Istanbul'a hiç gitmemiş olmak...

bende üniye giderken aktarmalı gidiyodum istanbuldan. sadece içinden geçtim ve gittiğim tek yer esenler otogar :) tvde o trafik çilesini gördükçe çok şükür istanbulda yaşamıyorum diyorum. ben burda istediğim her yere en geç yarım saatte gidebiliyorum ve hiç özenmiyorum.
sende o trafikle boğuşurken, kız kulesinde çekirdek yeme hayalinden soğursun valla

Doğma büyüme İstanbulluyum, benim de babam okumak için çok küçükken; şu anda koca koca sitelerin, rezidansların olduğu birçok yer bostanlıkken gelmiş , bence o dönemler çok daha güzelmiş ; doğallığı bozulmamış, her yere gulyabani siteler dikilmemişken, insanları daha nezih, semtleri daha az kalabalıkken ..

Şimdilerde ise burada yaşarken ; kalabalıktan, sokaklardaki o kargaşadan, trafikteki kabadayılardan korkup, bıkıp terkedip gitmek istiyor insan bu şehri ,
Lakin İstanbul'da doğup büyüyenler olarak ; Başka bir şehre 3 gün gezintiye gitsek, 4.gün burnunda tütüyor insanın , öyle de bir duygu ile bağlıyız bu şehre, çok seviyoruz ama maalesef yaşarken bıkıyoruz :)
İstanbul demek ; Emirgan sahilinde Deniz havasını içine çekmek, korularında yüzyıllık ağaçların gölgesinde geçmişe dalmak, saraylarında tarihin izlerine dokunmak , Eminönü'nde balık ekmek yemek, Ortaköy gezintisi , Boğaz turu yapmak, camiilerin mimarisine hayran olmak, aynı semtte dahi 5-6 camiden birden ezan seslerini duyabilmek....
Bunlar ve daha sayamadığım birçok güzelliği ile İstanbul kesinlikle gezilip görülmeli.... İnşallah nasip olur size de... Hayat insana neler getirir bilinmiyor , Allah büyük ...
Ve Allah kalbinize bu denli istek ve İstanbul sevgisi verdi ise, vuslat da yakındır inşallah :) geldiğinizde doya doya gezin lütfen .. :)

gezmeye git ama yaşamaya kalakrsan pişman olursun diyeyim bacım otur oturduğun yerde hayaylin bumu cidden??? dünyada kurulacak ne hayaller var yaaaa bu mudur yani ....

okul gezılerı falan yokmu onlara katıl uygun fıyatlı gezıler oluyor onlarla gezersın hem sosyal ortam olur....
aılenden bekleme herseyı, kendın dunyayı kesfedememısken evlenmeyı de dusunme..
ben turkıyenın %70 ını gezdım aılemle ve onlar olmadan..
yurt dısında bıkaç ulke gezdım, bırıne yalnız gıttım 3 ay kaldım(work & travel ile), diğerine turla uc kız gıttık, bırıne esımle sevgılıyken gıttık, dıgerıne de ıs ıcın gıttım, esım bana eslık eder , aılemde gezmeyı seven ınsanlar ama ben kımseye baglı kalmadan yalnızda cok yer gezdım.. hersey sızın elınızde bence...
hem bu yıllar gerı gelmez bıraz acılın dıs dunyaya..

benimde çocukluk hayalimdi, en yakın arkadaşın istanbula tayin olduktan sonra fırsat kolladım ve sizin gibi kız kulesini görmek için can atarken bir gün karşısında oturmak gırsatı buldum (çekirdek çitlemek aklıma gelmedi benim )
dilerim siz de bir gün hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İnşallah bir gün gelir hayalini gerçekleştirirsin ben doğma büyüme istanbuldayım toplasan 3 5 kere kız kulesinin oralara gitmişimdir trafik çilesi yüzünden :) Ama şöyle bişeyde var tabi istanbul gibi bir şehir yok şehir dışına çıkınca hemen özlüyorum gelmek istiyorum buranın bu karmaşasına alışmışız demek:)

17 senedir İstanbulda oturuyorum daha Kız Kulesine gezmeye gitmek nasip olmadı karşıdan bakıp geçtim o da anca 2 keredir. Arada vapura bindiğimde de gördüğüm oldu. :) Yani diyeceğim o ki İstanbulda yaşarsan asla tadını çıkaramazsın eğer çok paran yoksa tabi. Paran varsa beşiktaş,taksim oralarda otururum dersen o ayrı. Yoksa diğer semtlerde denizi görmeden akşam olsa da kendimi eve atsam diye hayal kuruyosun ancak. Denizi görmeden aylarım geçti benim İstanbulda.Bu dediklerim orda yaşamayı düşünüyorsan ama gezmek için geliceksen yine maddiyata bağlı olarak heryerini gezer tadını çıkarabilirsin tabi ki.

Geçen hafta Beşiktaş' ta kahvaltı yaptık, oradan Üsküdara geçtik. Fetih Paşa korusu, Kadıköy derken akşam oldu. Kız kulesine 2. gidişim 26 yıllık hayatım boyunca, nasılsa burada yaşıyoruz diye mi? Yoksa trafik çilesi midir insanın gözünü korkutan bilmiyorum ancak fırsat bulabildik. Özellikle Üsküdar' ın iskeleden inince yolun tam karşısında kalan evlerinde, denize nazır yaşamayı çok isterdim.

Ülkemin karış karış her toprağını gezmek mümkün olsa keşke..

İnşallah İstanbul hayalini gerçekleştirebilirsin..

İstanbul'da oluncada heryer gezilmiyoki tatlım.

Bekarken kalamışta oturuyodum akşam gece Gündüz demeden insanlar gezmeye geliyodu ben milleti anlamıyodum.

Evlenince modaya taşındım burdada bir dondurma kuyruğu almış başını gitmiş kaldırımdan geçemiyorsun. Yazın güneş kışın soğuk bi kere camdan denize izlemedim.

İlkokul ortaokul üsküdarda okudum hergün kızkulesinin önünden geçtim daha hiç çitlemedim :)

Avrupa yakası desen çoğu yerini bilmem trafik korkutuyo

Ne güzel anlatmisiniz :) inşallah inşallah :)

Tek derdiniz bu olsun. Muhakkak birgün yolunuz düşer,gelip görürsünüz.
Ben istanbulda oturuyorum 1 yıl olmuştur Salacak tarafına gidip kız kulesini görmeyeli. Yani ha deyince bizde gidemiyoruz burada yasamamıza rağmen. En son iki hafta önce 6 saatte karşıya gećince boğaz manzarasından bile zevk alamadım.
İnşallah birgün hayalinize ulaşırsınız.

Bunu okurken bile Kiskaniyorum biliyor musunuz :) ben bazı şeylere çok anlam yüklerim elimde değil. Böyle siz bunlara sahipken basit basit anlatmaniza o kadar şaşırıyorum ki . Sanırım bende kayseri de fazla sakin olmaktan bikmisim :)

Çok yasa
Öğretmen olarak en azından Doğu görevimi yapmış olur hemde tadını çıkarırım. Zaten sanırım öğretmen maaşım anca yeter ve o parayla ben kayseri de daha rahat yaşarım o yüzden kalıcı olmam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…