Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

gamzeciğim çok byük geçmişler olsun sana...

benim ahmetimde gaziantepte bomba ihbarına gitmişlerdi. aynen senin anlattığın gibi gerçekleşmişti olaylar... ama ben çok fazla kızıyorum komutanların kelle vercez lafına...

bomba için uzamanlar ne güne duruyor.. askerde doğru dürüst eğitim vermiyorlar hem uzaman çagırmıyorlar hemde bizim sevdiklerimizi illahki kelle verceksiniz diye oralara kadar gönderiyolar. nekadar mantık dışı bu tür şeylere okadar kızıyorum ki. hani asker diye ölmek zorunda sanki...

inanmıyorum sana canım yaa. benim eşim dün çıktı çarşıya ama görevli olduğu için yarım gün kaldı. saat 1 de birliğe geri döndü. bugün de çıkacaktı henüz haber yok. ben çarşı iznine çıksın hem hava alsın hem de orda sıkıcı bir vaziyette gün geçirmesin diye düşünüyorum senin söylediklerine bak. hem görüntülü konuşursunuz ne güzel. kıskanacak ne var bunda. azıcık kadın görsün gönlü açılsın:roflol: bu kısmı şakaydı elbette.

ya kimse bana kızmasın vatansa bu vatan hepimizin
okumuşu rahat yapsın diğerleri sürünsün diye bi anlayış var
aklım almıyo bence asıl askerliği yapan dağda olanlar

elbette asıl askerliği yapanlar, sıkıntıyı çekenler dağdakiler Allah kolaylık versin ama bu şekilde düşünmenin çok doğru olduğuna inanmıyorum. belki biraz yanlı davranıyorum eşim senin "rahat yapsın" anlayışında bir askerlik yaptığı için ama zaten okuyarak da bu vatana pek çok hizmet yapıyor. hatta şu anda mesleğinin en verimli döneminde askerde. işlerinden yeni yayınlardan o kadar uzak kaldı ki.
diyeceksin ki herkes hizmet veriyor okusun ya da okumasın. kesinlikle katılıyorum. ama bu yaşına kadar okumuş ve de okumaya devam edecek biriyle diğerleri arasında da azıcık fark olsun değil mi?
birileri de benim bu sözlerime kızacak muhtemelen biliyorum ama kusura bakmayın gerçekler böyle.
Allah bütün askerlerimizi korusun. Yardımcı olsun. onlar sayesinde rahat ve huzurlu uyuyabiliyoruz.

gamzeciğim çok büyük geçmiş olsun. benim eşim seninkinden evet daha rahat askerlik yapıyor ama hepsinin sıkıntısını acısını içimizde hissediyoruz. inşallah her zaman hayırlı haberlerini alırız. senin de tüm asker yolu bekleyenlerin de Allah yardımcısı olsun. hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin.
uzman askerlik varken belirli bir süre eğitim verdikleri anakuzularını böyle çatışmalara götürmek zaten başlı başına bir hata. bazı işgüzarlar da buna daha çok alet oluyorlar. göz göre göre ölüme gitmek kahramanlık değildir.

elbette canım ben bundan bassediyorum... askerde yeterli eğitim almıyorlar.. aldık diye hatta boşuna imza atıyorlar... bunları duyuyorum yaşayanlardan hemde.. bomba ihbarı varsa eğitimi tam almayan bir askeri götürmek çok fazla acizlik .. kahramanlık değil.. bomba uzmanları varken askerlerin oraya gidip kendileri tehlikeye atmaları gereksiz... bazen devlet kendi askerlerini degerlerini bilmiyorlar... tek terör nahleti öldürmüyor yani..klava:

kızlar sehıt haberlerını olurken gozlerımden yas geldı ALLAH yakınlarına sabır versın mekanlarını cennet etsın askerlerımıze yardı etsın galıp etsın dusmanı malup etsın

yok canım ya biz sevmiyoruz çarşı iznini konuşmak yazışmaktan daha iyi geliyor.bulunduğu yer amerikan üssü olduğu için canı sıkılmaz golf sahalarından tenis kortlarından herşeye kadar var orda.yani dışarısı daha sıkıcı onun için yazışmayı sevmiyoruz akşama kadar konuşmayı tercih ediyoruz ve her msnde görüştüğümüzde nednse kavga ediyoruz.askeriyede hiç bir sosyal aktiviteleri olmasaydı tabiki çıkmasını isterdim ama bu durunda istemiyorum

canım ben balperemin dediğine katılıyorum.benim eşimde kısa dönem ama okuyan kendine okuyor diye düşünüyorum.mesleğinin en verimli zamanında askere gisiyor demişsin okumayanlarda işten çıkıp askere gidiyor onlarda işini bırakıyor bende bu düzene karşı çıkanlardanım ve okumuş ve okumamaş insanlar arasında vatan görevi konusunda bir fark göremiyorum.okuyanlarda vatan evladı okumayanlarda vatan evladı.eşim kısa dönem olmasına rağmen ve buna defalarca şükretmeme rağmen çok kızıyorum bu düzene.benim kardeşim doğuda 15 ay askerlik yaparken zor şartlarda her gün anası ağlarken vatanı beklerken eşim amerikan üssünü bekliyor.hep söylüyorum keşke benim eşimde komando olsaydı bu vatana borcunu layıkıyla ödeseydi

aglama ne olur doner dıyorlar o da senın ıcın aglar dıyorlar ecel vursa bıle sehıt dıyorlar herseyım bırtanem askerde sımdı o benım sevdalım nobette sımdı

evet canım sana katılıyorum okuduysa eger faydası kendıne bence herkez uzun donem yapmalı vde doguda operasyona egıtımlı uzmanlar cıkmalı uzmn jandrma uzmn cavus vs gıbı cunku normal erler dagları bılmeden heryerını tanımadn catsmaya gırıyo bıraz da bu yuzden verıyoruz sehıt

"rahat yapsın"anlayışım var demedim ki,amacım bi tartışma başlatmak da değil
etrafımızda herhangi birine sorsak bu anlayışın genel geçer bi yargı olduğunu söyleyecektir
erkekler için lisans mezunu olmanın en önemli avantajlarından biri askerde rahat etmeleri değil midir
ama bunu başaramayanların -yani diğerlerinden farklı olanların- askerlikleri onlara bir ders verirmişcesine ağır geçer çünkü haketmişlerdir!
yanlış anlaşılmasın sevdiğim kişi uzun dönem yapıcak evet ama o rahat bi askerlik geçirecek olsaydı da fikirlerim aynı yönde olacaktı kesinlikle değişmeyecek
ben mezun olmuş bir öğretmen adayıyım o lise mezunu ama aramızda bir fark göremiyorum niteliklerimiz aynı
keşke tek düşüncem işinden ayrı kalacak olması olsaydı

arkadaşlar benim niyetin de bir tartışma başlatmak değil.
zor durumda askerlik yapanlara ya da şehit olanlara benim de sizin kadar canım yanıyor.
her birini gözyaşları içinde izliyorum. Allah kimseye yaşatmasın kimsenin de canı yanmasın.
ayrıca sosyal ayrım yapan biri de değilimdir.
ama okuyan kendisine okuyor görüşüne de katılmıyorum. elbette kendimize okuyoruz ama bu devlet için çalışıyoruz.
ben öğretmenim ve tek derdim para kazanmak değil olmamalı da.
iyi birer vatandaş yetiştirmeye çalışıyorum aynı zamanda.
kalifiye eleman da çok kolay yetişmiyor.
devlet bunun için de bütçe ayırıyor.
çözüm herkesin eşit askerlik yapmasında mı? hayatımızın hangi döneminde eşitlik var ki?

mesleiğinin en verimli dönemi derken maddiyattan bahsetmemiştim.
devlete en iyi hizmet edeceği zamandan bahsediyorum.
okusun ya da okumasın bir insanın en verimli çağı gençliği değil midir?

evt bı yandan da devlete hızmet tum calısanlar boyle deyılmı bı yandan da devlete hızmet edıyorlar cıtcısınden tut marangozuna egıcımsınden doktoruna bence esıt olmalı hrkesın askrlık suresı sonucta herkez bu devlette yasıyo

evet canım bazı yerlerde sana katılıyorum bir öğretmen bir doktor bu vatan için çalışıyor.kendine okuyor görüşüm için bular istinsa ama benim eşim endüstri mühendisi ve kendine ait şirketi var bu durumdakiler kendine okuyor.ve kısa dönem askerlik yapıyor.evet çok haklısın eşitlik malesef yok
askerlik uzatılıcak kısa dönemde uzun dönemde 12 ay askerlik yapıcak dendi bu sene kabul edilmesi bekleniyor inşallah olur.ve bu sınıf ayrımı ortadan kalkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…