- Konu Sahibi misssunshine86
Merhabalar, nereden başlayacağımı pek bilemiyorum. umarım doğru düzgün anlatabilirim. Bilenler bilir her üniversitelerde her dönem sonunda bir sonraki dönemin ders programı bölüm hocalarının katılımıyla yapılan bir toplantıda tartışılır ve derslere kimin gireceğine karar verilir. Bu her zaman böyle olmak zorunda da değildir, bazı üniversiteler bu paylaştırma işi direkt bölüm başkanına da bırakılabilir, zira bölüm başkanının takdir yetkisi vardır. Bizim fakültemizde de bu iş geçtiğimiz hafta yapıldı ve toplantıda dersler paylaştırıldı. Sonrasında bu konu ile ilgili olarak bir öğretim üyesi arkadaşımdan telefon aldım, kendisinin girdiği bir dersin başka bir arkadaşa verildiğini bunu hazmetmeyeceğini söyledi. Benden de alınan karara ilişkin metni reddetmemi, imza atmamamı istedi. Ben durumu bölüm başkanımıza soracağımı, durumu öğrenince ona göre hareket edeceğimi anlattım. Başkanla görüştüm ve kendisi, bunu yapmasındaki sebebi ben ve benim gibi diğer arkadaşlara da ders düşmesini istediğini, o arkadaşımın zaten hem güz hem de bahar döneminde dersinin olduğunu ve herkesin tek dönem derse gireceğini ve kendisinin gereksiz yere huzursuzluk çıkardığını, ortada büyütülecek bir durumun olmadığı şeklinde açıkladı. Bana da mantıklı geldi çünkü bana göre de ders kimsenin tekelinde değildir olmamalıdır da. İmzamı attım. Bundan sonra olay başlıyor. Kendisi beni aradı , nasıl atarsın bu imzayı, arkadaşlığımız bu kadar mıydı, sen nasıl bu işe karşı çıkmazsın, o ders benimdi, benim hakkımdı diye yüklendi epeyce. sonrasında eşi de aradı o da buna benzer şeyler söyledi ve ben durumu açıklamaya çalışırken telefonu suratıma kapattı. Sonrasında öğrendim ki dersi alan arkadaşla da kavga etmişler etmişler telefon açıp. Normalde bu kişilerle samimiyetim olan biriyim. Ancak bugüne kadar iş hayatıyla arkadaşlığımı hep ayrı tuttum, kimseden destek de almadım, beklemedim de.Beni 2 gündür arıyor eşi, ben telefonlarımı açmıyorum çünkü gerilmek ve bu konunun büyümesini istemiyorum. Mesaj atmış demiş ki "arkadaşlık imza atmamamı gerektirirdi, umarım iyi bir açıklaman vardır, beni inandırman gerek" Sizin bu konudaki fikirlerini merak ediyorum, özellikle üniversitelerin işleyiş ortamlarını bilenler yazdıklarımı daha iyi anlayacaklardır. Bir ders için tüm fakültenin bu denli birbirine katmaları beni gerçekten kendilerinden çok soğuttu. Siz böyle birşeyle karşılaşsaydınız tepkiniz ne olurdu?
Son düzenleme: