size bir takıntım yok, özel bir sebebi de yok. rahatsız olmamın tek sebebi yazdıklarınız. evet sırf yazdıklarınızdan yola çıkarak üzerinize geldim. çünkü yazılarınız, bu ülkenin geleceğini düşünmüyor. papağan gibi tutturmuşsunuz ben mi yaptım, benim suçum mu diyorsunuz. siz şimdi ülke geleceğini düşünmek bana mı kaldı, ben mi kurtarıcam vatanı falan da dersiniz cevap olarak. kollektif bilince sahip olmadığınız çok belli en azından bu konularda, aşırı bencilce yaklaşıyorsunuz olaya. bakın ne demiş
ATTRAENTE
, sizinle tam tersi zihniyette ve kendisi gibi düşünen insanlarla bir olup koca sitede yabancıya ev vermeme konusunu başarmışlar mesela. sizde çok bana neci bir yaklaşım var. sizin gibi düşünen insanlar çoğaldı çoğaldı ve durumlar bu hale geldi diyorum ben de, neden ısrarla anlamıyorsunuz? vatandaş olarak sorumluluk sahibi olmamız gereken konularda amaaan bana ne, ben mi değiştiricem, ben miyim suçlusu, ben mi yaptım ben mi ettim dediğimiz zaman ortaya bir birlik çıkmıyor, bencillik çıkıyor. şöyle bir örnek vereyim:
siz deseniz ki, ya ben yabancıya ev kiralamak istemiyorum, evi tutacaksa benim vatandaşım tutsun.
bir başka ev sahibinin türk damarı kabaracak, diyecek ki, yabancılara ev verdikçe mahallenin/sitenin demografisi değişiyor, ben de vermiyorum.
çok vicdanlı bir başka ev sahib diyecek ki, ülkede zaten kriz var benim vatandaşım zorda, yabancıya ev vermek kiraları şişiriyor ben biraz daha düşük kiraya kendi insanıma vereyim.
bir başka ev sahibi diyecek ki, yabancılara vere vere şehirde türk kalmadı, ben de yabancıya vermiyorum.
başka bir ev sahibi şunu diyecek, ya artık ev sahipleri yabancıya ev vermemeye başladı, ben versem tepki alırım. çoğunluğa ayak uydurup ben de yabancıya ev vermiyorum.
böyle böyle domino taşı etkisi ile yabancıya ev verme sorununu çözmüş olabilirdik, ihtiyacımız olan tek şey sizin tam tersi düşüncede olan insanların çoğalmasıydı.
size bunu anlatmaya çalışıyoruz ama kolektif bilinç içermediği için sözleriniz, anlamıyorsunuz.
bu da size son yorumum, daha ne kadar basit anlatabilirim ki bunu.