- 23 Mayıs 2009
- 14.505
- 15.976
- 823
- Konu Sahibi Birhamisss
-
okul gezılerı falan yokmu onlara katıl uygun fıyatlı gezıler oluyor onlarla gezersın hem sosyal ortam olur....Belki çok saçma gelebilir size ama bu benim içimde o kadar büyük bir dert ki .. üniversite öğrencisiyim. maddi durumumuz normal fakat babam gezmeyi hiç sevmediği için okul ev . Ailemi çok seviyorum fakat kapana kisilmis gibi hissediyorum. Istanbul a gitmek en en büyük hayalim. Kız kulesinin karşısında çekirdek citlemek . Akşam vakti boğazı izlemek. Bunun için sizce her gün evdekilere catmaya devam etmeli miyim( ya kocam da gezmeyi sevmeyen biri olursa ..
Anadolu yakasında mısın cancağzım?Kız Kulesi karşısında çekirdek çitlemek mi?Bacım sen iyi niyetli ve masum birisin bence bak senin hayalini yerim ben, valla gel ben gezdireceğim seni Kız Kulesi'ne yemeğe gideriz karşısında boşver çekirdek çitlemeyi
Öyleyim canımın içi.Anadolu yakasında mısın cancağzım?
Üniversite yıllarım oralarda geçti. Çok severim Anadolu yakasınıÖyleyim canımın içi.
Benim de şimdi geçiyor valideciğim, valla burası cennet sayılırrÜniversite yıllarım oralarda geçti. Çok severim Anadolu yakasını
Ne güzel anlatmisiniz :) inşallah inşallah :)Doğma büyüme İstanbulluyum, benim de babam okumak için çok küçükken; şu anda koca koca sitelerin, rezidansların olduğu birçok yer bostanlıkken gelmiş , bence o dönemler çok daha güzelmiş ; doğallığı bozulmamış, her yere gulyabani siteler dikilmemişken, insanları daha nezih, semtleri daha az kalabalıkken ..
Şimdilerde ise burada yaşarken ; kalabalıktan, sokaklardaki o kargaşadan, trafikteki kabadayılardan korkup, bıkıp terkedip gitmek istiyor insan bu şehri ,
Lakin İstanbul'da doğup büyüyenler olarak ; Başka bir şehre 3 gün gezintiye gitsek, 4.gün burnunda tütüyor insanın , öyle de bir duygu ile bağlıyız bu şehre, çok seviyoruz ama maalesef yaşarken bıkıyoruz :)
İstanbul demek ; Emirgan sahilinde Deniz havasını içine çekmek, korularında yüzyıllık ağaçların gölgesinde geçmişe dalmak, saraylarında tarihin izlerine dokunmak , Eminönü'nde balık ekmek yemek, Ortaköy gezintisi , Boğaz turu yapmak, camiilerin mimarisine hayran olmak, aynı semtte dahi 5-6 camiden birden ezan seslerini duyabilmek....
Bunlar ve daha sayamadığım birçok güzelliği ile İstanbul kesinlikle gezilip görülmeli.... İnşallah nasip olur size de... Hayat insana neler getirir bilinmiyor , Allah büyük ...
Ve Allah kalbinize bu denli istek ve İstanbul sevgisi verdi ise, vuslat da yakındır inşallah :) geldiğinizde doya doya gezin lütfen .. :)
Bunu okurken bile Kiskaniyorum biliyor musunuz :) ben bazı şeylere çok anlam yüklerim elimde değil. Böyle siz bunlara sahipken basit basit anlatmaniza o kadar şaşırıyorum ki . Sanırım bende kayseri de fazla sakin olmaktan bikmisim :)İstanbul'da oluncada heryer gezilmiyoki tatlım.
Bekarken kalamışta oturuyodum akşam gece Gündüz demeden insanlar gezmeye geliyodu ben milleti anlamıyodum.
Evlenince modaya taşındım burdada bir dondurma kuyruğu almış başını gitmiş kaldırımdan geçemiyorsun. Yazın güneş kışın soğuk bi kere camdan denize izlemedim.
İlkokul ortaokul üsküdarda okudum hergün kızkulesinin önünden geçtim daha hiç çitlemedim :)
Avrupa yakası desen çoğu yerini bilmem trafik korkutuyo
Öğretmen olarak en azından Doğu görevimi yapmış olur hemde tadını çıkarırım. Zaten sanırım öğretmen maaşım anca yeter ve o parayla ben kayseri de daha rahat yaşarım o yüzden kalıcı olmam :)17 senedir İstanbulda oturuyorum daha Kız Kulesine gezmeye gitmek nasip olmadı karşıdan bakıp geçtim o da anca 2 keredir. Arada vapura bindiğimde de gördüğüm oldu. :) Yani diyeceğim o ki İstanbulda yaşarsan asla tadını çıkaramazsın eğer çok paran yoksa tabi. Paran varsa beşiktaş,taksim oralarda otururum dersen o ayrı. Yoksa diğer semtlerde denizi görmeden akşam olsa da kendimi eve atsam diye hayal kuruyosun ancak. Denizi görmeden aylarım geçti benim İstanbulda.Bu dediklerim orda yaşamayı düşünüyorsan ama gezmek için geliceksen yine maddiyata bağlı olarak heryerini gezer tadını çıkarabilirsin tabi ki.
Çok tatlisiniz gercekten :)Kız Kulesi karşısında çekirdek çitlemek mi?Bacım sen iyi niyetli ve masum birisin bence bak senin hayalini yerim ben, valla gel ben gezdireceğim seni Kız Kulesi'ne yemeğe gideriz karşısında boşver çekirdek çitlemeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?