Yol izinleri evet canım şafaktan düşüyor kullanılmayanlar tabi
Yol izinleri evet canım şafaktan düşüyor kullanılmayanlar tabi
Yol izni kullanmama gibi bir hakkımız var mı ki?
Ooo süper vallahi,sağol tatlım
Bu yol izni konusunda tam bir bilgim yok canım yanlış bişe soylemek istemem ama kullanmama hakkın var sanırım.Çünkü bizim 4 gun yol hakkımız var ama izinlerinde kullanmadı bu hakkı.
Hep kötü yanımı olacak birazda güzel yanları olsun bu askerliğin
Yol İzni Nedir ? : Askeriyede katılacağınız birliğin, sizin memleketinize uzaklığına göre (800km) den fazla ise 2 gidiş 2 geliş, (800km) den az ise 1 gidiş 1 geliş olarak vereceği gün sayısı iznidir. Yol iznini kullanmamanız durumunda terhis tarihinizden düşülür. Bu yol izni senede 1 defaya mahsus verilir, bir sonraki yılda askeriyede olacaksanız bu yol izninden 2 defa yararlanabileceğinizi gösterir. Yol izni ilk defa askeri birliğe katılırken kullanılamaz, biraz daha açmak gerekirse, askeriyeye ilk girişinizden sonra kullanılabilir. Eğer askeriyeye giriş yaptıktan sonra hiç bir izin kullanmazsanız yani, 4 günlük izin hakkınızın olduğunu var sayıyorum (2 askeriyeye gidiş 2 eve geliş olarak) terhis tarihinizden düşecek gün sayısı sadece tek eve geliş hakkı olan 2 gündür, Askeriye sizden askeriyeye gidiş hakkınız olan 2 günü kesmektedir.
Diğer yandan diyelimki kısa dönem askerlik vazifenizin 4. ayındasınız, izin kullanmak istediniz ve komutanınızdan 12 günlük hakkınız olan izin gününden 8 günlük izin istediniz.(Yani size geriye kalan 12-8 = 4 gün terhis tarihinden düşülür) Sizin komutanınızdan istediğiniz 8 günlük izin gün sayınız yol izninizle toplanır. 800km den fazla ise 2 gidiş 2 geliş olacağından toplamda 8 + 2 gün gidiş + 2 gün geliş olarak = 12 gün izin kullanırsınız.
Böyle çıktı nette.... :44:
Yol İzni Nedir ? : Askeriyede katılacağınız birliğin, sizin memleketinize uzaklığına göre (800km) den fazla ise 2 gidiş 2 geliş, (800km) den az ise 1 gidiş 1 geliş olarak vereceği gün sayısı iznidir. Yol iznini kullanmamanız durumunda terhis tarihinizden düşülür. Bu yol izni senede 1 defaya mahsus verilir, bir sonraki yılda askeriyede olacaksanız bu yol izninden 2 defa yararlanabileceğinizi gösterir. Yol izni ilk defa askeri birliğe katılırken kullanılamaz, biraz daha açmak gerekirse, askeriyeye ilk girişinizden sonra kullanılabilir. Eğer askeriyeye giriş yaptıktan sonra hiç bir izin kullanmazsanız yani, 4 günlük izin hakkınızın olduğunu var sayıyorum (2 askeriyeye gidiş 2 eve geliş olarak) terhis tarihinizden düşecek gün sayısı sadece tek eve geliş hakkı olan 2 gündür, Askeriye sizden askeriyeye gidiş hakkınız olan 2 günü kesmektedir.
Diğer yandan diyelimki kısa dönem askerlik vazifenizin 4. ayındasınız, izin kullanmak istediniz ve komutanınızdan 12 günlük hakkınız olan izin gününden 8 günlük izin istediniz.(Yani size geriye kalan 12-8 = 4 gün terhis tarihinden düşülür) Sizin komutanınızdan istediğiniz 8 günlük izin gün sayınız yol izninizle toplanır. 800km den fazla ise 2 gidiş 2 geliş olacağından toplamda 8 + 2 gün gidiş + 2 gün geliş olarak = 12 gün izin kullanırsınız.
Böyle çıktı nette.... :44:
Hmm şu 4 güne 2 gün düşme olayını biliyordum bizimki öyle.Ama burda yol iznini illaki verileceği söyleniyor.Biz böyle bi şartla karşılaşmadık.
Şuan hala yol hakkımız duruyor.
Zaten dediğim gibi sonlara doğru şafak netleşiyorbu ince hesaplar çok kafa karıştırıyor
Bence de yaaa şimdiden bunları düşünmesek iyi olur, kafam allak bullak oldu sonuçta bütün izin haklarımızı tüketeceğiz gibi geliyor bana , fazladan askerlik yazmasınlar da gerisi önemli değil...Çünkü netten baktığım kadarıyla eğer askeriye yanlışlıkla fazla yol izni verirse sonradan çağırıyorlarmış askere, oradaki birliğe de ceza veriyorlarmış... :44:
en iyisi olduğu gibi saymak.sonra listeler asılıyor zaten terhis tarihleri yazıyor orda.2-3 ay kala.net olarak ancak o zaman sayılır
Doğru diyorsun... Zaten bence en iyi hiç saymamak, sayılacak bir şey de yok ki say say bitmez bu meret dile kolay 431 günEn iyisi plakalara gelince bir harita alıp tek tek yer gezip saymak... Şimdiden saymayalım biz
Büyük rakamları saymamak en mantıklısı.Ben plakalara düşene kadar doğru dürüst saymadım zaten.Ara burda şafak attırdım o kadar.Bazen bakıyordum şafağa buralara ne zaman düşmüşüm deyip şaşırıyodum.Buda umut oluyordu
Evet en mantıklısı da o sanırım ama dayanamıyorum, şafak sayma sitesine giriş yapıp bakıyorum şafağa ister istemez, tabi o da umut olmuyor maalesef... Her on düşüşte fark ettiriyor biraz 440 tan 439 oluyorsun seviniyorsun mesela sanki çok şey değişmiş gibi
Ama çok şey değişiyor bence.Ben 10 gunluk periyotlarlada bakıyordum o çok güzel oluyordu.Ceyda o zamanlar listeyi hergun atıyordu çalışmadığı için.her on gunde bir o listeye bakıp kendimi 349 339 329 olarak görmek çok güzel oluyordu
Öyle böyle bitirdik sayılır.Sizde bitireceksiniz
Evet yaa sizin bitmiş bile ne kalmış ki, bitti say... Şimdiden sonra 10 günlük periyotlarla saymak lazım aslında ... Bir bakmışsın ki gelmiş bile...
Geçen zaman inan nasıl geçti bilmiyorum hani geçen zaman burdan geriye donup baktığımda nasıl geçmişki diyorum.Fakat kalan gün gözümde büyüyor.Be hep böyle oalcak bir gun kalsa daha boyle olacak
Ve sizinde gelecek bu zamanlarınız.Üste devre olup plaka sayacaksınız.Sizin şafağınızada özenilecek.Şu sayfaların dili olsa da konuşsa.Kaç üst devrelerden arkadaşımız oldu kaçını depükledik kaçına özendik.Ama artık sıra bizim devrede sabredersen dişini sıkarsan sıra geliyor
Her şey sırayla tabii ki, sizi de depükleyelim de biz de yavaş yavaş bekleriz artık sıramızı... Zaten ben şafak mafak saymıyorum, mehtap sayıyorum, hep mehtapları sayacaz derken bitecek askerliğimiz sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?