğazından geçiyor..

bir avonu boykot etmekle olsa bu işler..

Haydi teknoloji satın almayı anlarım da, tohum nedir mk bunca toprağımız var tohumu neden satın aldık çözemedik.

Devletin kendisi hala ticarete devam ederken Ariel ve Coca Cola kullanmayanlara gülüyorum sadece. Ford da onların mesela. Arabalarını da mı satacaklar?
Çok absürt geliyor bana bireysel olarak bunun için hususi uğraşanlar. Devletler arasında ticaret ederken senin almadığın beş kilo deterjan ve bir litre Cola'dan ne olacak.

yahu oraya kadar bile gitme tohumu kimden alıyoruz?
üstelik habire alalım diye tek kullanımlık .. yiyorsun yani boğazından geçiyor..

bir avonu boykot etmekle olsa bu işler..

ben de bunu diyecektim. yediğimiz tomatiz bile israilin, avon olsa noolur olmasa olur.

Haydi teknoloji satın almayı anlarım da, tohum nedir mk bunca toprağımız var tohumu neden satın aldık çözemedik.

çiftçilik mi kaldı ?
hayvancılık mı kaldı ?
büyük baş hayvan bile ithal etmiş bir ülkeyiz biz..
tamamen dışa bağımlı devlet politikası sonuçları işte..

one minute deyip masaya yumruk koymak işin show kısmı .. komik adam vesselam ..

Avon Amerikalıymış.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Avon_Products
Galiba Çin'deki fabrikalarda üretiliyormuş. Bu arada çoğu markanın altında Made in China falan yazar ama bu onun Çin malı olduğu anlamına gelmez. Ucuz işgücünden dolayı Çin'de üretilir. Apple'ın iPhone'ları bile Made in China'dır mesela ama malzeme kalitesi ortada. Sadece işgücü Çin'den.

Bit yurtdisinda yasiyoruz ozaman biz ölelim ne de olsa calistigimiz paranin vergileri devlete gidiyor devlet kimbilir nelere harciyor vergimizi... bence kazandiginiz parayi namusu ile kazaniyorsaniz böyle seylere kulak asmayin. Ama avon satisi yapan kadinlarin hakkinda iyi seyler duymadin yani kadinlarin hakkinda degil avon hakkinda. Kaynanam da yapmos borc batak olmus

yanlış anlaşılmak istemem.zira şekilciliğe kesinlikle karşıyım.kimin kapalı, kimin açık olduğu ile ilgilenmiyorum ama
bu amway ve avon cu arkadaşların çoğu tesettürlü.peki onlar bilmiyorlar mı,bunların İsrail malı olduğunu.
ben bu işleri hiç yapmadım ama yapacak olsam,böyle saçma bahanelere inanmazdım,ekmeğimin peşine düşerdim.çünkü aç kalınca kimse kimseye,yardım etmiyor.

diyorum ama almıyoruz onları da diyorlar
ülkede ne ürünler var hepsini araştırmışlar mı. hiç sallamasınlar. o zaman gidip atıyorum kıyafetleri ayakkabıları da yabancı markalardan almayacaklar. araba binmeyecekler. ev eşyalarının hepsi ülke malı olacak. hiiiiiiç sanmıyorum. o zaman hiç kımıldamamaları lazım. bizim ülkede ürettiğimiz ne kaldı ki. cahil kadınlarmış. onlar almazlarsa almasınlar bunlar cidden bildiğin cahil muhabbeti. "avon israil mali bikerem kullanmam banane" bu ne salakça düşünce. ev eşyalarına araba markalarına bak ordan vurursun sen de. sanki avon olmasa tüm israil ilişkileri rafa kalkcak herşey avona bağlı. peh

Şimdi muhafazakar bir şehirde yaşıyorum ben bir süredir. Burada iş daha da komik bir hale gelmiş mesela. İnsancıklar kendilerini kandırıyorlar. Yok Eti domuzlu ürün yapıyormuş en helal Torkuymuş ondan başka kullanmayın diyorlar. E haliyle büfeye gitsem Eti yok her yer Torku daha komiği kola almak istesem sadece Cola Turca var. Ben de hiç sevmem o meretin tadını.
En son A101 i.in Pkklı dediler adamlarda o dedikodudan sanırım özgeçmişlerinin olduğu bir kağıt koydular her kapıya falan.
Böyle saçma sapan trajikomik şeylerle uğraşıyor buradaki insanlar.
Halbuki İsraille yapılan şey bildiğiniz danışıklı dövüş bence. Hala alışveriş devam ediyor denince de ama Filistin için deniyor, buna da inanıyorlar. Komik sadece.
Bu boş lafları boşverin konu sahibi.

ülkede ne ürünler var hepsini araştırmışlar mı. hiç sallamasınlar. o zaman gidip atıyorum kıyafetleri ayakkabıları da yabancı markalardan almayacaklar. araba binmeyecekler. ev eşyalarının hepsi ülke malı olacak. hiiiiiiç sanmıyorum. o zaman hiç kımıldamamaları lazım. bizim ülkede ürettiğimiz ne kaldı ki. cahil kadınlarmış. onlar almazlarsa almasınlar bunlar cidden bildiğin cahil muhabbeti. "avon israil mali bikerem kullanmam banane" bu ne salakça düşünce. ev eşyalarına araba markalarına bak ordan vurursun sen de. sanki avon olmasa tüm israil ilişkileri rafa kalkcak herşey avona bağlı. peh

Ya yerli üretim mi kaldı bir de Allah aşkına.
Yerli ne var?
Markette yerli menşeili mercimek bulamadım geçen hepsi kanada ürünüydü şaka gibi.
Kendi tarım ürünümüzü bulmak mesele, şeker alsak şeker kamışı mı emin değiliz. Devlet zaten besliyor onları yerli üreticiye düşman sen cola almayarak ülkeyi kurtaracaksın peh.

Yahu öyle bir duruma geldik sarımsağa, soğana kadar ithalat ediyoruz. Güzelim topraklarımız dururken ! Köyler boşalınc ne bekliyorduk ki ! Gözünü seveyim Atatürk'ün boşuna dememiş köylü millettin efendisidir.

çiftçilik mi kaldı ?
hayvancılık mı kaldı ?
büyük baş hayvan bile ithal etmiş bir ülkeyiz biz..
tamamen dışa bağımlı devlet politikası sonuçları işte..

one minute deyip masaya yumruk koymak işin show kısmı .. komik adam vesselam ..
Bizim karşılaştırmalı üstünlüğümüz tarımdır aslında. Tarımdı yani... Tarıma önem verilmesi gereken zamanda gereken önem verilmedi ve öyle de kaldı, bi daha da toparlanamadı. Bugün geldiğimiz nokta, tohumu, hayvanı bile ithal etmek. Bizim her şeyimiz dışarıdan, cari açık finansmanından tutun da enerjiye, teknolojiye, tarıma kadar. Çok dışa bağımlı olduğumuz için kafamıza göre hareket edemeyiz, o bağlı olduğumuz ülkelerin sözünü dinlemek zorundayız. O ülkelere ters bir harekette bulunursak sonuçları ağır olur onlara bağlı olduğumuz için.

Kurucusu David H. McConnell tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan AVON, günümüzde 100'den fazla ülkede toplam 6 milyonun üzerinde Bağımsız Satış Temsilcisi ve 10 milyon $’lık cirosuyla dev bir doğrudan satış şirketidir..
yazıyor sitesinde.

Sen kendi yaptığın işi öğrenip onun bunun lafıyla hareket edersen, işini savunmazsan iyi bir satış temsilcisi olamazsın. Önce bir kendin araştır öyle başla.

o zaten tolumumuzun yarayan kanası. zamanında avrupa ülkelerine tohum verdiğimiz konumdan şimdi tohum alır konumuna düştük. o israil tohumları bi yıllık. bi yıl mahsül veriyor. diğer yıl toprak kullanılmaz halde. sonraki yıl yine satın almak gerek. yazık günah bu ülkeye gerçekten yazık. millet de olay avondan ibaret sanıyor. ülkece cahiliz bunun başka açıklaması yok

Bizim karşılaştırmalı üstünlüğümüz tarımdır aslında. Tarımdı yani... Tarıma zamanında gereken önem verilmedi ve öyle de kaldı. Yani önem verilmesi gereken zamanda önem verilmedi ve öyle de kaldı, bi daha da toparlanamadı. Bugün geldiğimiz nokta, tohumu, hayvanı bile ithal etmek. Bizim her şeyimiz dışarıdan, cari açık finansmanından tutun da enerjiye, teknolojiye, tarıma kadar. Çok dışa bağımlı olduğumuz için kafamıza göre hareket edemeyiz, o bağlı olduğumuz ülkelerin sözünü dinlemek zorundayız. O ülkelere ters bir harekette bulunursak sonuçları ağır olur onlara bağlı olduğumuz için.

Ama belli bir kesimse tam tersini savunuyor :D
Bugüne kadar pısırıktık artık sesi çıkan güçlü bir Türkiye olduk diyorlar buna da inanıyorlar yahu

Ya yerli üretim mi kaldı bir de Allah aşkına.
Yerli ne var?
Markette yerli menşeili mercimek bulamadım geçen hepsi kanada ürünüydü şaka gibi.
Kendi tarım ürünümüzü bulmak mesele, şeker alsak şeker kamışı mı emin değiliz. Devlet zaten besliyor onları yerli üreticiye düşman sen cola almayarak ülkeyi kurtaracaksın peh.
aynen. haberlerde çiftçiler isyan çıkarmıştı daha bi hafta önce. insanlar topraklarını terkediyor. o habere bak bi çiftçiler domatesleri yollara döküyodu. yazık günah bu ülkeye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X