• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz eş

kaynak

Çözüm mü? Haklılık mı?
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
514
17
298
Merhabalar,

10 yıllık beraberliğimizde eşim çalıştı eve baktı.
Son 3 yıldır işi bir var bir yok,3 aydır işsiz evde oturuyor.
İnternetten başvuru yapıyor arayan yok,aile uzak duruyor,trilyoner akrabası var,umursamaz.
Nasıl mı geçiniyoruz?Bakkala borç yazdırarak.
Ben zaten yıllardır iş bulamıyorum.
Siz bu erkeğe nasıl davranır,ne söylerdiniz?
Paylaşırsanız çok sevinirim.Selamlarımla

:emir_bebek:
Merhabalar,

10 yıllık beraberliğimizde eşim çalıştı eve baktı.
Son 3 yıldır işi bir var bir yok,3 aydır işsiz evde oturuyor.
İnternetten başvuru yapıyor arayan yok,aile uzak duruyor,trilyoner akrabası var,umursamaz.
Nasıl mı geçiniyoruz?Bakkala borç yazdırarak.
Ben zaten yıllardır iş bulamıyorum.
Siz bu erkeğe nasıl davranır,ne söylerdiniz?
Paylaşırsanız çok sevinirim.Selamlarımla

eger iş bulma çabası içindeyse bişey demem destek olurum
ama yok olsada olur olmasada olur gibi hareketleri varsa
başının etini yerdim:ssz:

iş bulmak için çaba gösteriyor anladığım kadarıyla
o zaman üstüne varmamak lazım

:emir_bebek:

eger iş bulma çabası içindeyse bişey demem destek olurum...

İnternetten başvurdum,eşe-dosta-aileye duyurdum daha ne yapabilirim?Diye sorarsa?

Haklısın canım bekleyelim mi dersiniz?

Bekledikçe biriken faturaları,bakkal borçlarını düşündükçe...

Git gerekirse taş taşı ama eve geçindir mi dersiniz?

Son düzenleme:
"evlenirken iyi günde kötü günde diye söz verdik,tatlım hiç üzülme..Rabbim büyük,yardım eder bize..10 sene çalıştın,3 ay çalışamadın diye ölecek değiliz...inşallah tez zamanda iş bulursun,borçlarımızı öderiz..yeterki üzülüp kendini hasta etme,sen evimizin direğisin,bize lazımsın..bir kapı kapandı bizim sınanmamızmış bu inşallah daha güzel bir kapı açılır,merak etme.." derim...

inşallah tez zamanda Rabbim hem size hemde eşinizee iş nasip etsin..inşallah tüm borlarınızı ödeyebilin ve inşallah huzuru tekrar yakalayın..

SizBiz ,dualarınız için çok teşekkür ederim.Amin.

Mesleği ne ? Kapı kapı dolaşıp iş bakacak bir mesleği yoksa bekleyecek tabi ki. Ama 3 ay az süre değil.Çok aktif olması lazım...Ayrıca oturduğunuz yer işlek bir yerse belki evde yapılacak işlerden bulup beraber yapabilirsiniz...

Mesleği ne ? Kapı kapı dolaşıp iş bakacak bir mesleği yoksa bekleyecek tabi ki. Ama 3 ay az süre değil.Çok aktif olması lazım...Ayrıca oturduğunuz yer işlek bir yerse belki evde yapılacak işlerden bulup beraber yapabilirsiniz...

Mesleği satış.
Oturduğumuz yer çok sakin.İş yok.
Yaşı 48.

Bu yaş bizim ülkemizde iş bulmak için çok geç maalesef.
Dediğiniz doğru çok aktif olmak lazım.
Beni rahatsız edende tam olarak bu.İnternetten başvuru ile iş bulunmuyor ki?
Ama bu yaşta daha nasıl aktif olabilir ki?
Asıl benim kızdığım.Kendini geliştirmemesi.Özel sektörde işsiz kalabileceğini öngörüp kendini hiç hazırlamaması.

samaramorgan,teşekkür ederim dualarınız için.
Çocuğumuz yok.
Benim ailem vefat etti.

Benim emekli maaşım var ancak zamanında çok büyük bir hata yapıp kredi çekmiştim.Onun ödemelerini yapıyorum.
Aslında burdan da okuyanlara söylemek istediğim en önemli şey.Faiz haram.Kredi çekmek günah.Kredi ile gelen para mutlaka birgün sizden çıkıyor.Şu an bizim yaşadığımız gibi.

babacığımın bir sözü aklıma geldi

günlük hiç değilse eve bir ekmek parası girmeli der.rabbim yardımcınız olsun

Sizin yapabileceginiz bir sey var mi, el isi ya da cocuk bakmak gibi? Nerden emeklisiniz? Kendi isinizle ilgili bir seyler yapabilirsiniz belki. Allah yardimciniz olsun.

allah kimseyi issiz birakmasin. umarim esiniz bir an once is bulur onunda psikolojisini anlamak lazim cok zor. allah tum issizlere is versin

cmrmduru,caninfistigi,ladymelo hepinize teşekkür ederim.

Her konuda söyleyecek çok şey oluyor ama konu iş ise insan ne diyeceğini bilemiyor.

Allah hepimiziz rızkını veriyor.Çok şükür.Ancak işsizlik ciddi bir sorun.

Biz üniversite mezunuyuz.Ben Web tasarımcıyım ama benim müşteri bulmam eşimin aktif iş hayatında olmasına bağlı onun çevresi olmazsa ben kimseyi tanımıyorum.

Benim asıl merak ettiğm sizin eşleriniz kendini iş konusunda geliştirmek için mücadele ediyor mu?

Ben sürekli okurum,eğitim CD'lerinden çalışırım ama sonuç ortada:17:

Eşime yıllarca oku,kendini geliştir,ingilizceni ilerlet,bilgisayarını ilerlet dedim ama o beni dinlemedi ,işe geldi-gitti.

Bugün ise vasıfları yeni bir iş bulmaya yeterli olmuyor.

çok zor Allah yardımcınız olsun. Rabbim tez zamanda hayırlı iş kapıları açsın inş size ve tüm iş arayanlara.

bu devirde herşey artık o kadar çok paraya bakıyor ki... :26:

İşyerindeki abilerimizden biri mimar geç evlenip geç çocuk sahibi oldu, çocukları küçük eğer iş bulamazsam taksiye çıkarım onları birşeyden yoksun bırakmam diyor.

Bu devirde insanlar ekmeği için her işi yapmalı. İşin ayıbı olmaz.

turkuaz8,çok teşekkür ederim.

hybris,haklısınız.

Ben T.V.'de üniversite mezunu olup taksicilik yapan kişiler ile ilgili yayınlar hatırlıyorum.Hatta benim en çok aklımda kalan Hollanda'da bir üniversite öğretim görevlisi yazın Postane'de gişe memurluğu yapıyormuş,evini de göstermişlerdi çok küçük ama sevimli.

Aslında ben hep aynı konuya dönüyorum ama bakıyorsun(internetten :))) yurtdışında insanlar 60-65 yaşında aktif iş hayatının içinde.Yine T.V.'de yurtdışında dialize giren ve sanırım 60 yaş civarı bir bayan bir kahve zincirinde serviste çalışabiliyor biz burda 40'lı yaşlardan sonra iş başvurusu yaparken utanıyoruz.

Öne çıkabilecek bir yetenek lazım.Çok iyi dil bilmek,bir konuda uzman olmak....

Son düzenleme:
canim allah yardimciniz olsun 40 li yaslardan sonra yurtdisinda bile ise girmek cok zor el isi yapacak birseyler yapsa yetenegi yokmu herhangi birseye dukkan acsaniz esimle bende ilerde dusunuyoruz dukkan acmayi inan benim esimde hastalik gecirdi issiz kaldi o iyi gun dostlarindan akrabalardan bir tanesi yoktu birden yok oldular simdi geliyorlar ama allah biliyor hic icten sevmiyorum hic birini iyi gun dostu degilmis insana lazim olan kotu gun dostu lazimmis rabbim yardimciniz olsun

canim allah yardimciniz olsun 40 li yaslardan sonra yurtdisinda bile ise girmek cok zor el isi yapacak birseyler yapsa yetenegi yokmu herhangi birseye dukkan acsaniz esimle bende ilerde dusunuyoruz dukkan acmayi inan benim esimde hastalik gecirdi issiz kaldi o iyi gun dostlarindan akrabalardan bir tanesi yoktu birden yok oldular simdi geliyorlar ama allah biliyor hic icten sevmiyorum hic birini iyi gun dostu degilmis insana lazim olan kotu gun dostu lazimmis rabbim yardimciniz olsun
Sizin yazınızı okuyunca düşündümde benim verdiğim yurtdışı örnekleri daha önceki yıllardaydı( O zaman T.V. izliyordum artık evden T.V.'yi attık çok şükür) günümüzde ülkeler iflas ediyor,haklısınız insanlar nasıl iş bulsun???

Bizde aramızda konuşuyoruz .Neden kimse haliniz nedir?Nasıl yardım edebiliriz? Demiyor diye.
Ama sonrada diyoruz ki :İyi günümüzde biz kimin derdine koştuk ki?İyi insanlarız ama kendi hayat teleşımızda bizde kimseye destek olamıyoruz ki?

Dükkan açma konusu...Elbette hayallerimiz var ama ticarette risk alabilecek seviyeye gelene dek daha çok yolumuz var.Nerde sermaye?Ya kazanamazsan,paran batarsa yinde hayatını devam ettirecek güvencen var mı?Biz bu sorularda takılmış durumdayız.

Son düzenleme:
Back
X