İşte evimizin son bebesi ''Badem ve Cindy''

Dün cindy iğnelerin etkisi ile mama yedi ancak önemli olan bugündü ve maalesef yemedi, gene kasılmaları ve titremeleri var. Bugün serum yiyecek:a015:

Yavrulara gelirsek iyiler devamlı süt emiyorlar çişlerini ilk ben yaptırmıştım artık cindy'de yaptırıyor.

Badem yavruları görmeyince cindye yaklaşıp onu seviyor ama yavruları görünce şaşkoloz gibi bakıp pırrr kaçıyor:asigim:

yazık yaa çok sarsıldı demek nevbahar bolbol süt içir hatırlarsan sana doğum esnasındada kabını ağzına tutup süt içir bu onlara çok iyi geliyor demiştim susuz ve kalsiyumsuz kalmalarını önlemenin yolu bu
nedense hep böyle sakınan göze çöp batar neyse yavrularıyla ilgilenmesi çok sevindirici inşallah serumla hemen iyileşir cindycik

Evet ablacım ama halsiz olduğunda hiçbişeyi gözü görmüyor titresede kasılsada sadece yavrularıyla ilgileniyor içirtemedik bir türlü. Bugün serum etkisiyle gene akşam hareketlenir ama yarına umarım kendiliğinden yemeye başlar

:Saruboceq: umarım mama yemeye başlamıştır cindycim, en azından serum işe yarar da biraz kendine gelir, taze annemiz Şeniz afiyet şeker olsun yeğenlerime cokacimcoook cokacimcoook

eh sana çekmiş, ablası! a.s senin gözün bademle cindy'den başkasını görüyor muydu sanki, migren krizlerinde bile sengözlerimebaksanab şimdi juniorlar da eklendi tabii

Az önce apar topar vete taşındık, eve geldiğimde cindynin arkadasında tüylü bit top gördüm fırladık.

Meğerse bir bebek daha varmış, onu aldılar hemen yalnız çok nadirde görülse gene bizi buldu bu nadirlik anomali bir bebekti. Gördüğüm an içim dışım bilmiyorum midemi zor tuttum kafası kocaman kaburga gelişmemiş lastik gibi bişey. bu nedenle dışkı sanılmış, sonra rahim kasıcı bir iğne yapıldı 15 dakika bekledik ve içerde 5.ci bir yavru daha olduğunu tespit ettiler ancak yavruya ulaşamadılar, cindy bu gece o yavruyu ağıza getirirse gene çekecekler yok yarın akşama kadar gelmezse sezaryenle alınacak. çok pişmanım çok kızım anne olmak adına çekmediği acı kalmadı geberiyorum kahrımdan ona bu acıları yaşatan birinci kişi benim çünkü

ayy canım ya
çok üzüldüm
ama kendine haksızlık etme nev
hayırlısı böyleymiş demek
hayırlısıyla cindy bu günleri geride bırakacak inşallah

valla şok oldum neyse hastalığının sebebi ortaya çıktı umarım sezeryana gerek kalmaz
aksi taktirde bebeklere bir müddet senin bakman gerekebilir

cidden sakınan göze çöp batar lafını doğrulayan bir durum sizinki

yaa birde ben ne dersem çıktı amma şom ağızlıymışım çok üzüldüm çok:çok üzgünüm:

nevbaharım kendine haksızlık etme, sen onların iyiliğinden başka hiçbir şey istemiyorsun ki. sen evde ona baktığın için doğal hayatında yaşayacağı bir durumu yaşamasına imkan sağladın, zaten sizinle yaşamasa da bunları yaşayacaktı cindy, ama düşün ona yardım eden kimsesi olmayacaktı. ne mutlu ki senin gibi bir ablası var.a.s

barçmancım sen de şom ağızlı falan deme kendine, sen olabilecek sorunları söyledin nev'e :sm_confused: e allah da dağına göre kar verir, derler ya biraz da öyle düşünelim. (itiraf: tabii ben de aslında sakınan göze ... durumunu düşündüm önce :çok üzgünüm:)

tek dileğim, cindy'nin bu gece diğer yavruyu da bir şekilde ağıza getirmesi ve daha fazla yıpranmadan bu olayı atlatması.:Saruboceq: şükür ki 4. yavru bugün düşmüş dışarı da fark edildi durum :Saruboceq:

çok üzüldüm cindy ye. :çok üzgünüm:

nevbahar; kendini suçlama, daha önce de benzer olaylar duymuştum.
kedilerin iyi ki senin gibi dikkatli birinin evindeler, erkenden fark edip vet e götürmüşsünüz.

inşallah acı çekmeden cindy o yavruyu da çıkartır, çabucak sağlığına kavuşur.
içini ferah tut, inşallah güzel haberlerle gelirsin. :Saruboceq:

Nevkuşum.. bu sorun da bitecek, gidecek inşallah..
Kıyamam sana.. Olan her şeyi kontrol edemezsin, edemeyiz.. Lütfen kendini suçlama tatlım ya.. Senin nasıl bir hayvansever olduğunu hepimiz biliyoruz.. elinden gelse canını verirsin, bunu da biliyoruz..
Bunlar olağan.. Kontrol dışı gelişmeler..
Bütün aksilikler tez zamanda bitsin gitsin dilerim... a.s.

nevbahar bunun suçlusu sen değilsin tabiki sanırım bademle cindynin hep birlikte olmalarından kaynaklanan bir olay dediğim gibi kedilerin üremeleri köpeklerden farklı bazen bir kedinin doğurduğu 5 yavrunun bile babaları farklı olabiliyor yani o malum periyotta defalarca çiftleşip hamile kalabilme potansiyeline sahipler bu 5 yavruda ondan kaynaklanmış olmalı köpeklerde hamilelik tek çiftleşmeden

döllenen yavrulardan ibarettir ama onlardada çok extrem durumlar yaşanabiliyor bizim cüce boxserımız 12 yavru doğurmuştu bu arada onun doğumunu bir konuya koymuştum linkini buraya ekleyimde görün inanılır gibi değil

okuyunca şok oldum çok üzüldüm ama sen kendini üzme senin hatan asla degil.sanırım cindy chinhilla iran ırkından bu kedilerde bu durum zor dogum sık görülüyormuş.umarım bir an önce iyileşirde sezeryana gerek kalmaz hem cindynin saglıgı için hemde yavrucukların saglıkla emebilmesi için...

kusum 2 gündür seni göremeyince kötü birsey oldugunu düsünmeye başladım
ve hemen bu topige baktim
cok üzüldüm suan anlatamam yani
son zamanlarda hersey üstüste geldi (( lütfen kendini üzme ve sucma
sen nerden bilebilirsin ki
o gün sen 2 yavru dogdu diyince bende sasırdım aslina bakarsan kediler 4 - 5ten asagı yavrulamaz genelde
ama böyle birsey olucagıda hic aklima gelmezdi üzme kendini kuzucum insallah cindy en kisa zamanda düzelcek sezaryana fln gerek kalmicakk

Akşam püskütle konuşunca merak ettiğinizi duyup kızım ve yavrularım uyurken kaçtım biraz.

Dün sabah kabus gibi başladı ve hiç beklenmedik sonla bitti bebek beklerken çıkan şey, korkum, endişem aldığım her nefes her saniye kalbime saplandı. Cindye bişey olmasına izin verme sakın diye tekrarladım durdum doktora. Eğer bişey olursa seninle bozuşuruz seni de yaşatmam dediğimi hatırlıyorum en son. Tabi 1 haftadır uyumamanın verdiği salaklıkta vardı.

Cindy gece çok çırpındı zor zapdettik ama sabaha karşı 7 gibiydi galiba yavruların seslerini duydukça bana diş gösterip hırlamaya başladı(ver yavrularımı anlamında) Bende hem dikişli hemde patisinde serum iğnesi takılı olduğu için kıyamamıştım ama çok bağırınca yavruları önüne koydum ve yaptığı ilk şey karnını açıp onları koynuna alıp emzirmek oldu. Bugünde tüm gün yerinden kalkmadan emzirdi onları. Onlar doktorların demesine göre mucize. Çünkü o rahimden canlı çıkması imkansız dediler dün akşam. Kistten arta kalanın kana karışmış olma ihtimaline karşılıkta her gün vete gidip serum ve anibiyotik yiyoruz.

Merak edip soran "arkadaşlarıma" teşekkürler, devamlı cindy ve yavruların başında nöbette olduğum için gelemedim. Dualarınız bizimle olsun .

inşallah daha da iyi olacak cnm cindy.
dün, bugün hep dua ettim. anneme de bahsetmiştim dün akşam, üzüntümü paylaşıp dua etmesi için. bugün tel de soruyor bana nasıl oldular, diye...:asigim:

cindy kızımız da yavrularından güç alıp toparlanacak bir an önce inşallah.:Saruboceq:
sen de dinlen biraz. kedilerine dalıp kendini unutma...

geçmiş olsun, geçmişte kalsın acılar inşallah.

Nevim püsküütümden haberi alana dek her saat başı kontrol ettim aklım çıktı Cindy için, çünkü bizde üst üste iki ameliyat yaşadık sen biliyorsun, o hallerine katlanmak nasıldır seni çok iyi anlayabiliyorum...

ınşallah geçmiş bitmiş olduğu haberlerinide en kısa sürede alırız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…