- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın da o dediginiz elit semtler yok artık istanbulda. Ancak sitede oturursanız o da siteden çıkınca yine heryer aynı. Belki beşiktaş ya da caddebostanda oturursanız rahat olursunuz. Onun dışında istanbul u bitirdiler. Aynı sizin gibi tayinle geldik çekmeköy deyim. Gideceğim güne adaklar adadım. Yaşanacak yer çekilecek dert değil istanbul.Kizlar bide umraniye dusunuyorum diyelim orasi kocaman semtmis hani orta karar mahallede rast gelebilir hic gidipmeyecek ters bi mahallede olabiliyomus ben nerden bilcem hangi mahallesi cocluk cocukla abest olmayan oturulabilcek bi yer nerden biliyim offff
Ümraniye ile Üsküdar ı nasıl birbirine benzettiniz anlamadım ki kentsel dönüşüm var o eski binalar yıkılıyor arkadaşımın evi Bağdat caddesindeydi yıkıldı 6 ayda fıstık gibi bina çıktı eski banyolu tuvaletli evde oturmayın şakın bina eski de olsa içine tadilat olsun ben de o bölgede Ataşehir i tercih ederdim evet İstanbul da kiralar çok arttıistanbulda yaşamadım ama ümraniye, üsküdar güzel ve rahat semtlerdir. anadolu yakasının ulaşımı rahat olan, genel anlamda korunmuş bölgesidir. ben olsam üsküdar ağırlıklı ev aradım ki ümraniyeye de çok yakın tüm otobüsler de geçiyor.
fiyatları inanın nasıl bilmiyorum ama arkadaşım 5 yıl boyunca bulgurlu da yaşadı komuları falan çok düzgündü. evet evler biraz eski lavabo, tuvalet bir oluyor ama istanbul'da genelde öyle...
orta düzeyde iyi bir evde yaşayan arkadaşım vardı bağcılardaydı evi. ev alma komşu al tam olarak uyuyordu
Namık Kemal problemli bir yer diye biliyorum.Arkadaşlar yazmış canım ama Namık Kemal , armağanevler çarsıya yakın yerler En olmadı çakmak mah falan uygun olur eşinin işine göre ümraniye üsküdardan daha iyi olur
1.000 lira değil de 150 e rahat bir ev bulursun merak etme
D damdan etiketlemiş beni
Ben Pendik'teyim, gelirken yaşadığım o büyük şehir korkularını haksız çıkardı, trafiği-çevresi kötü diyemem. Rahatça gidip geliyorum kendi adıma.
Görümcem Ümraniye'de oturuyor ve hiç sevmiyor. Ziyarete gittiğimizde de vaktin çoğu o sıkışık saçma sapan trafikte geçiyor. Kalabalık ve garip bir semt, ben sevemedim. Görümcem de düzgün okul olmadığını söyleyip özelde okutuyor baştan beri.
Ben İstanbul'da 3 sene yaşadıktan sonra diyorum ki iş yerine yakın ev, eve yakın okul ve o okuldaki iyi bir öğretmeni seçmelisiniz. İstanbul'da vaktin çoğu yollarda geçiyor ve insanı sinir hastası yapabiliyor. Okullar da ne kadar iyi denilirse denilsin önemli olan çocuğunuzu okutacak öğretmenin tarzıdır. Her okulda belirli öğretmenler ön plana çıkmıştır zaten, bunları araştırmanız gerekli derim.
Ümraniye tepeüstündeyiz bizde 800 liraya eski yapi bi evde oturuyoruz is dolasiliyla kiraya gectik oncesinde cekmekoyde evimiz vardi sakin yerde olsun istiyorsaniz cekmekoy uygundur ve evler yeni oldugundan verdiginiz parayada deger yani.Evet istanbullular
Cok tedirginim cok ürkuyorum cunku istanbul hakkinda hic bir fikrimiz yok ve iki kucuk cocuk var
Tayin isi zorunlu..ve esimin calisacagi yer UMRANIYE DE
simdi baslica kaygilarimi yazayimda az biraz fikir veriniz
1_ Kiralar inanilmaz yuksek geldi soyle soyleyim burda 1000 liraya cok guzel evlerde oturuluyor internetten baktigimds umraniye ve yakin cevresi cok pahali 1000 lira olan evler dokuntu yikik dokuk bodrum kati..bakinca bile allahim biz yandik dedim
2- hangi semt iyi hanginde hic oturulmaz hangi okula cocuk verilir hic bisey bilemiyorum
Bi elimde kucuk kizim digerinde 8 yasindaki kizim ve okul yollari...okul eve yakin olmali ama evi nasil neye gore tutcaz hani cocuklu bi ailenin oturmasi yada hic oturmamasi gereken yerleri filsn hic bilmiyoruz
Bide sanki heran orda basimiza bisey gelir gibi tuhaf bi korku vsr sacma belki ama kolay degil bambaska bi sehir sifirdan bi duzen..
Tabiki esime bunlardan bahsetmedim o benden daha cok tedirgin ben yapici konusuyorum hallederiz alisiriz alisan nasil aliyo diyorum ama aslinds korkuyorum
Biseyler onerirsiniz belki diye actim konuyu
Bir mahalleye girdiginde bakkalindan marketinden sokakta yuruyenlerden anlarsiniz nasil yer oldugunu tabi en onemli kriter fiyatlari.Iki adimda bir bim varsa kacin acikcasi.Kizlar bide umraniye dusunuyorum diyelim orasi kocaman semtmis hani orta karar mahallede rast gelebilir hic gidipmeyecek ters bi mahallede olabiliyomus ben nerden bilcem hangi mahallesi cocluk cocukla abest olmayan oturulabilcek bi yer nerden biliyim offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?