Işsizlik ve bozulan psikolojiler

Bursa ozellikle Gemlik serbest bolgeye de baksin derim. Muhendislik okudum,hic issiz arkadasim yok, hepsinin calisma kosullari mukemmel valla,belki de Bursa iyidir bu konuda.

Ozelders versin, is guvenligi uzmanlığı için arastirsin oturup ah vah demek hicbirsey kazandirmaz.

Akreditasyonu olan bir üniversiteden mezunsa avrupadaki yüksek lisans ve burs başvurularına baksın. Benim de elektrik mühendisi arkadaşım var o da iş bulamıyor en son yeni bir konu öğrenmek için ailesinin yardımıyla kursa para verdi onunla uğraşıyor. Bilmiyoruz işe yarayacak mı iş bulması için. MBA belki işine yarayabilir iş bulma konusunda. Networking önemli hala, ortada çok az iş var onlara girmek de tanıdık olmayınca kolay olmuyor. Mesleğiyle veya ilgilendiği konularla alakalı etkinliklere katılsın tanışabildiği kadar fazla insanla tanışsın. Umarım istediği gibi bir iş bulabilir. Bütün arkadaşlarım mühendis, mimar yarısı işsiz yarısı da mecburiyetten girdiği işlerde çalışıyor. Türkiye'nin en iyi denilen üniversitelerinin mezunları bu durumda.

Keşke herkes istediği işi yapabilse ama ‘ne olsa yaparım abi’ devri hala yaşanıyor ...
Devlet olsun ne olsun diyen biriyse en kötü , lise mezunlarının girdiği KPSS ‘ye girebilir . Daha sonra çalışırken , tekrar kendi bölümü ile alakalı olan için çalışır . Böylece hem para kazanır , hem de bir gün istediğini elde eder . 80 puan çok az bir puan değil . 1-2 seferde halleder :kızgın:
Ya da şehir değiştirecek , İstanbul iş yelpazesi olarak daha geniştir .
İş olsun ne olursa olsun diyorsa , herşeye başvuracak :/ ay çok zor .. içim şişti
Lise mezunlarina kpssde çok kadro açilmiyor açilanda hademelik kalarifercilik ve gardiyanlik vs. 80de dediginiz gibi çok güzel bir puan ama 80le yerlesemeemkte çok üzücü. Toplasan ülkede 3milyon memur var 80 milyonda. Ankaradada özel sektör yok hiç. Dediginiz gibi özel sektör hep istanbulda. İstanbulda özel sektörde iş alanı çok fazla. Bende ankaraliyim ve üni mezunu bir işsizim. İstanbullu olmayı dilerdim iş imkanı için

Lise mezunlarina kpssde çok kadro açilmiyor açilanda hademelik kalarifercilik ve gardiyanlik vs. 80de dediginiz gibi çok güzel bir puan ama 80le yerlesemeemkte çok üzücü. Toplasan ülkede 3milyon memur var 80 milyonda. Ankaradada özel sektör yok hiç. Dediginiz gibi özel sektör hep istanbulda. İstanbulda özel sektörde iş alanı çok fazla. Bende ankaraliyim ve üni mezunu bir işsizim. İstanbullu olmayı dilerdim iş imkanı için
Çok üzücü bir şey . Çocuklara okuyun diyoruz tabi kendilerini geliştirsinler diye de ama bu gelecek kaygısı varken nasıl olacak bu işler hiç bilmiyorum :/ İstanbul’a taşınma imkanınız yok mu ? Gerçi iş vs. Olmadan nasıl olacak ...
belki önce iş bulup sonra taşınabilirsiniz.
Ya da İstanbul Ankara gibi büyük şehirler değil, küçük bir şehirde daha az maaş ile ama daha ucuz bir hayat ile yaşamak ...
Ay içim şişti .. yaşam kavgası resmen ...

Herkese selam.
Bi kız arkadaşım var. Bu akşam buluştuk ve dertlestik biraz. Kendisini çok çok severim. Ama kızın psikolojisi bozulmuş durumda.
Olaya gelecek olursam..
Bu arkadaşım elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünü 2. Olarak bitirdi. Ortalaması yüksek ve azimlı bi öğrenci idi. Ama gel gelelim 2 senedir iş bulamıyor. Ve küçük bir şehirde değil Ankarada yaşıyoruz.
Aynı süreçten geçtiğim için onu anlayabiliyorum. Ben 6 ay tahammül edememiştim.
Is görüşmesine dahi çağırılması bi elin parmaklarını geçmiyor. Ve psikolojisi kalmadı kızın. Uyanır uyanmaz kariyer sitelerine bakıyor. Kpss ye girdi ve 80 aldığı için atama ihtimali kalmadı.
Irak'a bile başvurdum yeter ki artık bir isim olsun diyor.
Sizler nasıl iş buldunuz ? Arkadaşıma verebilecek önerileriniz var mı?
Lütfen konu taşınmasın.

malesef kimse okuduğu bölümden ne atanabiliyor ne de bölümünde çalışıyor , ben tıbbi sekreterim ama 6 senedir hukuk sekreterliği üzerime yapışmış durumda :kahve:

Çok üzücü bir şey . Çocuklara okuyun diyoruz tabi kendilerini geliştirsinler diye de ama bu gelecek kaygısı varken nasıl olacak bu işler hiç bilmiyorum :/ İstanbul’a taşınma imkanınız yok mu ? Gerçi iş vs. Olmadan nasıl olacak ...
belki önce iş bulup sonra taşınabilirsiniz.
Ya da İstanbul Ankara gibi büyük şehirler değil, küçük bir şehirde daha az maaş ile ama daha ucuz bir hayat ile yaşamak ...
Ay içim şişti .. yaşam kavgası resmen ...
Ben artik 33 yaşima geldim evlendim çocuguma bakiyorum artik

Meslektaşız. Bu meslekte 2 yıl görüşmeye bile az çağrılması bana çok garip geldi, hele ki Ankara’da. Piyasa çok iyi değil ama tercih edilen bir meslek.
Üniversiteyi Ankara’da mı okudu? Cv’si nasıl? İngilizcesi var mı? Çok çekingen mi görünüyor? Okurken hangi alanı seçmiş?

Back
X