istanbul'a gelin gidilir mi? evi olmayan biriyle..

Yaa kıza neden hemen ayrıl filan dendi.. Ayrıl deneceğine, sende işe gir çalış deseniz daha iyi değil mi? (Dendi mi bilmiyorum, bütün yorumları okumadım)

Kıza ayrıl ayrıl diye diretmek yerine işe gir diye diretsek daha mantıklı olucak bence..

Canım anlıyorum başka bir şehire geliceksin bu zor olucak. Bende doğma büyüme İstanbulluyum ve maddi durumun iyi değilse zor bir şehir. Ama nişanlının maaşını yazmışsın hiçte öyle küçümsenecek bir tutar değil.. Sizi gayet iyi geçindirir. Asgari ücretle geçinen insanlar da var İstanbul da unutmamak gerekir... Gezmeye biraz düşkünmüşsün, her zaman gezmeyiverirsin sende.. Ya da dediğim gibi bir işe girer çalışırsın rahat edersin..

s..gt kelimesini bi kere soyledim diyo sinirlendim dio haklı cıkarmaya calısıyor.. off kızlar o kadar yorum yapıosunuz ayrılmaya yelteniyorum bi anlık cesaret gerekiyor o an gelsin artıkkk...

ya da evlenicem düzelir düşüncesiyle..sonra dediğiniz gibi konu acıcam pişmanım diye aksini düşünmek isterdim mutluyum cok değişti diye annesine bile ters kaba konusan bana zaman gelince oyle konusmicakmı sanki :((( ÇOK HAKLISINIZ COKK

guzelım bı ınsan 7sınde neyse 70ındede odur dusuncesındeyım :)boyle gelmıs boyle gıder artık o degıstıremezsın

valla canım değişir diye umuyorsan haklısın evlendikden sonra değişiyorlar ama kötü yönde:52: ya birde benim gözlemlediğim sen yeterince sevmiyorsun bugün böyle düşünüyorsan evlendikden sonra kimbilir ne düşüneceksin daha çok seveceğini sanma onun daha anlayışlı kibar olacağını sanma birde üstüne maddiyat eklenirse bu işin cehennem olur hayat sana.Hani çok seviyor olsan neyse diyeceğim oda yok ailende hazır gönülsüz madem bitir gitsin bu işi niye başını yakıyorsun.Evet haklısın bitirmek kolay değildir böyle şeyleri ama bir cesaret toplayamazsan bütün hayatın pişmanlık içinde geçer göze al söylenecekleri kavgaları bir hafta sürer bitir gitsin.Birde madem sana karşı böyle davranışları var böyle bir olayı kullan tamam artık bitti de geride dönme hemde çocuğun ailesi kredi çekecek düğün için diyorsun insanlarada yazık kredi çekmeden bitir

Yaa kıza neden hemen ayrıl filan dendi.. Ayrıl deneceğine, sende işe gir çalış deseniz daha iyi değil mi? (Dendi mi bilmiyorum, bütün yorumları okumadım)

Kıza ayrıl ayrıl diye diretmek yerine işe gir diye diretsek daha mantıklı olucak bence..

Canım anlıyorum başka bir şehire geliceksin bu zor olucak. Bende doğma büyüme İstanbulluyum ve maddi durumun iyi değilse zor bir şehir. Ama nişanlının maaşını yazmışsın hiçte öyle küçümsenecek bir tutar değil.. Sizi gayet iyi geçindirir. Asgari ücretle geçinen insanlar da var İstanbul da unutmamak gerekir... Gezmeye biraz düşkünmüşsün, her zaman gezmeyiverirsin sende.. Ya da dediğim gibi bir işe girer çalışırsın rahat edersin..

Ya canım paragöz değiliz herhalde hepimiz ayrıl ayrıl dediysek para için değil bambaşka şeyler için dedik sırf konuyu okuyup yorum yapınca yanlış anlamalar oluyor sende olduğu gibi

bunların cevapları buralarda konularımda.... okursan cewaplarını almıs olcaksınnn :((((((((((((((8

KIZLAR BANA YARDIMCI OLUN DÜŞÜNCELERİNİZE VE TECRÜBELERİNEZE ÇOK İHTİYACIM VAR :( BEN YAKLAŞIK 1 SENEDEN FAZLADIR NİŞANLIYIM. İSTANBULA GELİN GİDİCEM VE NİŞANLIMLA 4 SENELİK BELKİDE DAHA FAZLA BİR BİRLİKTELİĞİMİZ OLDU UZAKTAN UZAĞA ARADA Bİ GELİP GİDEREK.. NİŞANLANDIK SONRA AİLESİYLE AİLEM NİŞANDA TANISTI. COK SEVDİLER ONCE GÜLER YÜZLÜLERDİ BİZE GELDİKLERİNDE AMA TA Kİ BİZ DE ONLARI GÖRMEYE CEWREDEN ARASTIRMAYA GİDENE KADAR MİSAFİRPERVERLİK SIFIRDI ANNEM VE BABAM COK MUTSUZDULAR 3 GÜN KALDIK SADECE Bİ DEFA EVDE yemek PİŞTİ KISACASI BEKLENİLEN İLGİ YOKTU. TABAK CANAK DESENİZ SANKİ SIRADAN BİRİ GELMİŞ. BİZDE TEK BARDAKLARLA TABAKLARLA MİSAFİR KARSILANMAZ DİYENLERDENİZ.. Anlayacağınız kültür farkımız cok fazla elleride cok sıkı nişanlım herseyin fişine bakan biri. topluluukta bi yere gidildiğinde ben ödim diye ısrarcı değil ve ben cok utanıyorummm :((( bişiler yazınnnn

aileden uzağa gelin gitmeyin diyen var mı?

Ben ailemden nasıl ayrılıcam bilemiyorum zaten evlenmekte gelmiyor içimden ailemden uzağa gidemicem sanırım.. siz söyleyin ne olursa olsun gidilir mi uzağa ?

Standart Hatamı yaparım.. Nasihata ihityacım var ablalar,kardeşler..

2 ay sonra evleniyorum ama içimden gelmiyor evlenmek ve ben onunla hiç eğlenemiyorum.. Mutsuzum. başka şehre gelin gidicem.. ayrımaya korkuyorum pişman olur muyum diye :( zamanım kalmadı kızlarrrrrrr HAYATIMIN HATASI MI DEMEK İSTİYOR YÜREĞİMDEKİ SIKINTI :(

annesine dik konuşan bana da dik konusur mu?

kızlarrr sizce olabilir mi?? ne diye sorarsanız şöyle ki.. nişanlım cok soğuk karekterde,insanlarla konusmayı pek beceremeyen, becermeye çalısamayan sadece arkadaslarıyla sohbet etmeye calısan ki zaten sohbeti de pek yok konustururlarsa konusur.. ama benle felan kavga edince sanki dil bi pabuç oluyor. kırıcı oluyor. sohbet muhabbet yoktur soğuk kanlı yapısı beni rahatsız ediyor.. annesini zarlıyor genelde herseyio biliyor gibi davranıyor sizce evlenmelimiyim bu adamla daha bir cok sey.. çok inatcı birdeee bazen bana tahammül edemiyor.. BİŞİLER YAZIN BANA evlenipte kocasının iyiye doğru değiştiğini ören var mı??

Düzenleyen: mune Düzenleme Tarihi : 05-05-2012 Düzenleme Saati :21:59 Sebep: Konu içeriğini silmek yasaktır..

arkadaş yukarda tek tek açıklamış ebrucum:34:

olay sadece çalışıp çalışmaması değil belki de o en kolay tarafı...:26:

:DDDD ben ailem beni sıkıyor demedim. kiii.. ben rahatım arkadaslarımla dısarıya cıkarız gece 1 2 saat eve gelirim ailem güvenir bir kız olarak genel anlamda dedim ben. nişanlımı anlattım karısır cok karışmıcam gibi göstermeye calısıyor kendini ama kendini belli ediyor.beni sevdiğine inanıyorum ama saygı gösteremiyor,yanına gidince incitmiyor cunku sayılı gün kalabiliyorum onunla telde cok kırdı incitti.. yapı gereği de pek uyuşmıyoruz onu anladım bide.. tuhaf olan nedir ki blki Allah gösteriyor geri dön die yanlışa gidiyorum die...

Bir mesajında, şu an bulamadım açıkçası, bekarken ailen karışır rahat edeceğim diye evlenirsin o zaman da kocan karışır demişsin buna istinaden böyle düşündüm...
Kafan karışık dahası başka bir mesajında dediğin gibi 'yalnız kalmaktansa' 'seni sevdiğini ve seni aldatmayacağını' 'TAHMİN ETTİĞİN' adamla evlenmek daha mantıklısı... Hem yaş 26 idi dimi... Çok yaşlısın evlen evlen. Düzelir inşallah?
Yapma lütfen... Sen sadece artık yuvam olsun diye bu adamla evleniyorsun... :55:

Evlendikten rahat etmek düşüncesindesin sürekli bu şekilde yorumlar yapmışsın, o zaman 1400 lira maaşı olan biriyle evlilik düşünmeyeceksin, aşık oldum demişsin aşık olan insan maddiyat hesabı yapmaz, gezmeye yeter mi muhabbetlerine girmez, beraber çalışır yuvamızı kurarız geçimimizi sağlarız düşüncesinde olur. Kaldı ki evleneceğin adam çok düşük bir maaş da almıyor ama sen bu hesaplara girdiğine göre mutlu olamazsın...

Evet İstanbul'a gelin gidilir. Evi olmayan nişanlınızın maaşı ne kadar? En az 1000TL ile geçinebilirsiniz. Ancak bu para sizin gezmenize yetmez. Şöyle ki,
Ev kirası en az :350 diyelim
Faturalar:200 diyelim
market:300
150 lira kalıyor geriye her ay muhakkak gereksiz bi kaç harcama çıkar. Bunu onun için ayırın.

Sizin gezmenize para kalmadı. Bu durumda en azından çocuğunuz olana kadar sizde çalışacaksınız.

kesinlikle benim en son derdim o keske bana kırıcı olmasa gönül yapmayı bilse,küfür etmese,yumusak huylu olsa,soğuk olmasa resmi olmasa,pintide olmasa,kendine güvei olsa dışarıda da razıydım gezmemeye dişimi sıkmaya en azından neşeliyiz mutluyuz derdim..benimki habire hesap kıtap derdinde cok güzel bişimi hayatımıza surekli hesap kıtabı sokmak.. bize kalan 400 diyo hatta bu ay fazla bile almış 200 lira kadar.. belki gecinicez gecicezde ama amasııııııı cok :(((((

ben geldim ist pahalı bi şehir öyle hayaller kurma şöyle yaparız böyle yaparız diye çünkü olmuyor.....Ben on aydır burdayım ve nefret ediyorum bu şehirden aslında benimki birazda eşimin çevresinden dolayı eşin ve ailesiyle aran iyiyse mutlu olursun ama değilse yalnızlık çok zor...

ben ailesiyle bir yere gitmeyi sevmiyorum özür dilerim ama cingene gibiler. ben onlarla bir ortama girmeye utaıyorum bunu söylerken ALLAH bana cok günah yazıyor biliyorum ama... napimm.. arkadas cewreside beni açmıyor hiç.. arkadasıının eşi ortamda çişim geldi diyen biri nelerini seveyim de görüşeyim.. ayyyy :((

ben ailesiyle bir yere gitmeyi sevmiyorum özür dilerim ama cingene gibiler. ben onlarla bir ortama girmeye utaıyorum bunu söylerken ALLAH bana cok günah yazıyor biliyorum ama... napimm.. arkadas cewreside beni açmıyor hiç.. arkadasıının eşi ortamda çişim geldi diyen biri nelerini seveyim de görüşeyim.. ayyyy :((

o zaman çingene gibi oğluyla niye evlenme yolundasın :ssz:

hem parasız hem ailesi çingene gibi ayrıl o zaman :19:

Sen bu işten vazgeç en iyisi...

İstanbul'a kendi çevrenle gitmeyeceksin.
Tamamen nişanlının ve onun ailesinin çevresine gireceksin.
Nişanlının arkadaşları,ailesinin akrabaları,ahbapları,birlikte gezmeler,akraba ve arkadaş ziyaretleri...
Yapamayacaksın gibi görünüyor.

Sen bu işten vazgeç en iyisi...

İstanbul'a kendi çevrenle gitmeyeceksin.
Tamamen nişanlının ve onun ailesinin çevresine gireceksin.
Nişanlının arkadaşları,ailesinin akrabaları,ahbapları,birlikte gezmeler,akraba ve arkadaş ziyaretleri...
Yapamayacaksın gibi görünüyor.

:((( çok üzülüyorum ailemden uzaklarda evlenmek. Ağrıma gidiyor nefesim kesiliyor düşününce. hep bir tarafım eksik olucak ha deliler gibi mutlu olsam amenna yine sabrederim avınmak cok daha kolay olur. keyfim yerinde olursa bol bol da gelir giderim.. ama işteee:( ben onun ailesiyle akrabalarına gitmek zorunda mıyım ki :( zaten çok bağlı bi sülale yok onlarda

Bence sürekli ailesi, yaşam koşulları, yaşayacağınız şehir gibi etkenlerin üzerinde duruyorsunuz. Bunlar tek başına, bir evliliği yürütecek ya da sonlandıracak faktörler değildir. Bence evlilik kurumunun temel dayanaklarını ve nişanlınızla neden bir arada olduğunuzun cevabını bir düşünün.

hemen yarın boz bu nişanı....daha fazla masrafa sokmadan insanları... bitir bu işi....evlendiğinde standartların düşecek ve sen mutsuz olacaksın...aklında çok fazla soru işareti var ve el bebek gül bebek büyütülmüşsün....yürümez bu evlilik...

Back
X