- 12 Ocak 2010
- 3.044
- 30
- 118
- Konu Sahibi muhammedimingamzesiyim
-
- #78.021
Bir askerin günlüğünden...
7 Kasım akşamıydı. Gece geç saatlere kadar uyuyamadım. Arkadaşlarla geç saatlerre kadar muhabbet ettik koğuşta.. Onlar uykuya yenik düştüler. Akşamdan bana verdikleri hatıra defterlerini doldurdum. Çıktım dışarı bir sigara içtim. Hava oldukça soğuktu. Sonra girdim tekrar koğuşa uzandım... ve uyudum.. Sabah 6:30 da son defa başucuma gelmişti Koğuşu kaldıran arkadaş... Hadi dedi son kez "koğuş kalk!" :) Kalktım son kez traşımı oldum. Kahvaltıya gittik arkadaşlarla... Üzerimde artık sivil kyafetim vardı. Kahvaltıda, zeytin, üçken peynir, kayısı, incir ve çay vardı. Kahvaltıyı yaptık her zamanki gibi yemekten sonra sarıldım yine sigarama... İçtimaya 1 sat vardı. Arkadaşlarla vedalaştım, sarıldım... Hüzünlendim biryandan sevindim. Karmaşık bir duygudaydım. İçtimaya saatin geldi bende içtimaya katıldım. Bölük komutanımdan teskere belgemi aldım. Nizamiyeye kadar uğurlandım... Ve artık dönmemecesine gidiyordum... Baktım son kez arkama elimi uzattım ve eyvallah dedim... Darısı başınıza... Sizinde darısı başınıza dostlar...
İnternet cafedeyim. teskerem yanımda valizimde... ve şu an siteye girdim. Günlüğüme belki son kez yazıyorum... Kimbilir... Askerlik... askerlik.... vallahi çözemdim 15 ayı bitirdim ama bana öğrettiği iyi şeyler; disiplin, saygı, sevgi kardeşlik, çok büyük sabır öğretti.
Tüm asker arkadaşlarıma sonsuz sevgilerimi sunarım. Bu site uzun yıllar buralarda olacak...
Vatana bir namus borcum vardı ödedim!
VATAN SAĞOLSUN!
Kızlar şanslıyızda aslında ya. Benim teyzemin oğlu 20 yaşında ama beyninde tümör var ve zekası normal birine göre biraz geri. O yüzden askere gidemedi teyzem onu askerlik şubesine askere gidemez raporu almak için götürdüğünde orada başvurmaya gelen sağlıklı gençleri gördüğünde çok ağlamıştı benim oğlumda keşke sağlıklı olsa gidebilseydi diye. Gurur duymalıyız sevdiklerimizle ve herşeye şükretmeliyiz. Sayılı gün nasılsa geçer..
senağlama Allah şifa versin canım tüylerim ürperdi ne güzel yazmışsın.. Allah annesine babasına sabır versin sıhhat versin inşallah :Saruboceq:
[ı]kızlar şanslıyızda aslında ya. Benim teyzemin oğlu 20 yaşında ama beyninde tümör var ve zekası normal birine göre biraz geri. O yüzden askere gidemedi teyzem onu askerlik şubesine askere gidemez raporu almak için götürdüğünde orada başvurmaya gelen sağlıklı gençleri gördüğünde çok ağlamıştı benim oğlumda keşke sağlıklı olsa gidebilseydi diye. Gurur duymalıyız sevdiklerimizle ve herşeye şükretmeliyiz. Sayılı gün nasılsa geçer..[/ı]
Kızlar şanslıyızda aslında ya. Benim teyzemin oğlu 20 yaşında ama beyninde tümör var ve zekası normal birine göre biraz geri. O yüzden askere gidemedi teyzem onu askerlik şubesine askere gidemez raporu almak için götürdüğünde orada başvurmaya gelen sağlıklı gençleri gördüğünde çok ağlamıştı benim oğlumda keşke sağlıklı olsa gidebilseydi diye. Gurur duymalıyız sevdiklerimizle ve herşeye şükretmeliyiz. Sayılı gün nasılsa geçer..
allah şifa versin canım.. Tabii ki önemli olan tek şey sağlık hayatımızdaki.. Ilk askere gönderdiğim zaman ben de tuhaf bi ruh halindeydim henüz özlem bu kadar yoğun olmadığı için gurur da ağır basıyordu ama zamanla o yerini maalesef özleme bıraktı.. Inşallah hayırlıısyla hepimiz kavuşalım..
:gitme: Allah şifasını versin arkadaşım. Karmakarışık duygular bunlar...
Amin canım.. Zaten doktorlar bu gibi kişiler en fazla 30 yaşına kadar yaşar diyorlar bunu bilerek yaşamak bi anne için gerçekten çok zor birşey. Sağlık olunca gerisi önemli değil..
Sen ne yapıyorsun bayadır konuşamadık askerin iyimi kuzum olumunekankayizsmile
canım şimdi gerçekten kendini kandırmana hiç gerek yok,ısparta eğitim için zor diolar amaa,,allah dağına göre duman verir hiç merak etme tatlım,,inşallah hayırlısıylaa atlatırsınız
Allah sabrını versin inşallah çok zor gerçekten Allah korusun.. :Saruboceq:
iyiyim canım başladım gene hazırlıklara gene geliyo benim asker bi duramadı yerindekaçakçılarla uğraşıyo genelde, uyuşturucu peşinde koşuyolar:bbo: dün gece de hiç uyumadı bitanem ya kan davası varmış 2 sülale çatışmış vuranları toplayıp getirmişler başında nöbet tuttu sabaha kadar aşkım :gitme:
cuma günü geliyo askerim ama ben gitmicem bu sefer oraya, cumartesi aşkım gelcek bursada gezcez pazartesi de eskişehire gitcezhihoyyyt
sen napıyosun canım askerin nasıl alıştı mı biraz?
çağlacım askerinin yeri belli oldumu hadi geçmiş olsun
Isparta sanırım çıkmış
sana gül kokularıyla gelir merak etme canım içini ferah tutolumunekankayizsmile
Ne güzel canm yine göreceksin aşkını olumunekankayizsmile
Benimkide alıştı oraya baya rahat bi yermiş dün sabaha kadar nöbetteymiş nöbetteyken çok korkuyorum ya. Fareler filan çokmuş orda tek sorun bu. kaydirigubbakcemile3
Ya bu deli diyorki ben askerde kalıcam sınavlara girip asteğmen mi ne olucakmış maaşı çok yüksekmiş benimde çalışmama gerek kalmazmış rahat edermişiz ama 5 sene doğuda yaşıcaz evlenip. Ömr boyu askerlik istemem ben ya vazgeçirmem gerek deliyi kaydirigubbakcemile3
valla benimki 500bin verseler gene yapmam askerliği iş olarak diyor kaydirigubbakcemile3
akannehir amaninn vazgeçir kız biz 15 ayı nasıl geçircez diyoruz ömür boyu askerlik çekemem yaaeyvahedigeldismile
fare ne ediyo kız ordakedi yokmuş mu yakalayıversinnöbetler zor gerçekten yenilerya daha bayağı nöbet yazıyolar napalım çekicez canım..90/3 ler gidiyo şimdi bak eskiyoruz yavaş yavaş canımmkaydirigubbakcemile5
evet aşkım gelcek diye uçuyorum yine tam bayram olcak benim için :lepi: ama dönüşü var bir de bunun eyvahedigeldismile
çağlacım askerinin yeri belli oldumu hadi geçmiş olsun
Isparta sanırım çıkmış
sana gül kokularıyla gelir merak etme canım içini ferah tutolumunekankayizsmile
Bende çekemem ya. Kız bilmiyorum konuşurken aa camda fare geziniyo diyo gülüyo. Allahtan korkmaz öyle hayvanlardanEvet evet gitsinlerde biz eskiyelim :lepi: Dönüşü hiç düşünme canm anın tadını çıkar.
Şu sokaktan referandum için geçen arabalara çıkıp HAYIR ulen diye bağırasım var.Neymiş özgürlük için evetmişte bilmem ne kötükedihüso
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?