İşteki Gerginlik

misssunshine86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
477
525
103
Ankara
Merhabalar, nereden başlayacağımı pek bilemiyorum. umarım doğru düzgün anlatabilirim. Bilenler bilir her üniversitelerde her dönem sonunda bir sonraki dönemin ders programı bölüm hocalarının katılımıyla yapılan bir toplantıda tartışılır ve derslere kimin gireceğine karar verilir. Bu her zaman böyle olmak zorunda da değildir, bazı üniversiteler bu paylaştırma işi direkt bölüm başkanına da bırakılabilir, zira bölüm başkanının takdir yetkisi vardır. Bizim fakültemizde de bu iş geçtiğimiz hafta yapıldı ve toplantıda dersler paylaştırıldı. Sonrasında bu konu ile ilgili olarak bir öğretim üyesi arkadaşımdan telefon aldım, kendisinin girdiği bir dersin başka bir arkadaşa verildiğini bunu hazmetmeyeceğini söyledi. Benden de alınan karara ilişkin metni reddetmemi, imza atmamamı istedi. Ben durumu bölüm başkanımıza soracağımı, durumu öğrenince ona göre hareket edeceğimi anlattım. Başkanla görüştüm ve kendisi, bunu yapmasındaki sebebi ben ve benim gibi diğer arkadaşlara da ders düşmesini istediğini, o arkadaşımın zaten hem güz hem de bahar döneminde dersinin olduğunu ve herkesin tek dönem derse gireceğini ve kendisinin gereksiz yere huzursuzluk çıkardığını, ortada büyütülecek bir durumun olmadığı şeklinde açıkladı. Bana da mantıklı geldi çünkü bana göre de ders kimsenin tekelinde değildir olmamalıdır da. İmzamı attım. Bundan sonra olay başlıyor. Kendisi beni aradı , nasıl atarsın bu imzayı, arkadaşlığımız bu kadar mıydı, sen nasıl bu işe karşı çıkmazsın, o ders benimdi, benim hakkımdı diye yüklendi epeyce. sonrasında eşi de aradı o da buna benzer şeyler söyledi ve ben durumu açıklamaya çalışırken telefonu suratıma kapattı. Sonrasında öğrendim ki dersi alan arkadaşla da kavga etmişler etmişler telefon açıp. Normalde bu kişilerle samimiyetim olan biriyim. Ancak bugüne kadar iş hayatıyla arkadaşlığımı hep ayrı tuttum, kimseden destek de almadım, beklemedim de.Beni 2 gündür arıyor eşi, ben telefonlarımı açmıyorum çünkü gerilmek ve bu konunun büyümesini istemiyorum. Mesaj atmış demiş ki "arkadaşlık imza atmamamı gerektirirdi, umarım iyi bir açıklaman vardır, beni inandırman gerek" Sizin bu konudaki fikirlerini merak ediyorum, özellikle üniversitelerin işleyiş ortamlarını bilenler yazdıklarımı daha iyi anlayacaklardır. Bir ders için tüm fakültenin bu denli birbirine katmaları beni gerçekten kendilerinden çok soğuttu. Siz böyle birşeyle karşılaşsaydınız tepkiniz ne olurdu?

Son düzenleme:
Ne demek arkadaşlığınız imza atmamanızı gerektirirmiş? Bi de öğretim görevlisi bunu yapan. Eşinin karışması apayrı bi saçmalık. En doğrusunu yapmışsınız siz. Yerinizde olsam sessiz kalmak yerine ayıp ettiklerini söyleyip arama mesafe koyardım. İşle dostluğu karıştırmışlar, çok ayıp. Racon keser gibi beni inandırman lazımlar tacizler.. Hamile kadını üzüyolar ne saçma insanlar var ya pess.

Siz gayet yerinde bir davranış sergilemişsiniz. Bu insanlar ergenlikten henüz çıkamamış belli ki. Gerekirse sert bir dille uyarın ve sizi rahatsiz etmesinler. Karı koca resmen taciz ediyorlar. Ayıp.. Kaldı ki daha kötü duruma siz düşmüşsünüz ve ses çıkarmamış. Hiç utanmıyor mu bu şekilde konuşmaya merak ettim? Bence işinizi yapın ve bu insanlardan uzak durun.

Ne demek arkadaşlığınız imza atmamanızı gerektirirmiş? Bi de öğretim görevlisi bunu yapan. Eşinin karışması apayrı bi saçmalık. En doğrusunu yapmışsınız siz. Yerinizde olsam sessiz kalmak yerine ayıp ettiklerini söyleyip arama mesafe koyardım. İşle dostluğu karıştırmışlar, çok ayıp. Racon keser gibi beni inandırman lazımlar tacizler.. Hamile kadını üzüyolar ne saçma insanlar var ya pess.
Konuşmak istemiyorum diyorum, ısrarla başka arkadaşla haber göndermiş, benim sinir olduğumu bilerek açmıyor telefonlarını demiş.. bu teli açmama tavrını nasıl açıklayacaksın bilmiyorum yazmış bir de sonrasında bana.. Ben sabırla hiç tepki vermeden bayramı bekliyorum.. Bir ders için bu olanlar, hayretler içindeyim ben de..

Siz gayet yerinde bir davranış sergilemişsiniz. Bu insanlar ergenlikten henüz çıkamamış belli ki. Gerekirse sert bir dille uyarın ve sizi rahatsiz etmesinler. Karı koca resmen taciz ediyorlar. Ayıp.. Kaldı ki daha kötü duruma siz düşmüşsünüz ve ses çıkarmamış. Hiç utanmıyor mu bu şekilde konuşmaya merak ettim? Bence işinizi yapın ve bu insanlardan uzak durun.
Değil mi? düşünüyorum düşünüyorum yok ya ben bir yerde hata yapmadım. Bölüm başkanının tasarrufu. Olanı biteni okula gidince öğrendim zaten. Hayati, kritik bir karar da değil üstelik. Ama bu tepkinin dozunu anlamam mümkün değil..

Değil mi? düşünüyorum düşünüyorum yok ya ben bir yerde hata yapmadım. Bölüm başkanının tasarrufu. Olanı biteni okula gidince öğrendim zaten. Hayati, kritik bir karar da değil üstelik. Ama bu tepkinin dozunu anlamam mümkün değil..

Hayır bir de başka insanları devreye sokmak ya da sizi küçük göstermeye çalışmak nedir ben de anlamadım. Sanki mecbursunuz onların tarafını tutmaya. Bu insanlar nasıl o seviyeye gelmiş anlamak güç. Ne hırsmış yani.. Sizinle ilgili saçma sapan konuşmalarına izin vermeyin yine de. 'Arkadaşlık başka, iş başka ben olması gerekeni yaptım sizinle iletişim kurmak istemiyorum' deyin ki korkudan, çekindiğiniz için konuşmadığınızı düşünmesinler. Yine devam ederlerse engellersiniz. Çok sinir oldum yaptıkları hadsizliğe.

Hiç takılmayın bu kadar. Hayatınıza bakın. Engelleyin her yerden. Muhatap olmamaya özen gösterin. Yerinde bir davranış sergilemişsiniz.

Beni inandırman gerek ne ya?
Ne zannediyor bu insanlar kendilerini?
İş başkadır, arkadaşlık başkadır.
Siz doğru olanı yapmışsınız.
Ayrıca sizi arkadaş değil menfaat aracı olarak gören onlar.
Arkadaş olmaz böyle insanlarla gerçekten.
Huzursuzluk çıkarmaya da hiç hakları yok.
Sizi daha fazla taciz etmelerine izin vermeyin.
Tepkiniz sert olsun bunu tekrarlamaya devam ederlerse.

Merhabalar, nereden başlayacağımı pek bilemiyorum. umarım doğru düzgün anlatabilirim. Bilenler bilir her üniversitelerde her dönem sonunda bir sonraki dönemin ders programı bölüm hocalarının katılımıyla yapılan bir toplantıda tartışılır ve derslere kimin gireceğine karar verilir. Bu her zaman böyle olmak zorunda da değildir, bazı üniversiteler bu paylaştırma işi direkt bölüm başkanına da bırakılabilir, zira bölüm başkanının takdir yetkisi vardır. Bizim fakültemizde de bu iş geçtiğimiz hafta yapıldı ve toplantıda dersler paylaştırıldı. Sonrasında bu konu ile ilgili olarak bir öğretim üyesi arkadaşımdan telefon aldım, kendisinin girdiği bir dersin başka bir arkadaşa verildiğini bunu hazmetmeyeceğini söyledi. Benden de alınan karara ilişkin metni reddetmemi, imza atmamamı istedi. Ben durumu bölüm başkanımıza soracağımı, durumu öğrenince ona göre hareket edeceğimi anlattım. Başkanla görüştüm ve kendisi, bunu yapmasındaki sebebi ben ve benim gibi diğer arkadaşlara da ders düşmesini istediğini, o arkadaşımın zaten hem güz hem de bahar döneminde dersinin olduğunu ve herkesin tek dönem derse gireceğini ve kendisinin gereksiz yere huzursuzluk çıkardığını, ortada büyütülecek bir durumun olmadığı şeklinde açıkladı. Bana da mantıklı geldi çünkü bana göre de ders kimsenin tekelinde değildir olmamalıdır da. İmzamı attım. Bundan sonra olay başlıyor. Kendisi beni aradı , nasıl atarsın bu imzayı, arkadaşlığımız bu kadar mıydı, sen nasıl bu işe karşı çıkmazsın, o ders benimdi, benim hakkımdı diye yüklendi epeyce. sonrasında eşi de aradı o da buna benzer şeyler söyledi ve ben durumu açıklamaya çalışırken telefonu suratıma kapattı. Sonrasında öğrendim ki dersi alan arkadaşla da kavga etmişler etmişler telefon açıp. Normalde bu kişilerle samimiyetim olan biriyim. Ancak bugüne kadar iş hayatıyla arkadaşlığımı hep ayrı tuttum, kimseden destek de almadım, beklemedim de.Beni 2 gündür arıyor eşi, ben telefonlarımı açmıyorum çünkü gerilmek ve bu konunun büyümesini istemiyorum. Mesaj atmış demiş ki "arkadaşlık imza atmamamı gerektirirdi, umarım iyi bir açıklaman vardır, beni inandırman gerek" Sizin bu konudaki fikirlerini merak ediyorum, özellikle üniversitelerin işleyiş ortamlarını bilenler yazdıklarımı daha iyi anlayacaklardır. Bir ders için tüm fakültenin bu denli birbirine katmaları beni gerçekten kendilerinden çok soğuttu. Siz böyle birşeyle karşılaşsaydınız tepkiniz ne olurdu?
Sende mesaja cevap yaz de ki ben kimseyi bir şeye inandırmaya çalışmıyorum iş hayatı ile dışarıdaki arkadaşlığımızı birbirine karıştımayalım profesyonel bir çalışma ortamı olsun benim açıklayacak bir şeyim yok ama sen eşinin neden beni sürekli aradığını açıklayabilirsin dilersen bu konu hakkında rahatsız edilmek istemiyorum .
Kadına bak kafayı yemiş eşine aratmak nedir ya daha kendini konuşarak ifade edemeyen ilkokul çocuğu gibi kadın eğitimci olmuş ya

İlim irfan yuvası olması gereken yerlerin bu şekilde mantığıyla değil hırs ve öfkeyle hareket eden insanlarla çevrili olması ne acı...
Ben sizi takdir ettim, iş başka arkadaşlık başka...
Gelelim konunun detayına... Ben bu “beni inandırman gerek” lafına çok takıldım...
Sen kimsin ki ben seni inandıracağım, akşam soframa senden geleni mi koyuyorum sana bir göbek bağım mı var?
Benim sana tavsiyem ne kadar bu zamana kadar samimiyetin olmuş olsa da, araya mesafe koyman ve asla ama asla bir açıklama yapmaya kalkmaman...
Merhaba ve merhaba kadar olsun bundan sonraki durumunuz...
Çünkü bunlar düzgün insanlar olsa hamile birine kaldı ki ilk aylar en riskli aylar, bu şekilde mobbing yapmazlar. Evet benim gözümde bu bildiğin mobbing...
O kadar içerlemişsiniz ki buraya konu açmışsınız...
Ben hamileliğimin en güzel zamanlarını geçirmem gerekirken beni böyle strese sürükleyen insanları hayatımda barındırmazdım.
Asıl onlar açıklama yapsınlar hamile bir kadına nasıl bu şekilde davranırlar... Dost dediğin önce dostunu düşünür,., çok yazık...
Eğe r bir açıklama yapmaya ya da arayı bulmaya çalışırsanız İnan’ın bir ömür size bu şekilde davranma hakkını bulacaklar karı koca kendilerinde....
Kendinize saygınız varsa siz uzaklaşın bunlardan

ne dersi ki bu, bu kadar istiyor
bi de akademisyen bu insan, anaokuluna çevirmiş ortalığı
4 yaşındaki kızım istediği olmadığında aynı böyle davranıyor
siz gayet uygun davranmışsınız, eşi de arasa mesaj da atsa cevap vermemeye devam edin
yüzyüze geldiğinizde de uygun bir dille, olan şeyin arkadaşlıkla dostlukla alakası olmadığını orası sizin çalışma ortamınız olduğunu, işin gereğini yaptığınızı söyleyin
arkadaş kalmazsa da kalmasın
kaç yaşında insanı mı avutacaksınız daha neler

Siz çok profesyonel davranmışsınız ama onlar bunu doğru karşılayamamış çünkü işlerine gelmiyor çok ayıp siz onlarla dost olabilirsiniz bu sizin onların işine geldiği gibi davranacağınız anlamına gelmez böyle bir beklenti içinde olmaları onların size dost olmadığını gösteriyor bence iyi olmuş dostluklarını görmüş oldunuz

Klasik akademik ortam :olamaz: siz profesyonel davranmışsınız ama o ortamda profesyonel davranan insanlar nadirdir. Herkesin birbiriyle samimi göründüğü ama arkalarından demedik bırakmadıkları bir ortam orası. Çok takılmayın gerekli açıklamayı yapın kestirip atın

arkadaşlık demekki bir imzaylada bozulabılıyor bana mantıklı gelenı yaptım keşke sana verilseydi ama bolum başkanı bunu uygun gordu derdım...

Eğitimcilerin böyle cirkeflesmesi beni dehşete düşürüyor gençlere topluma bunlar mı örnek ..
Bunlarda cirkefligin dozunu arttirmislar iyice sizin tavriniz yerinde olmuş bunu surdurun bence cevapta vermeyin acmayinda

Konuşmak istemiyorum diyorum, ısrarla başka arkadaşla haber göndermiş, benim sinir olduğumu bilerek açmıyor telefonlarını demiş.. bu teli açmama tavrını nasıl açıklayacaksın bilmiyorum yazmış bir de sonrasında bana.. Ben sabırla hiç tepki vermeden bayramı bekliyorum.. Bir ders için bu olanlar, hayretler içindeyim ben de..
üstünüzde baskı kuruyorlar bir de. Kusura bakmayın ama çok edepsizlermiş. Sizin had bildirme zamanınız geçmeden gerekenleri söyleyin, zira karşınızdakiler dost değil, çıkarcı.

telefonu suratınıza kapatan kendileri değil mi. o zaman geçt artık açıklama kısmı.
istedikleri kadar mesaj atsınlar bana soracak olursanız sakın cevap yazmayın.

siz konuşmaya çalıştığınızda size terbiyesizlik yapıp telefonu suratınıza kapattılar. şimdi neyin mesajları bunlar.

koca koca insanların düştüğü hallere bakın yahu. ne kadar ayıp...

ne ruh hastası hırslı manyak bi tipmiş o ya.sanki senin yüzünden oldu bunlar.hiç kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin canı isterse konuşur istemezse de güle güle yani adamdaki cesarete bak açıp hesap soruyo

Bu cidden normal bir durum mu? Yani bir dersi tekeline almak sadece kendisinin verebileceğini düşünmek, prestij kaybına uğradığını mı düşünüyor acaba. Açıkçası ben inanılmaz soğurdum ve haber yollayanlar ben açıklama yaparken Telefonu yüzüme kapatanlarla telefonda görüşmüyorum diye haber yollatırdım

Hocam merhaba,
Bence sizin tavrınızda yanlışlık yok .
Olanda hayır vardır derler ya bence bu olay arkadaşınız zannettiğiniz kişinin ve eşinin karakterini görmenize vesile olmuş.
Her şeyden önce sizi olayla ilgili araması , hesap sorması kabul edilemez.
Sonuç alamayınca çocuk gibi eşini devreye sokmasına değinmiyorum bile,
meslek hayatım boyunca böyle seviyesiz insanlar görmedim.
Sizin yerinizde olsam ergen tripli hanımefendiye gayet resmi dille bir mail yazıp olaya bakış açımı anlatır ve bundan sonra kendisi ile arkadaşlığımı sürdürmeme kararı aldığımı ve beni arayıp rahatsız etmeye devam etmeleri halinde bunu taciz olarak algılayıp ona göre hareket edeceğimi bildirirdim.
Ardından bu hadsiz çiftin her ikisini de telefonumdan engellerdim.
Siz susup cevap vermedikçe kendilerini haklı görüp hesap sorabileceklerini düşünmüşler anlaşılan.
Ben bu saygısızlığı daha fazla hazmedemez
ve 'Çiğ yemedim ki karnım ağrısın' diyerek karşı atağa geçerdim. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış , onlar deliyse ( teşbihte hata olmasın) siz zırdeli olun Hocam.

Back
X