İstanbul

Anadolu yakası mı Avrupa yakasımı? Daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı Olurum..

Çekmeköy derim hem metro var hemde aradıgınız fiyata gore ev bulabilirsiniz. Çekmeköy de de oturan biri arabaya ihtiyacı yok metro Marmaray karsıya ulaşım kolay. Avrupa yakası tam bir keşmekeş orada yasam cok pahalı hersey üst üste sizin gibi kucuk sehirden gelen yapamaz. Anadolu yakasıda oyle ama kısmen daha sakin yerler var. İstanbul da en onemli sey ulasım.. Trafik cilesi cekmek istemiyorsanız metroya yakın olmanız lazım o yuzden cekmekoy diyorum..

İlçeler de de mahaller önemli Üsküdar da oturuyorum ama buraya bağlı yaşanmayacak mahallelerde var mutlaka tercih ettiğiniz ilçenin semtinede bakın derim birde kiralar malum çok pahalı bunuda göz önünde bulundurun araştırma yaparken

Canım İstanbul ben seviyorum vallahi cok. Şişli, Beyoğlu, fatih,uskudar gibi eski İstanbul'u içine alan yerleri daha çok seviyorum ama. Beylikdüzü'nde nezih, yürüyüş parkurlu,bisiklet yollu, yeni yapim site mi yoksa kurtuluş'ta yokuşu bol Rum sokağında eski bina mi dersen ben gözüm kapalı kurtuluş'u seçerim...
Sizin önceliğiniz ne? Eğer şehre yakin-uzak farketmez, zaten ayda yılda bir boğaz görür vapura bineriz. Nezih olsun, çocukla gezilecek parkı bol olsun, asansörlü -yeni binalar olsun derseniz eğer avcılar, Beylikdüzü - Kuyumcukent, Ataşehir gibi yerlerde güzel siteler var. Üstelik genel olarak aşırı bir pahalliligi yok. Yeni yapılan yerler olduğu için sokakları falan daha bir geniş, planlı programlı.
Ama tabii ki önce eşinizin nereye atandigini öğrenmeniz lazim. Çünkü bazen ilçe degistirmek il değiştirmek kadar uzun sürüyor. Hatta soyle söyleyeyim, bir gün Avrupa yakasindaki evimizden sabiah Gökçen havalimanına ananemi yolculadik, döndük, o iğrenç sabah trafiğine girdik. Biz tekrar kendi ilçemize gelmeden ananem aradı 'vardim ben , aldılar beni,arabadayim şimdi' diye boyle diyim sen anla yani:)

metro guzergahi olan bolgelerden secin.
tercih sansiniz varsa anadolu yakasi olsun.
Pendik tuzla vs. cok uzak heryere.
zaten metroyla uskudardan ister marmarayla istr vapurla istediginiz yere cok kolay bir sekilde gecebilirsiniz.
İstanbulda onemli olan metro bence.
Otobus de olsa ozel arac da olsa trafik iskence

Tuzla diğer yerlere göre sakin olduğunu düşünüyorum

Anadolu yakasinda tuzlayi tek gecerim.max kat sayisi 6 dir oda daha yeni.insaatlarda izin verilmeye baslandi...sessiz,sakin,nezih ve sahil yeridir...avrupa yakasindada beylikduzunde guzel.buyuk.daireli evler vardir...birde silivriyj onerebilirim orasida sahil yeridir

İstanbul bir şehirdir ve ilçeleri vardır. Öğretmen olduğunuz için bunu özellikle düzeltmek istedim.
Anadolu yakasında ulaşım nispeten daha kolaydır. Pahalı bir şehirdir.
Siz pahalı şehir görmemişsiniz sanırım. Hee kira olarak pahalı evet ama alışveriş konusunda çoğu ilden daha uygun.

Eşim polis İstanbul a ataması çıktı.İlceleri seçecek bende ona göre tayin isteyeceğim.Su an sadece İstanbul olduğu belli.
Anadolu Yakası Avrupa Yakasına göre daha sakin. Ben olsam Çekmeköy yazardım. Bir defa zemini sağlam. İstanbuldaki en sağlam zemin hatta. Yapılar yeni. Kiralar da satılık evler de görece uygun. Genellikle siteler var. Büyük siteler biraz pahalı olabilir ama butik olanlar da güzel. Dolmuşla Kadıköy, Üsküdar gibi merkezi yerlere kısa sürede varılıyor. İstanbulun geneline nazaran havası temiz ve sakin bir yer. Mahalle olarak Taşdelen güzel. Mutlaka değerlendirin.

Olası Marmara depreminden en az etkilenecek yer seçin derim başkada bişey diyemiyorum İstanbul'da yasamiyorum

Ben de direkt isim vermek yerine sahil kisimlar diyecektim. Disariya doğru acildikca fark aciliyor. Zaten denizi de gormuyorsan İstanbulda yaşamiş gibi olmuyor bence anca çilesi olur.

Len tuzla pendik demişsiniz uygun diye nere uygun lennnnnn almış başını gidiyor kiralar 2,500 dan başlıyor neredeyse ee tabi bir beşiktaş suadiye vs kadar uçuk olmasada adghjk pendik seçin yinede Marmaray metro her şeye yakın ama öyle aşırı uygun kiralar beklemeyin kötü evler bile 2+1 1,500 falan

Gerçekten esenyurt önerisi nasıl yapabildiniz hayret ettim.

H Huzursuzf üstteki yorum sizi yanıltmasın.
Esenyurt gelir düzeyiniz ne olursa olsun uzak durmanız gereken bir yer. Olaysız günü yok.

Yazılan bazı ilçelerin - görece- ilçenin geneline nazaran nezih semtleri olabilir. (Eskiden vardı son durumu bilmiyorum. )
Bence ilçenize karar verdiğinizde buraya tekrar yazın bilenler ilçede semt mahalle önerisinde bulunsun.
Sizin yerinizde olsam bayrampaşa, gop, bağcılar ve buna ek zeytinburnu, güngören gibi ilçeler yazmaya mecbursanız evinizi iyi mahalleden seçmenizde fayda var. Kirası daha pahalı olabilir ama mecbur olduğunuzu düşünün. Özellikle okuyan çocuğunuz varsa okul açısından önemli.

Ayrıca gözünüzü çok korkutmayın. Milyonca insan yaşıyorsa sizde yaşarsınız.
Hepsi manyak veya suçlu değil...
Mesela bir kuzenim güneydoğuda sınır ilçeden İstanbul 'a gelirken çok korkuyordu. Naparız, nasıl yaşarız, kayboluruz falan diyordu. Şuanda ben küçük şehirse yaşayamam, bir daha oralara gidemem diye geziyor.
Diyeceğim o ki şehirden o kadar korkmayın.
Son olarak en önemli noktaya değinmeden geçemeyeceğim.
Deprem.
99dan sonra yapılmış ev ararken en az 2005,2006dan sorna yapılan yerlere bakın.
Çünkü ülkemizde bir yasa değişir ama gerçekten uygulanması seneler alır.
Son olarak %100 uzak durmanız gereken ikinci ilçe avcılardır.

Siz pahalı şehir görmemişsiniz sanırım. Hee kira olarak pahalı evet ama alışveriş konusunda çoğu ilden daha uygun.
Neee
Tam olarak neresi uygun, alışveriş olarak?
En basitinden kiralar pahalı haliyle esnaf kar yapabilmek için malı 3e alıyorsa fark koyup 5e satıyor. İstanbul öyle ucuz bir yer değil yani, aşırı fiyat farklılıkları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…