İstanbul’da 4 bin lira maaş ile yaşanır mı?

Yaşanır niye yaşanmasın. Önceden olsaydı sosyal biriyseniz zor derdim ama şimdi pandemi yüzünden zaten sosyalleşemiyoruz. Ayrıca dört bin fena bir rakam değil, en azından sadece kendinizi düşünmek zorundasınız, çoluk çocuk masrafı da yok, ay sonu sıkışsanız bile bi çorbayla idare edersiniz ki sanmam o hâle geleceğinizi. Korkmayın maaşınız yeter lüks takılmazsanız.

bu konunun çerçeveletip duvara asılması gereken yorumu bu bence :) evet zor ama çok lüks zevkleriniz yoksa gayet de yaşanabilir. yalnız istanbullu olarak istanbuldan kaçma derdindeyim ben de şahsen çünkü gittikçe artan nüfus başta kirlilik ve trafik olmak üzere güzelim şehri yaşanmaz hale getiriyor. hele ki vakaların yarıdan fazlasının burda olduğunu düşününce iyice sıkıntı geliyor...
Ben de İstanbulda yaşamıyorum yaşamayı da düşünmem. Ama bunca insan yaşayabiliyorsa konu sahibi de yaşar. Avrupa da ortalama bir ülke büyüklüğünde bir şehirden bahsediyoruz. Milyonlarca insan yaşıyor. Bunun içinde kimleeer kimler var. Ama yorumlara bakarsanız sanki İstanbul sadece çift maaşlı , evi ve arabası olan, borcu olmayan insanlara tahsis edilmiş sanırsınız 😄 Allah sizin de gönlünüze göre versin, inşallah rahat edeceğiniz şartlarda bir hayatınız olur.

Mesleğin nedir? İstanbul’da yaşamak sana bir şey katacak mı kariyerinde? Senin için gerekliyse evet katlanılır. Ama rahat yaşamazsın.

İstanbul da yaşayan milyonlarca insan var. Forum üyelerinin çoğu da İstanbulda. Kimse oraya bir kişi daha yerleşsin istemiyor ve böyle bir konu açıldığında olmaz olmaz diye tutturuyorlar.
Asgari ücret her yerde aynı değil mi? İstanbulda bir gelir kotası mı var , hayat pahalı diye maaşlar 10 binden falan mı başlıyor? Her şehrin her bütçeye göre yeri vardır, öyle ya da böyle yaşanılır. Konu sahibi ( yorumlarda gördüm) boşanmış, ailesiyle sıkıntı içinde yaşayan bir kadınmış.Bu şekilde çok daha rahat edeceği kesin. Asla olmaz, değmez, açlıktan geberirsin diye yorum yazıp moral bozmanın alemi yok. Bunca asgari ücretli insan nerde yaşıyor?
Boşandım, ailemden bıktım yurt dışında yaşamak istiyorum deseydi hobaaaa koş koş bir şekilde halledersin gerekirse garsonluk yaparsın mesajları havada uçuşurdu.

belki konu sahibi biraz daha detay vermeliydi. Şu an yaşadığı yer ve aldığı maaşla bir kıyas yapabilsek. Mesleğini bilsek. Beklentisini, şartlarını bilsek ona göre yorum yapardık. küçük ilçede 3000 alıyorsa 4000 için istanbula gelinmez mesela.

İstanbulda bı kamu kurumunda çalışıyorum. Maaşım ortalamanın üstünde. Aylık giderlerim:
1350 kira
250- 550 faturalar ( yaz kis )
50 akbil
1000 Yeme içme ( max )

Çalıştığım icin zaten evde aksamdan akşama yemek yiyebiliyorum. O da usendigim için salata yoğurt ton balığı vs gecistiriyorum çoğu zaman. Evimde çeşit çeşit meyve eksik olmaz. Kuruyemiş kayisi hurma vs yemeyi de severim o yüzden eksik etmem. Ve kardeşim de çoğu zaman benimle kaldığı için de dolap hep doludur. Kardeşim yokken yemek masrafi cok çok düşer.

Ya da daha basit hesap yaparsam barınma ulaşım ve fatura giderlerim 2000 TL civari. Konu sahibinin de benzer olacağını dusunursek geriye 2000 TL si kalır o da haftalık 500 TL eder. Haftalık 500 TL ye de insan yer içer gezer diye düşünüyorum

Ben de İstanbulda yaşamıyorum yaşamayı da düşünmem. Ama bunca insan yaşayabiliyorsa konu sahibi de yaşar. Avrupa da ortalama bir ülke büyüklüğünde bir şehirden bahsediyoruz. Milyonlarca insan yaşıyor. Bunun içinde kimleeer kimler var. Ama yorumlara bakarsanız sanki İstanbul sadece çift maaşlı , evi ve arabası olan, borcu olmayan insanlara tahsis edilmiş sanırsınız 😄 Allah sizin de gönlünüze göre versin, inşallah rahat edeceğiniz şartlarda bir hayatınız olur.
Yani yasanir da nasil yasanir, mesele o. En basit zevkler bile iskenceye donusebiliyor. H.sonu arabayla bir yere gitmek, park yeri bulmak hep bir sinir harbi. Ki ben Anadolu yakasinda, nispeten sakin sayilabilecek bir bolgede yasiyorum ama burasi bile artik eskisi gibi degil. Neyse zaten kisitlamalar geldi o da kalmadi ama bu konu tamamen kisinin aliskanliklari, beklentileriyle alakali. Disarda fazla yemem, bogaz havasi almak yeter, evimle isim de yakin olacak diyorsa konu sahibi buyursun tabii. Tedbili mekanda ferahlik vardir her zaman :)

Kızlar merhabalar. Bugün daha önceden görüştüğüm bir yerden haber aldım. İstanbul’da bir iş. Yaklaşık 4 bin lira geliri olacak bir iş. Küçük şehirde yaşıyor olsaydım çok mutlu olurdum. Ama İstanbul olunca kafam karıştı. Tek başıma ev tutmam gerekicek. Kira, faturalar vs yapabilir miyim bilmiyorum. Yeter mi bu para bilmiyorum. Ne dersiniz?
Yetmez

Back
X