- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.573
- 108
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Zaten Allah korusun öyle bir durum olsa asansör çağırıp bekleyecek kadar soğukkanlı olabilen var mıdırAsansorlerede binemeyiz
Üst kattaysanız normal tabi sallanması. Ama zeminde olduğunuz halde sallandıysa bu kadar binanız kaç senelik bilmiyorum ama zeminini kontrol ettirin kum mu kaya mı nedirBen tuzladayım ama çok sallanmıştı bugünkünde uyuyordum bilmiyorum
Eski bina ve çevresi de eskiyse oda kötü dışarı çıktın diyelim nereye gideceksin gidecek yer yok heryer yığıntı bina resmen istifa edip gidesim var ama eşim gittiğin yerde olmayacak mı diyor yattı uyudu
İstanbulda depremden değilde depremden sonra hayat mücadelesi daha zor olacak asıl bundan korkulmalı.Evet az önce de yazdım 25 senelik bina. 99 depremini atlattı sağlam diyor kimi, kimi yıkılmasa da hasar almıştır bu kez yıkılır diyor. Kafamız çorba oldu artık. Çok maddi durum da elvermiyor çıkıp gitmeye. Çıksak ev yok, kiralık ev bile yok. Ev kendi evimiz, kayınbabamın. Müteahhite verilirse ancak kira yardımıyla başka bir ev tutabiliriz. Tutacağımız ev de ne kadar dayanıklı olur Allah bilir. İstanbul'dan uzaklaşmadan asla içim rahat olmayacak.
Zemindekiler ne kadar hissetti bilmiyorum 5.8 dekinde bir Allahın kulu dışarı çıkmadı abartmıyorum hiçkimse çıkmamıştı eşimle benden başka. Binamız 2 senelik yapan firma çok sağlam diyor belgeleri var ama insan korkunca korkuyormuş çocukluktan beri alışılan birşeyde değil bu işÜst kattaysanız normal tabi sallanması. Ama zeminde olduğunuz halde sallandıysa bu kadar binanız kaç senelik bilmiyorum ama zeminini kontrol ettirin kum mu kaya mı nedir
İstanbulda depremden değilde depremden sonra hayat mücadelesi daha zor olacak asıl bundan korkulmalı.
Binanızın sonucu bence kötü cıkacak gibi geliyor. Yıkım kararı çıkanlar mühürlendi mi yoksa insanlar içerisinde yaşamaya devam mı ediyorlar ?
Amin bencede bilmemek daha iyi bilsek kafayı üşütürdük sanırımEcel gelmişse ne fayda...
Geleceği bilmemek insanoğluna verilmiş en büyük hediye bence.
Allah hepinizin yardımcısı olsun, korkularınızı yersin çıkarsın.
Üst kattasınız anladığım kadarıyla. Şanslısınız boşuna hiç aşağıya inmeyin. Depremde üst katların şansı her zaman daha yüksekZemindekiler ne kadar hissetti bilmiyorum 5.8 dekinde bir Allahın kulu dışarı çıkmadı abartmıyorum hiçkimse çıkmamıştı eşimle benden başka. Binamız 2 senelik yapan firma çok sağlam diyor belgeleri var ama insan korkunca korkuyormuş çocukluktan beri alışılan birşeyde değil bu iş
Onlarda yanlış anlaşılmak istemem ama tacizci hırsız takımı burada. Allah korusun insanlar sokağa dökülse çok kişinin canını yakarlarYok cidden hiçbir yer yok, önceki depremde hava sıcaktı küçücük bebeğimi alıp gittim parkta durdum yarım saat. Ama küçücük bir park, koskoca mahalle oraya toplandı, Suriyelisi Afganı hepsi bir arada. Yarım saat sonra çıkıp tekrar eve girdim. Toplanma alanımız bile yok
Can maldan daha önemli. Apartmanlarda bu karar için itirazlar çok problem oluyor. Bir kişi kendi hayatını önemsemezken sizleri de riske atabiliyor.Mühürlendi hemen o gün, kolonu patlayan bina bile vardı sokakta. Bizim binaya da gelip çoğu mühendis baktı, belediye başkanı dahi geldi özellikle anlattı. 1 test yapıldı, problem yok denildi tekrar gönderildi test, şimdi sonuç bekliyoruz en kötü ihtimalle güçlendirme yapılacak. Bir karara bağlansa biz de yolumuza bakardık. İnsanlar da bir tuhaf, çoğu kişi gitmek istemiyor. Biz de istemiyoruz ama enkaz altında da kalmak istemiyoruz
Bende bulutlardan ve denizin görüntüsünden anladım hatta çektimde ve bu gecede ayın çevresinde aynı bulutlar var. instagramda astrolog var bir tane oda gökyüzünü izleyerek tahmin yürütüyor ve ay tutulmasıda tetikledi evet. Tekirdağdaki ise deprem fırtınasıymıs silivriyle alakası yokmş ama tetiklemişTekirdağdayim tam eve girdik oğlum elini yıkayamaya Banyoya girdi başım dönüyor sandim, koltukta sallaniyordu avizeye bakınca anladim, 5.3 lük depremden daha az hissettim çanakkalede olan depremlerde sallaniyorduk o şekildeydi. Ya ne yapacaz bilmiyorum .
Korkutmak vs istemiyorum twitterde bunlara rastlamadim adamin tahminleri cikiyor. Önceki aksam yazmıştı bilmiyorum valla , cok kötüyüm.
Evet 8. Kattayz bu yüzden daha şidddetli hisssetmiştik ama evde hiçbirşey düşmedi yerinden ay bilmiyorum boğulcak gibiymÜst kattasınız anladığım kadarıyla. Şanslısınız boşuna hiç aşağıya inmeyin. Depremde üst katların şansı her zaman daha yüksek
Bunun için deprem yatakları üretilmiş.Keşke her eve sığınak gibi duvarları sağlam bir malzemeden olan boş odalar yapılsa,depremde insanlar o odaya girse ve bina yıkılsa bile orası sağlam kalabilse.Hatta sadece evlere değil her ama her binaya,büyük binalarda her kata bir tane yapılsa.
Gece gece bulutu nerden gördünüzAmiiin bulutlar çok garip yine bekliyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?