Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

kızllar 9 ay deılmş 12 aymış son duurm tayıp erdoğan son rötuşlrı yapmş,uzun dönem 3 ay erken gelckms kısa dönem 6 ay gec glckmş verılen haber bu bir de kasımda terhıs baslıckmıs hpnzi öpyrm yemk ycem bş bşopuyorumnanaktan

Ekimde olmasnın sebebi meclis açılıyo kızlarr, tatildeydi şuanda.. Oyüzden tasarı görüşülmedii,
mecliste görüşülmesi beklenen ilk konulardan biri bu ama görüşülmesi ekim ortasını da bulabilir
Şükür ki muhalafette, iktidar da bu olaya karşı değill, yanii şuan düşücek ama ne kadar
zamanda onaylanır bu tasarı ve 9 ay mı yoksa 12 aymı olucak meçhul

bende izledim kızlar o haberi..

ben söyle duydum yeni askere gidecek olanlara 9 ay zorunlu 3 ay gonullu askerlık olarak imza attırıyolarmış..

yani 12 ay olacakmıs..ekım sonuna dogru acıklanacagını duydum..20-25 ekım arasında..

hakkımızda hayırlısı olsun..umarım en kısa zamanda cıkar ve sevdiklerimize sağsalim kavusuruz..:Saruboceq:

tatlım ekım ortasında denıldı sanırım neyse 3 ay 3 aydır,bunada şükür herzamankı gbı yapabılcemz tek şey beklemek:1hug:

tatlım ekım ortasında denıldı sanırım neyse 3 ay 3 aydır,bunada şükür herzamankı gbı yapabılcemz tek şey beklemek:1hug:

evet cnm ekım ortasında dendı televızyonda..ben baska yerden duydugumu paylaştım

en basından berı askerlıgın kısalacagı umıdımı kaybetmedım..umarım mutlu sona kavusuruz..

12 ay olursa askerlik aşkım 3 ay erkenn gelecek şubat sonu teskere alacağız yaşasın yhaaa bi sonbahar bi kışımız kaldı kavuşmaya eğer olursa :Saruboceq: ee o zaman bnm düğün de öne alınır kısmetse mayıs sonu haziran başı nişanımız olur ağustostaaa artık ben bi gelinim kızlarrrr bembeyazzz

Daha bence hıc bır şey bellı degıl kızlar ne o haber ne o gazete bunaldım of herkes bısey soluo herkes bsey yazıorrr bırı dıo ıptal olmş bırı dıo 12 bırı dıo 9 ne bu anlamıorum medayanın da abartması bence gönlumzden gecen 9 ay yada 12 ay beklıelım en ıyısıı ekımın ortasını..

KIZLAR BENDEN SİZE TAVSİYE TEKTİPE ÇOKDA ÜMİT BAĞLAMAYIN SONRA ÇIKMAZ FALAN ÜZÜLEN SİZ OLURSUNUZ.SİZ HİİÇ KAFANIZA TAKMADAN PAŞALAR GİBİ ŞAFAĞINIZI SAYADURUN OLAN OLACAĞINA VARIR NASIL OLSA

15 ay'ı gözden çıkarmışızz zateen kızlaar, 3 - 5 ay erken gelseler mutlu oluruz tabi ama gelmeselerde canları sağolsunn...COLOR] opuyorumnanaktan

Askerlik 9 aya iniyor.
Çok doğru bir karar.
Ama üniversite mezunları için 3 ay uzatılıyor.
İşte bu yanlış.
O gençler, üniversiteyi bitirmiş olmanın cezasını mı çekecekler?

Askerlik harcamalarının, bu ülkenin ekonomisinden neler aldığı ortadayken.
Askere giden gençlerden neler aldığını da, hesaba katmak gerek.
İnsanlar geleceğini güvende hissetmek için eğitim alıyor.
Askerlik bir sorunsa, bu sorundan en çok etkilenen insanlar, okumuş insanlardır.
Okumamış insanlara ikramiye niyetine verilenler, okumuş insanlardan niye esirgeniyor?
Onların eğitim için harcadıkları zamana nispet olsun diye mi?
Vatan sevgisini göstermenin şartlarından biri de, eğitim değil mi?

Ayrıca aydınlatılması gereken bir gerçek var.
Şu anda kısa dönem askerlik yapanların, 9 ay askerlik yapması söz konusu değil.
Böyle bir karar, çıktıktan sonraki üniversite mezunlarını bağlar.
O yüzden herkesin sevinç çığlıkları attığı kışlalarda.
Kısa dönem askerlerinin 3 aylık hüzün dalgalanmasını da görmek ve açıklama yapmak gerek.
Merak etmeyin çocuklar.
Okuyanları cezalandıran sistem, sizden sonrakilere armağan etti bu cezayı..

Keşke pasaportlara da gerek olmasa, askerliğe de...
Dünya, silahsız bir dünya olsa.
Ve 20 yaşındaki gençler velinimeti olmasa...
Bu ölüm pazarının.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…