- Konu Sahibi printemps-
-
Canım dediğim gibi ben suriyeliler gibi yaşadığım yere işemiyorum. Buranın dilini öğrendim. Fransızlara da küfür etmiyorum. Fransızca konuşuyorum. Bağrarak türkcè konuşmuyorum. Türklerin mağzalarında türkçe yazmıyor çünkü burada herkes haddini biliyor. Maalesef Tr de kendini insan suriye de hisediyor çünkü heryer arapça konuşan arap mağzaları, arapça tabelalar ve dilenen suriyeliler.Yasadiginiz ulkedeki Turk sayisi yabanci sayisindan daha mi fazla? Bence siz de buradaki suriyeliler kategorisinde gocmenlerdensiniz.
Konu sahibi issizlik yalanmis diyor sen de destekler nitelikte cevap yaziyorsun. Ayni anlama geliyor yani. Ben gozumle okuyorum da sen nerenle okuyorsun?. Hala ayni fikirdeyim oku oku bitirememissin 3 yillik okulu gel Turkiyede yeni uni oku.hic bir sey yapmasan da temizlik yaparsin. is cok(!)Acaba nerede yazdım iş bulmak kolay diye? Nerenizle okuyorsunuz acaba?
Çok saçmaladın. Gerçekten yazdığına inanıyormusun? Işsizlerin hepsi okumuş doktor veya avukat mı. Güldürmeyin beni. Tabiki üni okumuş işsizler var ama hiç okumamış veya ev kadını iş arayan insanlar da var. Ben iş bulamazsam 3 sene okumama rağmen tuvalet temizlerimSende diplomanı boşver o zaman yap bu işi, neden doktor kendi alanında çalışmayıp başka işte çalışsın? Ayrıca bunu söyleyip sonra da diplomam geçersiz neden geleyim diye söylenen de aynı kişi :) neden okuyalım o zaman, o kişi kolay mı doktor oluyor. Ya da meslek sahibi oluyor? Bazıları avukat 2500 alıyor demiş evet ama bu yeni mesleğe başlayan peki uzmanlığını kazanmış bi avukat ne kadar kazanıyor? 2500 avukatlık yapacağıma 3000 tl bakıcılık yapsaydı yıllar sonra da aynı yerde sayacaktı. Mantığınızı bi kenara koyup konuşmayın lütfen polemik yaratmak tek amacınız
Her milletin kendine gore iyisi kotusu vardir. Sizi de tanimiyoruz,nereye isediginizi,bagirarak konusup konusmadiginizi,hangi dilleri bildiginizi,haddinizi bilip bilmediginizi,magazanizda (varsa tabi) hangi dilde tabela kullandiginizi bilmiyoruz. Turkiyeyi vataniniz olarak gorup gormemeniz kimsenin umurunda degil ama bir millet uzerinden vatan topragina laf soylemek de hos degil. Avrupada yasiyorsunuz bari biraz kibarlik da ogrenin,oranin dilini ogrenirken. Iyi olur.Canım dediğim gibi ben suriyeliler gibi yaşadığım yere işemiyorum. Buranın dilini öğrendim. Fransızlara da küfür etmiyorum. Fransızca konuşuyorum. Bağrarak türkcè konuşmuyorum. Türklerin mağzalarında türkçe yazmıyor çünkü burada herkes haddini biliyor. Maalesef Tr de kendini insan suriye de hisediyor çünkü heryer arapça konuşan arap mağzaları, arapça tabelalar ve dilenen suriyeliler.
Işte bu bizim farkımız. Ben eğer Türkiye yi vatanım olarak görseydim gelirdim. Ama Türkiye benim için artık yabancı arap bir ülke :) Buradaki Türkler fransızları kendi ülkelerinden kovmuyor.
2 üni okudum canım benim. Ondan uzadı güzelim.Konu sahibi issizlik yalanmis diyor sen de destekler nitelikte cevap yaziyorsun. Ayni anlama geliyor yani. Ben gozumle okuyorum da sen nerenle okuyorsun?. Hala ayni fikirdeyim oku oku bitirememissin 3 yillik okulu gel Turkiyede yeni uni oku.hic bir sey yapmasan da temizlik yaparsin. is cok(!)
Bir kere sen de haddini bil vatanın değilse yorum yapma. Ben burada Fransa’nın ekonomisine yorum yapmıyorum mesela. Buraya gelen Arapların zengini de var fakiri de. Zenginleri zaten her yere ayak uyduruyor. Artık bu pisliği, kültürsüz olmayı tek Araplara indirmesek mi acaba? Aç izle bakayım televizyonda biz Türkler neler yapıyoruz? Biz çok mu düzgünüz de ülkemize gelen Suriyeliler bizi mahvetti sence? Bence biraz objektif düşün. Ayrıca vatan demek oradaki insanlar değil, topraktır. Doğuda da Türk’ten çok Kürt var Türkçe bilmeyen bile var. Ne yapalım orası bizim vatanımız değil mi yani? Gerçekten şu konuda her şeyi de, ister siyasetçi öv ister siyasetçi döv ama vatanın saymadığın bir yere laf atmaya kalkma.Canım dediğim gibi ben suriyeliler gibi yaşadığım yere işemiyorum. Buranın dilini öğrendim. Fransızlara da küfür etmiyorum. Fransızca konuşuyorum. Bağrarak türkcè konuşmuyorum. Türklerin mağzalarında türkçe yazmıyor çünkü burada herkes haddini biliyor. Maalesef Tr de kendini insan suriye de hisediyor çünkü heryer arapça konuşan arap mağzaları, arapça tabelalar ve dilenen suriyeliler.
Işte bu bizim farkımız. Ben eğer Türkiye yi vatanım olarak görseydim gelirdim. Ama Türkiye benim için artık yabancı arap bir ülke :) Buradaki Türkler fransızları kendi ülkelerinden kovmuyor.
Bu kadar mülteci seven de ilk defa görüyorum. Iktidara mülteci aldı diye oy vermeyenlerden beklenmeyen performans :) Türkiye vatanım değil canım orası suriyelilerin benim değil. Hataylıyım Türk olmayan bir memleket nasıl benim vatanım olurHer milletin kendine gore iyisi kotusu vardir. Sizi de tanimiyoruz,nereye isediginizi,bagirarak konusup konusmadiginizi,hangi dilleri bildiginizi,haddinizi bilip bilmediginizi,magazanizda (varsa tabi) hangi dilde tabela kullandiginizi bilmiyoruz. Turkiyeyi vataniniz olarak gorup gormemeniz kimsenin umurunda degil ama bir millet uzerinden vatan topragina laf soylemek de hos degil. Avrupada yasiyorsunuz bari biraz kibarlik da ogrenin,oranin dilini ogrenirken. Iyi olur.
Hiç bir zaman TR ye laf atmadım. Doğruları söyledim. Hiç Hataya gittiniz mi?gitmediyseniz anlayamazsınız. Türkçe bilen yok, türk barağına saygı yok,türk yok, atatürkü seven yada bilen yok, ama vatanımız öylemi ? O zaman arabistan da bizim.Bir kere sen de haddini bil vatanın değilse yorum yapma. Ben burada Fransa’nın ekonomisine yorum yapmıyorum mesela. Buraya gelen Arapların zengini de var fakiri de. Zenginleri zaten her yere ayak uyduruyor. Artık bu pisliği, kültürsüz olmayı tek Araplara indirmesek mi acaba? Aç izle bakayım televizyonda biz Türkler neler yapıyoruz? Biz çok mu düzgünüz de ülkemize gelen Suriyeliler bizi mahvetti sence? Bence biraz objektif düşün. Ayrıca vatan demek oradaki insanlar değil, topraktır. Doğuda da Türk’ten çok Kürt var Türkçe bilmeyen bile var. Ne yapalım orası bizim vatanımız değil mi yani? Gerçekten şu konuda her şeyi de, ister siyasetçi öv ister siyasetçi döv ama vatanın saymadığın bir yere laf atmaya kalkma.
Evet gittim. Hataya gitmeye gerek yok İstanbulda da Atatürk’ü sevmeyen var. Azınlıklar bizi ilgilendirmez. Ayrıca kişiler de beni ilgilendirmez. Vatan kişi değil topraktır. Bu topraklar benim vatanım. O yüzden benim olanı eleştiririm. Siz de sizin olanı eleştirin.Hiç bir zaman TR ye laf atmadım. Doğruları söyledim. Hiç Hataya gittiniz mi?gitmediyseniz anlayamazsınız. Türkçe bilen yok, türk barağına saygı yok,türk yok, atatürkü seven yada bilen yok, ama vatanımız öylemi ? O zaman arabistan da bizim.
Kürtlerle , 10 yıl önce gelen bir milleti aynı kefeye koymanız çok komik. Kürtler bizim 1000 yıllık kardeşlerimiz. Ayrıca hiç kürtçe tabela,mağza vesayre görmedimBir kere sen de haddini bil vatanın değilse yorum yapma. Ben burada Fransa’nın ekonomisine yorum yapmıyorum mesela. Buraya gelen Arapların zengini de var fakiri de. Zenginleri zaten her yere ayak uyduruyor. Artık bu pisliği, kültürsüz olmayı tek Araplara indirmesek mi acaba? Aç izle bakayım televizyonda biz Türkler neler yapıyoruz? Biz çok mu düzgünüz de ülkemize gelen Suriyeliler bizi mahvetti sence? Bence biraz objektif düşün. Ayrıca vatan demek oradaki insanlar değil, topraktır. Doğuda da Türk’ten çok Kürt var Türkçe bilmeyen bile var. Ne yapalım orası bizim vatanımız değil mi yani? Gerçekten şu konuda her şeyi de, ister siyasetçi öv ister siyasetçi döv ama vatanın saymadığın bir yere laf atmaya kalkma.
1000 yıl öteye gidersen Araplar, Ermeniler, Rumlar hep beraber yaşıyorduk. Birden fazla kıtayı yönettik. Siz lütfen kendi vatanınızla ilgilenin olur mu?Kürtlerle , 10 yıl önce gelen bir milleti aynı kefeye koymanız çok komik. Kürtler bizim 1000 yıllık kardeşlerimiz. Ayrıca hiç kürtçe tabela,mağza vesayre görmedim
Azınlık değil çoğunluk. Suriyeliler Hatayda çoğunluk ve Türklerden nefret eden bir çoğunluk :)Evet gittim. Hataya gitmeye gerek yok İstanbulda da Atatürk’ü sevmeyen var. Azınlıklar bizi ilgilendirmez. Ayrıca kişiler de beni ilgilendirmez. Vatan kişi değil topraktır. Bu topraklar benim vatanım. O yüzden benim olanı eleştiririm. Siz de sizin olanı eleştirin.
Nereyle ilgileneciğim sizi ilgilendirmez canım.1000 yıl öteye gidersen Araplar, Ermeniler, Rumlar hep beraber yaşıyorduk. Birden fazla kıtayı yönettik. Siz lütfen kendi vatanınızla ilgilenin olur mu?
İnsanlık suçu işleyen bir ülkeyi eleştirebilirsiniz, sizin ülkenize karşı yapılan bir hareketten dolayı başka ülkeyi eleştirebilirsiniz. Her ülkeyi eleştirebilirsiniz ama gelip burada kusura bakmayın ben vatanım olarak görmüyorum araplar vs. derseniz gidin vatanınızı eleştirin derler o zaman. Çünkü burada sizi ya da vatanınızı ya da tüm dünyayı ilgilendiren bir şey yok. Buralara baya Fransız kalmışsınız bence. Hatay hiç de dediğiniz gibi bir yer değil algıda seçicilik ile görmek istediğinizi görmüşsünüz. Avrupa seviciliğini maddi anlamda bir miktar anlayabilirim ama kültüründen vatanından vazgeçeni asla anlayamayacağım! Bir daha bana saçmasınız diye hakaret etmeyin ayrıca. Haddinizi bilin.Azınlık değil çoğunluk. Suriyeliler Hatayda çoğunluk ve Türklerden nefret eden bir çoğunluk :)
Nereyi istersem orayı eleştiririm. Bir yeri eleştirmek için illa orda mı yaşamak gerek. Israili eleştirirsem israilde mi yaşamam gerek?çok saçmasın
Canınız olduğumu da sanmıyorum. Yaşınız 5 falan galiba bu laflarla karşınızdakini tahrik etmeye çalıştığınıza göre.Nereyle ilgileneciğim sizi ilgilendirmez canım.
Multeci sevmek degil ki konu,insanlari genellemek. Her millette rezil insanlar olur,iyisi de olur kotusu de. Turklerde de neler var,bilmiyor degiliz yani. Avrupayi tek goren siz degilsiniz,aramizda pen cok olumsuz olay anlatacak uyeler vardir Turklerle ilgili. Ama bunu genellemek,butun bir millete mok atmak hos degildir.Bu kadar mülteci seven de ilk defa görüyorum. Iktidara mülteci aldı diye oy vermeyenlerden beklenmeyen performans :) Türkiye vatanım değil canım orası suriyelilerin benim değil. Hataylıyım Türk olmayan bir memleket nasıl benim vatanım olur
Canım dediğim gibi ben suriyeliler gibi yaşadığım yere işemiyorum. Buranın dilini öğrendim. Fransızlara da küfür etmiyorum. Fransızca konuşuyorum. Bağrarak türkcè konuşmuyorum. Türklerin mağzalarında türkçe yazmıyor çünkü burada herkes haddini biliyor. Maalesef Tr de kendini insan suriye de hisediyor çünkü heryer arapça konuşan arap mağzaları, arapça tabelalar ve dilenen suriyeliler.
Paris’te zone’lar var. Birçok bölge bildiğiniz varoş. Hava karardıktan sonra yürümeye korkulan bölgeleri de sokaklardaki idrar kokularından geçilemeyen yerleri de var. Yabancı düşmanlığından, insanları aşağılamalarından, fareleriyle ünlü yollarına ohooo gırla rezillik var.Akrabalarınız daha dar gelirli insanların ve çokça Suriyelinin yaşadığı yerlerde yaşıyor belli ki. Türkiye'nin her yerinin öyle olduğunu nereden çıkardınız ki?
Eminim Fransa'da da vardır Türklerin bir arada yaşadığı, Fransızların "ıyyy Türk mahallesi" dediği yerler.
Çok da şeapmayın yani bence.
Akrabalarınız size aç olduklarını söyleyip son model telefonlar kullanıyorlarsa da aç değiller ve yalancılar demek ki. İnsan akrabasını seçemiyor işte ama bakış açısını kendisi belirler.
Siz de "Türkiye'de ehonomi çoh eyi yeğenim ama düzenimiz burada, yoğsa gelirdik" diyen 60'lık emmi bakış açısını bir an önce değiştirirsiniz umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?