İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

Yani şöyle yüksek katlar daha şiddetli hissediyor mesela eylüldekini kimisi sürahideki su oynadı diyor biz bariz beşik gibiydik

Ben 3.kattaydım, ciddi ciddi baya sallanmıştı. Bu depremde de en az 5 vardır dedim ama 4.8 miş. Biz çok hissediyoruz sanırım binamız da pek dayanıklı değil.

vallahi kaderimize teslim yaşıyoruz. artık öyle psikolojim bozuldu ki bu konuda kendimden değil bebeğimden korkuyorum, ya üzerime bir şey düşer de bebeğime zarar gelirse,ya bana bir şey olmaz da bebeğime olursa diye çünkü 7.katta oturuyorum aşağı inmem mümkün görünmüyor...

Deprem çantası hazırlayın. Hayat üçgeni belirleyip belirlediğiniz yere su koyun mutlaka. Zaten deprem sırasında binadan çıkmaya çalışmayın, hele ki çocuk ve hamile halinizle.
Evet merdivenlerde riskli durum korkutuyor belkide yapılacakları biliyosun ama korku başka bişey

Ben 3.kattaydım, ciddi ciddi baya sallanmıştı. Bu depremde de en az 5 vardır dedim ama 4.8 miş. Biz çok hissediyoruz sanırım binamız da pek dayanıklı değil.
Bina dayanıklılığı işe ilgili değil. Deprem merkezine yakın ve yüksek katlarda iseniz beşik gibi oluyor. Ben istanbuldaydım Eylül depreminde 5. Kattaydım merkeze de yakındım tv yere düşecekti neredeyse.

Aslında hiç yakın değiliz. Ama o depremde bazı binalar hasar aldı sokağımızda. Hatta bizim de binamızdan parça alındı kontrole gitti, hala sonuç bekliyoruz.

Yanlış hatırlamıyorsam sallanan binalardan değil sallanmayan binalardan korkun diyorlar esnemesi lazımmış birde zemin durumu var tabi yumuşaksa oda riskli

Çarşınon göbeğindeyiz evet. Ana müteahhitler de en az üstüne 150 bin istiyor. Zor işler yani.

Aybı durumdayız

Yanlış hatırlamıyorsam sallanan binalardan değil sallanmayan binalardan korkun diyorlar esnemesi lazımmış birde zemin durumu var tabi yumuşaksa oda riskli

Yani hiç bilemiyorum ki, zemin sağlam diyorlar ama bina 25 senelik neredeyse. Çok eski. 99 depremini atlatmış bir bina. Aynı sokakta bir çok eve yıkım kararı çıktı. Biz de bekliyoruz öyle ne cevap gelecek diye.

Ben tuzladayım ama çok sallanmıştı bugünkünde uyuyordum bilmiyorum

Çarşınon göbeğindeyiz evet. Ana müteahhitler de en az üstüne 150 bin istiyor. Zor işler yani.
Oooo allah kolaylık versin o vakit. Ben çarşıya uzağım ama en azından içim rahat yeni bina diye. Sırf bu korkum yüzünden yeni bina ve en üst katta yaşıyorum.

Sizin sonuç gelene kadar ikinci deprem oldu.
Eski bina mı peki?

Evet az önce de yazdım 25 senelik bina. 99 depremini atlattı sağlam diyor kimi, kimi yıkılmasa da hasar almıştır bu kez yıkılır diyor. Kafamız çorba oldu artık. Çok maddi durum da elvermiyor çıkıp gitmeye. Çıksak ev yok, kiralık ev bile yok. Ev kendi evimiz, kayınbabamın. Müteahhite verilirse ancak kira yardımıyla başka bir ev tutabiliriz. Tutacağımız ev de ne kadar dayanıklı olur Allah bilir. İstanbul'dan uzaklaşmadan asla içim rahat olmayacak.

Konu başlığını görünce hayırdır İstanbullu kızlar toplandı kopmaya, alemlere akmaya mı gidecek üzüldüm orda olmadığıma dedim.

Ama konuya gelince hafif korkmadım değil. Çok fazla deprem yaşadım. Özellikle en çok küçükken Dinar depremini yaşamıştım. Çocukluğuma inersek fena durumda.

Depremde ufak ufak olması her zaman iyidir diye biliyorum enerjinin yavaş yavaş çıkması anlamına geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Enerjinin birden çıkıp 7 ve üstü olmasındansa böylesi evladır. Allah korusun. Ülkemizden uzak.

Eski bina ve çevresi de eskiyse oda kötü dışarı çıktın diyelim nereye gideceksin gidecek yer yok heryer yığıntı bina resmen istifa edip gidesim var ama eşim gittiğin yerde olmayacak mı diyor yattı uyudu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…