- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
Aynen canim hemen atanicaz saniyorlar.Ne kadar zor oldugunu bilmiyorlar.Ozel sektoe cok fena ama calismisligim varsorma bende de bir baba var ki mezun olamadım diye laf yedim hep derslerimi görse zırnık anlamaz ama işte o da başarılı olayım istiyo o 4 sene nelerle uğraştım her dakika ders düşünemiyosun ki hocalar desen sanki profesoruz amaan bitmez bu konu ama seni çok iyi anlıyorum umarım bi yol buluruz.bizimkiler de kpss soruyo kpssye girince hemen atanacağız her şey güzel olacak gibi düşünüyolar insan hayattan soğuyo düşündükçe
Iki senedir ucretliye basvuruyorum yok aramiyorlar.Hele bu sene yedi ilceye basvurdum.Dersanede iki bucuk ay calistim.Neler cektigimi bir ben bilirim.Kpssye de calisilmiyor oyle.Ucretli de en azindan calisma saatleri insani.Sag ol canim destegin icin.Kanatlı hayvan yetiştiriciliği mezunlarının ücretli öğretmenlik yaptığı, işletme ve çeşitli mühendislik mezunlarının sınıf öğretmenliği yaptığı bu ülkede fen edebiyat çıkışlılara öğretmen gözüyle bakılmamasını ben gerçekten anlayamıyorum. Bunları yazarken gidip okullara bir baksınlar bakalım 20 yıllık sınıf öğretmenleri ne mezunuymuş? Konu sahibi arkadaşım sen bir öğretmensin hem de birçok eğitim fakültesi mezununun aldığından daha iyi bir eğitim almış bir öğretmensin. Çünkü hem edebiyat fakültesi bitirmişsin hem de formasyonunu almışsın. Bilenler bilir edebiyat öğretmenlerinin birçoğu zaten fen edebiyat çıkışlıdır. Sorununa gelince bu bölüm okunması da atanması da zor olan bölümlerdendir. Şimdi diyecekler ki bu bölümü seçerken bilmiyor muydun? Eminim biliyorsundur da umut dünyası işte belki şartlar değişir diye belki insanlar adil olurlar diye okumuşsundur. Umudunu kaybetme Allah çalışanı görür. Bu arada dershanelerde çalışarak ömrünü çürütme ücretli çıkarsa da hiç kaçırma.
HEM İŞ VERMİYORLAR HEM DE DENEYİM ARIYORLAR... İŞ VERMEZLERSE DENEYİMİ NASIL EDİNECEKSİNBen de 7 aydır işsizim ve mühendisim, hem de inşaat mühendisiyim. Sizde atanamamak bizde de deneyimsiz olmak başa bela. Allahım tez zamanda hayırlı bir iş nasip etsin tüm işsizlere..
Iste bunu bir anlayabilsem,asgari ucretle calismaya bile raziyim ama yok yani aradiklari sartlar o kadar yuksek ki hem dinamik enerjik hem de 10 yillik deneyimli ariyorlarHEM İŞ VERMİYORLAR HEM DE DENEYİM ARIYORLAR... İŞ VERMEZLERSE DENEYİMİ NASIL EDİNECEKSİN
EEE YENİ MEZUNLAR ÖLSÜNLER O ZAMAN.... HERKESİN BABASININ ŞİRKETİ YOK Kİ 10 YILLIK TECRÜBE EDİNSİNIste bunu bir anlayabilsem,asgari ucretle calismaya bile raziyim ama yok yani aradiklari sartlar o kadar yuksek ki hem dinamik enerjik hem de 10 yillik deneyimli ariyorlar
O KADAR ÇALIŞ DİDİN ÜNİV SINAVI GİBİ BİR ÇİLEYE KATLAN İYİ BİR BÖLÜM BİTİR GENE İŞ YOK... NAPSIN MİLLET O ZAMAN? İLLA BİR YERLERDE DAYIMIZIN OLMASI MI LAZIM? SANIRIM EVET...Iste bunu bir anlayabilsem,asgari ucretle calismaya bile raziyim ama yok yani aradiklari sartlar o kadar yuksek ki hem dinamik enerjik hem de 10 yillik deneyimli ariyorlar
Evet lise mezunu bir arkadasim hatta aksam lisesi mezunu belediyede calisiyor ve 2000 tl maas aliyor ustelik kpss yok. Ben muhendisim ama almiyorlar, eleman alimi oldugu halde bana yok diyorlar.O KADAR ÇALIŞ DİDİN ÜNİV SINAVI GİBİ BİR ÇİLEYE KATLAN İYİ BİR BÖLÜM BİTİR GENE İŞ YOK... NAPSIN MİLLET O ZAMAN? İLLA BİR YERLERDE DAYIMIZIN OLMASI MI LAZIM? SANIRIM EVET...
Peki konu sahibi ne yapabilir? Ne istiyorsunuz yani ben anlamadim. Kusura bakmayin da "iste devlet boyle bir şey yapmis ama bizler bu sisteme karsi durup bu formasyonu almamaliyiz" vs anca filmlerde olur.
Bu sistemin içinde siz nasil eziliyorsaniz bu fen edebiyat mezunu arkadaş ayni derecede eziliyor. Bu sansini denemezse ne yapacak? Var mi bir öneriniz daha mantikli bir çözümünüz?
Hirsizlik yapmiyor bir şey yapmıyor ona bir sans taninmiş sonuna kadar kullanacak. Bu sansi tepip " aman bu benim hakkim degil ogretmenlerin hakkı" dediğinde kendi yerine atanan öğretmen mi bakacak konu sahibine çocuğuna ailesine???
Biz sizi anladik devletin yaptigi carpiklik ama bunu kişiler üzerinden halledemezsiniz. Herkes ayni çaresizlik icindeyken sen git bakiyim öteye diyemezsiniz bal gibi de herkes kendisine acilan kapiyi sonuna kadar denemeye ve basarmaya calisacaktir.
Böyle devam edilirse ileriki kuşaklar 10 üniversite bitirse de iş bulamayacak.
Ayeıca bu öğretmenliğin çektiği çile nedir yahu? Her bölümden insanı öğretmen diye aldılar maşallah. Kemdi içinde bile çelişiyor. Yıllarca okumuş zihinsel engelliler öğretmenlerin yerine bilmem kaç ay kurs almış ve güya hak kazanmış insanları alıyorlar. Yok teknoloji tasarım öğretmenliğine geçiriyorlar.
Komple kurulan düzen komik...
Ayni kefeye koymak istemeseniz de gercekler oyle degil.Ki duzelecege de benzemiyor.Kpssde kendini gosteren kadrolu olabiliyor.Yani tek kriter kpssyi atlatmak.canım zaten zihinsel engelli çocukların okuduğu okullarda görevlendirme sınıf öğretmenleri çalışıyordu mesela 5 branş öğr.var ise 15 tane alan dışı arkadaş vardı ve her sene değişiyodu bu görevlendirmeler.en azından şimdi alan değişikliği ile kadrolu olmuş oldular.ben bu açıdan bakyorum çünkü bu konunun içinde olan biriyim.
ama şu var ki yıllarca sınf öğretmeni yerine alakasız bir sürü insan aldılar iktisat mezunlarını ble atadılar.şimdi de aynı şeyizihine,rehberliğe yapılıyor.
ve gerçekten ben 4 yıllık bir eğitim fakültesi mezunuyla 1 yıllk formasyon alan bölüm mzunu birini asla aynı kefeye koyamıyorum,haksızlık gibi geliyor.formasyonlar kaldırlmalı ve sadece öğretmenlik mezunları öğretmen olarak atanmalı.belki o zaman insanlar aman canım formasyon alır atanırım öğretmen olurum deyip bu mantıkla bölüm yazmazlar.
Ayni kefeye koymak istemeseniz de gercekler oyle degil.Ki duzelecege de benzemiyor.Kpssde kendini gosteren kadrolu olabiliyor.Yani tek krater kpssyi atlatmak.
Haksizlik her iki tarafa da yapiliyor su an.Yani tek tarafli degil.Bu ulkede egitim sistemi rezil durumda zaten.Her gelen daha da rezillestirmekte.Mesela artik yasini basini almis ogretmenler zorunlu emekli edilmeli genclerin onu acilmali.Ama 40 yas siniri da kalkti yeni.Adam 50 yasinda da olsa ogretmen olabilecekdevletin saçma uygulamaları yüzünden zaten yıllarca alan dışı atamalar yapıldı.ben kendi adıma aynı kefeye koyamıyorum,haksızlık olarak görüyorum.
Haksizlik her iki tarafa da yapiliyor su an.Yani tek tarafli degil.Bu ulkede egitim sistemi rezil durumda zaten.Her gelen daha da rezillestirmekte.Mesela artik yasini basini almis ogretmenler zorunlu emekli edilmeli genclerin onu acilmali.Ama 40 yas siniri da kalkti yeni.Adam 50 yasinda da olsa ogretmen olabilecek
Ben ea mezunuydum.Bizim sozelle tek ortak alanimiz edebiyat boĺumuydu.Ogretmen olmak istiyordum.Sozele niye gitmedin derseniz ailevi baskidan.Sozel gereksiz bir bolumdu onlara gore.Inan sozele gitseydim zaten ogretmenligi de cok rahat kazanirdim.Zira hic sos2 dersleri gormeden sozel alaninda on binlerdeydi siralamam.Hedefime dolayli yoldan da olsa ulasmis oldum.Mutluyum da.Kazanacagima da inancim tam allahin izniyle.Sadece karamsarlik cokuyor arada o kadar.Artik dinozorlasmis ogretmenlerin emekli olmasi lazim ama israrla gitmek istemiyorlar.işte ben bunu almaıyorum bölüm mezunlarına ne haksızlığı yapılıyor? kesin öğretmen olacaksınız mı deniyor size,hayır.. zaten o bölümleri yazanlar öğretmenlik için yazmıyor ki,neden hakısızlık olsun?
ama diğer dediğiniz şeye katılıyorum geçen sene okulumda 41 yıllık öğretmen vardı ve gerçekten yürüyemiyodu artık.onun öğrencilere ne yararı olur bilmiyorum.
40 yaş sınırı da kalktı ki artık yeni mezun arkadaşlar beklesin dursun yazık ya.
Ben ea mezunuydum.Bizim sozelle tek ortak alanimiz edebiyat boĺumuydu.Ogretmen olmak istiyordum.Sozele niye gitmedin derseniz ailevi baskidan.Sozel gereksiz bir bolumdu onlara gore.Inan sozele gitseydim zaten ogretmenligi de cok rahat kazanirdim.Zira hic sos2 dersleri gormeden sozel alaninda on binlerdeydi siralamam.Hedefime dolayli yoldan da olsa ulasmis oldum.Mutluyum da.Kazanacagima da inancim tam allahin izniyle.Sadece karamsarlik cokuyor arada o kadar.Artik dinozorlasmis ogretmenlerin emekli olmasi lazim ama israrla gitmek istemiyorlar.
Harc parami cikarmak icin garsonluk yapip tuvalet de temizledim.Komilik de yaptim.Bi muddet cagri merkezinde de calistim.Dersanede etut ogretmenligi yaptim.En son Turkce ogretmenli yaptim dersanem egitim bilimlerinde.Mudur yuzunden ayrilmak durumunda kaldim kan kusturuyordu.Severek calismaya devam ederdim oysaki.Mezuniyet sonrası bir sene işsiz kalmış biri olarak o dönemde özel ders vererek (mesleğim olmamasına rağmen) ve ufak tefek ek işler yaparak geçimimi sağladım. İşsizliğin ne kadar kötü ve yıpratıcı olduğunu bilen biri olarak soruyorum, neden herkes atanmaksızın da başka işlerle uğraşarak geçimini sağlamaya çalışmıyor? Gazetede, internette onlarca asistan, günlük çalışan, satış elemanı vs. ilanı yer alıyor. Bu meslekler ayıplı mı?
Bizler bile boyle fikirler uretebilirken milli egitimde calisanlar ne akla hizmet boyle sacma kararlar alabiliyorlar aklim almiyor.onlar bi yere gitmez hele de artık genç atamaları görmek bile zor olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?