- 11 Ağustos 2008
- 12.290
- 1.557
- 773
- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
Evet burda başka komik olan nokta da, öğretmenlik hakkı olmayan insanlar statüsüne girenleri bu kadarAslında en komik olanı öğretmen fazlası olduğu halde, sanki bir öğretmen açığı varmış gibi öğretmen olmayan insanlara öğretmenlik yapabilme hakkı verilmesidir.
Evet burda başka komik olan nokta da, öğretmenlik hakkı olmayan insanlar statüsüne girenleri bu kadar
gözlerinde büyütmeleri,madem daha yüksek puan alarak girdin,daha çok emek harcadın kpss sınavında da gösterirsin kendini,bu kadar dertlenmelerine hiç gerek yok.
Ne kadar konusulursa konusulsun bizi dinleyen var mi yok.Haklisiniz ama sorun sistemde.Egitim fakulteliler de fen edebiyatlilarda calismak zorunda.Kim fazla emek harcadiysa o atanacak.Döngü boyle.Yapay bir soruna çözüm aramak yerine o sorunu hiç ortaya çıkarmamak lazım.
Yani baya aşırı bir sistematik hata varken ortada hala buna karşı argüman bulmaya çalışmak çok zorlama oluyor...
Bakın ne kadar basit:
Ülkemizde öğretmen açığı var mı?
Yok
Ülkemizde açıkta, işsiz öğretmen var mı?
Evet çok var.
Öyleyse öğretmen olmayanlara da öğretmenlik hakkı verilerek sorunu iyice dallanıp budaklandırmak normal mi?
Değil. Çok yanlış ve çok mantıksız.
arkadasim yuzeysel bakiyorsun olayaEvet burda başka komik olan nokta da, öğretmenlik hakkı olmayan insanlar statüsüne girenleri bu kadar
gözlerinde büyütmeleri,madem daha yüksek puan alarak girdin,daha çok emek harcadın kpss sınavında da gösterirsin kendini,bu kadar dertlenmelerine hiç gerek yok.
Yapay bir soruna çözüm aramak yerine o sorunu hiç ortaya çıkarmamak lazım.
Yani baya aşırı bir sistematik hata varken ortada hala buna karşı argüman bulmaya çalışmak çok zorlama oluyor...
Bakın ne kadar basit:
Yok
Evet çok var.
Öyleyse öğretmen olmayanlara da öğretmenlik hakkı verilerek sorunu iyice dallanıp budaklandırmak normal mi?
Değil.
Aynen cok Dogru dusunuyosun canim
Yanli bakmamak lazim
Benim ailemde de var formasyon alip bekleyen ama Dogru ya dogru beklesinler gitmeselerdi o bolumlere.
Bir de egitim fakultesi nin kalitesini tartismak tam bir sacmalik ve cok ayri kulvarlar...
Uc aylik kursla ogretmen olanlar hala okullarda.Cidden kanayan bir yara.Aslinda duz memurluk da dusunuyordum ama deneme amacli girdigimden ancak 73 yapabildim p3ten.Tercih yapmakla da ugrasmadim bu puanla.merhaba konu sahibi bende fen edebiyat matematik bölümü mezunuyum ve formasyonum yok..evet öğretmenlik statüsü verilmemiş diyorlar ama peki bu bölümü devlet ne halt etmeye açıyor hadi ben matematikçiyim güya bilim adamıyım bu arkadaş ne olacak türk dili ve edebiyatçısı bence tepki bireye değil devlete olmalı..ben şuan bir kamu kurumunda memurum konu sahibi arkadaşım öğretmen olmaya uğraşacağına memurluk atamaların uğraş inan daha kolay atanırsın.
ayrıca 99-2000 senesinde işletme iktisat ziraatçi ..vs mezunlarını 3 ayda pedagojik formasyon verip çocukların başlarına diktiler umarım bunlarada tepkinizi verirsiniz çünkü ben bizzat şahit oldum çocukların nasıl bunların elinde heba olduğuna
Her şehirde üniversite olacak diyip açanlara,her boş bulunan 5 katlı apartman dairesini üniversite yapanlara kimse zamanında ses çıkarmadı.Şİmdi mezun olunca anlaşılıyor dimi işsizlik nedir?
Ben size kızmıyorum ama bazen öyle bir üniversite adı duyuyorum ki hadi canım ne zaman açıldı diyorum bu sene geçen sene...
Kampüsleri bile yok bu üniversitelerin sosyal olanakları yok.Hocaları bile prof. değil.
Bölüm ayırmıyorum bile.Barajı aşan hoppppp üniversiteli.
Uc aylik kursla ogretmen olanlar hala okullarda.Cidden kanayan bir yara.Aslinda duz memurluk da dusunuyordum ama deneme amacli girdigimden ancak 73 yapabildim p3ten.Tercih yapmakla da ugrasmadim bu puanla.
Peki konu sahibi ne yapabilir? Ne istiyorsunuz yani ben anlamadim. Kusura bakmayin da "iste devlet boyle bir şey yapmis ama bizler bu sisteme karsi durup bu formasyonu almamaliyiz" vs anca filmlerde olur.Yapay bir soruna çözüm aramak yerine o sorunu hiç ortaya çıkarmamak lazım.
Bakın ne kadar basit:
Yok
Evet çok var.
Değil. Çok yanlış ve çok mantıksız.
sanırım fen edebiyat fakültesi mezunusunuz. formasyon almışsınız. dolayısıyla 1.öncelik olarak atanabilirsiniz. MEB'in alımları sınırlı o yüzden atanmak zor. umutsuz olmamak lazım gün doğmadan neler doğar Allah yardımcınız olsun.Mesele mezun olmak değil işe girebilmekmiş meğerse.Atanamayan öğretmen tamlamasının ne manaya geldiğini şimdi anlıyorum.2013 mezunuyum.Formasyon aldım.Şimdi yığınla kişi alıyor.Kadro yok ama dolu formasyon alan var.Bu ne yaman çelişki.Ücretli yapayım dersaneye giderken dedim o bile çıkmadı.Neye elimi atsam kuruyor sanki ya.Allah tüm işssizlere yardım etsin.
Sen kacla atandin canimjustteacher hiç vakit kaybetme ..bende hep 73-74 alıyordum sonra dershaneye gitmeye karar verdim o sene sıkı çalıştım çok şükür elhamdülillah Allah çalışanın yardımcısı vaktine yazık birde branş sınavı getirdiler daha zorlaştı..benim matematikçi hiçbir arkadaşım öğretmenlik yapmıyor alakasızkurumlardalar
Evet canim fen edebiyat cikisliyim.40 bin ogretmen ataniyor.Biz bu sene bolum olarak 30 bin oluruz.sanırım fen edebiyat fakültesi mezunusunuz. formasyon almışsınız. dolayısıyla 1.öncelik olarak atanabilirsiniz. MEB'in alımları sınırlı o yüzden atanmak zor. umutsuz olmamak lazım gün doğmadan neler doğar Allah yardımcınız olsun.
Sen ogretmen degilsin diye dislanmak uzuyor beni.Bu hak bizlere verilmis biz de degerlendirmek istiyoruz.Peki konu sahibi ne yapabilir? Ne istiyorsunuz yani ben anlamadim. Kusura bakmayin da "iste devlet boyle bir şey yapmis ama bizler bu sisteme karsi durup bu formasyonu almamaliyiz" vs anca filmlerde olur.
Bu sistemin içinde siz nasil eziliyorsaniz bu fen edebiyat mezunu arkadaş ayni derecede eziliyor. Bu sansini denemezse ne yapacak? Var mi bir öneriniz daha mantikli bir çözümünüz?
Hirsizlik yapmiyor bir şey yapmıyor ona bir sans taninmiş sonuna kadar kullanacak. Bu sansi tepip " aman bu benim hakkim degil ogretmenlerin hakkı" dediğinde kendi yerine atanan öğretmen mi bakacak konu sahibine çocuğuna ailesine???
Biz sizi anladik devletin yaptigi carpiklik ama bunu kişiler üzerinden halledemezsiniz. Herkes ayni çaresizlik icindeyken sen git bakiyim öteye diyemezsiniz bal gibi de herkes kendisine acilan kapiyi sonuna kadar denemeye ve basarmaya calisacaktir.
Sorma canim ya.Ben mezun oldugumdan beri evde goze batiyorum.Babam hem ise gireyim sabahtan aksama kadar calisyaim hem de kpss sinavina hazirlanayim atanayim istiyor.Supermen degilim ki.konuyu okuyunca içim sızladı valla.ben de fen edebiyat fakltesindeyim matematik okuyorum geçen sene mezun olmam gerekirken derslerim kaldı ve olamadım.hoş olan arkadaşlarım da evde oturuyo bazıları dersanelerde sürünüyo bazıları ücretli öğretmenlik yaptığına seviniyo.formasyon alanlara laf etmemek lazım tıp da bitirsen illa ki iş stresin oluyo insanlar da elimde bir şey olsun diye alıyolar hakları varken.ama ben de kara kara ne iş yapacağım demeye başladım girip 2 senelik hemşirelik falan okumaya niyetleniyorum 23 yaşıma gireceğim göze alamıyorum ailem de mezun olmamı bekliyo.büyükler zannediyo ki mezun olunca tak diye iş bulacağız malesef öyle bi dünya yok
sorma bende de bir baba var ki mezun olamadım diye laf yedim hep derslerimi görse zırnık anlamaz ama işte o da başarılı olayım istiyo o 4 sene nelerle uğraştım her dakika ders düşünemiyosun ki hocalar desen sanki profesoruz amaan bitmez bu konu ama seni çok iyi anlıyorum umarım bi yol buluruz.bizimkiler de kpss soruyo kpssye girince hemen atanacağız her şey güzel olacak gibi düşünüyolar insan hayattan soğuyo düşündükçeSorma canim ya.Ben mezun oldugumdan beri evde goze batiyorum.Babam hem ise gireyim sabahtan aksama kadar calisyaim hem de kpss sinavina hazirlanayim atanayim istiyor.Supermen degilim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?