Fikir sordunuz söyledim ; sızlanıyor muyum diye sormuşsunuz evet sızlanıyorsunuz. Eşinizin yaşında bir insanın ailesi oldukça yaşlıdır onlardan bile şikayetçisiniz. O yaşlarda insanları çocukları bakıyor, onlar artık ebeveynlik görevlerini tamamlamışlar.
Ben size fikir sormadan önce zaten siz sızlandığımı söyleyerek bana fikrinizi söylemiştiniz.
Elbette fikrinizi söyleyeceksiniz bu bana değer verdiğinizi gösterir ama hani kibarlık?Hani zarif ifadeler?
Bakın asıl sorum bu zaten.Peki biz hiç iş bulamaz açlıktan hasta olursak Allah korusun o zaman aile ne yapalım biz görevimizi tamamlamıştık mı diyecekler?Yada onlar rahat imkanlar içinde yaşarken ben temizliğe gidersem bu onları hiç rahatsız etmeyecek mi?
Temizlik için görüşmeye gitiiğimde ilgili kişi karşısında iyi görünümlü,bakımlı,üniversite mezunu birini gördüğünde hemen işe mi alacak sanılıyor?
Ayrıca ben eşimin ailesinden şikayet etmedim.Yanlış anlamışsınız.Onlara karşı sevgi bağı hissetmiyorum dedim.İkisi farklı şeyler.
Eşinizin kendini geliştirmediğinden bahsetmişsiniz, 10 yılda sizin de kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz ortada değil mi ?
Evet ortada,anlayana.
Peki siz 18 yıldır çalışıyorum diyorsunuz.Bu durumda işsizliği nerden biliyorsunuz?Yoksulluğu nasıl biliyorsunuz?Size göre işsiz herkes sızlanıyor mudur?
Bütün bunları boşverin; eleştiri elbette olacaktır ve tüm iyi niyetimle size fikrimi belirttim. Yokluk nedir, çaresizlik nedir çok yakından tanırım, o yüzden işsiz kalan, geçim derdine düşen insanlara gerçekten üzülüyorum. Eleştiriden bir şey almaktır önemli olan, erkekler için limon satar yine evini bakar derler bence kadınlar da bakar. Gayret ortaktır, yükümlülük tek başına kimseye ait değildir. Umarım en kısa zamanda uygun bir iş bulup toparlanırsınız
Bence evi geçindirme sorumluluğu önce erkeğe aittir ama elbette günümüzde kadında çalışmak istiyorsa çalışmalı.
Eleştiri eğer yapıcı olursa değerlidir.Önyargılı eleştiri itici oluyor.
Ancak herkes kendini zarif bir üslup ile ifade edebilme yeteneğine sahip değil.
Kendisi uzun yıllardır çalışanlar genelde değişen piyasa koşullarını algılayamadıklarından yanlış sonuçlara varabiliyorlar.Her işsiz sanki çaba göstermediği için işsiz kalıyormuş gibi.
Ayrıca uzun yıllar çalışıp iş hayatında yıpranan kadınlar maalesef çalışmayan ama yinede mutlu olan ev hanımlarını kıskanıyor olabilirler mi?Çünkü neden ise bir avaz avaz kadında çalışsın kardeşim tavrı var.
Bana sorarsan eğer erkek evi geçindirebiliyorsa ve bayanda eğer kendini iş hayatında var olmak üzere hazırlamadıysa çalışmasa da olur değil mi?
Yoksa kimse erkek zorlanırken evde yan gelip-yatan kadından bahsetmiyor burda.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.