- 9 Ocak 2015
- 223
- 288
- 73
- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
"Bu bir basarisizlik" soyleminizi bizim ülkemizde doğru bulmuyorum. Bizim ülkemiz öylesine değişken ki bugün yuksek puanlarin aldiği iyi bolumlere giriyorsun 4 sene sonra mezun olurken bir bakiyorsun bölümün yerlerde sürünüyor.
Örnegin hemen hemen ayni puandan ogrenci alan bölümler var...peki hepsi ÖSS de ayni basariyi gösterdiği halde ayni derecede is bulmaya atanmaya hak bulabiliyorlar mi? Asla..
Bu konuda bahsedilen fakultelerle yakından uzaktan alakam yok bunu da belirteyim
Böyle devam edilirse ileriki kuşaklar 10 üniversite bitirse de iş bulamayacak.
Ayeıca bu öğretmenliğin çektiği çile nedir yahu? Her bölümden insanı öğretmen diye aldılar maşallah. Kemdi içinde bile çelişiyor. Yıllarca okumuş zihinsel engelliler öğretmenlerin yerine bilmem kaç ay kurs almış ve güya hak kazanmış insanları alıyorlar. Yok teknoloji tasarım öğretmenliğine geçiriyorlar.
Komple kurulan düzen komik...
Bu hakkın verildiği inssanların burun büyüklüklerine de deli oluyorum ayrıca. Geçen benm bölümden olmayan ücretli bir öğretmen, formasyonu yeni bitmiş belgesini alacakmış. Gelmiş bana, onlar ne dersgörüyorlar ki biz şunları şunları gördğk, şu an öğretmenlik mezunlarından daha donanımlıyım diyorduEvet. Yani çok acil ogretmen talebi olur yeterli öğretmen bulunamaz, ihtiyaci belli olcude kapatmak icin benzer dallara gecici süreyle bu işi yapma hakki verilir. En fazla bu sekilde kabul edilebilir bir durum.
Fakat günümüzde yasadigimiz; ihtiyaci birakin, binlerce ogretmen fazlasi varken hala öğretmen olmayanlara bu hakkin verilmesindeki carpikligi gorememek icin at gözlüğüyle bakmak lazim olaya.
Edebiyat bolumu olarak 30 bin oluruz bu yil sinava giren.Acikogretim gercegi de var.Hak edenler kazansin.Evet. Yani çok acil ogretmen talebi olur yeterli öğretmen bulunamaz, ihtiyaci belli olcude kapatmak icin benzer dallara gecici süreyle bu işi yapma hakki verilir. En fazla bu sekilde kabul edilebilir bir durum.
Fakat günümüzde yasadigimiz; ihtiyaci birakin, binlerce ogretmen fazlasi varken hala öğretmen olmayanlara bu hakkin verilmesindeki carpikligi gorememek icin at gözlüğüyle bakmak lazim olaya.
Biz bölümlerle okuyanlar formasyon derslerini 1 yılda alıyoruz da bizim gördüğümüz ve 4 yıl boyunca sizden kat ve kat fazla edindiğimiz bilgileri sizde son 1 yılda öğrenin işte o zaman durumlar eşitlensin. Kimse kusura bakmasın arkadaşım donanım olarak hem çok çok eksiksiniz hemde bölümdekiler atanmasın diye laf yapıyosunuz ayıptır :)
Bu hakkın verildiği inssanların burun büyüklüklerine de deli oluyorum ayrıca. Geçen benm bölümden olmayan ücretli bir öğretmen, formasyonu yeni bitmiş belgesini alacakmış. Gelmiş bana, onlar ne dersgörüyorlar ki biz şunları şunları gördğk, şu an öğretmenlik mezunlarından daha donanımlıyım diyordudışımdan bilemiyorum o bölüm hangi dersleri aldı sendeen faeklı olarak dedim, içimdeen de güldüm geçtim:)
Ah ah egitim fakulteliler fen edebiyatlilara fen edebiyatlilar egitim fakultelilere bu sekilde tutum sergiledikce sorunlar cozulmuyor.Kimse boyle olsun istemezdi.Ama sistemi boyle kurmuslar.Her iki tarafi da kurban ettiler.Öğretmen olarak formasyonlulara sesimi çıkartmıyorum çıkartamam, sonuçta onların bir suçu yok. Böyle bir imkan tanınmışsa değerlendirmek istemeleri normal. Ben saygı duyarken şimdi sizin kalkıp bana "donanım olarak eksiksiniz" deme hakkını size kim veriyor? Bana diyorum çünkü genelleme yapmışsınız.
Ayrıca kime göre neye göre donanım? Eğitim dediğimiz sadece formal alanda mı oluyor da donanımımızı bunla kıyaslıyorsunuz? Ne malum benim kendimi sizden daha fazla geliştirmediğim?
Daha bunların ayrımına varamamışken, saygı duymayı öğrenememişken bence donanımdan bahsetmeyin. Çok büyük haksızlık etmişsiniz eğitim fakültelilere.
Öğretmenlik formasyona yahut okudğun derse bakmıyor zaten.Ah ah egitim fakulteliler fen edebiyatlilara fen edebiyatlilar egitim fakultelilere bu sekilde tutum sergiledikce sorunlar cozulmuyor.Kimse boyle olsun istemezdi.Ama sistemi boyle kurmuslar.Her iki tarafi da kurban ettiler.
Ogretmenlik budur iste.Öğretmenlik formasyona yahut okudğun derse bakmıyor zaten.
Bir arkadaşım vardı tam olarak hatırlamıyorum ama ev ekonomisi mi öyle birrr bölüm mezunuyydu. Çocuk gelişimi dersi aldığı için ücretli öğretmenlik yapabiliyordu. Okula gelince okulun ve çevrenin çehresi değişmişti, inanılmaz bir öğretmendi.
O yüzden bence kimse aldığı derslerle övünmesin, yaptıklarıyla övünsün:)
Mesele mezun olmak değil işe girebilmekmiş meğerse.Atanamayan öğretmen tamlamasının ne manaya geldiğini şimdi anlıyorum.2013 mezunuyum.Formasyon aldım.Şimdi yığınla kişi alıyor.Kadro yok ama dolu formasyon alan var.Bu ne yaman çelişki.Ücretli yapayım dersaneye giderken dedim o bile çıkmadı.Neye elimi atsam kuruyor sanki ya.Allah tüm işssizlere yardım etsin.
Ogretmenlik mezunlari atanamazken formasyon alip atanamayanlara uzulemeyecegim maalesef...insallah tum ogretmenlik mezunlari is bulur sonrada formasyon alip ogretmen olanlar....
Evet. Yani çok acil ogretmen talebi olur yeterli öğretmen bulunamaz, ihtiyaci belli olcude kapatmak icin benzer dallara gecici süreyle bu işi yapma hakki verilir. En fazla bu sekilde kabul edilebilir bir durum.
Edebiyat canim.Ogrenci bulmak sıkıntıbranşın ne? özel ders ver. bir öğretmenin 3 aylık maaşını 1 günde kazanırsın. biraz geniş düşünelim lütfen=)
akademik kariyer yapmayı düşünmez misin? doktora yaparken asistanlık da yapıyorsun ve maaş alıyorsun. yine bir lise öğretmeninden çok daha fazla tabi ki. üstelik bulunduğun ortam da çok daha kaliteli oluyor. hangi ülkede olursa olsun, bulunulabilecek en kaliteli ortam üniversite ortamıdır daima.Edebiyat canim.Ogrenci bulmak sıkıntı
Zaten o daha once yazılmış "17 yasinda yaptigimiz tercih..." vs argümanina verilmis bir cevapti. Bolum mezunlarinin oğretmenlerden daha basarili oldugu iddia edilmişti. Ben de bunun tercih değil çoğunlukla goreceli olarak dusuk puan alabilme nedeniyle oldugunu söyledim.
Bahsettiğiniz puan degisimleri cogu yerde dogru olsa da, ogretmenlik ve bolum puanlari karsilastirildiginda en az son 10 yil icin bariz bir fark var ve bildiğiniz gibi ogretmenlik puanlari hep önde.
ben de bunu yazacaktım.
tabii ki işsiz kalmanıza çok üzüldüm ancak siz zaten üniversite tercihlerinde o bölümleri yazarken bunu göze almış oluyorsunuz.öğrencilerime de hep derdim sırf bir bölüm okumak için tercih yapmayın sonra işsiz kalırsınız diye.
sonuçta öğretmenlik mezunları bile atanamazken formasyon alanların bunu yaşaması kaçınılmaz.aslında ben bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
siz 'ben aldıktan sonra okullar formasyon vermeyi bıraksın' falan mı diyorsunuzBölüm bitirdim formasyonu aldim.Sertifikamda da ogretmen olmaya hak kazanmistir yazdigina gore tabiki de ogretmenim.Burda egitim fakulteliler bolum cikislilar diye bir ayrim yapilmamali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?