Tuvalet Eğitimi Israrla altını söylemeyen çocuk

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.542
49.159
798
2016 Mayıs doğumlu bir oğlum var. Altını bir türlü söylemiyor. Aslında herşeyin farkında ama inat ediyor.

-Oğlum altını niye söylemiyorsun, niye böyle yapıyorsun?
-Ben böyleyim anne

-Oğlum altını ne zaman söyleyeceksin?
-Ağaçlar dedi ki çişini söyleme

-Tv de kukulinin beze baybay şarkısını izliyoruz dedim ki, bak Kukuli şarkıda ne diyor
-Bana söylemiyor kiiii ona söylüyorlar

Aramızda sürekli bu tarz diyaloglar var. Zeka olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum, 1 den 20 ye kadar, 10 dan da 100 e kadar onar onar sayabiliyor. İngilizce sayıları 1 den 10a kadar sayabiliyor, basit parmakla toplama işlemi yapabiliyor, tüm renkleri biliyor, çevresindeki herşeyin de farkında olan dikkatli bir çocuk. Fiziksel bir sorun olmadığını da biliyorum çünkü sabah altı kuru kalkıyor ve kirli beze kaka yapmıyor, değiştirmemi bekliyor

Cicili bicili lazımlıklar aldık, klozet üstü kapak aldık yok... Sürekli özendiriyoruz, bak biz de tuvalete gidiyoruz vs diye. Hediyeler alıyoruz, yönlendiriyoruz yok yok... Altını ısrarla söylemiyor. Herhangi bir travma falan da yaşamadı bu konuyla ilgili. Korkutma yoluna asla gitmedim ama ufaktan düşünmüyor değilim.

Böyle birşeyle karşılaşan oldu mu ya...

Bi doktora sorsaniz.Benim oglum sukur kolay alisti lazimlikla ikinci de insallah oyle olur.
Cok zor onlar ne zaman isterse o zaman oluyo gercekten.Tuwalet aliskanligi zorlamayla zaten olcak bisey degil olsada cocuk altina kacirir yataga kacirir.Akisina birakin biraz daha.

Çok klasik ama..

Ödül vaad edin. Ve sözünüzde durun.

Pekiştireç cezadan daha etkili bir yöntemdir.

2016 kasım doğumlu bende mevcut.
Ne eğitim ne bişey , kendisi tuvalete yapmam gerek artık büyüdüm dedi ve gitti yaptı.
Bence hazır oldugunda kendisi zaten bunu söyleyecek.ki gayette akıllı bi çocuk belliki.zorlamayın lütfen.doğru olanın ne oldugunu söyleyin sürekli ama beze yapmak istiyorum derse beze yapsın. Baskı ya da korkutmanın , ilerde kakayı tutma sonucu kabızlığa varan sonuçları oldugunu çok duydum.
Lütfem sabırla bekleyin , 10yaşına kadar bez istemicek sonuçta :)
Kolay gelsin tekrardan

Beni en çok düşündüren korkutan konulardan biri benim oğlum henüz küçük 2 yaşına girecek inşallah yakında. Muhtemelen seneye başlarım. Ablamda şu aralar oğlunu alıştırmaya çalışıyor 15 -20 gün oldu gündüz tembih ede ede biraz alıştı şükür ama tabi daha yol katetmeleri lazım. O çok mecbur kalırsa onun istemediği bi halası var onu çağırırım diyor o şekilde zorla yaptırmaya çalışıyor☺ bazen sabrı taşıyor kızdığı da oluyor tabi o kadar olacak ... Bi çocuğa biraz disiplin gerekir fazla rahata alıştırılmamalı bence. Ablam oğluna arabalı sticker'lardan almıştı araba çok sevdiği için işte sık sık soruyo çişin gelince bana söylersen tuvalete yaparsan sana arabalı sticker vericem deyip yaptığı zaman veriyor ve yapınca aferin diye hep beraber alkışlıyoruz☺ Allah hepimize kolaylık versin

Haha senin gene iyiymiş. Bizim de soylemiyor. Ama çişe gidelim diyince gidiyor. Ama goturmezseb ne yaparsan yap ister alistirma kullan. Cikariyor dışına yapiyor yere. Herşeyi denedim. Onuda geçtim kakayi yaninda biri varsa kesinlikle yapmiyor. Cikiyorsun birşey odaya almaya git anında yapar elini sokar. Ve bakar . Yada biraz geç kal oyuncak arabalara sivar. Sonra anneeeeee diye bağırır. :) Hepsi ayni çok kasma. Skma canını doğal bir süreç. Zaman ile alışır.

3 yaşını bu ayın 20 de bitiricek oğluma 10 gün oldu tuvalet eğitimi vereli benim tecrübem şu şekilde oldu belki yardımcı olabilirim öncelikle her çocuk kendine has ve farkli bazi çocukta ödül sistemi çok güzel işlerken ki keza kızıma verirken bu şekilde çok kolay öğrendi ama oglumda zerre etkisi olmadığı gibi ters etki oldu vazgeçtim.
Şunu fark ettim ki bezi gördüğü an asla soylemiyor direk beze güveniyor nasilsa annem pes edicek diye düşünüyor belki de karar verdigim an evdeki vez bitti ve asla almadim görmesin diye daha sonra her 10 15 dk da sordum ilk 3 4 gün müthiş direndi her yere yaptı sınırlarımı bile isteye çok zorladi ama pes etmedim sabirla tuvaleti ve yapması gereken yeri gösterdim.
Bir de şunu fark ettim ben yanında olduğumda cok geriliyor yapmıyordu asla ama hadi oğlum git tuvaletini yap dedigim anda koşarak gidip anneee yaptim diye bagirmasi kendini alkışlaması büyük bir güven katti oğluma bu sekilde hallettim uzun oldu ancak tuvalet egitimi ciddi sabır gerektiren ve cocugun neyi kabul edecegini fark edilmesi gereken bir süreç insallah en kisa sürede öğrenir.

altina hicbir sey giydirmeseniz.uzerine uzun tisort. lazimligi da ortaliga koysaniz haliya falan yapar mi? benimkiler boyle ogrenmisti sonunda.

Aynı dertten muzdaribim:/// benim de kızım 2017 mart doğumlu. Geçen cuma sabah sifon sesini duyunca, “anne artık ben bez takmıycam, külot giycem, çişimi tuvalete yapıcam” dedi.
Öncesinde birçok defa sohbetini yapmıştık bunun. Bismillah dedik başladık ama çişini söylemediği gibi, tuvaletten kalktığı anda koyveriyor:/ 5 gündür iki defa tuvalete yaptı sadece.
Ben de acaba kaç gün daha beklemeliyim diye düşüncelerdeyim. Bezi kendisi de takmak istemez artık şu saatten sonra.
Gerçekten çok sıkıntılı bir süreç
Bu arada çıplak ya da külotsuz bırakmak da alışma sürecinde avantaj değilmiş. Aksine uzun don giydirin, çiş/kaka yaptığında rahatsız olsun deniliyor.
Bir de çişin var mı diye sorunca, cevaplar sizin oğlandaki gibi çeşit çeşit olabiliyormuş:) onun yerine çişini yap da dışarı çıkalım, parka gidelim ya da cazip ne varsa onları öne sürün deniliyor. Bizde işe yaramadı henüz bunlar:/

Son düzenleme:

cevaplara bittim yalnız ahahhshsh
Yapmak istemediğim şeylere bahane üretirken ben de oğlunuza benziyorum galiba shsh

Çocuk konusunda bilgim Yok ama çocuğunuzun zekası süper bence ve tatlı

Biraz rahat biraksan. Belkide senin israr etmenden dolayı istemiyor.ilk oğlumda çok bunalttim ama en sonunda kendi istediği zaman birakti. Ikincisinde akillandigim için kendi haline biraktim etrafımdaki herkes biraktir diye söylesede cani ne zaman isterse bırakır dedim gectim.3 bucuk yaşında birakti kendi hazir olunca zaten bezini istemiyor tuvalete kendi gidiyordu.gunduz hiç bağlamadım gecede bir hafta denedim baktim yapmiyo onuda biraktim. Bunaltma tuvalete beraber gidin.

Benim kiz da kakadan korkuyor (((
Hic bir sekilde lazimliga ogretemiyorum.
Nasil agliyor, korkudan sarilik filan olur diye korkuyorum, tir-tir titriyor, az kalsin bayilacak (((
Ne yapacagimi bilmiyorum (((

Hahahha maşallah cevapları çok tatlı gerçekten bence bi kaç ayı daha var gibi geldi şimdi bunu öğrenmesi gerektiğinin farkındayım ve bu sorumluluktan kaçtığı gibi bi de sizi dalgaya alıyor ufaklık :))) bi süre sormayın unutturun o arada iyice araştırın kafanızda oturtun gerekirse tanıdığınız yaşıt bi çocuk varsa onlara gidin ya da siz onları çağırın tuvalete gittiğini görsün falan ama hiç hadi sende denemek ister misin falan demeyin 1,2 gün ozensin içten içe yani.

Anne arkadaş nereye gitti ?

Tuvalete cisini kakasini yapmaya oğlum

Benim kiz da kakadan korkuyor (((
Hic bir sekilde lazimliga ogretemiyorum.
Nasil agliyor, korkudan sarilik filan olur diye korkuyorum, tir-tir titriyor, az kalsin bayilacak (((
Ne yapacagimi bilmiyorum (((
Kakanin korkulacak bişey olmadığını anlatın ona benimki 2.5 yaşında ne yaşarım bilmiyorum ama hep derim ki hadi kaka bye bye yine gel olur mu diyorum o da benimle beraber bye bye yapıyor falan eğlenceli hale getirin yani

Bence inada bindirmiş bir süre hiçbir şekilde tuvaletle ilgili konuşma bağla bezini tamam sen ne zaman tuvalete yapmak istersen ve ben büyüdüm bezi çıkarmak istiyorum dersen o zaman tuvalete gidebilirsin de.

bu cocugun hazır olmasıyla alakalı yasla alakalı degıl aslında
benım kızım 2 yasında 1 bucuk senedır kendı kendıne geldıgı zaman gıdıp yapıyor bıtınce anneee bıttı dıyor son aylarda da kuşunu kendı sılıp lavaboda elını yıkıyor

ılk bezı de kendısı bıraktı ıstemıyorum bunu dedı oyunca bebegının oyuncak lazımlıgı vardı onun ıcıne cısını yaptı bızde kendısıne uygun tuvalet aldık ogunden berıdır kendı gıdıp yapıyor 1 gunde bıraktı

yegenımde 1 hafta 10 gun surmustu alısması

bazılarının 6 ay falan suruyor olabılır bu cocugun kendı ıstegıyle alakalı hıııc zorlamayın 30 yasında altına kacıran yok dımı elbet ogrenecek zaten :)

Benim kızımda mart 2016 aynı yaşta çişini söylüyor kakasini bir türlü söylemiyor kabızlık oldumu kaskatı kesiliyor oturmak istemiyor bende gecen yazdan beri uğraşıyorum sadece çişini öğretmeyi başardım dun resmen bunalim gecirdim gozume baka baka kakasini yapiyor kizim cisini soyluyorsun kakanida soyle diyorum soylemiyor gercekten cok zor bide kabizsa Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…