İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

İlk defa büyük bir depremi hissetmedim çok şükür ki yoksa bende uyuyamazdım sanırım Allah’ın dediği olur takmakla olmuyor,moduna girdim o Balıkesir’deki depremleride yaşayınca..

Yok cidden hiçbir yer yok, önceki depremde hava sıcaktı küçücük bebeğimi alıp gittim parkta durdum yarım saat. Ama küçücük bir park, koskoca mahalle oraya toplandı, Suriyelisi Afganı hepsi bir arada. Yarım saat sonra çıkıp tekrar eve girdim. Toplanma alanımız bile yok

İstanbulda depremden değilde depremden sonra hayat mücadelesi daha zor olacak asıl bundan korkulmalı.
Binanızın sonucu bence kötü cıkacak gibi geliyor. Yıkım kararı çıkanlar mühürlendi mi yoksa insanlar içerisinde yaşamaya devam mı ediyorlar ?

Üst kattaysanız normal tabi sallanması. Ama zeminde olduğunuz halde sallandıysa bu kadar binanız kaç senelik bilmiyorum ama zeminini kontrol ettirin kum mu kaya mı nedir
Zemindekiler ne kadar hissetti bilmiyorum 5.8 dekinde bir Allahın kulu dışarı çıkmadı abartmıyorum hiçkimse çıkmamıştı eşimle benden başka. Binamız 2 senelik yapan firma çok sağlam diyor belgeleri var ama insan korkunca korkuyormuş çocukluktan beri alışılan birşeyde değil bu iş

Tekirdağdayim tam eve girdik oğlum elini yıkayamaya Banyoya girdi başım dönüyor sandim, koltukta sallaniyordu avizeye bakınca anladim, 5.3 lük depremden daha az hissettim çanakkalede olan depremlerde sallaniyorduk o şekildeydi. Ya ne yapacaz bilmiyorum .
Korkutmak vs istemiyorum twitterde bunlara rastlamadim adamin tahminleri cikiyor. Önceki aksam yazmıştı bilmiyorum valla , cok kötüyüm.

Eklentiler

• Screenshot_20200111-195405_Twitter.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_20200111-195256_Twitter.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 94
  • Screenshot_20200111-105452_Twitter.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 91

Mühürlendi hemen o gün, kolonu patlayan bina bile vardı sokakta. Bizim binaya da gelip çoğu mühendis baktı, belediye başkanı dahi geldi özellikle anlattı. 1 test yapıldı, problem yok denildi tekrar gönderildi test, şimdi sonuç bekliyoruz en kötü ihtimalle güçlendirme yapılacak. Bir karara bağlansa biz de yolumuza bakardık. İnsanlar da bir tuhaf, çoğu kişi gitmek istemiyor. Biz de istemiyoruz ama enkaz altında da kalmak istemiyoruz

Üst kattasınız anladığım kadarıyla. Şanslısınız boşuna hiç aşağıya inmeyin. Depremde üst katların şansı her zaman daha yüksek

Onlarda yanlış anlaşılmak istemem ama tacizci hırsız takımı burada. Allah korusun insanlar sokağa dökülse çok kişinin canını yakarlar

Can maldan daha önemli. Apartmanlarda bu karar için itirazlar çok problem oluyor. Bir kişi kendi hayatını önemsemezken sizleri de riske atabiliyor.
Benim yakın tanıdığımın binasında da kolon yarılmıştı. Hemen mühürlediler allahtan.
Allah yardımcımız olsun

Bende bulutlardan ve denizin görüntüsünden anladım hatta çektimde ve bu gecede ayın çevresinde aynı bulutlar var. instagramda astrolog var bir tane oda gökyüzünü izleyerek tahmin yürütüyor ve ay tutulmasıda tetikledi evet. Tekirdağdaki ise deprem fırtınasıymıs silivriyle alakası yokmş ama tetiklemiş

Bunun için deprem yatakları üretilmiş.
Ezilöeyen çelikten yapılmış. Deprem anında üzerinde yatan kişiyi tabut gi gömüyor içine. ve 1 hafta yetecek miktarda su yiyecek ve ilk yardım malzeme stoğu da yapabiliyor.
Türkiyede üretimi var mı bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…