- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Aynen biz de .. komsular hepsi indi binanin dibindeki arabalarnda yattilarMışıl mışıl uyuyacağız şimdi :) Eşimde oldukça rahat ben de.
Bundan birkaç ay önceki depremde de millet sokaklara dökülüp, arabalarda yatmaya hazırlanırken biz evimizde kalmayı tercih ettik, gayet de güzel uyumuştuk. Evinizde önlemleri aldıysanız sorun yok. İçiniz rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi sürekli deprem olacakmış gibi yaşamak da hayat standartlarınızı büyük oranda zedeler.
Evet çok etkiliyor duramıyorum evdeMışıl mışıl uyuyacağız şimdi :) Eşimde oldukça rahat ben de.
Bundan birkaç ay önceki depremde de millet sokaklara dökülüp, arabalarda yatmaya hazırlanırken biz evimizde kalmayı tercih ettik, gayet de güzel uyumuştuk. Evinizde önlemleri aldıysanız sorun yok. İçiniz rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi sürekli deprem olacakmış gibi yaşamak da hayat standartlarınızı büyük oranda zedeler.
Depremlerin küçük küçük olması çok iyi bir şey o enerji büyük bi sarsıntı şeklinde de çıkabilir ama böyle az az çıkıyor Allah a şükür etmemiz lazım ne eğlenmeye gitmesi o yollar yol değil mutluluğu yanlış yerde arıyorlar
Tek olsam kesin umursamazdım oğlum var hamileyim 8. Kattan nasıl ne yaparım eşim vardiyalı hep yanımda biri varken korkmuyorum aslında tek olmak ürkütüyorDeprem korkusu ahh ah birde hamıleyım evde yalnız idim 5.8likte..eşimi işe gonderdım 20dk gectı koridorda eterjerin çekmecesını acarken birden seslerle irkildim kapı anahtari şıngır şıngır anahtarlık yıne oyle ve korıdordakı ayakkabılığın o sallanışından cok etkilenmiştim... Zaten bir hafta oncesınde yasanılan deprem ustune bırde bunun olması cok etkilemıstı. Aylarca kendıme gelemedim. Cok zor atlattım derken bugun yıneama atlatmışım cok etkilenmedim hatta bırazdan uyuyacağım. O zamankinde salonda yatıyordum.sabahlara kadar oturuyordum.. Delirecek gibiydim... Ama Yapacak bısey yok dua edip Rabbime sığınmaktan başka...
Tek olsam kesin umursamazdım oğlum var hamileyim 8. Kattan nasıl ne yaparım eşim vardiyalı hep yanımda biri varken korkmuyorum aslında tek olmak ürkütüyor
Ben Eskişehirde uyuyamıyorum. Ailem istanbulda endişeliyim.
Allah yar ve yardımcımız olsun...
Edindiğim bilgiye göre 99da çok etkilenmiş. İstanbuldaki kadar şiddetli olmasa da 7 civarı hissedilir en az. Buda yıkıcı etki yapar. Zaten merkezin geneli eski binalar ve 99 depremini görmüş. O yüzden burası da çok güvenli değil.Ben de Eskişehirdeyim. Buraya da etkisi büyğk olur mu diye endişe ediyorum. Binamız eski
Edindiğim bilgiye göre 99da çok etkilenmiş. İstanbuldaki kadar şiddetli olmasa da 7 civarı hissedilir en az. Buda yıkıcı etki yapar. Zaten merkezin geneli eski binalar ve 99 depremini görmüş. O yüzden burası da çok güvenli değil.
Birde ben yeni binada oturuyorum. 3 yaşında. Ama her 7 dk da bir zangır zangır sallanıyoruz tramvay yüzünden.
Ben 99u istanbulda yaşadım çocuktum. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bence imkanınız varsa yeni binalara geçin. Yazık günah böyle endişe ile yaşanmaz.O depremi ben Eskişehirde yaşadım. Etkilendik ama binalarımızda çatlak olmadı, yıkılan tek bir bina oldu. O da dükkan için kolon kesildiği içindi. Bi şu an o depremi yaşadığımız binalarda yaşıyoruz tüm sülale. Umarım yaşamaya da devam ederiz
Ben 99u istanbulda yaşadım çocuktum. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bence imkanınız varsa yeni binalara geçin. Yazık günah böyle endişe ile yaşanmaz.
Tarhan apartmanının hikayesi çok üzücü gerçekten.
Belediyenin bu konudaki hassasiyetini beğeniyorum aslında kolay kolay iskan vermiyor en ufak hatada bile ruhsatı iptal ediyor denetimliler ancak eskişehir zemin açısından gevşek. Ne kadar sağlam olsa da etkileneceğini düşünüyorum
Deprem çantası hazırlayın. Hayat üçgeni belirleyip belirlediğiniz yere su koyun mutlaka. Zaten deprem sırasında binadan çıkmaya çalışmayın, hele ki çocuk ve hamile halinizle.Tek olsam kesin umursamazdım oğlum var hamileyim 8. Kattan nasıl ne yaparım eşim vardiyalı hep yanımda biri varken korkmuyorum aslında tek olmak ürkütüyor
Çarşıya yakınsanız müteahhitler kapış kapış alır aslında.Mülk sahibi olunca geçmek kolay olmuyor ne yazık ki
Allah hepimizi korusun
Asansorlerede binemeyiz8. 9. katta oturanlar çok korktuklarını belirtmişler de aslında onlar daha şanslılar.Japonlar deprem olduğunda yukarı kaçıyormuş,biz aşağı.
Bildiğim kadarıyla bina alttan yıkılmaya başladığı için bütün çöküntü alt katlarda birikiyormuş ve daha riskli oluyormuş haliyle.
20 sn içerisinde binayı terk edebilecek bir konumda değilseniz hiç çıkmayın,hele merdivenlere hiç yaklaşmayın diyorlar.Benim bildiğim bu.
Aynen bende film açtım heryerim ağrıyor direniyorumKızlarım, eşim uyuyor, ben buradayım. Birazdan güzel bir dizi açacağım, uyursam onu izlerken uyurum ancak. Yoksa kafama acayip düşünceler akın ediyor, uyku muyku kalmıyor.
Yani şöyle yüksek katlar daha şiddetli hissediyor mesela eylüldekini kimisi sürahideki su oynadı diyor biz bariz beşik gibiydik8. 9. katta oturanlar çok korktuklarını belirtmişler de aslında onlar daha şanslılar.Japonlar deprem olduğunda yukarı kaçıyormuş,biz aşağı.
Bildiğim kadarıyla bina alttan yıkılmaya başladığı için bütün çöküntü alt katlarda birikiyormuş ve daha riskli oluyormuş haliyle.
20 sn içerisinde binayı terk edebilecek bir konumda değilseniz hiç çıkmayın,hele merdivenlere hiç yaklaşmayın diyorlar.Benim bildiğim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?