Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

Figolitaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
191
0
0
İstanbul
"ne bir prova gibi dikkat edilmeyen pek fazla zaten esas da olmayan.
ne de büyük bir gösteri gibi kusursuz, tersine hep aksayan. hem çok büyük, çok görkemli ve herkesin davet edildiği bir gecenin geçiştirilmiş provasıdır bu şehir, hem de yetmişli yıllarda orta anadolu kasabalarını dolaşan bir kabarenin, davullu, zurnalı ilk gece gösterisi. siz hastası olabilirsiniz belki ama ben istanbul'u hiç sevmiyorum. sadece imla kuralları yüzünden ilk harfini büyük yazıyorum.
ağdalı yazılmış şiirlerde iddia edildiği gibi görkemi varsa bu, yalnızca "bir tepeden" bakınca görülebilir ve yine ağdalı söylemek gerekirse, böyle bir şehir de ancak bir hayli uzaktan bakıldığında övülebilir.
telefon kablolarını yerleştirmek için binlerce çukur kazmış bir işçinin, annesinin hatırını sormak isterken, umumi telefonlara jetonlarını kaptırdığı bu sokaklar, bir yakasından diğerine geçecek parası olmayanların asya ile avrupa'yı bağlıyor diye övündüğü bu iki dişli kent, yıllarca musluklarından tek damla su akmadığı için midir bilinmez, yaşayanlarını bir kaşık suda boğmakta pek tecrübelidir.
ne, moskova gibi erkek bir şehir, ne de paris gibi tam bir dişidir. cinsi yok.
ne, eşcinsel bir erkek londra gibi, ne de newyork gibi eşcinsel bir kedi. rengi yok.
ne beyaz, ne sarı, ne yeşil.
aydinger kağıdından yapılmış gibi, ne koyarsan arkasına o'nu gösterir.
şarkılardaki şiirlerdeki istanbul'u çok seversiniz. ama 80'li yılların türk filmlerindeki halini kimse sevmez. oysa bugün o filmlerdeki gibidir bu kent. şarkılarda güzel olmasının nedeni görünmemesi.
yanlış bildiği şey hepimizin bu şehrin taşı, toprağı yok şöyle, yok böyle.
olsa olsa bu şehrin taşı toprağı;
ölü toprağı."

SEVMİYORUM BU ŞEHRİ....
çok kötü insan var bu şehirde

Bir ben sevmiyor değilmişim İstanbul'u.Gez,gör ve kaç iki haftada.Fazlası kabak tadı ... aklinialirimsmile

özlemim istanbul
burnumda tütüyo ahhhh
2 haftadır izmirde yaşıyorum ama alışamadım alışamayacağım
sonunda dönücem sana güzel istanbul
biride bana izmirde yaşamı anlatsa güzelliklerini zira ben göremedim henüz!

Biz yer değiştirsek ? ! .. zemuszemus İzmirliler başka yerde yapamıyor,ne yapıp edip dönüyorlar.İzmir anlatılmaz,yaşanır.:içelim:

Ne sevmek ıcın nedenım var,
ne de nefret etmek ıcın.

Sadece esım ıcın bu sehre geldım.
Fakat yalnızlıkla tanısacagımı bılemedım.

Benım hayatımda ıkı sehır var, vazgecemedıgım.

Bırı uzaklarda kaldı artık, Londra.
Dıgerı aılemın yasadıgı sehır, Bursa.

Belkı bu sehırde yaslanacagım,
ama ben hep o ıkı sehırden bırınde yasamak ısteyecegım.

Istanbul harika bi sehir ama kiymeti bilinmiyor..
istanbulu mahveden yine insanlaridir..

istanbul muhteşem bir şehir. sizin nefretiniz yaşanmışlıklarla ilgili olabilir. büyük konuşmayayım ama asla istanbul dışında bir şehirde yaşamak istemem.. ayrıca bir şehrin illede bir cinsi olması gerektiğini de düşünmüyorum.. ayrıca methettiğiniz diğer şehirler paris , moskova, londra v.s uzaktan baktığınız hayalinizde yaşattığınız için güzel geliyor olablirmi.. eminim moskovada yaşayıp yaşadığı şehre lanet okuyan başka şehirleri methedip oturduğu şehri yerin dibine batıran insanlar da vardır..

Sayin Maeves'e katiliyorum. Sizin nefretiniz yasanmisliklariniz ve sizin tecrubelerinizden gibi geliyor bana. Ben 16 yil Istanbul'da yasadiktan sonra yurtdisina geldim, ve simdi Istanbul burnumda tutuyor.

Baslik itici ve abes olmus kusura bakmayin. Canavardan filan mi bahsediyoruz? Sanki hepimiz Istanbul'dan nefret ediyoruz da icimizdekileri atalim der gibi. Hem insan bir sehirden neden "nefret" etsin ki yahu?
Sevmeyebilirsiniz eyvallah. O zaman sevmeyen sevdigi sehre gitsin, herkes mutlu olsun.
Istanbul metropolitan, buyuk bir sehir. Her taraftan insan goc ediyor, her turlu insan, her turlu sey var. Kucuk yerlerden gelen insanlara agir gelebilir evet. Ama Istanbul ozunde harika, esine rastlanmaz bir sehirdir. Onu kirleten de insanlardir. insanlar bu guzel sehrin kiymetini bilse, kendine ceki duzen verse esas o zaman gorun siz.

istanbulu cok bilmem ama bu sehre karsi kocaman bir onyargim var...
her pislik, her dumen istanbuldan cikiyor...
yok yok...

asla izmirle kiyaslanmaz yani...
izmir gibisi yookkkkkkkkkk boshayallersmile

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;
Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.
İçimde tüten birşey; hava, renk, eda, iklim;
O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim.
Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;
Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.
Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale,
Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale.

İstanbul benim canim;
Vatanim da vatanim...
İstanbul,
İstanbul...

Tarihin gözleri var, surlarda delik;
Servi, endamlı servi, ahirete perdelik...
Bulutta saha kalkmış Fatih'ten kalma kir at;
Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat...
Şahadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakısta o mana: Öleceğiz ne çare?
Hayattan canlı olum, günahtan baskın rahmet;
Beyoğlu tepinirken ağlar Karaca Ahmet...

O manayı bul da bul!
İlle İstanbul’da bul!
İstanbul,
İstanbul...

Boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği;
Çamlıca'da, yerdedir göklerin derinliği.
Oynak sular yalının alt katına misafir;
Yeni dünyadan mahzun, resimde eski sefir.
Her aksam camlarında yangın çıkan Üsküdar,
Perili ahşap konak, koca bir şehir kadar...
Bir ses, bilemem tambur gibi mi, ud gibi mi?
Cumbalı odalarda inletir katibi mi...

Kadını keskin bıçak,
Taze kan gibi sıcak.
İstanbul,
İstanbul...

Yedi tepe üstünde zaman bir gergef isler!
Yedi renk, yedi sesten şayisiz belirişler...
Eyüp oksuz, Kadıköy süslü, Moda kurumlu,
Adada rüzgar, ucan eteklerden sorumlu.
Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından
Hala çığlıklar gelir Topkapı sarayından.
Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni söyle dursun, ağlayanı bahtiyar...

Gecesi sümbül kokan
Türkçe’si bülbül kokan,
İstanbul,
İstanbul...

Necip Fazıl Kısakürek

istanbul hariç hiçbiryerde yaşayabileceğimi sanmıyorum.
Bazen bunalıyorum alıp başımı gitmek istiyorum Nereye olursa olsun.

Ama sonra Kız Kulesinde ayışığında kahve içmenin,
galata kulesinden şehri izlemenin,
Boğazda rakı&balık yapmanın,
Tophanede nargile içmenin,
pierre loti de sevgilimle oturup saatlerce konuşmanın,
Heryerinde acı tatlı anıları olan bu şehiri bırakıp gitmenin imkansız olduğuna karar veriyorum
.

Istanbul harika bi sehir ama kiymeti bilinmiyor..
istanbulu mahveden yine insanlaridir..

Katiliyorum sana tatlim. Istanbul asik olasi bir sehir, ben cok seviyorum. Her kösesi bi ayri güzel her kösesi tarih kokan bir sehir. Insanlar Istanbul´un kiymetini bilemiyorlar.

Ve Istanbul´un söyle bir özeligide var Istanbul Avrupa´yi ve Asya´yi yani iki kitayi birlestiren tek sehir.

Istanbul ugruna onca sarki, bir sürü siir bosunami yazilmis. Kitaplara, romanlara konu olmus. Istanbul´a asik olan o kadar yapanci insan varki.

Tabiki zorluklarida, eksileride vardir Istanbulun ama bence bu sehrin kendine has bir büyüsü var. Kapilmamak elde degil.

İstanbul'da yaşayanlar olarak hiiç değer bilemedik.
Bir turist kadar İstanbul'u tanıyamadık malesef...
Sırf ailem için seviyorum bu şehri, hele belirli bir saatten sonra birileriyle aynı havayı solumak acı veriyor bana...
O nedenle gitmek istiyorum ve gidicem nasipse...
Çok üzülücem belki ama, hep acı hatıralarımı hatırlayacağım malesef...
Turist olarak gelirsem eminim daha çok gezicem bu şehri ve işte gerçek ve hayalimdeki İstanbul diyeceğim...

İstanbul'un tek kötü yanı trafik bence... eyvahedigeldismile
Sadece bunu sevmiyorum...
alsanaalsanasmile
Onun dışında İstanbul hayat ya, yaşanmışlık, aşk güzellik, tarih, buram buram sevda ya İstanbul...
Sevmeyen sevmesin, bu da bize özel kalsın. :lepi:
Her şey bir yana bu kadar kötü şehirse neden bu kadar İstanbul hakkında şarkılar, şiirler yazılmış okunmuş bestelenmiş? sengözlerimebaksanab
Boşuna mı hepsi yani?
Hepsi nefretle mi yazılmış yani??? boshayallersmile

istanbulu bu hale getiren insanlar degilmi?
dünyanin gözü istanbulda gelen turistler gipta ederek bakiyor
biz hic birseyin kiymetini bilmiyoruz
istanbul gibi bir sehir türkiye gibi bir ülke
baskalarinin elinde olsaydi cennete cevirirdi
biz kiymetini bilemiyoruz
sevmeyenler istanbuldan baska sehire tasinirlarsa istanbula iyilik etmis olurlar
belki biraz trafigi azalir

istanbulu hiç görmedim ben... hep orada olmak istedim.. ama kader beni izmirden ankaraya sürükledi.
oysa hep istanbulda okumak istemiştim. çünkü iş hayatına atıldıktan sonra orada yaşamam, geçinmem çok zor. hatta imkansıza yakın. belki artık sadece gezip görmek için gidebilirim...
Bu arada İzmir'imden de vazgeçmem..... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…