issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vallaha gurbetçi kardeşim. Bu Türkiye de yaşayanlar çoğu iphonelarla, sorsan açlar. Biz zengininiz et yoyoruz:)
Iş beğenmezler, her şeyin markalısını alırlar, suyu elektiriği bedavaymış gibi harcarlar sonra da açız diye ağlarlar.
Biz burda yabancıların tualetlerini temizliyoruz. Acaba onlar yaparlar mı bunu. Yapmazlar.
Sonra da bize o zaman gelip Türkiye de çalışın derler. Sanki çok kolay ülke değiştirmek

oğlumun bakıcısı asgari ücret artı yol parasına bakıyordu

bugün asgari ücret 2325 + 175 Tl de yol parası 2500 ediyor

ben 2010-2011 de bu eder ile çocuk baktırdım

evet sigorta yoktu

bu arada ben o dönemde bakıcının 4 katı maaş alıyordum da bunu veriyordum zira ben 5000 kazanırken 2500 vermek de çok gelecek

lakin ben Euro karşılaştırmasını da doğru bulmuyorum

işlerin piyasası var tam gün çocuk bakımı bizim çocuklar bebek iken bu şehirde rayiç bu idi

az versen yapmazdı fazlası da zaten uygun düşmezdi

benim aldığım maaş değil yapılan işin karşılığı önemlidir, sonuçta geliri Euro diye ekmeğe 2 kat para vermsini beklemiyorsak yardımcısına da olması gerekenin iki katını vermesini bekleyemeyiz

işin ederi 2000 demiyorum yanlış anlaşılmasın ne ise ederi onun iki katını sırf bakıma muhtaç kişinin yakınları yurtdışında yaşayıp Euro maaş alıyor diye istemek de hakkaniyete uygun değil diyorum

Almanya da kuşbaşı 8 Euroymuş, biz de 50 lira aslında başka bir şey söylemek gereksiz anlayana ama işte anlayana.
Bir bebek arabası burada en ucuz 1000 lira ama atıyorum başka ülkede 150 Euro
Siz orada tuvalet temizleyip bebek arabasına 2000 euro maaştan 150 euro harcarken Türkiye'de tuvalet temizleyen 2000 liradan 1500 lira veriyor. Geriye ne kalıyor elde hesap yapın isterseniz.
Biz de diyoruz ki madem yurt dışında şartlarınız kötü gelin Türkiye'ye. Nasıl aç kalmadan yaşanır gösterin.

Ve evet ülke değiştirmek çok kolay sonuçta kendi memleketiniz. Eşyaları malı mülkü satın zaten 10 katı fazla para olacak. Bir ev bir iş tamam:) Ama siz de gelmeyeceksiniz. Ama artık maymun gözünü açtı artık kimse kanmıyor

Okurken ironi yapıyorsun sandım ciddiymişsin

Yaşlı bakımı zor ve konu sahibinin eksik anlattıkları var muhtemelen. Annesi ona göre sohbet muhabbet etmeyi seven samimi bir kadın olabilir ama hiç tanımadığı biri için yorucu biri olabilir mesela. 3 gün yaşlı bakacağıma tarla işi temizlik işi tercihim olurdu benimde. 2000 lira para için yaşlı yada bebek bakılmaz çünkü kafa rahat gider paspasını yaparsın kivini toplarsın. Tanımadığın birinin sırtını ovalayıp çişe taşınmazsın.

Neden bu az faveranları demişsiniz e az çünkü :) Biz zavallı tl ile çalışıp kazananlar zorlanıyoruz geçinmekte malum. Şu an dört kişilik bi ailenin yoksulluk sınırı 8000 lira. Neyin normali yani normal mi kaldı.Siz buna tepki vermeniz gerekirken avukat 2500 alıyor bakıcıya noluyor da fazla istiyor diyorsunuz kibarca. Bakıcının hakkettiği de 2000 değil avukatın hak ettiği de 2500 değil. En azından emeğin karşılığını ödeyebilen hakkıyla ödesin diyorum bunun nesi zor bu kadar?

3000 liraya çalışan nasıl versin 5000 demişsiniz de siz dediniz 3000 lirayı zaten benim dediğim gibi 1500 2000 lira bu bakım olayları. Bakan da öyle göz ucuyla evinden çıkmadan bakıyor. İnsanlar aynı maaşa daha rahat şartları olan işlerde çalışabilecekken neden gelip bakıcılık yapsın çünkü anlatabiliyo muyum? Daha tatmin edici şartları olsun ki gelip baksınlar.

Neden zor ülke değiştirmek? Buradaki insanlar kur farkına "rağmen" oraya gidebiliyorsa siz de kur farkı "sayesinde" çok rahat buraya gelebilirsiniz.

Şu aç olup elinde iphone olanlar da kimler, neredeler, bana neden görünmüyorlar çok merak ediyorum.
Mimarım, aç değilim ve hiç iphone almadım. Bir telefona o kadar para vermem çünkü. Aç olduğu halde iphone alan kimseyi de görmedim.
Bu insanları siz tee oradan elf gözlerinizle mi görüyorsunuz?

Yok ben zaten konu sahibi euro kazanıyor ona göre versin demiyorum. Ama 2000 liraya da daha kafası rahat çalışacağı işler varken gelip yaşlı bi teyzeye bakmayı tercih etmez insanlar. Böyle bir kabul için daha iyi maaş vermesi lazım. Temizlik için 200 lira veriyoruz, haftada 3 günden 2400 lira. Neden yaşlı bakımını tercih etsin ki insanlar.

Düzenimiz burada olmasa bi dakika durmayız diye bitirseydiniz keşkesjdjkdld avukat arkadaşım her şeyini bırakıp yurtdışına gitti bi şekilde garsonluk yapıyor şu an tuvalette temizliyor hatta. Ve inanılmaz mutlu malesef. Kısacası burada meslek sahibi insanlar bile yurtdışında tuvalet temizlemeyi tercih etmeye başladı hala daha bu neyin duyarı gurbetçi kardeşim

Okuyorum. Diplomam TR de geçerli değil. O kadar sene boş boşuna okumak istemiyorum. Ayrıca Türkten çok suriyeli olan bir ülke artık benim ülkem değil.

Okuyorum. Diplomam TR de geçerli değil. O kadar sene boş boşuna okumak istemiyorum. Ayrıca Türkten çok suriyeli olan bir ülke artık benim ülkem değil.
Sana cevap yazacaktım ama konularına bakınca vazgeçtim. Kimsenin damarına basıp can sıkma ama hepimizin derdi endişesi var bizim de bu işte. Türkiyeye gel diye yalvaran da yok zaten uzaktan bilmiş bilmiş çok konuşma yeter. Her ne olursa olsun ülkemize ülkem diyememen çok kötü bu arada bi tek ona üzüldüm. Başarılar sana hayatında.

Ay şu klasik avam gurbetçi repliği nerde diyorduk o da geldi. Arkadaşım iş tuvalet temizlemek değil, iş tuvaleti temizlediğinde aldığın bedel. Sen orada o tuvaleti temizlediğinde aldığın karşılık; sen orada o tuvaleti temizlediğinde aylık 2000 euro kazanıyorsun, çocuğunla korkmadan markete gidiyorsun, ikinci el bile olsa araba alıp korkmadan biniyorsun, et alırken iki kere düşünmüyorsun, iki senede bir bile olsa ülkene gelip dört dörtlük tatilini yapabiliyorsun. Burada da millet tuvalet temizliyor, eğer milliyet çok fark ediyorsa senin yaşadığın ülke vatandaşlarının ve senin gibi gurbetçilerin gidebildiği tatil bölgelerindeki otellerin temizlikçileri asgari ücret alıyor. Bırak araba almayı, başka ülkeye tatile gitmeyi, ülkesinde bile tatil yapmayı ayda yarım kilo kıyma, bir kilo tavuk alsa kendini şanslı sayıyor. Sende öyle olduğunı bildiğin için çekip gitmişsin ülkeden zaten. Ülkenin şartları iyi olsa neden insan başka ülkeye göçsün. Biz burada Avrupada yaşayan adamla buradaki aynı parayı alsın demiyoruz zaten, ama o ülkelerde yaşayan ve bu işi yapan adamla aynı refah seviyesi imkanları olsun diyoruz. Sen kendine hak gördüğün şu yaşamı ,kendi ülke vatandaşına hak görmüyorsun, Türkiye de yaşıyorsa ekmek alsa, karnı doysa daha ne; ne haddine insanca yaşamak diyorsun ve en acısıda zerre cefasını çekmeyip , sadece tatillerde sefasını sürdüğün şu ülkenin geleceği için oy kullanıyorsun.

Son düzenleme:
İş diplomada bitiyorsa üniversitede ek dersler alıp denklikle diplomanızı geçerli hale getirebiliyorsunuz. Yeterki gönlünüz olsun.

en son iphone 5ler alınabilir rakamlarken aman aman durumu olmayanlar almıştır sanırım.
yoksa son 3-4 yılda durumu olmayanın gidip 10larca bin tl verip iphone 10 aldığını sanmıyorum.

İş diplomada bitiyorsa üniversitede ek dersler alıp denklikle diplomanızı geçerli hale getirebiliyorsunuz. Yeterki gönlünüz olsun.

e burayı ülkesi gibi görmüyor ki..
ben bunu okuyunca lk yorumuna şaşırmadım. ülkesi için düşünerek değil de başka ülkenin vatandaşı, oranın insanı olarak gözlemini yazmış.
bu şekilde düşünen çok fazla insan da var bu arada.
ben o tiplerin "siz türkiyede...." ile başlayan hiçbir açıklamasını kaale almıyorum.
e nasılsa burayı vatandan saymıyor, nesini tartışacağım.

Diplomanızı burada saydırabilirsiniz diyeceğim ama "orası benim ülkem değil" diyerek tüm yolları tıkadınız. Tüh
Ee buradaki insanların nesini eleştiriyorsunuz o zaman? Sizin olmayan bir ülkedeki insanların hiçbir fikriniz olmayan geçimleri hakkında konuşmak size mi düştü?

Bulunduğunuz ülkedeki yerli vatandaşlar da "X'ten çok Türk olan bir ülke benim ülkem değil" diyor mu acaba?
Orada, buradaki Suriyeli'den farkınız ne ki

en son iphone 5ler alınabilir rakamlarken aman aman durumu olmayanlar almıştır sanırım.
yoksa son 3-4 yılda durumu olmayanın gidip 10larca bin tl verip iphone 10 aldığını sanmıyorum.

Telefonlara ya da başka elektroniklere kaç taksit yapıldığından, ödeme koşullarından haberi yok ama fikri bol maşallah.
Çoğu insan uzun taksitlerle standart bir akıllı telefon bile alamıyor artık, tuşlu telefon kullanan bir sürü insan var.
Burada son model bir iphone parasına orada araba alınıyor zaten.

evet, eski model akıllı telefonlar bile 2000 tl bandında.. faturasına ekleterek taksitle alıyor insanlar.
çok pahalıları için zaten faturaya ekleme yapılmıyordu en son. belki değişmiştir bilemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…