İstanbul'da ev almak

cevaplarınız karşısında şok içindeyim.
hala ben mi yaptım, suçlusu ben miyim demiş durmuşsunuz.
ne yazdığımı zerre anlamamışsınız
Yazdıklarınızı gayet anladım.Asıl siz benim yazdıklarımı anlamak istemiyorsunuz.Günah keçisi seçmişsiniz tüm ülke sorunlarından ben sorumluymuşum gibi. Sizin gibiler diye diye bir ötekileştirme çabası.Beni sizden farklı kılan nedir.Sorularıma da cevap vermediniz.
dün de birine sataştınız burada, aile evindeysen yatırım hırsın yok gibi bişeyler söylediniz. garip bir zihniyettesiniz.
Kimseye sataşmadım,üçüncü bir şahısla olan diyaloğumu kendisi ile burada konuştuk yanlış anlaşıldığımı ifade ettim o da beni anladı,siz konunun neresindesiniz?

Aklı olan istanbul’da kalmaz ordan bir şey de almaz. Ben istanbul depreminin çok uzun zamanının kaldığını düşünmüyorum. Hatayda falan bile bu kadar rant ve yolsuzluk döndüyse istanbul gibi bir yerde neler olmuştur hayal bile etmek istemiyorum. Bu kadar büyük ciddi bir risk varken insanların istanbul diye diretmesini de anlamıyorum. Geçen tvde haber var kadının biri çıkmış 5 yıldır evi çürük raporlu orda öyle oturuyo hala. Yani evin yıkılması için depreme bile gerek yok ve oturabiliyo bi de istanbulda yani. Bu tür insanları anlamakta güçlük çekiyorum sen zaten yaşamıyosun istanbulda sürünüyosun git memleketine üç harfli marketlerde işe gir adam gibi yaşa bari senin daha istanbulda ne işin var. Bu insanlar o evler tepelerine yıkıldığında nerde devlet diyecekler ve maalesef yine bu ağır yükü dürüst düzgün sıradan vergisini veren vatandaş sırtlayacak. İnsanların önce kendini düşünmesi lazım, istanbula yüzyıllar önce yapıldığı gibi artık göç yasağı gelmesi lazım artık oraya insan alınmaması lazım ve tersine anadoluya göç başlaması lazım. Olası bir yıkımda ne dask ne sigorta doğru dürüst bişi karşılamıyor ama insanlar da hala istanbuldan vazgeçmiyor ne diyelim bedelini ödemeyi göze alan evini de alsın geçsin otursun. Kendini düşünmeyeni kimse düşünmez.

Şehir çok güzel, boğazı seyretmek zevkli ama doğup büyüdüğüm şehir olmaktan çıkalı çok oldu, ben 90’lara kadar ki İstanbul’dan bahsediyorum aslında:KK43: boğazın yeşille buluştuğu güzellikleri şu an İstanbulda olanlar yaşayamıyor çünkü şehri kapasitesinden fazla insanla doldurdular, her yer bina her yer insan, doğru dürüst yeşil alan kalmadı.

70’li yıllarda İstanbul‘dan Tekirdağ‘a giderken ki yol güzergahı Avcılar Büyükçekmece Beylikdüzü üzerindendi, o zamanlar Beylikdüzü, Avcılar diye bir ilçe bile yoktu, oralar ağaçlık alanlardı, daha 4-5 yaşlarındayken kavak ağaçları ve sonrasında Tekirdağ’a yaklaştıkça sapsarı ayçiçek tarlaları arasında yol aldığımızı hatırlıyorum, artık ne kadar yeşil alan kaldı ne kadar ağaç var bilemiyorum zira her geldiğimde İstanbul’u biraz daha tanıyamaz oluyorum, Taksimde saksıda ağaç manzaraları gördüm çok üzüldüm şahsen.

Dünyanın en muhteşem şehirlerinden biri olabilecekken, adına şiirler yazılan şehir nefes alınamaz hale geldi.
sizi o kadar anlıyorum ki. Sizden daha gencim 90 senesi istanbul doğumluyum. Her yaz büyükadaya giderdim hala gidiyorum ama adanın havası tamamen gitti, her taraf çılgın gökdelenler bunun sonucunda çılgın bir kalabalık oldu. Eski 2 katlı İstanbul evlerinin tek tük kalanları da yıkılıp birbirinden çirkin soğuk gökdelenlere dönüşüyor. Gerçekten de dünyanın en güzel şehrini koruyamayıp çılgın bir beton yığınına çevirdik. Artık çok çirkin bir şehir İstanbul

Yeminle hiç bir şeye hevesim kalmadı.
Okuduklarım, düşüncelerim.
İstanbul'dan gitme fikrim.
Ama nereye gidecegiz ?
İşlerimiz burada.
Ben gitsem çocugumla, eşim burada kalmak zorunda.
Memur değiliz ki tayin isteyelim, öyle bir çıkmazın içindeyim ki, anlatamam.
Çok moralim bozuk.
Doktorum Konya`dan ev bakin, gecekondusu olmayan, belediyeleri iyi calisan, tiklim tiklim ust uste yasanmayan bir sehir. Sanayisi cok buyuk, is imkani fazla, goc aliyor o yuzden. Apartman alti ofisli muteahhitler de var, buyuk koklu insaat sirketleri de var, kooperatifler de var. TOKI`nin yani sira burada belediyelerin yaptigi konutlar var, bulabilirseniz onlari tavsiye ederim cunku hem saglam hem de estetik yapiliyor (TOKI evlerinin janjanlisi, kapali otoparkli cocuk parkli ankastreli vs). Kiraya verir yine Istanbul`da yasarsiniz isterseniz. Ileride goc etmek icin de iyi bir sehir konya ama zaman ne gosterir bilinmez tabi. Hayirlisi olsun hakkinizda.

Yazdıklarınızı gayet anladım.Asıl siz benim yazdıklarımı anlamak istemiyorsunuz.Günah keçisi seçmişsiniz tüm ülke sorunlarından ben sorumluymuşum gibi. Sizin gibiler diye diye bir ötekileştirme çabası.Beni sizden farklı kılan nedir.Sorularıma da cevap vermediniz.

Kimseye sataşmadım,üçüncü bir şahısla olan diyaloğumu kendisi ile burada konuştuk yanlış anlaşıldığımı ifade ettim o da beni anladı,siz konunun neresindesiniz?
Türkçe'den Türkçe'ye tercüme yapmakla uğraştırmayın beni :)

siz vermezsiniz ben verdim ta 2014 senesinde daha ortada konut sorunu yokken,Antalya için bu öngörülen bir şey.tamamen yabancı değil eşleri türk üstte de yazdım

bu sözler mi çok romantik ben mi realistim bilemiyorm.
bazı konularda umudum kalmadı,bireysel olarak bir şey elimden gelmiyor.seçime de gidiyorum ama olmuyor

Ben romantik olduğumu düşünmüyorum
Herkes kendi kapısının önünü süpürsün diyorum
Yıllardır bu düşüncedeyim
Muğla Dalyan'ı yabancılar alırkende yırtındım şimdi de aynıyım, Antalya'da turizm patlaması bahaneleriyle yerleşim olurken de aynıydım.
Evim yıkılıp yapılmadan önce ailemle yaşadığım için yıllarca kiraya verdim o zaman bu suriyeli meseleleri yoktu, Azerisi, Türkmen'i, Hollandalısı istediler ama vermedim. Bilmem nereden gelip bu ülkenin nimetlerinden faydalanmayı düşünenlerden daha öncelikli benim vatandaşım. 25 yaşında da böyleydim, 45 oldum böyleyim. Üç beş eksik alırım içim rahat yaşarım, çalışır üstünü tamamlarım. Şimdi emekli olacağım Trabzon'a taşındığımda küçük bir dükkan açmayı planlıyorum elim ayağım tuttukça üreteceğim, ben romantik değilim yaşadığım yerde onlarca insanın, hayvanın hayatına dokundum. Yeşil olsun diye onlarca ağaç diktim, onlar kesti ben yine diktim. Üretmenin, yaşatmanın şahsi bir konu olduğunu düşünmüyorum ben değişimin bireylerden başladığına inanıyorum. Ben vermedim evimi, benim gibi düşünen bazı komşularım da vermedi, çevrede işler çığrından çıkınca koca site anlaşmaya vardı, şimdi 130 haneli bir sitede kimse vermiyor, işte bu değişimdir size anlatmaya çalıştığımız bu

Türkçe'den Türkçe'ye tercüme yapmakla uğraştırmayın beni :)
Valla bana olan bu takıntınızı gerekirse uğraşın ama sebebini açıklayın yani,çünkü özel bir sebebi olamaz değil mi,tanımıyoruz bir birimizi sırf yazılarımdan yola çıkarak bu kadar üstüme gelmenizin başka bir açıklamasa varsa bilemem tabi.

Valla bana olan bu takıntınızı gerekirse uğraşın ama sebebini açıklayın yani,çünkü özel bir sebebi olamaz değil mi,tanımıyoruz bir birimizi sırf yazılarımdan yola çıkarak bu kadar üstüme gelmenizin başka bir açıklamasa varsa bilemem tabi.
size bir takıntım yok, özel bir sebebi de yok. rahatsız olmamın tek sebebi yazdıklarınız. evet sırf yazdıklarınızdan yola çıkarak üzerinize geldim. çünkü yazılarınız, bu ülkenin geleceğini düşünmüyor. papağan gibi tutturmuşsunuz ben mi yaptım, benim suçum mu diyorsunuz. siz şimdi ülke geleceğini düşünmek bana mı kaldı, ben mi kurtarıcam vatanı falan da dersiniz cevap olarak. kollektif bilince sahip olmadığınız çok belli en azından bu konularda, aşırı bencilce yaklaşıyorsunuz olaya. bakın ne demiş ATTRAENTE ATTRAENTE , sizinle tam tersi zihniyette ve kendisi gibi düşünen insanlarla bir olup koca sitede yabancıya ev vermeme konusunu başarmışlar mesela. sizde çok bana neci bir yaklaşım var. sizin gibi düşünen insanlar çoğaldı çoğaldı ve durumlar bu hale geldi diyorum ben de, neden ısrarla anlamıyorsunuz? vatandaş olarak sorumluluk sahibi olmamız gereken konularda amaaan bana ne, ben mi değiştiricem, ben miyim suçlusu, ben mi yaptım ben mi ettim dediğimiz zaman ortaya bir birlik çıkmıyor, bencillik çıkıyor. şöyle bir örnek vereyim:

siz deseniz ki, ya ben yabancıya ev kiralamak istemiyorum, evi tutacaksa benim vatandaşım tutsun.
bir başka ev sahibinin türk damarı kabaracak, diyecek ki, yabancılara ev verdikçe mahallenin/sitenin demografisi değişiyor, ben de vermiyorum.
çok vicdanlı bir başka ev sahib diyecek ki, ülkede zaten kriz var benim vatandaşım zorda, yabancıya ev vermek kiraları şişiriyor ben biraz daha düşük kiraya kendi insanıma vereyim.
bir başka ev sahibi diyecek ki, yabancılara vere vere şehirde türk kalmadı, ben de yabancıya vermiyorum.
başka bir ev sahibi şunu diyecek, ya artık ev sahipleri yabancıya ev vermemeye başladı, ben versem tepki alırım. çoğunluğa ayak uydurup ben de yabancıya ev vermiyorum.

böyle böyle domino taşı etkisi ile yabancıya ev verme sorununu çözmüş olabilirdik, ihtiyacımız olan tek şey sizin tam tersi düşüncede olan insanların çoğalmasıydı.

size bunu anlatmaya çalışıyoruz ama kolektif bilinç içermediği için sözleriniz, anlamıyorsunuz.

bu da size son yorumum, daha ne kadar basit anlatabilirim ki bunu.

sizi o kadar anlıyorum ki. Sizden daha gencim 90 senesi istanbul doğumluyum. Her yaz büyükadaya giderdim hala gidiyorum ama adanın havası tamamen gitti, her taraf çılgın gökdelenler bunun sonucunda çılgın bir kalabalık oldu. Eski 2 katlı İstanbul evlerinin tek tük kalanları da yıkılıp birbirinden çirkin soğuk gökdelenlere dönüşüyor. Gerçekten de dünyanın en güzel şehrini koruyamayıp çılgın bir beton yığınına çevirdik. Artık çok çirkin bir şehir İstanbul
Her şehrin mimari bir yapısı vardı hepsini bozduk maalesef, gökdelenler rezidanslar yine yapılsaydı ama şehirlerin mimari yapısı, doğası bozulmadan yapılsaydı, maalesef İstanbul mahvoldu diğer şehirler de mahvolmak üzere, gün gelecek nefes almak için kaçılan şehirlerde komple beton yığınına dönecek.

Nefes alacak yer kalmıyor, ne ağaç kaldı ne kuş sesleri, insanlar doğayı unuttu maalesef😔

maraş'ta yıkılan binalar neden yıkıldı?
yıkılmayanlar neden yıkılmadı?
zeminin önemi nedir?
toki evlerine neden bişey olmadı?
bu gibi soruların cevabını merak edenler için harika bir video bırakıyorum buraya.
herkes bilgilensin.

Yeminle hiç bir şeye hevesim kalmadı.
Okuduklarım, düşüncelerim.
İstanbul'dan gitme fikrim.
Ama nereye gidecegiz ?
İşlerimiz burada.
Ben gitsem çocugumla, eşim burada kalmak zorunda.
Memur değiliz ki tayin isteyelim, öyle bir çıkmazın içindeyim ki, anlatamam.
Çok moralim bozuk.
siz doktor değil miydiniz tayin isteyemiyor musunuz

Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.
Eşiniz kesinlikle haklı geç kalmadan ev alın yoksa almak iyice zorlaşacak.

size bir takıntım yok, özel bir sebebi de yok. rahatsız olmamın tek sebebi yazdıklarınız. evet sırf yazdıklarınızdan yola çıkarak üzerinize geldim. çünkü yazılarınız, bu ülkenin geleceğini düşünmüyor. papağan gibi tutturmuşsunuz ben mi yaptım, benim suçum mu diyorsunuz. siz şimdi ülke geleceğini düşünmek bana mı kaldı, ben mi kurtarıcam vatanı falan da dersiniz cevap olarak. kollektif bilince sahip olmadığınız çok belli en azından bu konularda, aşırı bencilce yaklaşıyorsunuz olaya. bakın ne demiş ATTRAENTE ATTRAENTE , sizinle tam tersi zihniyette ve kendisi gibi düşünen insanlarla bir olup koca sitede yabancıya ev vermeme konusunu başarmışlar mesela. sizde çok bana neci bir yaklaşım var. sizin gibi düşünen insanlar çoğaldı çoğaldı ve durumlar bu hale geldi diyorum ben de, neden ısrarla anlamıyorsunuz? vatandaş olarak sorumluluk sahibi olmamız gereken konularda amaaan bana ne, ben mi değiştiricem, ben miyim suçlusu, ben mi yaptım ben mi ettim dediğimiz zaman ortaya bir birlik çıkmıyor, bencillik çıkıyor. şöyle bir örnek vereyim:

siz deseniz ki, ya ben yabancıya ev kiralamak istemiyorum, evi tutacaksa benim vatandaşım tutsun.
bir başka ev sahibinin türk damarı kabaracak, diyecek ki, yabancılara ev verdikçe mahallenin/sitenin demografisi değişiyor, ben de vermiyorum.
çok vicdanlı bir başka ev sahib diyecek ki, ülkede zaten kriz var benim vatandaşım zorda, yabancıya ev vermek kiraları şişiriyor ben biraz daha düşük kiraya kendi insanıma vereyim.
bir başka ev sahibi diyecek ki, yabancılara vere vere şehirde türk kalmadı, ben de yabancıya vermiyorum.
başka bir ev sahibi şunu diyecek, ya artık ev sahipleri yabancıya ev vermemeye başladı, ben versem tepki alırım. çoğunluğa ayak uydurup ben de yabancıya ev vermiyorum.

böyle böyle domino taşı etkisi ile yabancıya ev verme sorununu çözmüş olabilirdik, ihtiyacımız olan tek şey sizin tam tersi düşüncede olan insanların çoğalmasıydı.

size bunu anlatmaya çalışıyoruz ama kolektif bilinç içermediği için sözleriniz, anlamıyorsunuz.

bu da size son yorumum, daha ne kadar basit anlatabilirim ki bunu.
Israrla benim sizi anlamadığımı savunarak uzun uzun açıklamışsınız teşekkür ederim öncelikle ama anlyacabilecek kapasitedeyim ki şu günüme gelmişim bir şekilde.

Bu ülkenin genci olarak çoğu şeye dolu olmanızı da anlayabiliyorum ama sizin de anlamadığınız öfkenizi benim gibi bireylere kusmanız,bunca kaosun göçün startına basan ben değilim,diyin ki bana yabancıya satış yasaklansın sokağa çıkalım kolektif bir şekilde ben de size katılırım ama sırf yazılarımdan yola çıkarak(her şey benim yıllar öncesi türk olmayan kişilere evimi kiralamış olmamdan başlamadı mı) siz kolektif bir şekilde ne yaptınız benden beklediğiniz şeyleri yaptınız mı?
meydanlara mı çıktınız bu pahalılğa dur demek için kiraların ev fiyatların uçmasına dur demek için. Kabak niye benim kafama patladı? Beni ne ile suçladığınızın farkında mısınız acaba?

Ben bu vatanı sizin kadar seven bir insanım bunu sorgulamak da size kalmamış kiracımın ırkından dolayı konuyu farklı yerelere çekmeye çalışmayın.
Vatanımı sevmesem,hepinizle aslında göç dalgası konusunda yabancıya satış konusunda hemfikir olmasam,size cevabım farklı olurdu
Sana ne,ev benim değil mi ister boş tutarım ister yabancıya veririm diye. Velev ki dedim buna diyebileceğiniz bir şey var mı?

Ama ben sizi anladığımı lakin isyanlarınızı bana değil de daha verimli sonuç alabileceğimiz sesimizi duyurabileceğimiz mecralara duyuralım bir tek kişi veya konu komşumla bir olup çözebileceğim meseleler değil demeye çalıştım anlatamadım.

Ben de memnun değilim şartlardan.Bu kalabalıktan.Pahalılıktan.Cebine doları koyup gelen herkesin bizden daha iyi şartlarda yaşamasına ben de razı değilim.
Ama boniva olarak ne yapabilirim? Her şey kiracılarımızı evden çıkarınca çözülecekse ona da tamamım ama siz de biliyorsunuz ki yazdıklarınız çok güzel,göğüs kabartan şeyler ama tek bireylere yüklemek ütopik.

bu da size son yorumum
Her zaman yazabilirsiniz.Olumlu olumsuz her türlü

Israrla benim sizi anlamadığımı savunarak uzun uzun açıklamışsınız teşekkür ederim öncelikle ama anlyacabilecek kapasitedeyim ki şu günüme gelmişim bir şekilde.

Bu ülkenin genci olarak çoğu şeye dolu olmanızı da anlayabiliyorum ama sizin de anlamadığınız öfkenizi benim gibi bireylere kusmanız,bunca kaosun göçün startına basan ben değilim,diyin ki bana yabancıya satış yasaklansın sokağa çıkalım kolektif bir şekilde ben de size katılırım ama sırf yazılarımdan yola çıkarak(her şey benim yıllar öncesi türk olmayan kişilere evimi kiralamış olmamdan başlamadı mı) siz kolektif bir şekilde ne yaptınız benden beklediğiniz şeyleri yaptınız mı?
meydanlara mı çıktınız bu pahalılğa dur demek için kiraların ev fiyatların uçmasına dur demek için. Kabak niye benim kafama patladı? Beni ne ile suçladığınızın farkında mısınız acaba?

Ben bu vatanı sizin kadar seven bir insanım bunu sorgulamak da size kalmamış kiracımın ırkından dolayı konuyu farklı yerelere çekmeye çalışmayın.
Vatanımı sevmesem,hepinizle aslında göç dalgası konusunda yabancıya satış konusunda hemfikir olmasam,size cevabım farklı olurdu
Sana ne,ev benim değil mi ister boş tutarım ister yabancıya veririm diye. Velev ki dedim buna diyebileceğiniz bir şey var mı?

Ama ben sizi anladığımı lakin isyanlarınızı bana değil de daha verimli sonuç alabileceğimiz sesimizi duyurabileceğimiz mecralara duyuralım bir tek kişi veya konu komşumla bir olup çözebileceğim meseleler değil demeye çalıştım anlatamadım.

Ben de memnun değilim şartlardan.Bu kalabalıktan.Pahalılıktan.Cebine doları koyup gelen herkesin bizden daha iyi şartlarda yaşamasına ben de razı değilim.
Ama boniva olarak ne yapabilirim? Her şey kiracılarımızı evden çıkarınca çözülecekse ona da tamamım ama siz de biliyorsunuz ki yazdıklarınız çok güzel,göğüs kabartan şeyler ama tek bireylere yüklemek ütopik.

Her zaman yazabilirsiniz.Olumlu olumsuz her türlü
sizinle kesinlikle aynı dili konuşmuyoruz, üzgünüm. hala ben boniva olarak ne yapabilirim, kabak neden benim başıma patladı diyorsunuz. ben anya'dayım siz konya'dasınız. iyi forumlar.

Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.
İstanbuldan asla ev almayın derim ...

sizinle kesinlikle aynı dili konuşmuyoruz, üzgünüm. hala ben boniva olarak ne yapabilirim, kabak neden benim başıma patladı diyorsunuz. ben anya'dayım siz konya'dasınız. iyi forumlar.
Ama böyle gitmek olur mu.
Bir önceki sayfada sizi o kadar alıntıladım tek tek,bir sürü soru sordum cevap vermediniz gülüp geçtiniz.Bu sayfada da milyon tane soru sordum 1 ne cevap vermediniz.

Uzatmak istemiyorum iyi forumlar diyorsanız o başka.Ama ben sizinle sohbet etmek isterim keyifle.

”Papağan gibi “ gibi kişileştirmeden hakaret etmeden tartışılan her türlü konuya açığım aklınızda bulunsun.

Size de iyi forumlar

Ama böyle gitmek olur mu.
Bir önceki sayfada sizi o kadar alıntıladım tek tek,bir sürü soru sordum cevap vermediniz gülüp geçtiniz.Bu sayfada da milyon tane soru sordum 1 ne cevap vermediniz.

Uzatmak istemiyorum iyi forumlar diyorsanız o başka.Ama ben sizinle sohbet etmek isterim keyifle.

”Papağan gibi “ gibi kişileştirmeden hakaret etmeden tartışılan her türlü konuya açığım aklınızda bulunsun.

Size de iyi forumlar
ben mi yaptım, ben mi sebep oldum, ben ne yapabilirim ki tarzında düşünmüyor olsaydınız sorularınıza cevap alabilirdiniz emin olun.
önce o düşünceden sıyrılmak gerekirdi bana göre en azından şurada konuşurken, her neyse.

beni bilen bilir, kin duyan biri değilim. bir konuda deli gibi tartıştığım hatta tartıştığım için ceza almama sebep olan bir üye ile bambaşka bir konuda hemfikir olup gerekirse onu destekleyen bir yapım, tarzım var. hiçbir şeyi kişisel algılayan biri değilimdir, fikirler çatışır sadece. kişiselleştirdiğimi düşünmeniz hakkımda bir yanılgı olur. nesini kişiselleştireyim tanımıyorum sonuçta. sadece gerçekten aynı dili konuşmadığımızı farkettim ve devam etmeye gerek duymadım. bu konuda sizinle çatışmış olmam bundan sonra sizinle her konuda çatışacağım anlamına gelmiyor. ben sizin için sanal biriyim, siz de benim için öylesiniz bu platformda.

hoşçakalın.

ben mi yaptım, ben mi sebep oldum, ben ne yapabilirim ki tarzında düşünmüyor olsaydınız sorularınıza cevap alabilirdiniz emin olun.
önce o düşünceden sıyrılmak gerekirdi bana göre en azından şurada konuşurken, her neyse.

beni bilen bilir, kin duyan biri değilim. bir konuda deli gibi tartıştığım hatta tartıştığım için ceza almama sebep olan bir üye ile bambaşka bir konuda hemfikir olup gerekirse onu destekleyen bir yapım, tarzım var. hiçbir şeyi kişisel algılayan biri değilimdir, fikirler çatışır sadece. kişiselleştirdiğimi düşünmeniz hakkımda bir yanılgı olur. nesini kişiselleştireyim tanımıyorum sonuçta. sadece gerçekten aynı dili konuşmadığımızı farkettim ve devam etmeye gerek duymadım. bu konuda sizinle çatışmış olmam bundan sonra sizinle her konuda çatışacağım anlamına gelmiyor. ben sizin için sanal biriyim, siz de benim için öylesiniz bu platformda.

hoşçakalın.
Ben de uzatmayacağım,aynı olaylara farklı bakıyoruz,hepsi bu.
Siz de hoşçakalın. Sohbetiniz için teşekkürler

Back
X