- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
Size bir tavsiyem öyle süslü puslu klozet kullanmayın onlarida oyuncak diye algılıyorlar su içince her 15 dak.bir tuvalete götürün sizin gittiğinize götürün ve yaparsa ödül verin diğer zamanlarda zaten oturduğunda kendini sallar siz sadece iyi takip edin ida zamanla pes edecek yeterki siz sabırlı olun ama sakın kararınızdan vazgeçip atını bağlamayın geceli gündüzlü altı açık olsun2016 Mayıs doğumlu bir oğlum var. Altını bir türlü söylemiyor. Aslında herşeyin farkında ama inat ediyor.
-Oğlum altını niye söylemiyorsun, niye böyle yapıyorsun?
-Ben böyleyim anne
-Oğlum altını ne zaman söyleyeceksin?
-Ağaçlar dedi ki çişini söyleme
-Tv de kukulinin beze baybay şarkısını izliyoruz dedim ki, bak Kukuli şarkıda ne diyor
-Bana söylemiyor kiiii ona söylüyorlar
Aramızda sürekli bu tarz diyaloglar var. Zeka olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum, 1 den 20 ye kadar, 10 dan da 100 e kadar onar onar sayabiliyor. İngilizce sayıları 1 den 10a kadar sayabiliyor, basit parmakla toplama işlemi yapabiliyor, tüm renkleri biliyor, çevresindeki herşeyin de farkında olan dikkatli bir çocuk. Fiziksel bir sorun olmadığını da biliyorum çünkü sabah altı kuru kalkıyor ve kirli beze kaka yapmıyor, değiştirmemi bekliyor
Cicili bicili lazımlıklar aldık, klozet üstü kapak aldık yok... Sürekli özendiriyoruz, bak biz de tuvalete gidiyoruz vs diye. Hediyeler alıyoruz, yönlendiriyoruz yok yok... Altını ısrarla söylemiyor. Herhangi bir travma falan da yaşamadı bu konuyla ilgili. Korkutma yoluna asla gitmedim ama ufaktan düşünmüyor değilim.
Böyle birşeyle karşılaşan oldu mu ya...
yani neden böyle bir şey yaptınız, çocukcağız kıyamam 3 ay kakasını yapmaktan korkmuş, bir de övünerek yazmışsınız.Oğlum iki yasındayken bezine kuru çay döktüm bal oğlum bezin artık kurtlanmış senin de bizim gibi tuvalete yapmam lazım dedim ve olay bitti sadece kaka yı korktuğu üç ay bezine bağladık bezine yaptı 27 aylıkken bezi tamamen hayatımızdan çıkardık çok şükür inşallah ikinci oğlumda aynısı olur
kakalari kiymetli madenleri olur onlarin disari yapinca bisey olacak sanirlar bir parcalarini bir yere birakiyormus gibi hissederler kac aylikBenim kiz da kakadan korkuyor (((
Hic bir sekilde lazimliga ogretemiyorum.
Nasil agliyor, korkudan sarilik filan olur diye korkuyorum, tir-tir titriyor, az kalsin bayilacak (((
Ne yapacagimi bilmiyorum (((
Korkmadı ki kurtlu bez pis olmuş bağlatmam dedi kaka yı görünce korktu bende zorlamadım zaten erken başlamıştık 27 aylık ken ne gece ne gündüz bi sıkıntı yaşamadık övünmedim yaptığımı söyledimyani neden böyle bir şey yaptınız, çocukcağız kıyamam 3 ay kakasını yapmaktan korkmuş, bir de övünerek yazmışsınız.
he kakasını yapmaktan korktu yani, pardon.. Nedense çocuklarda o kakayı bırakma korkusu var, altın, pırlanta sanırsınKorkmadı ki kurtlu bez pis olmuş bağlatmam dedi kaka yı görünce korktu bende zorlamadım zaten erken başlamıştık 27 aylık ken ne gece ne gündüz bi sıkıntı yaşamadık övünmedim yaptığımı söyledim
Benim yeğenim 2016 haziran doğumlu tuvalet eğitimini reddediyor . Neden tuvalete yapmiyosun vs dediğimizde çünkü ben tosunum diyo. Sizinki gibi bir sürü muhabbet. Pedegoga götürdük dr ikinmayi öğretti. Şuan alışma aşamasında. Allah tüm annelere kolaylık versin ama sakın korkutmayin2016 Mayıs doğumlu bir oğlum var. Altını bir türlü söylemiyor. Aslında herşeyin farkında ama inat ediyor.
-Oğlum altını niye söylemiyorsun, niye böyle yapıyorsun?
-Ben böyleyim anne
-Oğlum altını ne zaman söyleyeceksin?
-Ağaçlar dedi ki çişini söyleme
-Tv de kukulinin beze baybay şarkısını izliyoruz dedim ki, bak Kukuli şarkıda ne diyor
-Bana söylemiyor kiiii ona söylüyorlar
Aramızda sürekli bu tarz diyaloglar var. Zeka olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum, 1 den 20 ye kadar, 10 dan da 100 e kadar onar onar sayabiliyor. İngilizce sayıları 1 den 10a kadar sayabiliyor, basit parmakla toplama işlemi yapabiliyor, tüm renkleri biliyor, çevresindeki herşeyin de farkında olan dikkatli bir çocuk. Fiziksel bir sorun olmadığını da biliyorum çünkü sabah altı kuru kalkıyor ve kirli beze kaka yapmıyor, değiştirmemi bekliyor
Cicili bicili lazımlıklar aldık, klozet üstü kapak aldık yok... Sürekli özendiriyoruz, bak biz de tuvalete gidiyoruz vs diye. Hediyeler alıyoruz, yönlendiriyoruz yok yok... Altını ısrarla söylemiyor. Herhangi bir travma falan da yaşamadı bu konuyla ilgili. Korkutma yoluna asla gitmedim ama ufaktan düşünmüyor değilim.
Böyle birşeyle karşılaşan oldu mu ya...
Yani yap illa diye üstüne gitmedim kakam geldi deyince bağladım yaptı üç ay öyle idare ettik sonradan kardeş oldu zaten bidaha hiç bağlatmadı kendi. Kendi be yaptı biraz oluruna bırakmak lazım bence hem anne hem çocuk üzülmesinhe kakasını yapmaktan korktu yani, pardon.. Nedense çocuklarda o kakayı bırakma korkusu var, altın, pırlanta sanırsınbizimki de evden başka bi yerde yapmak istemezdi, babaannesinden çok dönmüşlüğümüz var kaka için
kardeşi olduğu halde bağlatmadıysa güzel atlatmışsınız. Genelde eve yeni bebek gelince altını bağlatan çok çocuk olduğunu okumuştum. Bizde de öyle sıkıntılar olmadı çok şükür.Yani yap illa diye üstüne gitmedim kakam geldi deyince bağladım yaptı üç ay öyle idare ettik sonradan kardeş oldu zaten bidaha hiç bağlatmadı kendi. Kendi be yaptı biraz oluruna bırakmak lazım bence hem anne hem çocuk üzülmesin
Onun altını bağla ben bebekmiyim dedibide seni okula yollamak istiyoruz ama kakanı yaparsan dedik on gün her kakanın resmini çektik öğretmeni ne gönderdik hayalikardeşi olduğu halde bağlatmadıysa güzel atlatmışsınız. Genelde eve yeni bebek gelince altını bağlatan çok çocuk olduğunu okumuştum. Bizde de öyle sıkıntılar olmadı çok şükür.
ay çok iyi ya, bende tuvalet kağıdından minik gemiler yapmıştım hadi batır bakalım gemileri demiştimOnun altını bağla ben bebekmiyim dedibide seni okula yollamak istiyoruz ama kakanı yaparsan dedik on gün her kakanın resmini çektik öğretmeni ne gönderdik hayaliböylece bırakmış olduk anneysen cözüm çok
Benim de telefon kaka resmî dolmuştuay çok iyi ya, bende tuvalet kağıdından minik gemiler yapmıştım hadi batır bakalım gemileri demiştimo da epey işlemişti bizde çok faydasını gördük :)))
31 aylik. Napacagimi bilmiyorumkakalari kiymetli madenleri olur onlarin disari yapinca bisey olacak sanirlar bir parcalarini bir yere birakiyormus gibi hissederler kac aylik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?