issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakin ben konu sahibinin yerinde olsam bastan annem oralarda bir yerde yalniz birakmazdim ki, benim yerime elinden tutan, yoldasi olsun. Empati yapacak olursak yine olur olmaz insanlari yine annemin evine sokmam. Ha bakici gerekli olsa az cok tecrübeli birini isterim, onun icinde biraz parayi ele alacaksin. Söyledigi isleri oturdugu ülkede o paraya yaptiramayacagini gayet biliyor, cünkü orda öyle islerde bile ona göre maas ödenir. Sadece istedigi gibi bir eleman bulamadigi icin atip tutma hakkina sahip degil. Sorun tek orda
Ben ne yapmalıydım hatam nedir diye sorulsaydı haklıydınız.

Ne alaka? Birim para ne demek biliyorsunuz degil mi?
birim parada euro tl hesabı olmaz. Adi uzerinde birim.
Yani benim atiyorum yesilkoyde olan evime nisantasi kirasi verme oranimin hiiic alakasi yok.
Nasil baglanti kurdunuz bu denklemi birim parayla cok saskinim
Doğru euro-tl denkleminde çok gerçekçi konuşmaların yanında benimki sığ kaldı

Yurtdışında yaşiyorsunuz. Şimdi konu sahibi annesini nasıl yanına alsın. Diyelim vize çıkardı aldı, en fazla 6 ay kaldı. Sonra? Geri dönecek mecbur. Tekrar vize başvursa bile kaç zaman geçecek.
Yurtdışında kurulu düzeni var, belki kendi çocukları var. Onları bırakıp nasıl annesine bakacak Türkiyede. Ben asla bırakmazdım demekle olmuyor malesef. Eminim oda istemez annesini tek başına bırakmayı. Hayat şartları diye bir gerçek var.

Hayat sartlari diye bir gercek var dogru. Konu sahibi bunlardan haberdar olsa Türkiyedeki durumlar hakkinda atip tutmazdi. Ve evet yurtdisina akrabalarinizi kalici olarak da getirebiliyorsunuz. Benim bir akrabagim mesela babaannesini Almanyaya getirdi. Kac senedir burda simdi cok rahat yasiyor. Isteyene imkan var demek ki

Yöre halki tarlada bahçe işlerinde çalışmayı sever ama küçük yerlerde bakıcı çok zor bulunur. Tarlada çalışırken ne kadar zorda olsa sosyallesir iki arkadaş bulur. Niye kivi toplamak yerine yaşlı kadın bakmıyor diye doveceksiniz insanları neredeyse çok komik valla :) o kadar kolay bir iş olsa bulunmazmiydi şimdiye kadar biri hiçte mantıklı değil yani. Bırakın da insanları istediği işi yapma özgürlükleri olsun annesini çok düşünende kendi baksın.

Hayat sartlari diye bir gercek var dogru. Konu sahibi bunlardan haberdar olsa Türkiyedeki durumlar hakkinda atip tutmazdi. Ve evet yurtdisina akrabalarinizi kalici olarak da getirebiliyorsunuz. Benim bir akrabagim mesela babaannesini Almanyaya getirdi. Kac senedir burda simdi cok rahat yasiyor. Isteyene imkan var demek ki
Akrabalarımızı öyle basit bir şekilde getirebiliyoruz öylemi? Hemde kalıcı olacak şekilde.
Düğünler için bile yakınlarımızı getirmek için kaç prosedürden geçiyoruz. Demekki temeli kalmaları daha basit. İlginç gerçekten.

o kadar caresizim ki ;

ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.

annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,

yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,

istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,

haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?
Yorumları okumadim da neden böyle bir konu açtıniz merak ettim. Türkiye'de işsizlik var siz bakıcı bulamadınız diye bu gerçek değişmiyor. Çıkarımınız çok ilginç gerçekte

valla ben de bilemedim, hatta o ilk gelen bayan "cook sikildim sikintidan patladim" deyip isi birakan hanimin kocadan ayrilmis, kocaya birakmis oglu da vardi, ona dedik ki "yazin oglunu da al gel bizde kalin isterseniz ikiniz de evimiz bahceli havuzlu, cocuk havuza girsin yazi gecirsin eglensin " dedik olmadi , ben de bilmiyorum, annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.
Yurtdisinda yasayan turklerimiz nedense uzaktan memleketin halini bal kaymak sanıyor 100 tane kafadan rahat işsiz insan var cevremde sayarım yani.
O laflarını beğendiğiniz siyasetçilere de çok ama çok çok selam söylüyorum!!!!
Bi kereden bir şey olmaz diyerek tecavüzü meşrulaştıran kişiler de onlar,
Boğazlarından kuru ekmek geçiyorsa ac değildirler diyen de onlar ,
Ben bilmem tabi,
sizin kadar siyaseti iyi takip edemiyorum çünkü .

annem kendi bakimini yapabiliyor oyle yatalak degil,bizde oncelik anneme yarenlik etmesi ,arkadas olmasi,cay ic kahve ic kisaca, ama elbet yemek yap sofrayi hazirla ,yatagini topla da var.
ama olmuyor iste..
laale ye de cevap vereyim,
elbette cok firmayla ,sirketle konustuk ama olmuyor, turk hanim bu tip isi kabul etmiyor.

Bursa da tanıdığım bu şekilde yardımcısı olan bir kaç hanım var

Muhacir hanımlar yani Bulgaristan göçmenleri tercih edebilirsiniz

Yalova da galiba teyze orada var mı bilemedim ama Bursa da Türk bakıcı muhacirlerden

O da diyor ki iş seçilebildiğine göre işsiziz denmesin.

E merdiven silip kivi toplayan kadın konu sahibine böyle bir şey söylememiş ki zaten. Kadın işinde gücünde yaşıyor. Kazandığı da kendisine yetiyor demek ki.
Konu sahibi kendisi teklif götürüp reddedilmiş. Merdiven silen muhtaç(!) kadın sevinç ve gözyaşları içinde boynuna atlamadığı için ülkede işsizlik olmadığına karar vermiş sağ olsun.

Akrabalarımızı öyle basit bir şekilde getirebiliyoruz öylemi? Hemde kalıcı olacak şekilde.
Düğünler için bile yakınlarımızı getirmek için kaç prosedürden geçiyoruz. Demekki temeli kalmaları daha basit. İlginç gerçekten.

Ben prosedür yok dedim mi? Demedim. Yasal prosedürler belli. Isteyen acip bakabilir. Burda yalan borcum yok. Misafir getirmelerdeki sorunlar oldugunu da biliyorum. Ordada sartlar belli. Bir süre hatta siyasetciler birbirine girdi diye nerdeyse tamamen durduruldu. Orasini da biliyoruz.Benim bir tanidigim bu yüzden damatsiz kina gecesi yapmak zorunda kaldi. 🤷‍♀️ Ama belli sartlarda akrabalari getirmek mümkün.

valla ben de bilemedim, hatta o ilk gelen bayan "cook sikildim sikintidan patladim" deyip isi birakan hanimin kocadan ayrilmis, kocaya birakmis oglu da vardi, ona dedik ki "yazin oglunu da al gel bizde kalin isterseniz ikiniz de evimiz bahceli havuzlu, cocuk havuza girsin yazi gecirsin eglensin " dedik olmadi , ben de bilmiyorum, annem dunya tatlisi bir hanim kulaklari duymuyor tek istedigi ona biri kahve getirsin kek yapsin, koluna girsin, banyoda arkasini sabunlasin...is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.
Canım yanlış anlama da yaşlı bakimk cidden meşakkatli bir iş ya yaşlılar konuşmayı filan çok sever ve cou kişi çok sıkılır bundan düşünsene bir gun boyunca durmadan kek börek kahve yapıp içip birisi ile sevmeden de olsa sohbet edeceksin kafan sisecek , buna uygun bakıcı bulmaman su sebeple , şu anda pandemi var ve kreşler kapalı çoğu türk bakıcı zaten baya güzel fiyatlarla çocuk bakıyor. Çocuk bakmak daha eğlenceli ve kolay yaşlılar daha kaprisli oluyor ve kimse sırtını sabunlamak istemez bir yaslinin . Ama çocuk bebek bakımı daha sevgi dolu yapılır doğal olarak da çocuk bakımına yöneliyor senin aradığın profildeki insanlar.
Kivi toplamaya giden kadın da arada bir tarlada iş olursa gidiyor ama size gelecek olsa bir söz verecek ve bırakamayacak kafasına göre. Daha özgür olmak istiyordur

Ben prosedür yok dedim mi? Demedim. Yasal prosedürler belli. Isteyen acip bakabilir. Burda yalan borcum yok. Misafir getirmelerdeki sorunlar oldugunu da biliyorum. Ordada sartlar belli. Bir süre hatta siyasetciler birbirine girdi diye nerdeyse tamamen durduruldu. Orasini da biliyoruz.Benim bir tanidigim bu yüzden damatsiz kina gecesi yapmak zorunda kaldi. 🤷‍♀️ Ama belli sartlarda akrabalari getirmek mümkün.
Yalan söylüyorsunuz demedim ki? Neden bukadar agresifsiniz?
Prosedürler okadar basit değil işte, onu söylüyorum. Yoksa eminim konu sahibide ister annesini yanına almayı. Ama bakalım o prosedürler için yeterli geliri vs varmı? Herkes sizin akrabanız kadar şanslı olmayabilir.
Dediğim gibi hayat şartları diye bir gerçek var.

Yalan söylüyorsunuz demedim ki? Neden bukadar agresifsiniz?
Prosedürler okadar basit değil işte, onu söylüyorum. Yoksa eminim konu sahibide ister annesini yanına almayı. Ama bakalım o prosedürler için yeterli geliri vs varmı? Herkes sizin akrabanız kadar şanslı olmayabilir.
Dediğim gibi hayat şartları diye bir gerçek var.
Agresif mi? Tamam. Konu sahibi de Türkiyenin hayat sartlari oldugunu bilip ona göre yorum yapsin bastan. Size iyi aksamlar :)

Canım yanlış anlama da yaşlı bakimk cidden meşakkatli bir iş ya yaşlılar konuşmayı filan çok sever ve cou kişi çok sıkılır bundan düşünsene bir gun boyunca durmadan kek börek kahve yapıp içip birisi ile sevmeden de olsa sohbet edeceksin kafan sisecek , buna uygun bakıcı bulmaman su sebeple , şu anda pandemi var ve kreşler kapalı çoğu türk bakıcı zaten baya güzel fiyatlarla çocuk bakıyor. Çocuk bakmak daha eğlenceli ve kolay yaşlılar daha kaprisli oluyor ve kimse sırtını sabunlamak istemez bir yaslinin . Ama çocuk bebek bakımı daha sevgi dolu yapılır doğal olarak da çocuk bakımına yöneliyor senin aradığın profildeki insanlar.
Kivi toplamaya giden kadın da arada bir tarlada iş olursa gidiyor ama size gelecek olsa bir söz verecek ve bırakamayacak kafasına göre. Daha özgür olmak istiyordur
kizmadan ,bagirmadan,yargilayip asagilamadan cevap verdiginiz icin oncelikle tesekkur ederim,

aslinda nazik konusmayan beni yargilayan , niye anneni getirmedin, niye anneni yanina almadin ,gel sen bak vs vs gibi yargilama dolu ,kisiyi ve sartlarini bilmeden,empati yapmadan yanitlayanlar haric;
sadece sordugum ,kirildigim, cevap aradigim soruya egilerek nazikce cevap veren tum hanim arkadaslara , ise talip olan , yardimci olmayi teklif eden ve hatta uzuntulerini belirten kiz kardeslerime de cok tesekkur ederim.

keske birbirimizin acigini aramadan birbirimizi kirmadan, birbirimize bagirmayi hedefimiz haline getirmeden ,empati yaparak hosgoruyle yaklassak buradaki ortam ,ve hatta boyle yaparsak ailemiz, ulkemiz ,dunyamiz daha da guzellesir ama neyse...

konuya donelim:

evet kivi toplayip ozgur kalmak istiyor olabilirler,

benim halen anlamakta zorlandigim soru su ki;

neden turkiye genelinde turk hanimlar bu bakici isinden bu denli kaciyorlar ki bu isin yabanci pazari dogmus bu yuzden,

ama benim illaki sigortali olan ve hatta asgari ucret uzeri teklifime gelmiyorlar da daha olumsuz zor sartlarda calismayi kabul ediyorlar??

iste sitemim bu isyanim bu....

dogru anlayip empati yapabilenlere tekrar tesekkur ederm.

kizmadan ,bagirmadan,yargilayip asagilamadan cevap verdiginiz icin oncelikle tesekkur ederim,

aslinda nazik konusmayan beni yargilayan , niye anneni getirmedin, niye anneni yanina almadin ,gel sen bak vs vs gibi yargilama dolu ,kisiyi ve sartlarini bilmeden,empati yapmadan yanitlayanlar haric;
sadece sordugum ,kirildigim, cevap aradigim soruya egilerek nazikce cevap veren tum hanim arkadaslara , ise talip olan , yardimci olmayi teklif eden ve hatta uzuntulerini belirten kiz kardeslerime de cok tesekkur ederim.

keske birbirimizin acigini aramadan birbirimizi kirmadan, birbirimize bagirmayi hedefimiz haline getirmeden ,empati yaparak hosgoruyle yaklassak buradaki ortam ,ve hatta boyle yaparsak ailemiz, ulkemiz ,dunyamiz daha da guzellesir ama neyse...

konuya donelim:

neden turkiye genelinde turk hanimlar bu bakici isinden bu denli kaciyorlar ki bu isin yabanci pazari dogmus bu yuzden,

ama benim illaki sigortali olan ve hatta asgari ucret uzeri teklifime gelmiyorlar da daha olumsuz zor sartlarda calismayi kabul ediyorlar??

ilk postunuz hiç bu şekilde değildi. orada resmen teklifinizi kabul etmeyinleri suçlar tarzda yazdınız. bunca tepki de bu nedenle verildi size.

konuya donelim:

haydaaa empati yaparak hosgoruyle yaklasalim diyorsunuz, ilk sayfalarda kivi toplayan insanlari bogazlayacaktiniz neredeyse. size empati, annenize bakmayip kivi toplayana baska bir sey herhalde bu bahsettiginiz.

ayrica bin defa yazildi insanlarin neden yasli bakimina yanasmadigi, sorumluluk almak istemiyorlardir. kendilerini eve kapatmak istemiyorlardir. belki yasli insanlarin cocuklariyla ugrasmak istemiyorlardir. konuyu uzatmaktaki amacinizi anlamadim hala.

soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?kimdir?

is de zor degil ,hani siyasetciler diyor ya turkiye de" is cok, begenmiyorlar" evet haklilar valla.

.turk kadin bu tip is istemiyor calismiyor.

haydaaa empati yaparak hosgoruyle yaklasalim diyorsunuz, ilk sayfalarda kivi toplayan insanlari bogazlayacaktiniz neredeyse. size empati, annenize bakmayip kivi toplayana baska bir sey herhalde bu bahsettiginiz.

ayrica bin defa yazildi insanlarin neden yasli bakimina yanasmadigi, sorumluluk almak istemiyorlardir. kendilerini eve kapatmak istemiyorlardir. belki yasli insanlarin cocuklariyla ugrasmak istemiyorlardir. konuyu uzatmaktaki amacinizi anlamadim hala.

Yok ya. Konu sahibi acayip empati dolu. :ıslık: onlara gelse "hayat sartlari" türkiyedekilere gelse "is begenmiyorlar, parasizlik, issizlik yalan". Oldu. Neyise..böyle gurbetci arkadaslarla devamli böyle diyalog yasiyorum belki ondan gina geldi. Bozuk sistemi degistirmek yerine, insanlari aciz,muhtac görmek isterler ki verdikleri iki kurusa islerini görsünler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X