- Konu Sahibi muhammedimingamzesiyim
-
- #3.421
günaydın herkese sabah muhammedim aradı o uyandırdı azönce beni telefonla....dün patlayıcıları onlar bulmuş...taaa tunceliden bingölün eteklerine kadar yürüdük hiç durmadan dedi...3 gün bayunca...komutan ya kelle alıcaz yada vericez demiş başka yolu yok demiş...bizi gözden çıkarmışlardı nolursa olsun demişlerdi dedi...illla teröristleri bulucaz illa bi çatışmaya giricez die hırslandı komutan dedi....ama kimse çıkmadı karşımıza bize hazırlanmış 45 kilo patlayıcıyı sonanda farkettik dedi.....gece zaten öldüm dirildim ama sabah sesini duydum allaha şükürler olsun..yarın gene gideceklermiş operasyona
geçmiş olsun gamzecim.allah eşini ve tüm askerleri korusun.birdaha yaşatmasın
yazdığın yazıda çok güzel her asker yolu bekleyen gibi bende kendimi buldum herşeyi ne güzel anlatmış
bu arada benimde askerim bugün çarşı izninde şimdi aradı yemek yiyip nete gelicek.ama ben sevmiyorum bu çarşı izinlerini çıkmasını hiç istemiyorum.hafta sonu telle sabahtan akşama kadar konuşuyoruz konuşmak varken yazışmak sıkıcı geliyor.eee zaten deli kıskancım buda işin cabası.4 aydır asker aşkım ama 3. çarşı izni nerden çıktı bugün çık dedim hava alsın diye ama demesemiydim ne neyse kavga çıkaracak bişey bulmam inşallah
ya kimse bana kızmasın vatansa bu vatan hepimizin
okumuşu rahat yapsın diğerleri sürünsün diye bi anlayış var
aklım almıyo bence asıl askerliği yapan dağda olanlar
muhammedim diyoki komutan hırslandı illada kelle dedi bizi okadar yürüttü en sonunda kendiside bitti sırtımızda 40 kiloluk çanta elimizde silah karnımız aç ama durmadık hiç durdurmadı dinlenndirmedi dedi en sonunda kendiside bitti öyle geri döndük dedi.....bize kelle alıca diyo ama bizim elimizi kıpırdatacak halimiz kalmadıki terörist gelse kellemi al dese alamayız çünkü elimizi kaldıracak halimiz kalmadı diyo .....o halde çatışmaya girsek bi tanemiz çıkamazdık diyo....
bizi gözden çıkardılardı diyo bilebile diyo .....öyle işte yarın gene var ayaklarının üzerine basamıyomuş muhammedim
gamzeciğim çok büyük geçmiş olsun. benim eşim seninkinden evet daha rahat askerlik yapıyor ama hepsinin sıkıntısını acısını içimizde hissediyoruz. inşallah her zaman hayırlı haberlerini alırız. senin de tüm asker yolu bekleyenlerin de Allah yardımcısı olsun. hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin.
uzman askerlik varken belirli bir süre eğitim verdikleri anakuzularını böyle çatışmalara götürmek zaten başlı başına bir hata. bazı işgüzarlar da buna daha çok alet oluyorlar. göz göre göre ölüme gitmek kahramanlık değildir.
yok canım ya biz sevmiyoruz çarşı iznini konuşmak yazışmaktan daha iyi geliyor.bulunduğu yer amerikan üssü olduğu için canı sıkılmaz golf sahalarından tenis kortlarından herşeye kadar var orda.yani dışarısı daha sıkıcı onun için yazışmayı sevmiyoruz akşama kadar konuşmayı tercih ediyoruz ve her msnde görüştüğümüzde nednse kavga ediyoruz.askeriyede hiç bir sosyal aktiviteleri olmasaydı tabiki çıkmasını isterdim ama bu durunda istemiyoruminanmıyorum sana canım yaa. benim eşim dün çıktı çarşıya ama görevli olduğu için yarım gün kaldı. saat 1 de birliğe geri döndü. bugün de çıkacaktı henüz haber yok. ben çarşı iznine çıksın hem hava alsın hem de orda sıkıcı bir vaziyette gün geçirmesin diye düşünüyorum senin söylediklerine bak. hem görüntülü konuşursunuz ne güzel. kıskanacak ne var bunda. azıcık kadın görsün gönlü açılsın:roflol: bu kısmı şakaydı elbette.
elbette asıl askerliği yapanlar, sıkıntıyı çekenler dağdakiler Allah kolaylık versin ama bu şekilde düşünmenin çok doğru olduğuna inanmıyorum. belki biraz yanlı davranıyorum eşim senin "rahat yapsın" anlayışında bir askerlik yaptığı için ama zaten okuyarak da bu vatana pek çok hizmet yapıyor. hatta şu anda mesleğinin en verimli döneminde askerde. işlerinden yeni yayınlardan o kadar uzak kaldı ki.
diyeceksin ki herkes hizmet veriyor okusun ya da okumasın. kesinlikle katılıyorum. ama bu yaşına kadar okumuş ve de okumaya devam edecek biriyle diğerleri arasında da azıcık fark olsun değil mi?
birileri de benim bu sözlerime kızacak muhtemelen biliyorum ama kusura bakmayın gerçekler böyle.
Allah bütün askerlerimizi korusun. Yardımcı olsun. onlar sayesinde rahat ve huzurlu uyuyabiliyoruz.
bızde gıdenler sehıt ya onlardan gıdenler
canım bizden gidenler ŞEHİT
onlardan gidenler leş
canım ben balperemin dediğine katılıyorum.benim eşimde kısa dönem ama okuyan kendine okuyor diye düşünüyorum.mesleğinin en verimli zamanında askere gisiyor demişsin okumayanlarda işten çıkıp askere gidiyor onlarda işini bırakıyor bende bu düzene karşı çıkanlardanım ve okumuş ve okumamaş insanlar arasında vatan görevi konusunda bir fark göremiyorum.okuyanlarda vatan evladı okumayanlarda vatan evladı.eşim kısa dönem olmasına rağmen ve buna defalarca şükretmeme rağmen çok kızıyorum bu düzene.benim kardeşim doğuda 15 ay askerlik yaparken zor şartlarda her gün anası ağlarken vatanı beklerken eşim amerikan üssünü bekliyor.hep söylüyorum keşke benim eşimde komando olsaydı bu vatana borcunu layıkıyla ödeseydi
elbette asıl askerliği yapanlar, sıkıntıyı çekenler dağdakiler Allah kolaylık versin ama bu şekilde düşünmenin çok doğru olduğuna inanmıyorum. belki biraz yanlı davranıyorum eşim senin "rahat yapsın" anlayışında bir askerlik yaptığı için ama zaten okuyarak da bu vatana pek çok hizmet yapıyor. hatta şu anda mesleğinin en verimli döneminde askerde. işlerinden yeni yayınlardan o kadar uzak kaldı ki.
diyeceksin ki herkes hizmet veriyor okusun ya da okumasın. kesinlikle katılıyorum. ama bu yaşına kadar okumuş ve de okumaya devam edecek biriyle diğerleri arasında da azıcık fark olsun değil mi?
birileri de benim bu sözlerime kızacak muhtemelen biliyorum ama kusura bakmayın gerçekler böyle.
Allah bütün askerlerimizi korusun. Yardımcı olsun. onlar sayesinde rahat ve huzurlu uyuyabiliyoruz.
"rahat yapsın"anlayışım var demedim ki,amacım bi tartışma başlatmak da değil
etrafımızda herhangi birine sorsak bu anlayışın genel geçer bi yargı olduğunu söyleyecektir
erkekler için lisans mezunu olmanın en önemli avantajlarından biri askerde rahat etmeleri değil midir
ama bunu başaramayanların -yani diğerlerinden farklı olanların- askerlikleri onlara bir ders verirmişcesine ağır geçer çünkü haketmişlerdir!
yanlış anlaşılmasın sevdiğim kişi uzun dönem yapıcak evet ama o rahat bi askerlik geçirecek olsaydı da fikirlerim aynı yönde olacaktı kesinlikle değişmeyecek
ben mezun olmuş bir öğretmen adayıyım o lise mezunu ama aramızda bir fark göremiyorum niteliklerimiz aynı
keşke tek düşüncem işinden ayrı kalacak olması olsaydı
mesleiğinin en verimli dönemi derken maddiyattan bahsetmemiştim.
devlete en iyi hizmet edeceği zamandan bahsediyorum.
okusun ya da okumasın bir insanın en verimli çağı gençliği değil midir?
arkadaşlar benim niyetin de bir tartışma başlatmak değil.
zor durumda askerlik yapanlara ya da şehit olanlara benim de sizin kadar canım yanıyor.
her birini gözyaşları içinde izliyorum. Allah kimseye yaşatmasın kimsenin de canı yanmasın.
ayrıca sosyal ayrım yapan biri de değilimdir.
ama okuyan kendisine okuyor görüşüne de katılmıyorum. elbette kendimize okuyoruz ama bu devlet için çalışıyoruz.
ben öğretmenim ve tek derdim para kazanmak değil olmamalı da.
iyi birer vatandaş yetiştirmeye çalışıyorum aynı zamanda.
kalifiye eleman da çok kolay yetişmiyor.
devlet bunun için de bütçe ayırıyor.
çözüm herkesin eşit askerlik yapmasında mı? hayatımızın hangi döneminde eşitlik var ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?