İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

Aynen biz de .. komsular hepsi indi binanin dibindeki arabalarnda yattilar bina cokse oraya cokecek zaten ... esime dedm herkes cikti napcaz diye dua okuyup uyuyalm ecel geldyse ciksakta bulur biizi disari cikmak cozum degl dedi millet sabah girdi evlerine eee sabah deprem olmayacak garantisimi vardi sacma disari dokulmek ama insan ne yapacagini da bilemiyor ... bende cok korkuyorum ama yapacagmz bisey yok bugece uyumasan yarn gece uyuyacaksin

Evet çok etkiliyor duramıyorum evde

Böyle birşey yok.
Aksine büyük deprem üretme potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve hazırlık safhasında olduğunu bize işaret ederler küçük depremler.

Tek olsam kesin umursamazdım oğlum var hamileyim 8. Kattan nasıl ne yaparım eşim vardiyalı hep yanımda biri varken korkmuyorum aslında tek olmak ürkütüyor

Tek olsam kesin umursamazdım oğlum var hamileyim 8. Kattan nasıl ne yaparım eşim vardiyalı hep yanımda biri varken korkmuyorum aslında tek olmak ürkütüyor

Aynen oyle birileri varken bende rahatım.. Ama yalnız iken cok kotu oluyorum. Bende 9.kattayım Allah korusun.

Ben de Eskişehirdeyim. Buraya da etkisi büyğk olur mu diye endişe ediyorum. Binamız eski
Edindiğim bilgiye göre 99da çok etkilenmiş. İstanbuldaki kadar şiddetli olmasa da 7 civarı hissedilir en az. Buda yıkıcı etki yapar. Zaten merkezin geneli eski binalar ve 99 depremini görmüş. O yüzden burası da çok güvenli değil.
Birde ben yeni binada oturuyorum. 3 yaşında. Ama her 7 dk da bir zangır zangır sallanıyoruz tramvay yüzünden.

O depremi ben Eskişehirde yaşadım. Etkilendik ama binalarımızda çatlak olmadı, yıkılan tek bir bina oldu. O da dükkan için kolon kesildiği içindi. Bi şu an o depremi yaşadığımız binalarda yaşıyoruz tüm sülale. Umarım yaşamaya da devam ederiz

Kızlarım, eşim uyuyor, ben buradayım. Birazdan güzel bir dizi açacağım, uyursam onu izlerken uyurum ancak. Yoksa kafama acayip düşünceler akın ediyor, uyku muyku kalmıyor.

Ben 99u istanbulda yaşadım çocuktum. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bence imkanınız varsa yeni binalara geçin. Yazık günah böyle endişe ile yaşanmaz.
Tarhan apartmanının hikayesi çok üzücü gerçekten.
Belediyenin bu konudaki hassasiyetini beğeniyorum aslında kolay kolay iskan vermiyor en ufak hatada bile ruhsatı iptal ediyor denetimliler ancak eskişehir zemin açısından gevşek. Ne kadar sağlam olsa da etkileneceğini düşünüyorum

Mülk sahibi olunca geçmek kolay olmuyor ne yazık ki
Allah hepimizi korusun

Deprem çantası hazırlayın. Hayat üçgeni belirleyip belirlediğiniz yere su koyun mutlaka. Zaten deprem sırasında binadan çıkmaya çalışmayın, hele ki çocuk ve hamile halinizle.

Mülk sahibi olunca geçmek kolay olmuyor ne yazık ki
Allah hepimizi korusun
Çarşıya yakınsanız müteahhitler kapış kapış alır aslında.
Allah inşallah hepimizi korur ama depreme hazırlıklı mısınız? Mesela ben deprem çantası yaptım, eylül ayındaki depremde istanbuldaydım apar topar evime geldim ilk işim bu oldu. Yaşam üçgenlerimi belirlerdim. Depreme hangi odada yakalanırsam nerede duracağımı vs. Baş ucumda düdük ve fener bulunduruyorum her an.
Bunlara rağmen artık kurtulamazsak da allahtan yapacak bişey yok malesef

8. 9. katta oturanlar çok korktuklarını belirtmişler de aslında onlar daha şanslılar.Japonlar deprem olduğunda yukarı kaçıyormuş,biz aşağı.
Bildiğim kadarıyla bina alttan yıkılmaya başladığı için bütün çöküntü alt katlarda birikiyormuş ve daha riskli oluyormuş haliyle.
20 sn içerisinde binayı terk edebilecek bir konumda değilseniz hiç çıkmayın,hele merdivenlere hiç yaklaşmayın diyorlar.Benim bildiğim bu.

Asansorlerede binemeyiz

Yani şöyle yüksek katlar daha şiddetli hissediyor mesela eylüldekini kimisi sürahideki su oynadı diyor biz bariz beşik gibiydik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…