- 3 Eylül 2018
- 3.994
- 1.666
- 133
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Yani şöyle yüksek katlar daha şiddetli hissediyor mesela eylüldekini kimisi sürahideki su oynadı diyor biz bariz beşik gibiydik
Evet merdivenlerde riskli durum korkutuyor belkide yapılacakları biliyosun ama korku başka bişeyDeprem çantası hazırlayın. Hayat üçgeni belirleyip belirlediğiniz yere su koyun mutlaka. Zaten deprem sırasında binadan çıkmaya çalışmayın, hele ki çocuk ve hamile halinizle.
Bina dayanıklılığı işe ilgili değil. Deprem merkezine yakın ve yüksek katlarda iseniz beşik gibi oluyor. Ben istanbuldaydım Eylül depreminde 5. Kattaydım merkeze de yakındım tv yere düşecekti neredeyse.Ben 3.kattaydım, ciddi ciddi baya sallanmıştı. Bu depremde de en az 5 vardır dedim ama 4.8 miş. Biz çok hissediyoruz sanırım binamız da pek dayanıklı değil.
Bina dayanıklılığı işe ilgili değil. Deprem merkezine yakın ve yüksek katlarda iseniz beşik gibi oluyor. Ben istanbuldaydım Eylül depreminde 5. Kattaydım merkeze de yakındım tv yere düşecekti neredeyse.
Yanlış hatırlamıyorsam sallanan binalardan değil sallanmayan binalardan korkun diyorlar esnemesi lazımmış birde zemin durumu var tabi yumuşaksa oda riskliBen 3.kattaydım, ciddi ciddi baya sallanmıştı. Bu depremde de en az 5 vardır dedim ama 4.8 miş. Biz çok hissediyoruz sanırım binamız da pek dayanıklı değil.
Çarşıya yakınsanız müteahhitler kapış kapış alır aslında.
Allah inşallah hepimizi korur ama depreme hazırlıklı mısınız? Mesela ben deprem çantası yaptım, eylül ayındaki depremde istanbuldaydım apar topar evime geldim ilk işim bu oldu. Yaşam üçgenlerimi belirlerdim. Depreme hangi odada yakalanırsam nerede duracağımı vs. Baş ucumda düdük ve fener bulunduruyorum her an.
Bunlara rağmen artık kurtulamazsak da allahtan yapacak bişey yok malesef
Sizin sonuç gelene kadar ikinci deprem oldu.Aslında hiç yakın değiliz. Ama o depremde bazı binalar hasar aldı sokağımızda. Hatta bizim de binamızdan parça alındı kontrole gitti, hala sonuç bekliyoruz.
Aybı durumdayızvallahi kaderimize teslim yaşıyoruz. artık öyle psikolojim bozuldu ki bu konuda kendimden değil bebeğimden korkuyorum, ya üzerime bir şey düşer de bebeğime zarar gelirse,ya bana bir şey olmaz da bebeğime olursa diyeçünkü 7.katta oturuyorum aşağı inmem mümkün görünmüyor...
Yanlış hatırlamıyorsam sallanan binalardan değil sallanmayan binalardan korkun diyorlar esnemesi lazımmış birde zemin durumu var tabi yumuşaksa oda riskli
Ben tuzladayım ama çok sallanmıştı bugünkünde uyuyordum bilmiyorumBina dayanıklılığı işe ilgili değil. Deprem merkezine yakın ve yüksek katlarda iseniz beşik gibi oluyor. Ben istanbuldaydım Eylül depreminde 5. Kattaydım merkeze de yakındım tv yere düşecekti neredeyse.
Oooo allah kolaylık versin o vakit. Ben çarşıya uzağım ama en azından içim rahat yeni bina diye. Sırf bu korkum yüzünden yeni bina ve en üst katta yaşıyorum.Çarşınon göbeğindeyiz evet. Ana müteahhitler de en az üstüne 150 bin istiyor. Zor işler yani.
Ay sormayın eşim deli heralde diye bakıyor banaSurekli gozum ahizede sallaniyormu sallanmiyormu diye
Sizin sonuç gelene kadar ikinci deprem oldu.
Eski bina mı peki?
Oooo allah kolaylık versin o vakit. Ben çarşıya uzağım ama en azından içim rahat yeni bina diye. Sırf bu korkum yüzünden yeni bina ve en üst katta yaşıyorum.
Benim koca uyudu bile korkmuyo hicAy sormayın eşim deli heralde diye bakıyor bana
Eski bina ve çevresi de eskiyse oda kötü dışarı çıktın diyelim nereye gideceksin gidecek yer yok heryer yığıntı bina resmen istifa edip gidesim var ama eşim gittiğin yerde olmayacak mı diyor yattı uyuduYani hiç bilemiyorum ki, zemin sağlam diyorlar ama bina 25 senelik neredeyse. Çok eski. 99 depremini atlatmış bir bina. Aynı sokakta bir çok eve yıkım kararı çıktı. Biz de bekliyoruz öyle ne cevap gelecek diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?