istanbul'a zorunlu tayin ve KORKULARIM..

Gözünüzü korkutmak gibi olmasın da o dediginiz elit semtler yok artık istanbulda. Ancak sitede oturursanız o da siteden çıkınca yine heryer aynı. Belki beşiktaş ya da caddebostanda oturursanız rahat olursunuz. Onun dışında istanbul u bitirdiler. Aynı sizin gibi tayinle geldik çekmeköy deyim. Gideceğim güne adaklar adadım. Yaşanacak yer çekilecek dert değil istanbul.

Arkadaşlar yazmış canım ama Namık Kemal , armağanevler çarsıya yakın yerler En olmadı çakmak mah falan uygun olur eşinin işine göre ümraniye üsküdardan daha iyi olur
1.000 lira değil de 150 e rahat bir ev bulursun merak etme

Ümraniye ile Üsküdar ı nasıl birbirine benzettiniz anlamadım ki kentsel dönüşüm var o eski binalar yıkılıyor arkadaşımın evi Bağdat caddesindeydi yıkıldı 6 ayda fıstık gibi bina çıktı eski banyolu tuvaletli evde oturmayın şakın bina eski de olsa içine tadilat olsun ben de o bölgede Ataşehir i tercih ederdim evet İstanbul da kiralar çok arttı

Anadolu yakasi avrupaya gore daha sakindir trafigi daha azdir.
Bende ankaradan istanbula gelin geldim seni cok iyi anliyorum hemde avrupa yakasinda bağcılara hani haberlerde gorudugunuz esenler gungoren bagcilar bermuda seytan ucgeni varya iste oraya.
Evet baslarda korkuyorsun ankaraya alisan biri icin istanbul asiri duzensiz kalabalik gurultulu korkutucu geliyor ama fazla degil 2 ayda alisirsin ben 1. Aydan sonra her yere kendim rahatlikla gitmeye basladim. Ozellikle toplu tasimalari kullanmaya calis hem trafik acisindan hemde sehri ogrenmen icin buyuk avantajlı. Okul konularında yardimci olamayacagim ama icin rahat olsun oyle gozunu korkutma. Ve gercekten ne kadar burayi sikayet etsede ysayanlar bir sure sonra bagimlilik yapiyor. Baska yerde yasamak zor geliyor.
İnsanlar bagcilar diye duyunca hortlak gormus gibi oluyor ama hicte oyle degil. Mahalleme komsularima kose basi serserilerimize bile alistim gozun korkmasin

Sagolun hadi hayirlisi hakkimizda..simdi tayin olayimiz 10 gine netleecek suan yuzde 50 bi ihtimal var ve esim hic istemiyor cok uzuluyor bense ona gore daha atak ve heycanliyim ayni zamanda korkuda var cocuklar oldugu icin..
Hersey bi kesinlesseydi boyle beklemel en zor olani kulagim bi kere duyduya yerimde duramiyorum elim telefonda zirt pirt esimi aramak noldu noldu diye sormak istiyorum ama yapmiyorum tabi zaten gergin..

Yakın semtlerde araştırma yapın. İstanbulda ulaşım bayağı gelişmiş. Özellikle toplu taşıma. çocuğunuzun okuluna yakın olsun ona dikkat edin. Eşiniz bir yarım saatlik yol gider gelir. Geliriniz ne kadar? 2+1 mi bakıyorsunuz? 1000 liraya çok kötü evler varken 1500e güzel evler bulunabiliyor. Genelde o aralıkta değişiyor yani. Eğer arabanız varsa daha farklı yerlerden ev bakabilirsiniz. Toplu taşımaya yakın olması da fiyatı etkiliyor çünkü.

ümraniye trafiği çok sıkıntı. ataşehir önerilmiş, ataşehir güzeldir lakin ataşehir-ümraniye trafiği kilit. üsküdar-ümraniye trafiği de fena, fakat metro açılacak. ben olsam üsküdar civarında otururdum. açıp metro güzergahını inceleyin. şu devirde en önemli şey metroya yakınlık valla.

ümraniye trafik açısından çok sıkıntılı bir yer ama muhtemelen bu yıl içerisinde metro açılacak (2013 den beri bekliyoruz kendisini )
ümraniyenin içi çok pahalı, kalabalık ve fazlaca karmaşık, üsküdar ya da ataşehir yönüne doğru giderseniz fiyatlar uçacak ve trafik çilesi çekeceksiniz, o yüzden ümraniyeden çekmeköye doğru bakın, necip fazıl, esenşehir (yukarısı değil metrogarden civarı) kemerdere, madenler bölgesine bakabilirsiniz.
fiyatlar nispeten daha iyi merkeze göre, ve yine nispeten daha güvenli yerler buralar, istanbulun göbeğinde kıyamet kopsa biz duymuyoruz diyim
detay isterseniz özelden de yazabilirim burdan açık adres vermeyeyim şimdi

Ümraniye'nin en iyi yerleri Atakent, Armağanevler, Esenevler diyebilirim. Ama gözlemlediğim kadarıyla en iyisi Atakent.. Ben de yakın civardayım kira 1250 ödüyoruz.

Istanbul da yasanilmaz. 7 yılın sonunda kurtulucam çok mutluyum. Kiralar pahali trafik cabasi. Marketler pazar bile uçmuş durumda. Allah kolaylik versin şimdiden.

Namık Kemal problemli bir yer diye biliyorum.

D damdan etiketlemiş beni
Ben Pendik'teyim, gelirken yaşadığım o büyük şehir korkularını haksız çıkardı, trafiği-çevresi kötü diyemem. Rahatça gidip geliyorum kendi adıma.
Görümcem Ümraniye'de oturuyor ve hiç sevmiyor. Ziyarete gittiğimizde de vaktin çoğu o sıkışık saçma sapan trafikte geçiyor. Kalabalık ve garip bir semt, ben sevemedim. Görümcem de düzgün okul olmadığını söyleyip özelde okutuyor baştan beri.
Ben İstanbul'da 3 sene yaşadıktan sonra diyorum ki iş yerine yakın ev, eve yakın okul ve o okuldaki iyi bir öğretmeni seçmelisiniz. İstanbul'da vaktin çoğu yollarda geçiyor ve insanı sinir hastası yapabiliyor. Okullar da ne kadar iyi denilirse denilsin önemli olan çocuğunuzu okutacak öğretmenin tarzıdır. Her okulda belirli öğretmenler ön plana çıkmıştır zaten, bunları araştırmanız gerekli derim.

Ama İstanbul homojen bir şehir değil ki. Pendik İstanbul gibi değil bence, yaşanabilir bir yer. Şahsen ben seviyorum

Ümraniye tepeüstündeyiz bizde 800 liraya eski yapi bi evde oturuyoruz is dolasiliyla kiraya gectik oncesinde cekmekoyde evimiz vardi sakin yerde olsun istiyorsaniz cekmekoy uygundur ve evler yeni oldugundan verdiginiz parayada deger yani.

Avrupa yakasında en uygun evler Esenyurt tarafında tavsiye etmem ama ne kiraya ne almaya Anadolu yakasında da trafik oluyor .

Fakat bazı bölgelerde kiralar Avrupa yakasına göre uygun olabilir.

Okul araştırmak gerekli önemli olan öğretmen bence aşağı yukarı bütün devlet okulları aynı düzeyde.

Eşinin işi Anadolu yakasında ise evde orda olsun arabanda olsa İstanbul trafiği kilit oldumu boş , emniyet şeridine bile döşeme yapan milletimiz var.

Bir mahalleye girdiginde bakkalindan marketinden sokakta yuruyenlerden anlarsiniz nasil yer oldugunu tabi en onemli kriter fiyatlari.Iki adimda bir bim varsa kacin acikcasi.

Serifali mahallesine bakin orada daha rahat edersiniz pahali ama istediginiz ozelliklerde.

Ilginiz icin cok tesekkur ederim bugun tayin islerinin bir bolumu gerceklesmis ve kademe kademe gonderceklermis biz ilk kademede yokuz esim baya sevibcli biz kaliriz belki diye umutlu..
Ben kendimi baya alistirmistim suan kalcaz demek icin erken ama 15 gune netlescek iyice hadi hayirlisi yine kesinlesince yine yazarim cok tesekkurler fikirler farkli farkli olsada bana okul icin filan cok yol gosterici yorumlariniz oldu cok sagolun kizlar
Bu arada yamanevler ise cok yakin ve esimin is arkadaslari ordan tutmus evi nasildir bilen varmi yamanevleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…