İstekler ne zaman yerine gelecek?

Tilbe_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
888
1.618
133
Arkadaşlar merhaba. Ben 2.5 yıllık evliyim. Bi tane oğlum var 1 yaşına girecek. Biz evlendigimizde pek fazla bişey alamadk durumlardan dolayı kayinpederim iki ay arayla evlendirdi oğullarını diğerine hiç bişey yapmadı diyebilirim yani. Bizede bi koltuk takımı en ucuzundan bi tane televizyon buzdolabı aldı iki tane de bilezik taktı. O kadar. Bizde kabullendik hani hiç bişey de gözümüz yoktu. Durumu vardı daha yapabilirdi aslında ama yapmadı niyeyse.. Eşim benim çeyiz parası aldım babam hayatta olmadığı için onu aldı. Annem ilk başta verecekti sonra gönülsüz davrandı ve araba aldı bu parayla. O paraya o araba gelir çok paramızı yedi. Ben hamileyken bu para yüzünden Borcumuz birikmiş yaklaşık 6-7 bin kadar. Ve ben bunu nerdeyse bi sene sonra öğrendim bu bi sene içinde eşim ne istersem hep bi tavırlı hep bi sinirli içip gelirdi filan. Sonra en sonda öğrendim dediğim tek şey neden başta söylemedin oldu. Hani gonulsuzluk oldu annemden aldık ya parayı o da maaasi azaldı zorluk çekti iki yıl. Şimdi şükür tam alıyor maaşını. Biz esyalarimizi yenilemek istiyoruz ya daha doğrusu koltuk takımı hali perde filan alcaz ama eşim çok kafaya takıyor. Bu borç ta henüz bitmedi. Ne bileyim yanii bende çalışayım diyorum oğlum çok hareketli annem yapar mı yapamaz mı aklım kalıyor. Eşim kafayı taktı e bende istiyorum tabi içimize sineni alalm.. Asgari ücretle çalışıyor mesailer filanda geliyor ama paramizin hiç bereketi yok. Uzun oldu hakkınızı helal edin.. Fikirlerinizi bekliyorum benim tutumum nasıl olmalı en başta ne yapmalıyım.. Şimdiden teşekkürler.

Borç neyin borcu anlamadım ?

Asgari ücret+mesai nedir ki 1600-1700 lira yapar yapsa yapsa bu parayla yaşamak mucizeyken eşya mı yeniliyceksiniz.

Durmanız hata hemen çalışın

Birazdan sabredebilseniz keşke. Anlıyorum sizi siz de bazı hevesler içerisindesiniz. Çok da dogal şeyler bunlar. Ama borç bitmeden tekrar borca girerseniz çok yıpranırsınız. Huzurunuz yıpranır.

Bu süre zarfında işe girin eger anneniz destekçi ise çocuğunuzu ona bırakın. Çalışamazsanız anneniz idare edemez ve artık çocuğa bakmak istemezse işi bırakırsınız. Denemeden ne olacagını bilemezsiniz. En azından denedim olmadı dersiniz.

Birazdan sabredebilseniz keşke. Anlıyorum sizi siz de bazı hevesler içerisindesiniz. Çok da dogal şeyler bunlar. Ama borç bitmeden tekrar borca girerseniz çok yıpranırsınız. Huzurunuz yıpranır.
Evet canım kesinlikle katılıyorum hatta eşime de söyledim hani şuan olmasın. Ama o bunu ters söylediğimi düşünüyor ve hayır yapıcaz diyor. Ekim ayında alcaz diye karar kılmıştıkk yani eşim öyle söylemişti. Bugünde dedi iki üç aya kadar dedi ben de kış geliyor hani kışın almayalım en iyisi yaza girerken alalım dedim ama yine ters anladı malesef

Evet bende ilk önce denemek görmek istiyorum acaba yapabilir miyim diye yapabilirsem ne mutlu bu sıkıntılar da geçer her türlü. Zaten başvurdum sonuç bekliyorum ama büyük ihtimal alırlar

Borç neyin borcu anlamadım ?

Asgari ücret+mesai nedir ki 1600-1700 lira yapar yapsa yapsa bu parayla yaşamak mucizeyken eşya mı yeniliyceksiniz.

Durmanız hata hemen çalışın
Araba arizalanmis para olmadığı için hep karttan yani ödeyemediği zamanlardan dolayı da faize binmiş. Çünkü sürekli bozuluyor du yolda kalıyorduk. Evet bende eşime diyorum hani en iyisi ya borç bitince ya da ben ise girince alalım. O da bişey demiyor çalışmama. Hani git çalış borcu bitirelim de diyemiyor ama en azından gitsem rahatlarız kararı bana bıraktı her şey daha iyi olur şimdilerde kim asgari ücretle geçiniyor ki imkanı yok çok zorluk yaşıyoruz

Hevesiniz var madem dugun paketleri var ya hersey icinde olan cok cok uygun fiyata herseyi almis olursunuz taksitle falan oluyor galiba.ihtiyac sahibi 1 aileye almistik 2 arkadas hediye olarak
Cok kaliteli kullanisli esylar.yatak odasi salon yemek odasi hepsi var icinde.tekstilkentler gibi yerlerdende hali perde alirsiniz.ufak ufak odeme plani yaparsiniz butcenize gore.
Keyfinize gore olur umarim

Çeyiz paketi mantıklı uyguna geliyor ama en uygunu 8 bin civarında bu da bizim şuan için butcemizi aşıyor malesef yatak odası takımım var hani o harici alsak yine iyi fiyata gelir yinede bilemiyorum ne yapacağız

Koltuk almamızın sebebi maksat istediğimiz olmadı şimdi olsun dan bi yana, çökme yaptı yani kullanılır gibi değil misafir geldiği zaman bile doğrula doğrula oturuyor hani batıyor yaylı ucuz olduğundan dolayı malesef.

İlk başka çocuk yapmayacaktınız bu borç icinde artık olan olmuş biraz daha dişinizi sıkacaksınız artık

Anneniz çocuğa baksın siz işe girin ve eşyanızı yenileyin yoksa tek maaşla eşya yenilenmez imkan yok. Hatta çok güzel sağlam düğün paketleri var onlara da bakabilirsiniz. Tek tek almak pahalıya patlar yine bir borç ve sıkıntı içine düşersiniz.

İlk başka çocuk yapmayacaktınız bu borç icinde artık olan olmuş biraz daha dişinizi sıkacaksınız artık
Benim doğuma 1 ay vardı bu borç olduğunda eğer öyle bişey olsaydı en başta yapmazdım ve borcumuzu da yeni öğrendim bi kaç ay oluyor

Evet haklısınız

Durumunuz yok da neye güvenerek araba alıyorsunuz hayret !
O borç hayatta bitmez demedi demeyin. 1500 lira maaş nasıl yetsin?

Durumunuz yok da neye güvenerek araba alıyorsunuz hayret !
O borç hayatta bitmez demedi demeyin. 1500 lira maaş nasıl yetsin?
Arabayı satalı baya oldu şükür kurtulduk öyle su saatten sonra eşim almaya kalksa bile ben hayatta istemem

Evlenirken aileden destek yoksa kendi birikiminiz de olmadan nasil ve niye evlendiniz?

Evlendiniz neden ise girmek yerine bebek yaptiniz?

Neyse olan olmus. Bence bu istekleri erteleyin. Bebek buyusun siz de ise girin. Gonlunuzce alirsiniz. Koltuk coktuyse coksun. Tamam haklisiniz yenisini istemekte. Ama bu sartlarda erteleyin bence. Yedigimi yakitimi bebegimin ihtiyacini kesip koltuk almam ben. Borc odemekten cok yipranirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…